27 Ekim 2012 Cumartesi

Japonca Biliyor Musun?



Başlıktaki soruyu 5 mailde bir alıyorum desem abartmış olmam.Bu sebeple bir videoda içimi dökmeye,Japonca yolculuğumu ve Japonca hakkındaki düşüncelerimi anlatmaya çalıştım.

İyi seyirler.


9 yorum:

  1. Kaç yıldır Japonya'da yaşıyorsun ve kocam Japon ve bazı videolarında da Japonca konuşuyorsunuz cümle aralarında. Buna rağmen hala Japonca bilip bilmediğini mi soruyorlar. Komikler doğrusu. :))

    Bu arada bu video bana çok faydalı oldu. Dil açısından yani. Okulda Japonca dersi alıyorum ikinci yabancı dil olarak. Baya bi' açıklayıcı oldu yani bana. :))
    Gerçi Japon kültürü hakkında yazdıklarında çok işime yarıyor okulda. :)
    Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Sizin evliliğiniz, yaşamınız çok ilginç geliyor bana. O yüzden blogunu hep ilgiyle okuyorum. Babaannenden kitapyurdu alışverişlerine kadar, yazdığın her şey meraklanırıyor.
    Japonca hakkında düşündüklerin, anlatımın da öyle içten olmuş öyle ilgi çekici olmuş ki. Gaza gelip "BEN DE ÖĞRENİCEM JAPONCA" diyebilirdim bir an.
    Ama demedim.
    Önce ben bi' ingilizce öğreneyim dedim.

    YanıtlaSil
  3. Valla hiç sıkılmadan sonuna kadar izledim, bu yolculuğunu çok güzel anlatmışsın ama nedense hiç öğrenme ilgim olmadı ve olmıcak japoncaya karşı sanırım, çünkü cidden çok zor olduğunu düşünüyorum, sen öğrenmişsin ne mutlu sana canım :)

    YanıtlaSil
  4. Yorumumda kocam demişim kocan olacaktı o. :)

    YanıtlaSil
  5. harikaa bir video olmuş :)
    kendimi bildim bileli japonya ve japonca merakım var ve blogu keşfetmeme sebep olan şey de budur :) fırsatım olursa eğer, çok iyi öğrenme şansımın olmadığını bildiğim halde, japonca öğrenmek istiyorum. en azından günlük hayatta kullanılan şekliyle az-çok bilgi sahibi olma isteğim var. sonrasında da umarım gerçekleştirebilirim : japonya turu yapmak istiyorum. özellikle çok fazla merak ettiğim birkaç yer var ki, mutlaka görmeliyim :) blog yazılarından ve videolardan bu merakım daha da artıyor. bu video saatlerce olsaydı bile gözümü kırpmadan ve hiç sıkılmadan izlerdim :) çok çok iyi olmuş :)
    bir de önceden blogda japonca kelimeler paylaşıyordun ama bir süre sonra kesildi :( bence devam etmeli hatta videolarda da bahsedilebilir ve yazılışları daha sonra açıklama kısmına eklenebilir..

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir video olmuş. Öncelikle kimseyi ilgilendirmez sizin Japonca, Arapça, Rusça ya da Tayca konuşup konuşmadığınız... Sadece hüsnü zan yaparak diyorum ki onlar Japoncaya olan sevgilerinden sizin de Japonca bilip bilmediğinizi sormak gelmiştir içlerinden...

    İkinci bir konu ise ben bir dilciyim yani kendimi öyle nitelendiriyorum aslında Almanca ve İngilizce öğretmeniyim. Almanca, İngilizce ve Japonca biliyorum ayrıca çeşitli dilleri konuşamasam da dil bilgisi yönünden çok inceledim. Size dil öğrenme serüveninizde bazı tavsiyelerde bulunabilirim.

    Benim Japon dilinde yaptığım kaynak araştırmasına göre ve de öğretim yöntemlerini dikkate aldığımda size aşağıdaki kitapları öneririm. Ben malesef Türkiye’de orijinal kitpaları bulamadım ancak fotokopileri var. Siz Japonyada daha kolay bulabilirsiniz diye düşünüyorum:

    Kanji için: Basic Kanji Book vol 1, 2, 3; Bonjinsha Co. LTD.
    Kanjileri daha kolay öğrenmek için: http://shop.whiterabbitjapan.com/japanese-language/flashcards/20-off-all-3-kanji-flashcard-sets.html#.UJ_PdORq9c4
    Ana ders kitabı ve yazma dersi için: Japanese for Everyone; Gakken Co. LTD. ve CDsi.
    Kana çalışması için: Japanese for busy people kana workbook; AjALT Kodansha International
    Okuma dersi için: Shokyu Nihongo; bu kitap tamamen Japonca o yüzden yayın evini okuyamıyorum ama şuradaki linkten kapak resmini görebilirsiniz: http://cv01.twirpx.net/0916/0916229.jpg
    Okuma ve dinleme dersi için: Hiragana Times dergisi.

    Ayrıca bunların yanında sadece okuma ve kelime öğrenmeye yönelik Rosetta Stone Japanese setini öneririm.

    Eğer podcast sistemine alışıksanız başlıbaşına http://www.japanesepod101.com/ sitsinden premium bir hesap açmanızı tavsiye ederim. Bu siteden üstün online öğretim sitesi bugüne kadar görmedim…

    Bence bu kaynakları İngilizce bilip takip ettikten sonra çok kolay öğrenmeye başlarsınız.

    YanıtlaSil
  7. Bir şey daha eklemek istiyorum, bir gün bize bu video gibi sahip olduğun Japonca kitaplarını kullanarak ayrıntılı bir kitap tanıtımı yapar mısın?

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Sergül Hanım videonuzu yeni gördüm, Japonca'yı artılarıyla eksileriyle bizim için değerlendirdiğiniz için teşekkürler. Ben de okulda Japonca öğrenmekteyim hocamız Türk bir erkek fakat eşi Japon ve Türkiye'de yaşıyorlar. Hep siz bizi gülümsetiyoruz, ben de sizi biraz olsun küçük bir anıyla gülümsetmek isterim:
    -Aynen dediğiniz gibi Hiragana'yı gördük,oo Japonca kolaymış dedik
    -Katagana'yı gördük, eh neyse ama olsun gene harcarız Japonca'yı dedik
    -Ama Kanji...ilk Kanji dersi için hocamızın Japon eşi geldi Kanjinin nerden geldiğini anlattı 5 kanji gösterdi.işte bir ağaç,ağaç demek;3 tane ağaç orman demek vs. Ardından da "bakın Kanji aslında ne kadar kolay değil mi" derken bir baktık arkadan Türk hocamız kaşlarını kaldırıp kaldırıp:"yoo hiç kolay değil,hep böyle kandırıyorlar başta" diyordu,komik bir sahneydi doğrusu. Bilmem sizi de kandıran oldu mu:)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül