7 Eylül 2012 Cuma

Lens Meselesi




Bildiğiniz gibi ben genelde gözlüklü biriyim.Nadir durumlarda ve yazın lens kullanmayı tercih ediyorum.Ve lens tercihimi de aylık,senelik değil de günlük lenslerden yana kullanıyorum.
Kullan,at olması bana daha hijyenik ve pratik geliyor.
Japonya'da lens alırken göz muayenesi olmanız şart.Sanırım muayene 3 ay geçerli.3 ayın sonunda aynı numaralı lensten alacak olsanız bile doktora görünmeniz şart.
Ben normalde üst resimdeki marka ve modeli kullanıyorum. 'cooper visions 1 day aqua PRO-C'
Genel olarak çok memnunum.Ama tatile gelmeden önce elimde 3-4 günlük lens kalmıştı sadece.Doktora gitmeye üşendiğimden Türkiye'den alırım diye düşünmüştüm.

Gelir gelmez Söke'deki gözlükçüme gidip lens almak istediğimi söyledim.Ellerinde benim lensimden olmadığı için katalogdan başka bir ürün seçtim.2 gün sonra almak için sözleştik ve ben çıktım.
Birkaç saat sonra gözlükçüden bana telefon geldi.Senin lensin ile aynı marka fakat farklı model bir lens var ister misin diye sordular.Ben de olur dedim.Keşke demeseydim.


Yaz boyunca Cooper Visions BioMedics 1 day'i kullandım.Çok kötü bir his.Gözünüze bir şey kaçmış gibi dolaşıyorsunuz bütün gün.Bir de sanki çabuk kuruma yapıyor.
Yaz boyunca mecburiyetten kullandım ama kesinikle sevmedim.Eğer bir yerlerde denk gelirseniz bir kere daha düşünün demek için yazdım bu yazıyı.


Bir de sisteme bir eleştirim olacak.Japonya'da lens aldığınızda (en azından günlük) yanında 2 günlük ürünü verirler denemeniz için.Kutuyu açmayın bunları deneyin derler.Ben hep aynı marka ve modeli alıyor olmama rağmen.Deneme ürünlerini de verirler her defasında.
Eğer bu üründen bana 1 günlük denemem için verilseydi ben de 1 ay boyunca bu işkenceyi çekmezdim.

Bu yaz ufak,büyük birçok sorun yaşadım Türkiye'de.Sistem yüzünden,servis yüzünden,iş bilmezlik yüzünden.

Evet Japonya'da insan ilişkileri sıfıra yakın,uzak,gurbetlik,soğuk vs vs ama sistem süper!

Bu anlamda çok özledim Japonya'yı!


7 yorum:

  1. Türkiyede . kullandığım ve beğendiğim lens markaları var, Aqua olması lazım, kötü lens markasına denk gelmişsin,
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Deneme lensi olayını çok sevdim, keşke burda da olsa.
    Ben aylık Air Optix alıyorum, ama eh işte modundayım.
    Sırf denemek için başka bir markanın koca kutusunu da alamıyorum..

    Bir de bir yerlerden Air Optix'in dailies lensi geçmişti elime, iğrenç bir şey. Gözümde buruşuyordu resmen, denk gelir falan sakın alma;)

    YanıtlaSil
  3. O sistem karmasasini bende yasiyorum geldigimde. Ve beni aslinda en cok rahatsiz eden konu; esim yabanci oldugu ve aramizda ingilizce konustugumuz icin hemen potansiyel salak turist muamelesi yapmaya calisip fiyatlari katlamalari yada pesinize dusup satmaya calismalari yada benzer tum hareketler. Bu yaz 4 hafta kaldik Turkiye'de ama ben gercekten artik resmen yilmis durumdaydim. En son artik bagirdigimi hatirliyorum ciddi ciddi. Ve Norvec'i deli gibi ozledim tipki senin dedigin gibi. Insan uzakta yasayinca gercekten sistemin tum curukluklerini daha iyi farkediyor. Icindeyken bir sekilde ayak uyduruyorsun sanirim.

    YanıtlaSil
  4. Deneme lens olayı burada da var aslında ama her yerde vermiyorlar maalesef. Sürekli alışveriş yapıyorsan eğer alabiliyorsun. Oysa denemek lazım, para verdiğin şeyin sağlığını olumsuz etkilememesi için deneme şart..

    YanıtlaSil
  5. Gözlerini çizdirsene :) eminim japonya da türkiyeden daha iyi yapıyorlardır. Eşim yaptırdı ve çok memnun. hatta bu konu hakkındaki postu okumak istersen http://kelebek116.blogspot.com/ bloğuma göz atabilirsin :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. bu arada JOHNSON & JOHNSON ACUVUE OASYS bu markanın lensleri çok iyi (tecrübeyle sabit) :) Türkiye için aklında olsun :)

    YanıtlaSil
  7. lens :D lens lens lens lens artık rüyamda görmeye başladım canım lens istiyor lens takmak istiyorum :D

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül