25 Kasım 2012 Pazar

Kısa Kısa İlginç Japonya

 Bugün size kısa kısa ilginç Japonya'yı anlatacağım.

Önce ilk fotoğrafın hikayesinden başlayalım.Bu evi satın aldıktan birkaç ay sonra bir telefon geldi bize.Arka tarafımızda kalan ev arsasını satmaya karar vermiş.Tapunun onaylanabilmesi için sınır komşularının da rızası alınması gerekiyormuş.Bir de sınırların doğruluğuna dair(yani bizim sınırlarımıza girilmediğine dair) onayımızın alınması gerekiyormuş.Sırf bu işlem için Nagoya'ya gelmiştik.Bu işi yapan şirketin elemanı tam randevu saatinde geldi.Ve Yoshi ile tapuları incelediler,kontrol ettiler.Yoshi kağıtları imzaladıktan sonra bir paket uzattı adam.Ben acaba ne çıkacak diye merak ettim.Paketi açınca karşıma yukarıda görmüş olduğunuz 3 adet güllü sabun çıktı :)

Yani Türkiye'de böyle bir işlem var mı varsa da zamanınızı aldıkları için hediye veriyorlar mı bilemiyorum ama burada böyleymiş.


Yukarıdaki fotoğraf ise yeni eve taşındığımızda internet kontratı yaptıktan sonra verdikleri hediye.1 paket streç film.Çok garip ya vallahi.Hoşuma gitse de çok saçma buluyorum ben verdikleri şeyleri.

Başka bu tarz anılarım da var

Bir gün bankadan beni aradılar birisi Atm'den para yatırırken yanlışlıkla benim hesabıma yatırmış.Benden habersiz benden parayı geri alamıyorlar.Bu sebeple bankaya gidip parayı iade etmem gerekiyor.Neyse Yoshi ile gittik parayı iade ettik.Elime 1 paket kağıt mendil (hani şu benzinliklerde hediye edilen karton paketlerden) verdiler.

*****

Türkçe öğretmenliğine başladığımda özellikle bir bankada hesap açmam istendi.Gittik o bankada hesap açtırdık.Hesap açtırdığım için bu sefer cep için kağıt mendil hediye ettiler.

***********
Bu eve taşındıktan sonra günlük gazete almaya başladık.Her gün posta kutusuna bırakılıyor gazetemiz.Kontratı yaptığımız gün 3 adet (bildiğiniz tane) çöp poşeti hediye ettiler.



İşte böyle.Nereden ne geleceği belli olmuyor burada :)


Sizce de garip değil mi?



Bir de taşınırken taşıma bize ne hediye etti hatırlıyor musunuz?

Okumak için buraya tık tık 

22 yorum:

  1. Hediyelerin hepsi kullanılacak şeyler, ne güzel. Burada olsa olsa telefon numaraları bulunan buzdolabı magnetleri verirler.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel. Evin ufacık tefecik ihtiyaçları kendiliğinden giderilmiş oluyor ihih :) Böyle bir şeyi düşünmeleri hoş ama..

    YanıtlaSil
  3. TAM BENLİKMİŞ O ZAMAN JAPONYA
    HEDİYE ALMAYI VERMEYİ ÇOK SWEVERİM NEDENSE VERENLERDE Bİ SIKINTI VAR BU İHTİYACIMI ORDA GİDERİRMİŞİM:)
    TEŞEKKĞÜRLER GÜZEL BİLGİLER İÇİN
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  4. Keşke bizim insanımızda da böyle incelikler olsaydı.
    Belki hediyeler garip ama bu Japon milletinin inceliğini gösteriyor.
    Bence bu dünyadaki en eğitimli, görgülü, nazik millet Japonlardır.
    Adamlar milletçe kenetlenip zorlukların üstesinden gelmeyi bile gayet iyi beceriyorlar.
    Keşke bizde Osmanlı zamanındaki görgümüzü, bilgimizi, inceliğimizi muhafaza edebilseydik.

    YanıtlaSil
  5. Garip ama hoş bir uygulama =)

    YanıtlaSil
  6. Cok hos bence :) Insanlar birbirlerini tabiri caizse nasil kaziklayacaklarini düsüneceklerine böyle incelikler yapsalar ne güzel olurdu:)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Nereden ne geleceğinin belli olmaması ne güzel işte:) Hep bir sürpriz durumu:)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir adetmiş o öyle:)
    Evet verdikleri şeyler ilginç; ama en azından hepsi kullanılacak şeyler, bizim markaların promosyon ürünleri gibi saçma şeyler değil..

    YanıtlaSil
  9. güleyim bari ağlanacak halimize:( yan tarafımıza yeni bir bina yapıldı. izin almayı, haber vermeyi bırak, bi gün bi baktım benim balkonun yan duvarı uçmuş, yıkmışlar. geçtiğimiz yaz japonyada 2,5 ay yaşadım. bir işi layığıyla, özenerek yapmak japon insanının karakterine has bir özellik. çok üzülüyorum ama türkiye gerçeği ise tam tersi. herkes işten nasıl kurtulsam, nasıl kalitesiz yapsam da ucuza çıkartsam modunda. iki ülke nin de iyi ve kötü yönleri var gözlemlediğim kadarıyla. ama erdem sahibi çalışkan insan, türkiyenin iyi yönlerinden değil.

    YanıtlaSil
  10. Haha ne sevimli bi uygulamaymış bu :)

    YanıtlaSil
  11. bizdeki işlemler sırasındaki negatif tavır ve neredeyse kovalamamış ile karşılaştırıldığında pek tabii ki süper bir uygulama en azından ise yarar :)

    YanıtlaSil
  12. ayy o güllü sabunlar tam da bugün paylaştığım #rosemania'lıkmış :)) hediyeleri saçma bile olsa çok güzel bir gelenekmiş :) biz de burada özellikle yemek yediğimiz yerde ikram gelince çok mutlu oluyoruz ya adamlar her alana yaymış orada eheh

    YanıtlaSil
  13. Uyguluma güzel ama verdikleri hediyeler komik olmuş :D evet hatırlıyorum bir paket prinç hediye etmişlerdi :D

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. taşınırkende pirinç vermişlerdi. cok hoş bi uygulama...

    YanıtlaSil
  16. taşınırkende pirinç hediye etmşlerdi.cok hoş bi uygulama....

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Sergül,
    Japonyada kendini yalnız hissetme çünkü Türkiyede seni youtube tan takip eden kocaman bir ailen var.Bende 2-3 aydan beri bu kocaman aileye katılan bir kişiyim.Videolarına bayılıyorum.Japon kültürüne dair bir çok şeyi senden öğrendim.Çantamda ne var videolarına bayılıyorum.Tabi karemeli de unutmayalım.Yoşi ise tam bir beyefendi.Tüm videolarınıniçinde en beğendiğim ise-Beni Seviyormusun ?videosu.Hep mutlu olun inşallah. Bende çekilişe katılmak istiyorum.Seviler......

    YanıtlaSil
  18. Küçük hediyeler de olsa kullanışlı bence güzel bir adetleri varmış:)

    YanıtlaSil
  19. Sokakta bile mendil dagatıyorlardı ya reklam kagıtlarıyla beraber, nezle oldugumda ve tüm nedillerimi tüketmişken yolda yürürken elime tutuşturlan o mendiller az kurtarmadı beni (:
    Bu arada tabi ki TRde öyle kibarlıklar, hayatimda duymadım 'sizin vaktinizi aldım bu da benden size bir küçük hediye' dediklerini. Tanıdıksa olabilir ama hayatında ilk defa karsılastıgın biri hayatta yapmaz malesef. Japonlar kibar ve düşünceli özellikle hediye konusunda ! Şanslısın ;)

    YanıtlaSil
  20. Vaktinizi aldıkları için hediye etmeleri büyük bir incelik. Kibarca teşekkür etmesi benim için yeterli olurdu. Allah'tan bana hediye etmediler. Boş boş bakardım bu ne diye :)
    Kullanabileceğiniz bir hediye fikri güzelde streç film ne ya.

    YanıtlaSil
  21. Güzelmiş ya ben sevdim :) Ayrıca kağıt mendillerinde bir başka güzel :)

    YanıtlaSil
  22. güzel şeyler aslında. streç filmi de yeni taşınan insanların ihtiyacı olacağını düşündükleri için vermişlerdir. ne yapılabilir çözemedim şu an gerçi ama :D

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül