6 Kasım 2012 Salı

Ekim Ayı Kitaplarım 2012





Ekim ayının ilk kitabı meşhur Grinin Elli Tonu oldu.Hakkında söyleyebilecek çok şeyim yok.Yer yer aşırı erotikleşse de kendini bir çırpıda okutuyor.Kitabı satın alırken 3'leme olduğunu bilmiyordum.Bu sebeple kalanını okuyup okumayacağımdan emin değilim.
Kitap ile ilgili sevdiğim yazılardan biri Hay Bin Kunduz bloguna buyrun.



Bitirdiğim 2. kitap çok merak ettiğim Gizli Ajans oldu.Öncelikle kapağındaki kediye bayılıyorum.Bu kitap benim baş ucu kitabımdı.Yani uykuya dalmadan önce okudum hep.Kitap absürd bir kitap olarak geçiyor.Ben absürd ve komik kitapları okumayı sevmiyorum.Yerli yersiz yapılmış şakalar beni çok sıkar.Bu sebeple bu kitap bittiğinde pek bir şey anlamadım yani.Kötü bir kitap kesinlikle değil ama benim tarzım değil.
Biraz araştırınca yazarın diğer kitapları daha çok beğeniliyormuş.

Ve ekim ayının son kitabı Şemspare oldu.Bu kitapla beraber emin oldum artık ben Elif Şafak romanlarını seviyorum kısa yazılarını pek değil.Ama bu kitapta en sevdiğim şey farklı yazarların hayatlarından bahsetmesi oldu.Bu kitap sayesinde otobiyografi okuma isteğim arttı yine.

İşte böyle bir aydı ekim ayı.
Siz kaç kitapla bitirdiniz?



*Bumerang blog ödülleri devam ediyor.Bana oy verir misiniz?

oy verme linki
http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-odulleri/13933.htm


Konuyla ilgili yazım

http://yolunneresindeyim.blogspot.jp/2012/10/oyunuza-talibim.html


teşekkür ederim herkese




8 yorum:

  1. Sana katılıyorum, Elif Şafak romanlarını hep severek okudum ama derlemelerini hiç sevemedim, o yüzden de Şemspare'yi almadım bile. Bana biraz da ticari geliyor, kitap yazmadığı dönemde arayı sıcak tutmak için çıkardığı köşe yazısı derlemeleri. Firarperest de hala durur mesela, okuyamadım bir türlü. Köşe yazılarını da okumuyorum artık. Ama romanları güzel, roman yazsın hep :)

    YanıtlaSil
  2. Elif Şafak'la ilgili olarak seninle aynı fikirdeyim. Ben de bu kitabı Temmuz'da okumuştum ve hatta hemen ardından Elif Şafak'a da "lütfen roman yazın, deneme kitapları çıkarmayın" diye tweet atmıştım :) Romanları çok sürükleyici ve akıcı oluyor; denemeleri ise tam tersi...

    YanıtlaSil
  3. Elif Şafak çok seviyorum <3
    Farklı yazarların hayatlarından Siyah Süt romanında da bahsediyor bol bol.
    Okumadıysanız tavsiye ederim.

    Aşçı
    Mart Menekşeleri
    Benim Ülkem
    İhtiyar Balıkçı
    Şeytan İşi benim ekim kitaplarım oldu.

    YanıtlaSil
  4. Grinin elli tonunu nasıl merak ediyorum anlatamam :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de Ekim ayında grinin 50 Tonu'nu okudum. 2. ve 3.'sünün İngilizcelerini okumaya devam ediyorum. Evet söylenecek çok bir şey yok. Bir çırpıda okunduğu dışında

    YanıtlaSil
  6. Ahmet ÜmiT'in İnsan Ruhunun Haritası isimli kitabı da birçok benzer yazar/tanınmış kişiler hakkında notlar içeriyordu.Elif Şafak'ın yazarlığını hiç mi hiç sevmiyorum ben.Keyifli okumalar.Ekim ayı benim için oldukça bereketli oldu değişik yazar ve türlerden toplam 14 kitap okudum.
    Grinin elli tonunu bir ara alacak olup geri vazgeçmiştim.

    YanıtlaSil
  7. Alper Canıgüz'ün Tatlı Rüyalar ile Oğullar ve Rencide Ruhlar kitaplarını okudum. Gizli Ajans ise sonraki kitabım olacak. İnanılmaz zeki bir yazar bence. Çok severek okudum iki kitabını da:) Ben de tavsiye ederim okuduklarımı, kesinlikle...

    YanıtlaSil
  8. sevgili serrose,
    alper canıgüz- tatlı rüyalar öneririm;)
    http://pinkket.blogspot.com/2012/11/baz-seyleri-ne-kadar-da-gec-kesfediyor.html

    elif şafak konusunda da kesinlikle katılıyorum, yazmıştım ben de:
    http://pinkket.blogspot.com/2013/01/yeni-yln-2-kitab-semspare.html

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül