15 Eylül 2012 Cumartesi

Hiç Ummazdım


Çok yemek seçen biri olarak Japonya'daki ilk 2,5 yılımın kabustan farkı olmadığını belirtmek isterim.Sırf bu sebeple televizyon bile izleyemiyordum.Malum ne zaman televizyonu açsanız yemek çıkar karşınıza.Buna haberler bile dahil.Bu Japon yemekleri yiyememe bana + bilmem kaç kilo olarak yansısa da  yapabileceğim bir şey yoktu.
Yoshi'nin çabaları sayesinde zamanla birçok şeyi yiyebilir oldum.Bunda aşçı ve ısrarcı olmamasının payı büyük.Yemekleri sabırla bana anlattı,tadını tarif etmeye çalıştı.Yani benim kadar o da çaba harcadı.
Okumuyor ama gerçekten ona çok teşekkür ederim.Beni yemek anlamında acayip zenginleştirdi.Yoshi için yemek bir kültürdür ve önüne konan her yemeği dener.Ön yargılı değildir hiçbir şeye karşı.Sadece köpek eti asla yemem diyor.
Neyse ben Japon yemekleri yemeye başladığım için çok mutluyum konu bu :=) Ama ne zaman Japon yemeklerini özler hale geldim onu bilmiyorum.
Bu 2 aylık Türkiye tatilinde bazı şeyleri çok özledim.
Mesela


 Ton balıklı onigiri.Kendisi yosuna sarılı pirinç köftesi olur.Yosun(nori) benim hiç kabullenemediğim bir şeydi ama gel gör ki şimdi çok seviyorum.Üstelik kadınlar için çok faydalıymış.
 Sonra udon!Hmm olsa da yesek yani :) Yanında bir de tempura mis mis mis :)




Ve son takıntım Japon şehir lokantaları :) Bizde ki sulu yemek lokantaları gibi hem ucuz hem de lezzetli yerler oluyor genelde.Klasik sayılabilecek bir öğün.Tempura,Japon pilavı,miso çorbası,2 çeşit salata.

Yani asla asla dememek gerekir lafını bilmem kaçıncı kez kanıtlamış oluyorum kendime.
Bir sonraki bayılacağım Japon yemeği ne olacak acaba merakla bekliyorum :)


Onigiri Yapimi için buraya tık tık


Evde Udon Yapımı için buraya tık tık


Restoranda Udon Yapımı için buraya tık tık

11 yorum:

  1. Yoshi'nin sabrına ve azmine haran kaldım ama iyi ki seni bir şekilde alıştırmış değil mi? Zamanında bentolardan bayan ben bento özler oldum :) Udon ve ramen benim de favorilerimdi. Onigiri aynı şekilde.. Sushi'yi her zaman seviyordum Japonya'da aşık oldum desem yeridir. 2 günde bir yemezsem rahat edemiyordum resmen. Çiğ olanları her zaman tercihimdi, deniz kestaneli ve otoro (yazılışından tabi ki emin degilim) hayatımda yedigim en güzel seylerden! Sen de bence bu sene yeni yaşında bir yenilik yapıp çiğ sushilere (sanırım yemiyordun çok fazla degil mi?) bir şans ver derim ama =) Tabi bana laf düşmez :)

    YanıtlaSil
  2. Yoshi'nin sabrına ve azmine haran kaldım ama iyi ki seni bir şekilde alıştırmış değil mi? Zamanında bentolardan bayan ben bento özler oldum :) Udon ve ramen benim de favorilerimdi. Onigiri aynı şekilde.. Sushi'yi her zaman seviyordum Japonya'da aşık oldum desem yeridir. 2 günde bir yemezsem rahat edemiyordum resmen. Çiğ olanları her zaman tercihimdi, deniz kestaneli ve otoro (yazılışından tabi ki emin degilim) hayatımda yedigim en güzel seylerden! Sen de bence bu sene yeni yaşında bir yenilik yapıp çiğ sushilere (sanırım yemiyordun çok fazla degil mi?) bir şans ver derim ama =) Tabi bana laf düşmez :)

    YanıtlaSil
  3. Hadi senin eşin Japon sen Japonya'da yaşıyorsun e peki bana ne oluyor?
    Eve Nori aldım ve hemen hemen her gün Japon Köftesi veya suşi yapıyorum.
    Japon yemek kültürü bence muhteşem. Bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bugün posta gazetesinde ki röportajını okudum ve seni daha çok sevdim. Meğer ne kadar dolu biriymişsin! Özellikle ülkemizde ve yaşadığın ülkede olan depremler hakkındaki düşüncelerin, yaşadıkların! Yolunun şuan neresindesin bilmiyorum ama gittiğin yolun açık olsun.

    YanıtlaSil
  5. Ilk onigiriyi yedikten sonra bloga bu nori ne bicim bir seydir boyle yazdigimda sonra alisiyorsun hatta ozlemeye basliyorsun demistin, hakikaten oyle oldu bende de. Simdi canim istiyor da gidip yiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. ay acıktım desem :D
    umarım bende bir gün bu anlattıklarından deneyebilirim,hepsi gerçekten çok ilginç ve iştah açıcı görünüyor :)

    sevgiler ^^
    http://youshoulddancewithme.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Mmmmhhhh! Yemek resmi ve tarifi paylasma fikrine ba-yil-dimmm. Devami gelsin muhakkak! Beklemedeyiz merkez ;)

    YanıtlaSil
  8. Ağır ağırda olsa alıştın bir de bağımlılık yaptı desene Japon mutfağı ^^

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Ben İzmir de 1.Kordon da bir balıkçı restorantında günde 10:30-23:30 arasında 13 saat çalışıyorum. Cuma hariç haftaiçi izin kullanıyorum. Resmi tatillerde çalışıyorum ve ekstra bir para verilmiyor. Türkiye de bütün aşçılar aynı şartlarda günde 12-16 saat arası çalışıyorlar. Japonya da bu durum nasıl ve ücretleri asgari maaşa göre ne durumda? Bu konu hakkında bir bilgi verebilirmisin?

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül