17 Kasım 2012 Cumartesi

Pirinç tutucu klips


Bu ürünü ilk televizyonda görmüştüm.Aslında gerekli mi gereksiz mi karar veremediğim bir ürün.Ama kesinlikle kullanışlı.

Kullanırken bir de video çektim.




Japonlar için pirinç ne kadar önemli mutlaka biliyorsunuzdur.Her gün hatta her öğün yiyebilirler.Bu sebeple 1-2 kiloluk pirinç almazlar.Bakın 2 kişi yaşadığımız evde nasıl pirinç alıyoruz.


10 kiloluk alıyoruz.Ne kadar dayandığını bilemiyorum açıkçası.Düşündüm de bir ortalama bile veremedim :)
Pirinç genel olarak Japon pilavı yapımında kullanılıyor bizim evde.Yoshi Türk pilavını da seviyor ama açıkçası Türk pilavını Türkiye'de yemek zevkli burada tercih etmiyoruz.Ben bile en son ne zaman yedim hatırlamıyorum.
Bu arada ben Türkiye'de makarna ve pilav yemem.Burada çok sık tükettiğim için Türkiye'de asla yemem.Varsa yoksa sebze yemeği Türkiye'deyken.


Bu da bizim pirinç pişirme makinemiz.Bütün Japon evlerinde vardır.Pirinci yıkayıp içine koyuyorsunuz.Üzerine su ekleyip programı seçiyorsunuz.Programın süresi kadar bekliyorsunuz.Ve ta daaa Japon pilavınız hazır.

Bir Türk kadını olarak içinde kuru fasülye,bulgur pilavı,nohut yemeği de yapmışlığım var.Kesinlikle çok kullanışlı yani :)

Karnım acıktı resmen.Hem bu yazıyı yazıyorum.Diğer yanda da Beyaz show açık.İzmir midyesinden bahsediyorlar.Allah'ım sana geliyorum modundayım.

Gittim ben :)

6 yorum:

  1. Super bişiy bu ya!!! Bulsam hemen alırım valla!

    YanıtlaSil
  2. Bence gayet güzel bir ürün. Burda bulursam kesin edinirim bir tane :)

    YanıtlaSil
  3. Biz evde üç kişiyiz, o princi bir yılda bitiremeyiz :) Makinaya sadece su ve pirinç koyoyorsunuz peki yağsız tuzsuz yavan olmuyomu ? Gerçi daha sağlıklı :)

    YanıtlaSil
  4. Domatesli Pilav denedin mi? Yoshi denemeli diye düşünüyorum. Herkes bilmez ama çok farklı bir lezzet. Birazcık da dip tutsa süperrr...

    YanıtlaSil
  5. Türkiye'de satılmıyor mu acaba? Ben de istiyorum bundan :)

    YanıtlaSil
  6. Türkiye'de satılmıyor mu acaba? Ben de istiyorum bundan :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül