15 Eylül 2012 Cumartesi

Kafam Karışık


Yaz tatili boyunca karşılaştığım herkese bizim tayinimiz için dua etmesini istedim.Çünkü bütün planlar,hayaller,istekler taşınma endeksliydi.Bilmeden her cümleye taşınınca,taşındıktan sonra diye başlıyordum.
Uçağa binmeden bir önceki gün Yoshi aradı beni.Beni aramadan önce müdürü ile görüşmüş.Tayini çıkmış yani artık Nagoya'da bizi bekleyen evimize taşınabilecektik.Tabii ki mutluluk çığlıkları attım hatta attık.
Ta ki buraya varana dek.İçinde çeşitli zorlukları yaşadığım,4 senedir bana yuvalık yapan bu evden çıkacağımız fikrini düşünene kadar.
Her gün bu manzaraya baktım,içim mi sıkıldı çıktım Fuji dağına ağlandım,trenlere baktım,bulutları fotoğrafladım falan filan.
Biraz da yeni bir başlangıcın korkusu var içimde.Yeni şehir,yeni komşular bunların getireceği yeni alışkanlıklar.
Yoshi yeni evin beni heyecanlandırmadığını düşünüyor.Korktuğumu söyledim inanmadı.İnsanların böyle bir sorunu var.Beni kafalarında nasıl bir yere koyuyorlarsa güçsüz ya da korkak olabileceğimi düşünemiyorlar.
Bazen güçlü değilim ben diye çığlık atasım geliyor.
--------------
Şuan evin hali kafamın içi gibi bavulum hala yerde darmadağın,her yer her yerde.Ve ben hangisinden başlamam gerektiğini bilmiyorum.
--------------------------

Bu ruh halim taşınma günü belli olana ve yeni eve varana dek sürecek biliyorum.Çünkü beni en çok belirsizlikler yıpratıyor.
----------------

Bu evden ayrılana dek sizi Aino manzarası ile sıkabilirim.Zira ayrılık öncesi daha bir güzel gelmeye başladı gözüme!

------------

Bir de bizim için dua eden herkese çok teşekkür ederim.Gerçekten iyi ki varsınız!
Bu blog hayatımda yaptığım en doğru şeylerden biri!

Serrose',n kafa karışıklığını dinlediniz!
Teşekkürler

15 yorum:

  1. Sanırım seni birazcık olsun anlayabiliyorum. Çünkü üniversiteyi kazanıp yurda yerleşeceğim zaman bende buna benzer şeyler hissediyordum. Ben yurtta bir kaç sene kalacaktım gerçi ama yalnız başımaydım. Umarım oraya yerleşir yerleşmez çok güzel insanlarla tanışırsınız. Lütfen umutsuzluğu at üstünden. Yeni ev yazısını ilk yazdığında ki heyecan, umut, mutluluk bunları hatırlıyorum. Bu korku döneminin kısa sürmesini diliyorum ve atlatacağına inanıyorum :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Yoluna oradan dah da guclu devam edersin. Sakin korkma. Sevdigin adam yaninda. Hem hayallerini gerceklestirmene az kaldi:)

    YanıtlaSil
  3. Yoluna oradan dah da guclu devam edersin. Sakin korkma. Sevdigin adam yaninda. Hem hayallerini gerceklestirmene az kaldi:)

    YanıtlaSil
  4. Seni o kadar iyi anliyorum ki su an yasayacagimiz yeni evi gormeye gidiyoruz yoldayiz. Ve su an yasadigimiz yer 3 gundur bana paris gibi gozukmeye basladi. Carsamba tasiniyoruz biz. Butun evi yalniz topladim tavsiye verebilirim zorlanirsan... Ben kitaplarimdan defterlerimsen baslasim toplamaya

    YanıtlaSil
  5. Herkesin içinde güçsüz bir taraf mutlaka var kimisi bunu gizler göstermez ve ben bunu gizleyebilen insanlara hayranım. Bense gizleyemem, zayıfımdır, hep en yakınımdakilerin desteğine ihtiyaç duyarım onlar olmazsa ne yaparım bilemiyorum. Yeni başlangıçlar beni de korkutur, hem de çok.. Ama her şey alışana kadar. Bilemezsin, belki de iyi ki buraya taşındık diyeceksin ve daha çok seveceksin ama daha kötüsü olacağını sanmıyorum çünkü her şeyden öte sevdiğin adam yanında. Onun yanında olması zaten her yeri güzel kılacaktır sana. O olduğu için her yer sana güzel görünüyordur belki de :) Yani en azından durum ben de hep böyle de :))

    YanıtlaSil
  6. Senin hayattaki görevin bize japonya'yı tanıtmayıda
    kapsıyor. Tamam Aino'yu öğrendik, keşfettik. Şimdi yeni şeyler duymak istiyoruz. Yeni insanları,yeni dağları,o dağların bulutlarını, yeni evini ve çevresinde olanları seninle keşfetmek istiyoruz. Bir an önce hem de.:)

    YanıtlaSil
  7. Tasinma telasini da kaygilarini da korkularini da paylasiyorum. Hemen olsun bitsin istiyorum bu durumlarda ama aksine hersey agar cekim ve hersey daha da karisik gorunuyor insana. Allah ikimize de yardim etsin.

    YanıtlaSil
  8. Tasinma telasini da kaygilarini da korkularini da paylasiyorum. Hemen olsun bitsin istiyorum bu gibi durumlarda ama aksine hersey agar cekim hersey daha bi karisik gorunuyor insana. Allah ikimize de yardim etsin.

    YanıtlaSil
  9. sevindim mi üzüldüm mü demeliyim bilmiyorum. ancak bu kadar heyecanla beklediğiniz haber umarım sizi güzel başlangıçlara götürür, inşallah dilediğiniz gibi olur her şey..

    YanıtlaSil
  10. Seni bu kadar iyi anlayabileceğim bir zaman başka bu kadar denk düşemezdi sanırım. Çünkü bizde nasipse önümüzdeki ay başka bir şehirde, başka bir hayata başlamış olacağız.
    Rabbim sizin de yardım isteyen herkesin de yardımcısı olsun.
    Sevgiler ^-^

    YanıtlaSil
  11. insanlar belli bişeyler yaşadığı ve paylaştığı yere gerçekten bağlanıyo.biz de bursadan muşa geleli 1 yıl oldu ve hala herkese bursa şöyle bursa böyle diye anlatıyoruz.ama ben yeni düzen kurmayı yeni ev yerleştirmeyi çok seviyorum.senin de çok cici ve kendine ait olan bi evin var şükürler olsunki..bence o evde geçireceğin güzel anları düşün,evi nasıl yerleştirsem diye planlar yap,minik de olsa bi bahçen var,oraya napsam diye düşün,belki güzel heycanlar yaşarsın ozaman :) ben hep böyle yapıyorum ve işe de yarıyor ;) yeni evin güzellikler getirsin sana ve eşine....

    YanıtlaSil
  12. Hayırlısı olsun canım,inşallah burda geçirdiğin güzel günlerin kat kat güzelini orada geçirirsin :)

    YanıtlaSil
  13. sergül ablaaaaaaa, çok sevindim bu habere!
    eminim bu kafa karışıklıklıkların geçicektir, yoshiyle el ele verip taşınma işini tamamen hallettikten sonra her şey daha güzel olacaktır :)
    şimdiki hüznün ve ürkekliğin de o kadar doğal ki. ama yeni bir hayat, bir kapı var önünde. yenilikler her zaman iyidir, iyi gelecektir :)
    çok mutlu oldum gerçekten!

    YanıtlaSil
  14. Sen japonya gibi bir şehre taşınmayı göze alarak ve orada ne kadar zor olsa da yaşam sürdürebildiğine göre ki aile hasreti ayrı,diğer zorlukları kolaylıkla her ne kadar önüne engel çıksa da aşabilirsin diye düşünüyorum.Yeter ki Allah sağlık versin ve eşin yanın da olsun.Zaten seni çok sevdiği belli.Bunları düşünerek daha da güzel günlerin seni beklediğini düşünüyorum. Sonuç olarak hiçbir şey imkansız değildir, bunları da kolaylıkla aşarsın.

    YanıtlaSil
  15. Seni cok iyi anlıyorum. Farklı bir yere taşınmak kolay değil tabi. Bağlanmak böyle bir şey iste. Bu ruh halin taşınma gunüne kadar sürecek. Ama taşınma sebebiniz ne saglık ne de baska bir şey. Bu nedenle iyi tarafından bakmaya çalış. Allah dualarını duyuyor. her şey farklı ama güzel olacak.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül