10 Eylül 2012 Pazartesi

Kitap Yurdu Siparişim

 Ne zaman kitaplarım geldi desem.Alışverişim hakkında sorular alıyorum.Bu sefer kutuyu birlikte açalım istedim.
Öncelikle kitapyurdu sitesine girip siparişimi veriyorum.Sonrasında kargo seçeneğinde Ptt posta şıkkını seçiyorum.Çünkü Japon postası çok hızlı ve güvenilir.Bu sebeple paketim hemen elime ulaşıyor.
Son adım ödeme de ise ben Türk kartlarımı kullanıyorum.Bildiğim kadarıyla paypal seçeneği de var.

 Bugüne kadar defalarca alışveriş yaptım.Ve çok şükür hep sorunsuz ulaştı kitaplarım.Kitaplar (sipariş miktarına göre) genelde karton kutu içerisinde baloncuklara sarılmış halde geliyor.
 En alt ve üstte bir karton parçası olduğu için daha da garantiye alınmış oluyor kitaplar.
 İşte benim siparişim.
 Ve kendime doğum günü hediyem Şefik Can çevirisi ile Mesnevi!

Kitap yurdu sitesiyle alakalı tek olumsuz eleştirim.Sizi enayi yerine koyuyor olmaları.Ptt posta seçeneğinde sizden her daim fazla para alıyorlar.Bunu 2008 yılında ve 2009 yılı başlarında yapmıyorlardı.Ama şimdi sanırım onlar da yurtdışında yaşayan Türkleri yolunacak kaz olarak görüyorlar.
Mesela ben yukarıdaki siparişim için 53 lira ödedim.Bakın onlar ne kadar ödemiş?
Aradaki fark 22,25 lira.

Sadece gözüme gözüme enayi naber denmesi hoşuma gitmiyor.Sen ucuz kitap sattığını iddia et sonra posta parasıyla aradaki farkı çıkar.
Bu bence ne ahlak kurallarına ne de iş etniğine uygun bir durum.

Kitap yurdundan sipariş verirken bunu bilerek sipariş verirseniz sorunsuz ulaşacaktır kitaplarınız.

2009 yılında Kitap yurdu ile yaşadığım olayı burada uzun uzun anlatmıştım.Ardından da Japonya'da yaşamıştık benzer durumu.Buyrun buradan okuyun 2 ülke arasındaki farkı



----------------------

Benden haberler hala jet lag'ın etkisinde olmak ile beraber alerjiyle karışık grip oldum.Çünkü uçak çok soğuktu üzerine yorgunluk ve duygusal zayıflığı eklerseniz.Ölüp ölüp diriliyorum.
Başım çatlayacak gibi.Yani bende durumlar feci.Dua,dilek ve enerji kabul edilir.


15 yorum:

  1. kitapyurdu eskisi gibi ucuz bir site değil artık. Alternatiflere bakmanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  2. Diğer yazını da okudum. Ben de kitapyurdu ile çok sıkıntı yaşadım ve aynı senin gibi sinirlenip bloguma yazdım. Sen sıkıntını kargo ile yaşamışsın, ben sürekli stoklarıyla ilgili problem yaşıyorum. En sonunda üyeliğimi tamamen sildim. Şimdi en azından sinirlerimi bozmuyorum.

    YanıtlaSil
  3. Oha! mesnevi terapiyi dün bitirdim bana da biri yollamıştı kargoyla. İnanılmaz güzel bi seçim yapmışsın..

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun, umarım kolayca atlatırsın

    YanıtlaSil
  5. Hiç yakıştıramıyorum,ayıp!

    YanıtlaSil
  6. Sitenin adını görünce yaşananlara ve zellikle verdikleri cevaplara hiç şaşırmadım.

    Klasik otomatik mesajlar. Sorun çözmek adına adım yok. Sadece olayın üstünü kapatma çabaları. Yaşadığınız ilk olayı görmemiştim. Onu da bu posttan yönlenerek okudum.

    Yurtdışına yollayan başka site yok mu acaba? Bu işi hakkıyla yapan siteleri tercih etmek lazım.

    Çünkü, bizde kurumlar büyüdükçe saygıları ve iş ahlak anlayışları küçülüyor maalesef.

    (Biz de yaşadığımız bir olayı gündeme getirmiştik. İlk başta yok sayılmamıza rağmen sosyal medyada yankı bulmasıyla bir özür diletebilmiştik. Fakat Kitapyurdu bizim için bizi yok saydıkları gün bitti. İyi ki de bitmiş. Bu anlayıştaki kişilerin üzerimizden para kazanması zorumuza giderdi açıkcası.)

    Bu arada bir an önce iyileşmeniz dileğiyle, geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  7. Sergülcüm, geçmiş olsun diyelim. Şefik Can'ın tercümesi de çok güzeldir. Eğer yunan mitolojisine de ilgi duyuyorsan Klasik Yunan Mitolojisi kitabını da tavsiye ederim. Şefik Can'ın benim gözümdeki en büyük özelliği de, Mesnevihan'lığı bir hanımefendiye devretmesidir ki, kesinliği bilinmemekle birlikte, Nur Artıran hanımefendiyi, tarihteki ilk kadın Mesnevihan olarak atamıştır kendisi. Bence sırf bu yüzden bile çok saygı duyulacak bir insan. Nurlar içinde yatsın.

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun segül abla. ayrıntılı yazı içinde teşekkür ederim :) bende kitap yurdun dan alışveriş yapmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel gerçekten radyo dinle

    YanıtlaSil
  10. Üyeyim ama hiç almadım. Bu kargo işi baştan beri kafamı kurcalıyordu. Bu ve önceki olayın kararımı netleştirdi. Bu arada çabuk iyileş inşallah

    YanıtlaSil
  11. Okuoku'da ve yenisayfa'da fiyatlar daha cazip,yurtdışına gönderi yapıyorlarsa ne ala

    YanıtlaSil
  12. Tam da acaba okusam mı dediğim kitaplar :) Hastalığın için üzüldüm, Allah şifa versin.

    YanıtlaSil
  13. kitapyurdundan bende 3 kere kitap siparis ettim. avrupa ici belirli miktardan sonra kargo ucretsiz oldugu icin cevremdekilerle hep beraber tek siparis verdik. kargo adina simdiye kadar 5 kurus bile odemedim yani. ama diger online kitapevlerinde ve farkli online alisveris sitelerinde, kargo ucreti adina aldiklari ucret tek kargo degil. bunun icinde 'kagit kurek' masrafi da vardir. diger sikayetlerini henuz okumadim ama allah kolaylik versin.
    insallah jet-lag'i en kisa surede atlatirsin, gecmis olsun! xxx

    Hatice Bayrak

    YanıtlaSil
  14. gecmiş olsun güzelim.. umarım bu yazını görüp özür mahiyetinde bişeyler yaparlar :) tatlım bloğunda enn enn begendiğin kitap listen var mı acaba bulamadım :) güzel bilinçli bir liste yapmak istyrm ama beni sıkmayacak bişeyler olsun istiyorum yardımcı olursan sevinirim. japonyaya sevgiler :) <3

    YanıtlaSil
  15. çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda atlatırsın..Mesnevi görünce gözlerim yerinden çıkacaktı..Bendeeeee istiyooorruumm..En kısa zamanda alıcam inşallah..Sevgiler..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül