19 Eylül 2012 Çarşamba

Biber Dolması



Yatakta yatmaktan sıkılınca koltuğa geldim.Televizyonu açınca bugün Türk yemeği biber dolması yapacağız anonsunu duydum.Hemen koltuğa kurulup bekledim.Bu programı öğleden sonra kadın programı olarak adlandırabiliriz sanırım.Bizdeki programlardan tabi ki farklı.Ülkeden,dünyadan haberler,yemek tarifleri ve gezilecek yerler tanıtılıyor.
Neyse yemeği Japon kadın pişirdi beni çok şaşırttı.Kafasına göre değiştirmiş tarifi.
Önce biberleri kesti aynı bizim gibi.Sonra bir tabakta Japon pilavının içine (yani haşlanmış pirinç) ceviz,kuru üzüm,domates,tarçın,tuz ve kaşıkla ezdiği haşlanmış nohutu ekledi.Nohutu bütün bütün değil de kaşıkla ezdi neymiş efendim hazırladığı için miktarını fazlalaştırmak içinmiş!




Sadece 6 adet biber doldurdukları için 1 küçük tencere etmedi tabi ki!Türkler çok pişirdiği için sorun yok ama bizde bunu uygulayamayız diye bir yol buldum dedi.Tencerenin içine yağ ve domatesi ekledi.Tencerenin ortasına soyulmuş yarım kuru soğan koydu ve yanlarını da kabukları soyulmuş ikiye bölünmüş patates ekledi.Böylece zeminin büyük bölümü doldu.Üzerine biberleri koydu ve yarısına kadar su koyup 20 dakika pişirdi.

İçine koyduğu şeyleri biz koymayız bu kısmı midemi bulandırsa da tencere için bulduğu yöntem hoşuma gitti.Ben de bunu uygulayabilirim bundan sonra.

20 dakika sonra Japon spiker yemeği denerken :)




Evet dolmayı çubukla yediler :)


15 yorum:

  1. Bunu bende yapiyorum.2 kisi icin dolma yapinca ve tencereyi dolduramayinca patates ekliyorum boylece haslamis patateslerim de oluyorum :)

    YanıtlaSil
  2. hahah capon usulü türk dolması :) yemesi de bir güzel durmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Değişik usülde bir biber dolması olmuş.Ama tencere içi doldurma yöntemi güzelmiş

    YanıtlaSil
  4. Japonlardan rica ediyorum dolma yapmasınlar....

    YanıtlaSil
  5. allah bu japonları bildiği gibi yapsın emi :) yılların biber dolmasının bir ağırlığı bir lezzeti vardı. et nerde ayol?

    YanıtlaSil
  6. Yalnız tarçın kuru üzüm fikri hoşuma gitti. Ben değişik tatlar denemeyi çok severim. Bu kadının tarzını beğendim :D denemek lazım :D

    YanıtlaSil
  7. Onu bile kendilerine uydurmuşlar. :))

    YanıtlaSil
  8. :) koptum çubuk olayına :))

    YanıtlaSil
  9. keşke video çekseydin :) biraz uyduruk dolma olmuş:)

    YanıtlaSil
  10. Yok ok hiç olmamış. Pirinç nohut bir arada hiç düşünemedim.
    Sen öğret Japonlara türk dolmasını ne olur :)

    YanıtlaSil
  11. Japonları tbrk ediyorum en azından Dolmanın Türk yemeği olduğunu biliyorlar, ben geçenlerde yabancı bir kanalda yemek programı izlerken Kadın dolmalık biberlerden başka bir yemek yaparken yunanlar bu biberlerden enfes bir yemek yapıyorlar diye dolmayı tarif etti, bu enfes Yunan yemeğini e başka bir programda anlatacakmış, sinir oldum kapattım hemen:)

    YanıtlaSil
  12. Serrose, sen bi tencere biber dolması pişirsen götürsen de, yes,nler bakalım görsünler Türk usulü biber dolması nasıl olurmuş ;)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül