6 Temmuz 2012 Cuma

Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat

Hazır Türkiye'deyken ve henüz evden dışarı çıkmıyorken size Türkiye'deki kitaplığımdan bahsedeceğim bol bol :=) Burası bir süreliğine kitap bloğu olabilir yani affola!

Bu kitap benim kıymetlilerimdendir.Sebebini videoda söyledim :) İyi seyirler

---------------
Birazcık şimdiki halimden bahsetmek gerekirse.Batıya geldiğim için pek jet lag olmadım.Yani saat farkı yüzünden gece-gündüz karışması yok ama çok yorgunum.Çünkü 12 saat 30 dakika+45 dakika uçak yolculuğu  ve 6 saat+1 saat 30 dakika araba yolculuğu bir de bekleme saatleri falan derken 1 günü buluyor Japonya'daki evden buradaki eve varmam.Ve vücut isyanlarda.Her yanım ağrıyor :( Mütemadiyen uzanıyorum.
Keyfim yerinde annem,ananem,kardeşim yanımda.Ablam da gelecek birkaç güne ohh daha ne isterim.

24 saat evde olduğum için bol bol internetteyim.Hatta facebook sayfamdan yani buradan bol bol daha önce okuduğum kitaplardan altını çizdiğim satıları paylaşıyorum.Lisede falan okuduklarım yani :) Yaşlanmışım

İşte böyle benden haberler.

İyi seyirler tekrardan





8 yorum:

  1. ne güzel anlatmışsın.

    YanıtlaSil
  2. Kitaplarını video şeklinde göstermen güzel olmuş.Kitap baya eski,geçmişe merakım vardır.O kitabı okuyanlar kim bilir nerede ve nasıl okumuşlardır onu düşünmek bile heyecan verici.

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir kitaplık ve bu kitap çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Geç kaldım farkındayım ama Hoşgeldin Sergül abla :) Ataol Behramoğlu'nun bir şiirinde dediği gibi türkiye tatilinde, herşeyi yoğunluyla yaşa, anneni aneaneni, kardeşlerini öpülmekten bitkin bırak :)

    YanıtlaSil
  5. Bu kitap bende de var. Ve bende ki de eski. :)

    YanıtlaSil
  6. keşke benimde bu kadar eski kitaplarım olsa.. gerçekten hoş bir görüntüsü var :) tarihi eser gibi ^^

    YanıtlaSil
  7. lisedeyken yazılıda ilk Türkçe roman olması sebebiyle soru olarak karşıma gelmişti bu kitap. o zamandan beri merak ederim ama aradığım sahaflarda henüz bulamadım, sen ne güzel bulmuşsun, çok şanslısın. ben de bulup okuyabilirim umarım :)

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar eski bir basım ne güzel. Ben güya çok iyi bir okur olacağım hala bu kitabı okumadım. Bir yerlerden bulsam bari. Artık sözlükçeler kitabın arkasında verilmiyor. Kelimelerin günümüz kullanımları hemen sayfanın altında dipnot olarak veriliyor. Daha iyi aslında. İnsanlar zaten çok önyargılı Osmanlı Türkçesi kullanımlarına. Bide dön bak sayfaya dön yerine koy cümleyi bir daha oku yapmak istemiyorlar. Aslında en güzeli başarılı bir aktarımla okumak ama o da çok nadir oluyor.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül