2 Temmuz 2012 Pazartesi

İnstagram ile Pazartesi #57


instagram kullanıcı adım:serrose
Yoshi'nin kullanıcı adı:yoshijaponbalik

Gelelim instagram ile geçen haftaya

 Yoshi ile Grostesk'e başladık.O bitirdi ama benim hala elimde sürünüyor.Kesinlikle elime alamıyorum.Diş ağrısı bir yandan,bavul hazırlamak diğer yandan.Bakalım ne olacak.
 Saçımı taramayı bile sevmezken çalıştığım için sabahları duş alıp saçımı taradım,kuruttum bir de üzerine düzleştirdim.Kendimi tebrik ediyorum.26 yıllık hayatımda en kokoş olduğum ay oldu sanırım haziran.Bana göre değil saçla başla çok uğraşmak :)
Berre sormuştu saçını düzleştirmezsen ne olur diye.Bir şey olmaz ama işimi ciddiye almadığım düşünülür.Zaten takım elbise ile gidiyorum üzerine özensiz saçlar kendi tercihim olarak da hoşlanacağım bir şey değil.Yamaha fabrikasının ana binasında ders veriyordum.Ve bir dil okulunu temsil ettiğim için kendi adımdan çok okul etkilenebilirdi.Bir de Japonya'da saç,makyaj cidden çok önemli.Domates almaya giden ev hanımının bile saçı yapılı ve makyajlı oluyor.Ben tercih etmiyorum açıkçası.Ne makyaj ne saç!Temiz olayım,üstüm başım kirli olmasın yeter bana.Market alışverişine bakımlı gitmek bana zulüm gelir.Ama burada böyle.Hatta Japon kadınları eşlerinün karşısına makyajsız ciltle çıkmazlarmış.Ben bunu ilk duyduğumda yani 4,5 yıl önce Yoshi'ye demiştim.Böyle bir adet varmış bu benlik bir şey değil.Ömrü hayatında full makyajlı beni çok az görürsün bunu bil ona göre demiştim :) Zaten 5 yıldır beni sadece düğünümüzde full makyajlı gördü.Bir daha ki kimbilir ne zaman :)
 Bizim evde en bayıldığım anlardan biridir.Koltukta kitaplarımızla yayılmaca.Sağ tarafımda da Karamel vardı.Maşallah alalım lütfen :)
 Ben koltukta sessizce kitap okuduğum için beni orada unuttu.Sonra evin içinde çeşitli köşelerde ağladı.Ben şok olmuş bir halde kafamı kaldırıp ona bakınca.Şok oldu aa sen buradamıydın der gibi koştu geldi :) Sonra mecbur televizyonu açmak zorunda kaldım.Ve gelen seslerle rahatlayıp uyudu hatun :)
 Son iş günüydü sanırım :) Hayatımda güzel bir anı oldu.
 Dişim ağrıyor bildiğiniz gibi.Dişçiye gittim yalnız başıma hem de.Dişçimiz çok yakın yürüme mesafesinde 3 dakika.O gün Yoshi de evdeydi.Dişim ağrıyor dediğimde hadi git dedi bana.Sen gelmeyecek misin dedim.(ki ilk defa beni sağlık konusunda bir yere tek başıma yolluyor)Yoo tercüme lazım değil sonuçta dedi.Garip bir duyguydu ama yalnız gittim.Sanırım artık Japonca konusunda Yoshi'ye rüştümü ispatladım :) Yoshi ile 3 dili aynı anda konuştuğumuz için ve onunlayken benim önceliğim Türkçe olduğu için o benim Japoncamdan emin olamıyor.Artık çok emin :) Yani bildiğimi biliyordu da ne oldu da buraya geldik anlamadım.
Hah fotoğraftakiler de dişçimden hediye.Silgi bunlar.Her gidişte 1 silgi seçme hakkı varmış.Ben daha önceleri almadığım için bu seferlik 3 tane seç dedi.2 tane kokeshi 1 tane maneki neko seçtim.
 Mutfak alışverişimiz dondurma,abur cubur ve içecekten ibaret.Hala ergeniz sanırım :)
 Grotesk okuma halleri
 1 temmuza yağmurla başladık.Öğlen daha da hızlandı yağmur.Dolayısı ile hediye alışverişine çıkamadım.Son dakika gollerini havaalanında atmaya çalışacağım :( Zaman kalmadı çünkü
Kombin yaptım :=) Saatlerimi Türkiye'ye getireceğim ama kalemlerin başka renklerini seçmiştim.Bu fotoğraftan sonra kararsız kaldım.Dur bakalım :)

Ve günün psikolojisi
diş ağrısı
bavul toplama çalışmaları
bedensel yorgunluk
zihnen yorgunluk
uyku hali-ilaçların da etkisi ile
evi topla,temizle çalışmaları
çamaşır yıka,yerleştir çalışmaları
ve tüm bunların yanında duygusal gel gitler.
Televizyonda haberlere zır zır ağla modundayım.
Siz dua edin sağ salim geleyim inşallah.
Yarın yolcuyum!

İşte böyle geçmiş bir hafta

Daha fazla fotoğraf için tumblr'e buyrun  

7 yorum:

  1. Hayırlı yolculuklar... Sağlıkla git ailene kavuş, sağlıkla dön eşine kavuş inşallah :)
    Sevgiler (^3^)

    YanıtlaSil
  2. Ben de telaşlandım şimdi. Nedense hep herşey üst üste olur. En başta diş agrın geçmiştir inşallah. Eminim sen herşeyi yoluna koyar ve gönül rahatlıgi ile gelirsin. Yolun açık olsun. Senin de söyledigin gibi sevdigin ugurluyor ve sevdiklerin karsılıyor. Bu sebeple sag saglim gelir gidersin. Cunda civarına yolun düşerse cismen de görüşebilirz umarım.Bu arada Deniz kızım saat ve Lamy kombinini görünce çılgına dönecek. Eminim şimdi internette Lamyi en hesaplı nasıl alırım diye dolaşıyordur. İyi yolculuklar. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. canim benim hayirli yolculuklar simdiden. gurbet boyle bir sey iste gidersin kalani ozlersin. kalirsin gidemedigini ozlersin.
    aglamak yooook, gulmek var :)

    YanıtlaSil
  4. son fotoğrafa bayıldım! iyi yolculuklar diliyorum =)

    YanıtlaSil
  5. Kitap okuma hallerinize gerçekten maşallah Allah isteyenlere böyle eşler nasip etsin bana da :))O zihinsel yorgunluk hepimizde var merak etme yalnız değilsin o her şeye zırt pırt ağlama durumları da sorma gitsin. Sanırım bir süre sonra patlıyor insan bir yerden Allah beterinden korusun.Bu arada ailene sağ salim kavuşursun inşallah.İyi gezmeler şimdiden.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel saatler onlar Sergülcüm :)

    YanıtlaSil
  7. ailenize biran önce kavuşursunuzda rahatlarsınız inşallah :) saat-kalem kombinleriniz güzel olmuş çok şekerler ^^ arasıra insana geliyor böyle duygu yüklemeleri.. geçicidir :)

    pek alakalı değil:
    geçenlerde sizin kitap aşkınızın başlangıcı hakkındaki yazınızı okudum ve bian da kitap okuma şevki geldi eheh :) ayrıca yazılarınızı çok beğeniyorum ve merakla okuyorum :)

    sevgiler ^-^

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül