16 Kasım 2012 Cuma

Tsumago Şehri


Gezinin ilk durağı Magome şehri yazısı için buraya tık tık 
 Magome'den sonra tabii ki istikamet Tsumago şehri.Yoshi burayı daha çok seviyormuş.2008'deki yazımda ben Magome şehrini daha çok sevdim demişim ama bilemedim bu sefer gidişimde.Kararsız kaldım :)

İki şehirde ıssıza yakın ve değişik atmosferi olan bir yer.Sadece esnafı ve turistleri görebiliyorsunuz.Bu açıdan sanki yaşamıyor bu şehirler.

 Otoparktan biraz yürüyüp bu köprüleri geçiyorsunuz.Sonrası bir uzun sokaklık şehir.
 Aslında bu ev yaşıyor gibiydi.Japon turplarını kurutuyor böylece süper lezzetli turşular yapacak onlardan.


 Tur ile gelenler çoğunluktaydı.Ve hava yağmurlu olduğu için tur şirketi tura katılanlara kullanmaları için şemsiye dağıtmış.Çok tatlı bir sarıydı.Ve ortamla,mevsimle o kadar uyumluydu ki bayıldım.
 Ben kim bilir nelere dalmışım.Bir de eski posta kutusu bulduk :)






 Burası bir restoran&hediyelik eşya mağazası.Astıkları şey ise 'kaki' Akdeniz hurması olarak geçiyor sözlükte.Yemediğim için bilemiyorum nasıl tarif edilir ama hem tazesini hem de kurutulmuşunu yiyorlar.


 Fotoğrafları bilgisayara aktardıktan sonra yazılar için fotoğraf seçerken bunda takılı kaldım.Bayıldım!Yeni favorim oldu bu fotoğraf.
 Yoshi okul gezisiyle ilk defa bu şehre geldiğinde yukarıdaki Japon pansiyonunda kalmışlar.O yüzden önemli bir fotoğraf bu da.




Ve günün sonunda bize sürpriz olan gökkuşağı.27 yıllık hayatımda gördüğüm en canlı gökkuşağıydı.Bu kadar net hiç görmemiştim.


Tsumago şehri 2008 yazım için buraya tık tık 


-----------------------------------

Bumerang ödülleri ilk yarı sonuçları açıklandı.Sayenizde En Çalışkan Blog kategorisinde ilk 10' a kaldım.23 kasımda jüriler 10 blog arasından 3 blog seçecekler.Yani bundan sonrası için dualarınıza ihtiyacım var.
Kazanırsam belki bana Türkiye yolu görünür ha?

Beni destekleyen herkese yürekten teşekkür ediyorum.Kabul buyrun lütfen!

Diğer blogları görmek için buraya tık tık

4 yorum:

  1. çok güzel, gördükçe insanın içini acıtacak kadar güzel.

    YanıtlaSil
  2. Bu şehir tam olarak japonya'nın neresinde kalıyor ve nasıl gidiliyor?

    YanıtlaSil
  3. Sergül abla bu kututulan akdeniz hurması dediğin Türkiyede de olan Turuncu Cennet hurması olmasın ? ben ona benzeetim :)

    YanıtlaSil
  4. hayran kaldım *-* yeni favorim dediğin fotoğrafa ben de bayıldım müthiş bir görüntü. hangi ayda ziyaret ettiniz burayı?

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül