25 Temmuz 2012 Çarşamba

Kansai Havaalanı


Sahur Sürprizi olsun bakalım :)


Pcde dolanrken bu videoyu buldum.Alanda uçağa girmeyi beklerken çekmişim.Belki izlemek isteyenler olur.
 2007 nin eylül ayından beri Japonya'da yaşıyorum.Ve Allah'a çok şükür her sene gelebildim Türkiye'ye hatta senede 2 kere geldiğim de oldu.Bu sefer benim Japonya'dan Türkiye'ye 8. uçuşum.Ben her defasında Türk Hava Yolları ile uçtum.Evet başka havayollarından daha pahalı ama bence değer.Hem direkt uçuş hem de ben kendimi daha güvende hissediyorum.En az 12 saat süren bu yolculukta kendi dilimi konuşabilmek ve kendi ülkemin insanları ile olmak istiyorum.

 Keşke Japonya'da yaşayan Türklere bir indirim uygulasalar.Böylece daha fazla Türk THY'yi seçer bence.Japonya'dan kalkan uçağın %80'i yaşlı Japonlar olur.Tur ile Türkiye'yi ziyarete gelirler.Bazen lise okul grupları da olur ama ben 2 kere denk geldim sadece.
Thy Tokyo ve Osaka'ya uçuyor sadece.Nagoya'ya da gelecek dedikodusu var.İnşallah gerçek olur.Zira şimdi yaşadığım yer Tokyo ve Osaka'ya eşit uzaklıkta.İki alana da 6 saat araba yolculuğu ile varıyorum.Yani aslında uçmadan pilim bitiyor benim.Ben şimdiye kadar hep Osaka'dan  uçtum Türkiye'ye.Gece 23:00(Jp saati ile) civarı Osaka'dan havalanıp 05:30 (Tr saati ile)İstanbul'a inmiş oluyoruz.Dolayısı ile jet lag ya da gün kaybı olmuyor.
 İstanbul'dan İzmir'e aktarma yapıyorum sonrası ile 1.30 saat araba yolculuğu ve final evde kahvaltı oluyor :)
Dediğim gibi biletler çok pahalı ama Miles&Smiles ile puan biriktirip uçak bileti alabilirsiniz.Osaka-Türkiye için çok puan gerekiyor.Ben şimdiye kadar 1 kere uçabildim ödül bilet ile.55.000 puana almıştım biletimi hatırladığım kadarı ile.
 Şimdiye kadar uçtuğum uçaklardaki servis elemanları %90'ı çok iyiydi.Ama şöyle bir tesbitim var.Dış hatlar hostesleri daha samimi ve güleryüzlü.İç hatlar hostesleri çok ilginç geliyor bana her defasında.Çok havalı olmaya çalışıyorlar da ben o çabalarını anlayamıyorum.Ya da bana hep öyleleri denk geldi :)

Japonya'da çalışan yer hosteslerine bayılıyorum(Japon hepsi) acayip kibar ve saygılılar.Türkiye'deki yer hostesleri hakkında pek iyi anım yok desem yeridir.Ben iç hatlar aktarmalı uçtuğum için hep bavul fazlan var muhabbeti oluyor.Biletimde 30 kilo yazdığı halde iç hatlar uygulaması yapmaya çalışıyorlar.Sonra nasıl akıllarına geliyorsa hatalarını kabul ediyorlar.Off ki ne of yani.
Bu da uçak içi yemeğim.Japonya'dan Türkiye'ye gelene kadar 3 defa yemek servisi oluyor.Akşam yemeği-ara öğün ve İstanbul'a inmeden kahvaltı.
Ve uçakta verilen yemekler kalktığın ülkeye ait oluyor.Dolayısı ile bu yemek Japon usulüydü.Dülger balığıydı sanırım.Bir de sınırsız alkollü alkolsüz içecek hakkınız var.Japonlar bunun tadını çıkarıyor.Ben rahat uyuyabilmek için bir vodka-vişne içer,yemeğimi yer,kulaklığımı takar uyurum :) yoksa nasıl biter 12 saat :)

İşte böyle bir macera bizimkisi!

Geri dönüş 8 eylülde!Bayramda,doğum günümde burdayım sonrası Yoshi'me kavuşmak :)

iyi geceler efendim bu yazıyı hemen okuyanlar :)


10 yorum:

  1. Hoşgeldin, dilerim güzel zamanlar geçirirsin..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel nostalji oldu bu bana :) Yine .ok aciklayici net ve güzel yazmissin! Iyi geceler Türkiye ve ohayou gozaimasu Nippon ;)

    YanıtlaSil
  3. uçağa binesim geldi şimdi. iyi geceler size de

    YanıtlaSil
  4. Ya şu anda tamamen içimden geçenleri yazmak istiyorum.. Seviyorum seni ya.. Doğalsın kesinlikle.. O yüzden birsürü takipçin okuyucun var. Çünkü herkes seni okurken kendinden bir parça buluyor tıpkı benim gibi.. Canın sıkıldığı için video çekiosun canın istediği için fotoğraf çekiyorsun, aileni ananeni ve seni tanıdığım için çok mutluyum Seviyorum seni Serrose valla bak :) ( sahur vakti yanlışım varsa affola annaneyede kocaman selamlar ellerinden gözlerinden öpüyorum lütfen benim için öp rabbim ona hayırlı sağlıklı ömürler versin allahaısmarladık :) )

    YanıtlaSil
  5. Tatlı bir yazı olmuş :)
    Bu arada hostesler iç hat - dış hat olarak ayrılmıyor ama Japonya uzun uçuş olduğu icin belli bir uçuş saatini dolduran hostesler Japonya, Amerika gibi uzun uçuşlara veriliyor. Yoksa ilk başlayan hostesler bile bir kaç uçuş sonra yakın mesafe yurtdışı uçuşlarına gitmeye başlayıveriyorlar.

    YanıtlaSil
  6. ben postu şimdi gördüm ve çok sevindim :) video olmasına da ayrı bi mutlu oldum :)çantaların da çok güzel,mutlu günlerde kullan :) yalnız bukadar uzun kalmak ailenin yanında olsan bile zor oluyodur,bende öyle oluyo :) güzel zamanlar geçirirsin inşallah.sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Eminim THY ile uçmak çok rahattır kesinlikle sana katılıyorum. Ben Korea Air ile Seul aktarmalı Osaka'ya gelmiştim ve 15-16 saat falan sürmüştü. Korea Air'ın da hostesleri çok kibar, güleryüzlü ve yardımseverlerdi. Sanırım uçuşların rahat geçmesindeki en önemli etkenlerden biri de hosteslerin kişilere olan yaklaşımları. Her neyse yine çok yazdım sanırım, kısacası nice böyle keyifli ve rahat uçuşlara :))

    YanıtlaSil
  8. Orada yaşamak nasıl bir duygu acaba :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül