26 Ocak 2013 Cumartesi

Film Zamanı


Blogun ilk zamanlarında izlediğim filmleri de yazıyordum ara ara ama uzun zamandır yazmıyorum.Bu ara benim açımdan fazla film izlediğimiz bir dönem oldu.Bu sebeple yazmak istedim.Benim açımdan dedim çünkü Yoshi tam bir film hastası.Ev dvd dolu.Bunlar yetmezmiş gibi birkaç tane dvd oynatıcımız var.Çünkü Türkiye'den aldığımız Dvd'leri izleyebilmek için başka formatta olanından lazımmış.Neyse oh artık başka bir şey almayız diye düşünürken yılbaşında oyuna getirildim.Yoshi Blue-ray aldı.Bu da demek oluyor ki blue ray Dvd'ler de alacağız.Ki almaya başladık.
Bu arada filmlerin geneli kiraladıklarımız.Japonya'da zincir şirketler var.DVD,müzik cdsi ve manga kiralayabiliyorsunuz.Yoshi bolca para döküyor bu işletmelere.Zaman zaman manga da kiralıyor.O dönemlerde evin içinde manga kuleleri oluyor.
Neyse konumuz bu ara izlediklerimiz.
We Bought A Zoo
 Türkiye'ye giderken uçakta çok izlemek istemiştim bu filmi ama yanımdaki Japonla yol boyunca konuştuğumuz için izleyememiştim.We bought a zoo biraz duygusal ve bence yavaş tempoda ilerleyen bir film.Macera seven bir baba eşini kaybediyor ve 2 çocuğu ile kalıyor.Annesini kaybeden çocuklar da babayla birlikte zor bir dönem yaşarlarken yer değiştirmeye karar veriyorlar.Ve bir hayvanat bahçesi satın alıyorlar.Sonra olaylar akıyor.Zaman zaman duygusal geçen güzel bir filmdi.Bir de Matt Damon yaşlanmış yahu dedik bol bol.

Bad Teacher
 Bu filmi ben seçmiştim.İzlemediğimi düşünüyordum ama film başlayınca anladım ki izlemişim.Tabii ki çaktırmadım Yoshi'ye.Çünkü o çok sevmedi.Benim için de fena değil kategorisinde.Yoshi en çok Justin Timberlake'in tiplemesine şaşırdı.Ne halde bu ya dedi :)

Renta Neko

 Her şey sevgili Gediz'in twitterdan bu filmin fragmanını yollaması ile başladı.Bir Japon filmi.Adının çevirisi ise Kiralık Kedi.Fotoğraftaki bayan yalnız insanlara kedi kiralıyor.Biraz durgun bir film.Japonya'da kasım ayında DVD olarak çıkmış.Yani yeni bir film.Başka dillere çevirildi mi bilmiyorum ama Japon kültürüne alışkın olmayan biri için doğru seçim olmayacaktır diye düşünüyorum.Japonların duygusal boşluklarına gönderme yapılıyor filmde.Bu sebeple herkese uygun olduğunu sanmıyorum.Ama kedi seven biriyseniz sadece kediler için bile izleyebilirsiniz.Çok tatlılardı.Kız kedileri bir el arabasına koyuyor ve rentaaaaa neko-neko-neko diye bağırıyor.O günden beri bizim de dilimize takıldı.Rentaaaaa neko-neko-neko :)
 Hunger Games
Bu film Yoshi'nin tercihiydi.Ben ne kitaplarını okudum ne de filmlerini izleme gereği duydum.Ama diğer yandan da merak ettiğim için Yoshi izlerken yanında oturup kitap okudum.Arada filme baktım falan.Yani baştan sonra izlemedim arada göz attım diyebiliriz.Bu sebeple ne iyi diyebilirim ne de kötü.

Ve bu gecenin filmi.Çoğu için bir efsane.Yoshi de ben de daha önce izlemiştik.Ama uzun yıllardır birlikte izlemek istiyorduk.Türkiye'de çok Dvd'sini aramış ve bulamamıştım.Yukarıdaki filmleri kiralamaya gittiğimizde Blue-Ray versiyonunu satın aldık.İkimizin de evde bulunmasını istediğimiz bir film çünkü.Sonunda ağladım yine.İzlemeyen varsa izlemeli kesinlikle.

Filmin sonunda Sting o kadar işliyor ki içinize of of diyorum.



İşte bu ara bunları izledik.Bizim evde yılın her günü film izlenir ama benim için film izlemek bir kış aktivitesi :) En çok kışa yakışıyor sanki ne dersiniz?


4 yorum:

  1. Kiralık Kediyi merak ettim ben. Okulda Japonca dersi aldığım hocam aynı zamanda da turist rehberi olduğundan bolca bahsediyor hallerinden. Bulursam mutlaka izleyeceğim. Öğrendiğim kelimeler, fiiller kulağıma yer ediyor o zaman. İyi oluyor.
    Leon muhteşemdir. :)
    Teşekkürler paylaştığın için. :)

    YanıtlaSil
  2. İzlenecekler listeme ekliyorum bunları hemen teşekkürler.. Gerçekten insanın kışın sevdikleriyle dvd keyfi yapması; yanında kestane, mısır, çerez vs ile şenlendirmesi bir başka güzel oluyor..
    Keyifli haftasonları dilerim, bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. evet buda güzel film oo süper film diye aşşağıya inerken karşıma LEON çıkktı ve gene aynı duruma soktun beni 2 gün içinde LEON izlemeliyim yoksa uyku bana haram olur zaten öylede olsun mazaret olsun bari :)

    YanıtlaSil
  4. Kötü ögretmen güzel bi komedi justın için dogru demiş YOSHİ bana bile tuaf geldi filmde :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül