9 Ekim 2012 Salı

Sakae-Nagoya




Ablamla birlikte Sakae'ye gittik.
 Sakae Nagoya'nın en işlek ve en güzel yerlerinden biri bence.Daha önce gitmiş olduğum Japonca okulum çok yakındı buraya.Hatta bir dönem Türkçe öğretmenliği yaptığım okul da buralarda.Sevgili Özlem videoda sesimin neşeli çıktığını söylemiş.Doğrudur çok özledim buraları.Aino yani buradan önce yaşadığım yer beni hatta bizi gerçekten çok zorlayan bir yerdi.Hiçbir şey olmayan bir yere mahkum edilmiş gibiydik.
Şimdi hava alabilme,yürüyüş yapabilme özgürlüğüm bana geri verildi.Yani aynen böyle hissediyorum.
 Neyse videoda anlattığım gibi Nagoya'da eski bir uygulama yeniden uygulanmaya başlandı.Sakae'nin en işlek caddelerinden biri pazar günleri öğlen 12:00'den 18:00'e kadar trafiğe kapatılıyor.Böylece yayalar yolların tadını çıkarıyor.Hatta bu uygulama sayesinde mağazaların satışlarında artış olmuş.
 Japonya'daki büyük Türk girişimlerinden biri olan Mega Kebab da oradaydı.
 Bu cadde pahalı markalara ev sahipliği yapıyor.Miu Miu onlardan biri.
 Sermoon'um kimbilir neye bakıyordu :) Habersiz çektim.
 Ve Saizeriya'da ablam.Yemek sonrası kahvesini içiyor.Bu arada Seray'ın solunda kalan aileye çok kızdım.Ufacık çocuklarıyla sigara içile bölüme oturmuşlar.
Ve karşınızda yorgun ben :) Sabaha kadar kitap okumuş olduğum için uykumu alamadan uyandım.Üzerine uzun uzun yürüyüşler yapınca bakınız yüzüm süzülmüş :)

İşte böyle bir gündü bizim için.


8 yorum:

  1. Güzel bir günmüş, artık dışarda daha çok vakit geçirirsin bizede daha çok resim ve video olarak güzellik yaparsın :)

    YanıtlaSil
  2. Caddeye bayldım ışıl ışıl, bumarım buaların çok keyfini çıkarırsın sergülcüm.

    YanıtlaSil
  3. ben bu tip veya benzer videolari hic izlemem. seninkiler haric. bu gezi videosuda cok guzel olmus. ama loftta biraz daha takilabilirdik :)

    YanıtlaSil
  4. İzlerken ve fotograflara bakarken benim bile içim açıldı. Sen orada gezip canlandıkça o enerji bize de geçecek:)

    YanıtlaSil
  5. Video çok güzeldi , bayılırımm böyle videolara bizlerle paylaştığın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Sergul ,Belli araliklarla toplamda 5 yilini Nagoya da gecirmis biriiyim.Sakae caddesini bende cok severdim.Ozellikle buyuk donmedolabin oldugu binaya her defasinda gider,Nagoya ya yuukaridan bir bakardim.Saizerya ailecek haftada bir kez ugradigimiz bir restuarantti.Japonya nin tadini doya doya cikariyorsun,dunyanin hicbiryeri oralara bnzemiyor emin olabilirsin,anilarimizi ozlemle aniyoruz.Mutlulular...

    YanıtlaSil
  7. Twitter dan ayrıca takip ediyorum seni ama blog un tadı bambaşka. Yeni evin ikiniz için hayırlı olsun ikinize de mutluluk huzur başarı getirsin tüm diledikleriniz gerçek olsun... sokakların, yolların, havanın, çiçeklerin, böceklerin tadını doyasıya çıkar... Japonya nın tadını yeniden çıkarmaya hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  8. sergül ablam, ben bu tarz videolarını çok seviyorum daha önce de söylemiştim.
    vlog tarzı daha çooook video isterim, günün sonunda bilgisayara girince senin günün de nasıl geçmiş diye ayrıyetten girip bakmak çok keyif veriyor bana :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül