28 Aralık 2012 Cuma

Çamaşırcı Geldi Hanım

 Bloğumu okuyanların unuttuğu bir nokta var ki o da benim aslında bir ev hanımı olduğumdur.Tamam Yoshi özellikle mutfak konusunda büyük yardımcım ama yine de ben yapıyorum genelinde.Blog yazımı yayınladıktan sonra kalkıp bulaşığa ya da çamaşıra girişiyorum.Hatta Japonya'daki bulaşık makinesi faciasını hatırlayanlar bilecektir ki bir bulaşık makinem bile yok.Bu da demek oluyor ki her gün ellerim suyun içerisinde.Bulaşık demişken 2 kişi yaşadığımız evde hemen hemen her gün 20'ye yakın bardak yıkanır.Nasıl beceriyoruz bilmiyorum :)

Neyse konumuz çamaşır.Şükür ki onun makinesi var.Çamaşır ilacını kokusuna göre seçenlerdenim evet.Çünkü genel olarak hepsinin yaptığı iş aynı.Zaten yukarıda görüldüğü gibi beyazlar için ve yünlüler için ayrı alıyoruz kalanları aynı ilaç ile yıkıyoruz.
Japonya'ya geldikten sonra sıvı çamaşır ilacı kullanmaya başladım.Arada toz da kullanıyorum.Ama asıl favorim yumuşatıcılar.Değişik alırım her defasında.

Sanırım kasım ayında alışverişe gittiğimizde bu yumuşatıcıyı gördüm.Evet bizdeki Yumoş burada FaFa olmuş.Ama çok bilinen ve yaygın olan bir marka değil burada.Japonya'ya dönemsel çıkan ürünleri biliyorsunuzdur eğer beni bir süredir okuyorsanız.1 kereliğie çıkan çikolatalar,içecekler,şekerler falan biliyordum da yumuşatıcı beni bile şaşırttı.
FaFa markası Trip adı altında 4 ülkeydi sanırım ürün çıkarmış.Biz sadece Rusya'yı almıştık.Şimdi onu kullanıyoruz.
Bakalım bu bitince nereye çufçuflayacağız :)

imza:Bu ara ipadde deli gibi Hugo oynayan Serrose :=)


6 yorum:

  1. Siz böyle yazınca, bu şişeleri resimleyince vallahi insanın temizlik yapası geliyor:)

    YanıtlaSil
  2. belli markalar ülkelere göre isimd eğiştiriyor bende gördüm (elidor ve algida) . çok şirinmiş bu seri=)

    YanıtlaSil
  3. Kolay gelsin sana bende çamaşır deterjanı alırken kokusuna göre karar verenlerdenim:) Yumuşatıcıların o miss kokusu bambaşkadır tabi.. Senin Fafa çok tatlıymış:)) Bu arada bende bi ara iPade Hugo yükledim baktım fena sardı ders çalışamıyorum kaldırdım:)) sana bol şans sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. japonyada sırf bütün ürünlerinin ambalajlarının ciciliği yüzünden yaşamak istiyorum çok tatlılar yaw:)
    ben tam bi ambalaj hastasıyım.
    hugo muu , akşam gidip bi araştırayım:)

    YanıtlaSil
  5. Selam ben bu uzakdoğululara hayret ettim doğrusu bulaşık makineleri senin dediğin gibi minniiiik tezgah altına konanlarda oyuncak gibi bende Çin de bakmıştım eşimin evi büyüktü tezgahta öyle herşey var ama bulaşık makinesi yoook satın alabilirmiyiz acaba diye bizim teknosaya benzer sunning diye bir yere gittik makineleri görünce ben gülme krizine girdim bizim evdeki makineyi dikine ortadan ikiye bölmüşler sanki oyuncak gibiydi koca mutfakta tek gözlü ocak vardı bir süre eşimin yanında yaşamıştım orada aynı ekipten türk arkadaşlar vardı adamlar benden arasıra yemek istediler ama orada yemek yapmak bana kabus gibi gelmişti bulaşık yıkamak ayrı dert sana bulaşık konusunda kolay gelsin ben her işi yapayım ama bulaşık yıkamak bana eziyet gibi geliyor. neyse Mutlu huzurlu bir yıl dileriiiim:))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül