31 Temmuz 2012 Salı

Özel Bir Kardeşe Sahip Olmak


Bildiğiniz gibi biz 3 kız kardeşiz.Bir ablam bir de kızkardeşim var.Ablam ve ben aynı anne babadanız kardeşim Gülşah ise annemin ikinci evliliğinden.
Gülşah ile aramızda 4 yaş var.
Gülşah büyük bir bebek olarak doğmuştu.Öyle ki o doğduğunda ablam ve ben onu kucaklayamıyorduk.4.900 gram 57 cm miş.Annem söyledi şimdi :)

Gördüğünüz gibi hala en uzunumuz o :)


Gülşah doğduğunda annem bir farklılık görememiş iri bebek olması dışında.2 yaşına geldiğinde yürüyüp,konuşmadığında annem şüphelenmeye başlamışAblam ve ben çok erken yürüyüp,konuşmuşuz.

Annem bir şeylerin ters gittiğini anladığı anda biz annemi kaybettik diyebiliriz.Gülşah için çalmadık kapı,gitmedik yer bırakmadı.Buna hacı hocalar da dahil.4 yaşına geldiğinde hala yürüyüp konuşmuyordu.
Dış görünüşü de normal çocuklardan farklı ve dikkat çekiciydi.Bir de bunlara bebek arabasında oluşunu eklersek bizim için çocuk olmak hiç kolay değildi.
Ne zaman parka gitsek saçma sapan sözlere,bakışlara maruz kalırdık.
Kardeşimize laf söyledikleri için çok çocukla kavga etmek zorunda kaldık küçükken.Daha da acısı ki daha önce yazmıştım.Anneler oluyordu.Bak sözümü dinlemezsen böyle olursun diyorlardı kardeşimi göstererek.Eskiden anneler daha cahildi tabi.

Bir de zihinsel engelin bulaşıcı olduğunu düşünenler var ki onlar çok daha zavallı benim gözümde.Kardeşime yakın olursa engelli olacağına inandığı için aslında çoktan engelli olduğunun farkında değil zavallı!

Hepimiz birer engelli adayıyız.Bugün kafana bir şey düşer oldu bitti işte!

Biz aile olarak Gülşah'ı çok kolay kabullendik.Akrabalarımız da bize çok destek oldu.Özellikle annemin tarafı.Maddi ve manevi çok zor bir yolculuktu her birimiz için.

İstanbul'da gittiğimiz bir doktor deniz-kum-güneş en etkili tedavi dedi.Ve biz her yaz 90 gün denizdeydik.Ve doktorun dediği oldu kardeşim ayağını ilk kez denizin içinde oynattı.Yürümeye başladı.Şimdi yürüyebiliyor,yüzebiliyor,bisiklete binebiliyor hatta koşabiliyor.Ama 22 yaşında bir yetişkin gibi değil de 6 yaşında bir çocuk gibi koşuyor.

Aynı sene konuşmaya başladı.Şimdi susturamıyoruz :)

Okuma-yazma ile arası yok ne yazık ki!Harfleri tanıyor ama birleştiremiyor.

Kendi bakımını kendi yapıyor.

Hafızası süper güçlü.

Bir tek rakamlarla arası yok.Sayı sayabiliyor ama onun anlamını bilmiyor.

İnsan ilişkileri süper ötesi

Hafızası sayesinde temel Japonca bile konuşabiliyor :)


Biz Gülşah'ı her zaman arkadaş ortamımıza soktuk.Yani bizimle arkadaşlık etmek isteyenler önce kardeşimizi kabul etmek zorundaydı.
Hatta erkek arkadaş seçimlerimizde de bu kural geçerliydi.Bizi sevecek olan erkek önce kardeşimizi sevmek,onun testinden geçmek zorundaydı.
Onun yaşayamayacağı duygular olduğu için ona özel ilgi göstermek şart.Bu sebeple ufak şeylerle onu mutlu etmeye çalışıyoruz.
Sevgililer gününde ona da hediye almak,arabanın ön koltuğunu ona bırakmak,zaman zaman birlikte bir yerlere gitmek gibi.

Biz kardeşimizi hiç saklamadık,odalara kilitlemedik tam tersi önce onu soktuk ortamlara.

Bu yüzden gözü çok tok,bilinçli ve insan ilişkileri süper bir genç kız oldu.

Kendinin farkında engelli olduğunu biliyor ve bunu kabullenmiş durumda.

Şuanda 22 yaşında genel olarak çok uyumlu ve neşeli biridir.

Ama dönem dönem duygusal zamanları oluyor.Ki hakkıdır.Kendi içinde yaşadıkları ve yaşamadıkları var.
İçinde kadınları var diyorum ben ona.Bir bakıyorsun 4 yaşında çocuk oluyor sonra 22 yaşında bir genç kız ya da 40 yaşında olgun bir kadın.

Sağlıklı bir bireyken bile ayak uydurmak zor onun işi daha da zor.

Bize düşen her daim sabırlı olmak ama bizim de psikolojilerimiz bunu her daim kaldıramayabiliyor.

Bunları neden mi anlattım.Belki sizin de yanınızda,yörenizde belki de ailenizde böyle bir melek vardır.

Onlara acımayın diye!

Onlar sevgiyi ve sahiciliği çok güzel anlıyorlar.

Sahte yakınlıklar,sahte gülümsemeler ve sahte sevecenlikler onlara sökmüyor.

Bir daha 'engelli' bir birey ile karşılaştığınızda kendi 'engelinizi' bir kenara bırakıp gerçek duygularınızla yaklaşın ona.Bakın size nasıl karşılık verecek!

Bizim kardeşimizle ilişkimiz her şeyin ötesinde ve üzerindedir.

Onun ablası olmaktan gurur duyuyorum.Onun sayesinde farklı bir birey oldum ben!

O okuyamasa da burayı ben çok teşekkür ediyorum ona bir kere daha!Dünyaya gelmek için bizi seçtiği için!


Son fotoğraf bu yazdan.Üçümüz bir arada anne balkonundayız.Hayatta olunabilecek en güvenli yer yani anne yanı!


Bir de bugünden bir video :) Gülşah video çekmemizi ve yayınlamamı istedi.İyi seyirler!




52 yorum:

  1. Sergül mükemmelsin! Ama Gülşah çok daha mükemmel :) Boyamalara bittim! İnanılmaz yaratıcı..
    Bu yazıyı bir çok kişinin okuması dileğiyle.. Yine çok güzel yazmışsın. Bir de keşke herkes sizler gibi bilinçli ve sevgi dolu olabilse. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. İşte buydu bahsettiğim bir önceki facebook yorumumda :) küçücük şeyler onları ne kadar sevindiriyor ve değerli olduklarını hissettiriyor. Bunun farkında olan bir aileye sahiplerse de dünyanın en şanslı engellileri oluyorlar. Çok özelsin, ailen de çok özel Sergül.

    YanıtlaSil
  3. Serrosecum seni cok iyi anliyorum, ben de ozel bir kardese sahbim ve aslinda bunun cok buyuk ayricalik oldugunu kimse bilmiyor. Biz sansliyiz boyle kardeslerimiz oldugu icin :)) sana kocaman sariliyorum, kardesini de yanaklarindan opuyorum cok cok :)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle haklısın melekler hepsi ve acınacak hiç bir tarafı yok çok özel ve güzel olduklarına inanıyorum. Eminim hayata farklı bakmana sebep olmuştur ve sana çok şey katmıştır. Evet şanslısınız sen de kardeşinde birbirinize sahip olduğunuz için, birbirinizin kıymetini bildiğiniz için. Bunu yapamayan o kadar çok insan var ki sırf bu bile ayrıcalıklı kılıyor bence sizi:)

    YanıtlaSil
  5. Sen yazinca soyle bir dusundum de kendi kardeslerimle bu kadar ozel bir iliskim var mi acaba... Ne mutlu sana bu cumleleri yazabiliyor kendine engel koymadigini gosterebiliyorsun. Senden tanidigim kadariyla Gulsahi oyle sempatik ve oyle tatli buluyorum ki, cana yakinligi her yanindan fiskiriyor. Dilerim hic kirikliklari olmaz, o guzel yuzu hep guler :D

    YanıtlaSil
  6. yoşiye selam söylemesine bittim:))

    YanıtlaSil
  7. canımmm sizin kadar Gülşah sizler gibi ablaları ailesi olduğu için çok şanslı gönülden tebrik ediyorum hepinizi ne mutlu size ne mutlu bize ki sizler gibi arkadaşlarımız var cok öpüyorum hepinizide.. sizleri tanımadığım halde sol tarafımda o kadar güzel şeyler hissediyorum ki sizler için .....

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar tatlı bir kardeşin var. Allah ayırmasın. :)

    YanıtlaSil
  9. Anneannen, Annen, Ablan, sen ve Gülşah.Hepiniz harika kadınlarsınız.Buradan sizleri tanımış olmak ne güzel.
    Yürekten sevgilerimi yolluyorum hepinize :)

    YanıtlaSil
  10. Acımak değil de, duygulandığımdan gözlerim doldu, böyle düşündüğünüz için. Ne şanslı biri sizin ailenizde doğduğu için.

    YanıtlaSil
  11. inanılmaz güzel bir yazı olmuş sergül..okurken gözlerim doldu.keşke biz insanlar her insana insan gibi yaklaşsak..onları yargılamasak,onların tarafından da bakmaya çalışsak..ama maalesef...
    sen harika bir ablasın.her şeyden önce de harika bir insansın.her yazına yorum yapmasam da seni hep takip ediyorum ve çok severek okuyorum.
    Gülşahı benim için de öp olur mu?
    samsundan sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. Kardeşin Gülşah'ı tanımaktan çok mutlu oldum,videosunuda seyrettim,o gülen gözlerinden öpüyorum.Sevgiyle kal,Serrose...

    YanıtlaSil
  13. o kadar güzel bir başlık seçmişsiniz ki, hiç bir sıfat tanımlamak için yetmiyor bu özel insanları sadece özeller , onarın özel taraflarını görmeyenlerde bir eksiklik olduğunu düşünüyorum her zaman, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  14. Benim ailemde de bir melek var. Dayım 3 yaşındayken ateşli havale geçirmiş. Bu beyninde ve gözlerinde geri dönülemez bir hasara yol açmış. Her zaman 3 yaşındaki biri olarak kalacak.Ananem ile köy gittiği için onu iki aydır göremiyorum ve çok özledim. O benim için çok değerli. Dediklerinize de sonuna kadar katılıyorum. Hayatta en nefret ettiğim şeylerden biri insanların dayıma dönüp bön bön bakması.

    YanıtlaSil
  15. çok çok içten ve sahici yazdıkların...
    ayşegül çok şanslı bir genç kız...
    sen ve ailen ise ondan daha şanslısınız...
    dilerim hiç ayrılmasın kalpleriniz...

    ne de güzel saydı ve kalemleri aynı hizada yerleştirdi kalemliğe...

    canım yaa...

    ona kocaman öpücüklerimi sanada en içten sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  16. *Gülşah'a not: Çok güzel boyamışsın fıstık:)Boyalarında çok güzelmiş ,kocaman öpüyorum:)

    *Gülşah'ın ablasına not: Daha önce de Gülşah'an bahsettiğin postu okurken ağlamıştım ,yine ağladım,üzülmekten ya da sla acımaktan değil yanlış anlama ,benim de özel bir kardeşim daha doğrusu abim var.Çocukluk duygularını çok iyi anlıyorum ve paylaşıyorum.
    Hadsiz bir yorum olarak algılamazsan aynı durumda erkekler (baba ) batan gemi zannedip aileyi terkediyorlar,kaçıyorlar. Genellemem umarım yanlış değildir.Annenin ellerinden öpüyorum ,Allah üzmesin,incitmesin onu.En önemlisi de Allah başınızdan eksik etmesin.

    YanıtlaSil
  17. yorumumu henüz yayınlamadın bu nedenle emin olamadım acaba kardeşinin ismini yanlış mı yazdım? galiba Ayşegül yazdım :(
    lütfen eğer yanlış yazmış isem Gülşah'tan benim adıma özür dile yada iyisi mi hiç okuma o yorumu...

    YanıtlaSil
  18. Keske benimde senin gibi ablam olsa yada Gülşah gibi kardesim ne bileyim iste evde biri daha olsa :) anlasmanıza falan bayıldım gerçekten Gülşah'a çok çok selamlar başka boyamaları da görmek isteriz başka bi postta :D

    YanıtlaSil
  19. Ya ne kadar harika bi kız kardeşinin olması benim abim var onu da çok severim ama keşke senin gibi ablam yada Gülşah gibi kardeşim olsaydı ya evde bi kız olsaydı keşke :) Gğlşaha çok selamlar başka boyamaları da görmeyi çok isteriz :D

    YanıtlaSil
  20. Gülşah gerçekten çok özel biri ve sizlerde onun gibi bi kardeşe sahip olduğunuz için çok şanslısınız...
    bende çok sinir oluyorum öyle bön bön bakanlara farkında değiller öyle bakanlar ama örnek gülşahta olduğu gibi kiminin hafızası iyi oluyor kiminin resmi... onlar bizden çok daha fazla yetenekliler ve özeller en önemlisi hayattan zevk alıyorlar hep gülüyorlar Allahta Gülşahın yüzünden gülüşünü eksik etmesin

    YanıtlaSil
  21. Duygularını ne kadar da güzel paylaşmışsın bizimle. Okurken gözlerim doldu; kardeşlerine olan sevgini, değerlerini,önceliklerini... Sevginizi daim etsin Tanrı :)

    YanıtlaSil
  22. iyiki benim kardeşlerimsiniz iyiki bu dünyaya gelirken annemi babamı seçmişimde sizlere sahip olmuşum.(bebek dünyaya gelmeden anne ve babasını seçme hakkına sahipmiş ya)

    İkinizi çook seviyorum güllerim benim hep gülün...
    harika bir post olmuş çok duygulandım çok mutlu oldum ve iyi ki dedim benim kardeşlerim iyiki dedim şükrettim beraberiz diye...

    sizi çoook seviyorum çekirdek ailemmmmmm

    YanıtlaSil
  23. Bir ozel egitim ogretmeni olarak bunlari okumak cok guzel... Bilimselliğin ötesinde gercek duygularla dolu bir yazı olmus. Hayatim boyunca engelli bireylere acimadim ve hep yapılabilecek birseyler olduguna inandım. İyi ki bu mesleği secmisim

    YanıtlaSil
  24. Bir ozel egitim ogretmeni olarak bunlari okumak cok guzel... Hayatim boyunca hic acimadim engellilere ve etrafimdakiler de...Hep yapılabilecek birseyler olduguna inandım.Tum ailelerin bu kabulle yaşayabilmeleri tum temennim... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Bir ozel egitim ogretmeni olarak bunlari okumak cok guzel... Bilimselliğin ötesinde gercek duygularla dolu bir yazı olmus. Hayatim boyunca engelli bireylere acimadim ve hep yapılabilecek birseyler olduguna inandım. İyi ki bu mesleği secmisim

    YanıtlaSil
  26. Sergülcüm, instagtamda dün gördüm ancak yeni okuyabildim. Zaman ayırarak okumak istedim. Özel bir yazı olacağını biliyordum. Gülşah'ı Türkiye' ye geldiğinde instagram karelerinden tanıyordum sadece. Şimdi sayende derinlemesine tanımış oldum. Fiziksel engel ve zihinsel özür konusunda o kadar acımasız ve sığ ki toplum. Oysa her an başlarına gelebilir farkında değiller. Ben küçüklüğümden beri bu farkındalıkla büyüdüğüm için kendimi çok şanslı hissediyorum. Gülşah' a gelince böyle sevgi dolu bir ailede olduğu için bence çok şanslı. Sevgi engel tanımıyor. Elbette sen de çok şanslısın böyle sevgisini ifade edebilen bir kardeşe sahipsin. İkinizi de çok öpüyorum. Bol bol fotoğraf bekliyorum.
    Sevgiler,
    Chilek:)

    YanıtlaSil
  27. Harika bir yazıydı, beni çok duygulandırdı, size hepbirlikte mutluluklar diliyorum Sergül'cüm, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  28. Çok şanslısınız birbirinize sahip olduğunuz için.. Gülşah süperdi, kendini gerçekten çok geliştirmiş, yoshiye nası da selam yolladı canım benimmm :D çok selamlar.. annene de sevgiler sizin gibi evlatlar yetiştirdiği için..

    YanıtlaSil
  29. kardeş ilişkileriniz çok güzel sergül abla :) gülşah abla çok şeker ^^ ve bilmiyorum belki sadece ben böyle düşünüyorum ama insanların boyama yaparken genelde kendi kişiliğini yansıttığını düşünüyorum :) harika bir yazı olmuş ^^

    YanıtlaSil
  30. herkese cok tesekkur ederim :) Gulsah hepinize cok selam soyluyor :)

    YanıtlaSil
  31. İkiniz de çok şanslısınız, sen böyle bir kardeşe sahip olduğun için, o da senin gibi bir ablası ve ailesi olduğu için. Sevgiler Gülşah'a.

    YanıtlaSil
  32. Postunu ilgiyle okudum.Evin tek kızı olduğum için hep bir ablam yada kız kardeşim olsun istemişimdir.Bende 6 yaşlarında kardeşim diyebileceğim hiçbir engeli olmayan bir arkadaşa sahiptim.Bu arkadaşlığımız biz taşınana kadar devam etti. Taşındığımız yeni semtte de yeni bir engelsiz kardeşim olmuştu.Tabi ki o dönemler sadece ev telefonu olduğu için iletişim bilgieri sınırlıydı.İletişimimiz yine taşınınca koptu.Yazını okuduğumda o günlerim geldi aklıma.Kardeşin çok özel bir insan.Bazen onlardan öğrenebileceğimiz o kadar çok olabiliyor ki , bizde olmayan insanlığı onlardan öğrenebilmek gibi..

    YanıtlaSil
  33. Blogunuzu çok uzun zamandır severek takip ediyorum. Bence yaptığınız şey çok etkileyici, zaman zaman insanların blogunuzu ve içindekileri eleştirdiğini yazıyorsunuz, bence onlar yaptığınız şeyin ve hayatınızın kıymetini anlayamayan insanlar. Bence Japonya'da tek başınıza yaşamanız, büyük bir cesaret. Öncelikle sizi tebrik etmek isterim.

    Bende özel bir kardeşe sahibim. Bunun için bu yorumu yazmak benim için oldukça zor, yazınızı da ağlayarak okudum. Benim kardeşim doğuştan özel bir çocuk değil, bir kalp krizi sonucu bir melek oldu. Aslında o her zaman özel bir çocuktu. Şimdi 17 yaşında, ama kırkı dolmamış bir bebekten farksız. Kardeşimin bir gülüşü ömre bedel benim için. Bir kere gözümün içine bakması için dünyaları veririm.Bir kere sesini duymak için nelerimi vermezdim. Ben kardeşime sahip olduğum için çok şanslıyım, o benim bu dünyadaki en büyük hazinem, en yakınım. Görüyorum ki sizin için de kardeşiniz öyle. Ne mutlu size. Keşke herkes sizin gibi olabilse. Hani demişsiniz ya asıl "engelli" onlar diye. Keşke toplumumuz hem kalplerinde ki hem zihinlerindeki engelleri atabilse. Lütfen kardeşinizi benim için de öpün.

    YanıtlaSil
  34. yazdıklarını ağlayarak okudum..insanlar o melekleri neden saklarlar anlayamıyorum..evet onlar gerçekten suçsuz günahsız tam bir melekler..sen bir meleğe sahip oldugun için gülşah da senin gibi bir meleğe sahip olduğu için çok şanslı..sevgiler

    YanıtlaSil
  35. Çok duygulandım okurken de izlerken de. İçim ezildi, bir eyrlerde bir şeyler kıyıldı. Hayat çok adaletsiz. Boyama kitabındaki eserlerini gösteren çocuğunu videoya çekmeyi her insan hak eder ama tam tersini yaşamak zorunda kalır. Öyle üzüldüm ki. Ama elden hiç bir şey gelmez.
    Gülşah çok şanslı, onu kabullenmiş ve çok seven bir ailesi olduğu için..
    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com

    YanıtlaSil
  36. herkesin sahip olmak isteyeceği bir kardeşe sahipsin. dediğin gibi bir nevi melek ve yeryüzünde saf olan nadir şeylerden biri de bu melekler.

    YanıtlaSil
  37. bende özel bir kızkardeşe daha doğrusu ikize sahibim. Yaşadıklarınızın hepsini bizde yaşadığımız için çok iyi anlıyorum seni, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  38. bu yazını okurken ağladım çunku benım de engellı bır erkek kardesım var 20 yasında ama o bakıma muhtac yatağa baglı ve cok acı cekıyor gıdılmedık doktor hastane hacı hoca turbe kalmadı. Takdiri ilahi işte şifası olmayınca olmuyor. Gülşah bu konu da cok daha şanslı çünkü yürüyebiliyor konusabılıyor koşabılıyor benım kardesım suan da evlıyım benı unuttu tanımıyor cok sık gormedıgı ıcın ablası oldugumu bıle :( onun acı cektıgını gordukce canım yanıyor ve hep dua edıyorum Allahım meleğimi yanına al cennet bahcelerınde mutlu olsun oda dıye cunku durumu ıyıce kotuye gıdıyor doktorlar bıle care olamazken onu oyle gormek ıcımı parcalıyor. Soyledıklerının aynısını bız de cok yaşadık hala da yaşıyoruz dışlamalar tuhaf bakıslar laf sokmalar sankı ayıp bırseymıs gıbı ama ben ve aılem hıc bır zaman utanmadık kardesımden asla o yuzden asla kıyamam kardesım ve kardesım gıbı olan kuzularıma

    YanıtlaSil
  39. bu yazını okurken ağladım çunku benım de engellı bır erkek kardesım var 20 yasında ama o bakıma muhtac yatağa baglı ve cok acı cekıyor gıdılmedık doktor hastane hacı hoca turbe kalmadı. Takdiri ilahi işte şifası olmayınca olmuyor. Gülşah bu konu da cok daha şanslı çünkü yürüyebiliyor konusabılıyor koşabılıyor benım kardesım suan da evlıyım benı unuttu tanımıyor cok sık gormedıgı ıcın ablası oldugumu bıle :( onun acı cektıgını gordukce canım yanıyor ve hep dua edıyorum Allahım meleğimi yanına al cennet bahcelerınde mutlu olsun oda dıye cunku durumu ıyıce kotuye gıdıyor doktorlar bıle care olamazken onu oyle gormek ıcımı parcalıyor. Soyledıklerının aynısını bız de cok yaşadık hala da yaşıyoruz dışlamalar tuhaf bakıslar laf sokmalar sankı ayıp bırseymıs gıbı ama ben ve aılem hıc bır zaman utanmadık kardesımden asla o yuzden asla kıyamam kardesım ve kardesım gıbı olan kuzularıma

    YanıtlaSil
  40. Sergül abla yine kalbimize dokundun, biz de seninle ve Gülşah ablayla gurur duyuyoruz. Dünyanın senin gibi düşünen insanlara ihtiyacı var

    YanıtlaSil
  41. Gülşah çok harika bir insan, anneniz, siz hepiniz çok iyi insanlarsınız. Yaptıklarınız beni çok duygulandırıyor. Keşke herkes sizin gibi olabilse...

    YanıtlaSil
  42. Ne guzel yazmissiniz kalbinize elinize dilinize sağlık .Gulsah'in da hep iyilerle karsilasmasini ici ruhu guzel insanlarin karsisina cikmasini dilerim.bence kucuk cocuklarla bile sahte yapmacik konusulmamali onun da anlayan bir birey oldugu kabullenilerek yaklasilmali ki bu yasta bir genc kiza da kesinlikle aksi bir tavir dusunulmemeli.sizin gibi bilincli bir ailede dunyaya gelmesi gercekten buyuk sans umarim sansi hep boyle acik olur

    YanıtlaSil
  43. Ya ben insanlarin zekasini anlayamadim yahu alni genis kakul kestir v.s ya zekanizda ozur mu var ya siLer nasil insanlarsiniz

    YanıtlaSil
  44. Gülşah çok Sevimli. Çok sevecen çok Güleryüzlü. Sizin ona hitabınız daha sevecen daha da güzel. Çok güzel bir ailesiniz. Daim olsun.

    YanıtlaSil
  45. yaradılan her canlı, engelli adayı.
    acımak, kötü görmek, korkmak, çekinmek, bu duygular da insana ait duygular elbette fakat aynen dediğin gibi "kendi engellerimizi ve kendimizi engellemelerimizi" bırakıp, yaradılan her bir canlı ile ilişki kurmak en güzeli ve en doğalı.
    doğamızda var bu, insan olmak böyle bir şey çünkü.
    ilişki kurmak.
    Gülşah'ın elleri olmayabilirdi, senin bacakların olmayabilirdi, benim gözlerim olmayabilirdi, ötekinin belden aşağısı olmayabilirdi,
    ne fark eder? ne fark edecekti?
    hiç bir şey.
    çok teşekkür ederim böyle güzel ve net bir blog kurduğun için.
    sevgiler herkese.

    YanıtlaSil
  46. Bloğunun üstünden 6 sene geçmiş benim yolum şimdi düştü buraya , hüznün kederin ,mutluluğun , sevincin yaşadığın her duyguyla beraber başı dik bir birey olduğun için teşekkür ederim , bazen biz insanlar neyin ne olduğunu unutuyoruz ama bu duyguları içinde hep yaşatan kendi varlığında hep var eden bir birey olarak bize hatırlattıgın için bir kez daha teşekkürler ''İyiki varsın Gülşah''❤

    YanıtlaSil
  47. Bloğunun üstünden 6 sene geçmiş benim yolum şimdi düştü buraya , hüznün kederin ,mutluluğun , sevincin yaşadığın her duyguyla beraber başı dik bir birey olduğun için teşekkür ederim , bazen biz insanlar neyin ne olduğunu unutuyoruz ama bu duyguları içinde hep yaşatan kendi varlığında hep var eden bir birey olarak bize hatırlattıgın için bir kez daha teşekkürler ''İyiki varsın Gülşah''❤

    YanıtlaSil
  48. İnsanın kalbi engelli olmasın. İnsanı insan yapan kalbi değil mi? Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül