9 Ağustos 2012 Perşembe

Kardeş Meselesi

Beni twitter,instagram ya da facebooktan takip edenler bilir ki kardeş konusunda kafalar karışık.
Şöyle ki bildiğiniz gibi biz 3 kız kardeşiz.Yani birlikte büyüyen 3 kızız.

Bir de bilmediğiniz şey annemle-babamın ben bebekken boşanmış olmaları.Ve sonrasında 'babamın'  ki ona böyle seslenmek beni rahatsız ediyor birkaç tane daha evlilik yapmış olması.

Ve bu evliliklerden olan kardeşlerim var.

Şöyle ki


Ablam ilk,ben ikinci,Can üçüncü ve Melisa dördüncü kardeş.3 anne tek baba diye özetleyebilirim yani.İlk defa bir araya geldik,hepimiz aynı anda.Bu zamana kadar iletişimimiz sıfıra yakındı.Melisa ile ilk defa (bebekken gördüğümü saymazsak) benim düğün zamanı buluştuk.Hatta düğünüme bile geldi.Çok güzel bir duyguydu.Aynı dönemde Can ile de iletişim kurmaya çalışmış ama becerememiştik.

Bu sene bizim için güzel bir dönüm noktası oldu.Şuanda hepimiz Antalya'da ablamda misafiriz.Hem çok tanıdık hem birer yabancı gibiyiz.Bulduğumuz boşluklarda birbirimizi inceliyor,cümle aralarında birbirimizi tanımaya çalışıyoruz.

Yani çok garip bir duygu.Sayfalarca yazsam beceremem sanırım.

İçinde bir yer mahsunlaşıyor durumun hassasiyeti sebebiyle.

Mesela Can'ın da sakız yuttuğunu öğrendiğimde bana benziyor diye saatlerce güldüğümü söylesem,

Ya da Melisa'nın kokoşluğunda ablamı görmek bizi eğlendiriyor desem,

Bir de hepimizin tam bir gece kuşu olduğunu deneyimlerken bunun genlerden olduğunu anladık desem,

Yani ne desem nasıl desem size anlatabilirim bilmiyorum.

Bizi birleştiren tek şeyin aslında bizi birbirimizden uzak eden şey olduğunu düşündüğümde sinirleniyorum ama tüm bunlara rağmen böyle kardeşlerim olduğu için mutluyum.

Umarım bu son olmaz.Biz her daim birbirimizin yanında oluruz.Yeni bulduğumuz birlik,beraber duygusunu daha da sağlamlaştırabiliriz.


İşte ben böyle haller içindeydim.




Veda pozumuz da bu akşamdan olsun.Bir koltuğa 4 kardeş yayılıp İnception izledik.Tıpkı filmdeki gibi bir rüyadan uyanıp başka başka rüyalarda bulduk kendimizi.

Ve inanıyorum ki gerçekliğimizi kaybetmeyeceğiz biz de!


Bir daha ki buluşma bu kadar uzun süre sonra olmaz inşallah!




19 yorum:

  1. çok değişik bir duygudur herhalde deiğin gibi. Kendimi senin yerine koydum hem güzel bir yandan ama bir yandanda burukmu desem bilemedim. Bir daha ayrılmazsınız umarım hiç :)

    YanıtlaSil
  2. Size çok özendim ben ya :) Şu an bu yazıyı okurken bile serrose neler yaşamış dedim içimden. Ve bu kadar olayın içinden hala mutlu bir şekilde çıkman gerçekten gurur verici olmalı :)

    Umarım bir ömür böyle olursunuz. Kardeşlere selamlar onlarda ünlü oldu :D

    YanıtlaSil
  3. Ben de sorucaktım da kendim de bunları sorma haddini bulamadım :) Merakımı gidermiş oldun teşekkürler :)

    Geç olsun güç olmasın :) Çok kardeş olmak iyidir! Umarım her zaman böyle birbirinize sıkıca ve mutlu bir sekilde baglı olursunuz..

    YanıtlaSil
  4. Onlar senden küçükler demek :) Gülşah'la tanışıyorlar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tanisiyorlar.Melisa dedigim gibi dugunumde de vardi bizde kaldi o donem.Can ise 1 gece bizde kaldi o gun tanistilar

      Sil
  5. Senin blogunu ilk baştan okuyup günlerce uykusuz kalmıştım ilk kez kez Aydınlı olduğunu öğrenince "Aaa hemşerimmiş!" diye çığrınınca seni annem de tanıdı. Şimdi ise bir ortak noktamızı daha buldum. Ben de bu yıl baba bir anne aynı kardeşlerimle tanıştım. Ama biz bir daha görüşmedik. Umarım sizin sonunuz benimki gibi olmaz. Ben artık neden bu blogu okumaktan zevk aldığımı anladım. Çünkü ben sen de kendimi buluyorum.

    YanıtlaSil
  6. Kardeş en hassas olduğum nokta. Gözlerim dolu dolu okudum. Bazen diyorum babamın acaba başka yerlerde çocukları var mıdır? Biliyorum saçma gelecek ama. Tek çocuğum 2 meleğimi daha dünyaya gelmeden cennete göndermek zorunda kaldık annemin rahatsızlığı sebebiyle. Bence sizi birleştiren ve uzaklaştıranı düşünmeden onu hesaba katmadan kardeşliğinizi birliğinizi güçlendirin. Ağlijiiimm....

    YanıtlaSil
  7. Ne hoş ön yargıları yıkıup birbirinize kenetlenmeniz. Değişik olduğu bir gerçek ancak bu hiç birinizin suçu değil. Bence birbirinize destek olmanız gereken 4 kardeşsiniz ;)

    YanıtlaSil
  8. Ne mutlu, her şeye rağmen..
    Süper bi tablo!

    YanıtlaSil
  9. Nasıl duygulandım Sergülcüm anlatamam... Sizi kendinden uzaklaştıran şey birleşmenizi engelleyememiş. Hepinize hep birlikte daha çok mutlu anlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. İnanılmaz duygusal bir post olmuş...umarım bağlarınız hiç kopmaz...

    YanıtlaSil
  11. biraz önce bilgisayarı açmadan, instagramda resimleri gördüğüm için bu kardeş meselesini sormaya geliyordum ki bu postu gördüüm :)) ne hissettiğini bilemiyorum ama en sonunda birleşmenize sevindim serrose abla :))

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel..Maşallah hepinize! Bizim iki kardeş de böyle güzel ilişki kurabilecekler mi birgün? Kedi ve köpek diyorum başka bir şey demiyorum.. Düzelirler değil mi?

    YanıtlaSil
  13. Umarım kardeşlerinizle hiç kopmaz ve daha bir çok sefer görüşürsünüz.
    Bi bu blogda, daha sizin hep birlikte Japonya'da, orada burada binbir çeşit yerdeki buluşmalarınızdan fotoğraflar da görmek istiyoruz :)
    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com

    YanıtlaSil
  14. Ne kadar yoğun bir duygudur. Bir o kadar da güzel. Benim bile gözlerim doldu. İnşallah her daim görüşürsünüz. Zaten büyükler bir halt ediyor ceremesini çocuklar çekiyor. Siz toparlamışsınız durumu .

    YanıtlaSil
  15. gülşah nerde peki o üvey mi?

    YanıtlaSil
  16. Ah o mesele yok mu o mesele :D

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül