27 Haziran 2012 Çarşamba

Psikolojik Hazırlık


 Türkiye'ye gitmeden önce kendimi yavaş yavaş o psikolojiye sokmam lazım.Burada birçok şeyi unutuyorum.Mesela yüksek ses,mesela çat kapı gelmeler,mesela hediye istemeler,mesela hesap ödetmeler(malum Japonya'da paraları ağaçtan topluyoruz biz) gibi

Ama bir tanesi var ki!

Yolda karşılaşılan herhangi biri ile yapılan konuşmalar

Y.K.K(Yolda Karşılaşılan Kişi)
S.(Serrose)

ykk-Aaa hoşgeldin ne zaman geldin
s-hoşbuldum ... geldim

ykk-ne kadar kalacaksın?
S-Dış ses-şu kadar
    iç ses-SANANE

ykk-Aaa uzun kalacaksın eşin de gelecek mi?
S-dış ses-hayır ne yazık ki izin alamadı gelemiyor
     iç ses-sanane

ykk-aaa bu kadar uzun boş bırakma adamı mazallah
S-dış ses-sahte gülümseme
     iç ses-sanane

ykk-kilo almışsın
S-dış ses-evet 15 kilo aldım Japonya'ya gittiğimden beri
     iç ses-sanane

ykk-bebek var mı?
S-dış ses-şimdilik düşünmüyoruz
   iç ses-sanane

ykk-aaaa ama yapın artık çok beklemeyin
  S-dış ses-sahte gülümseme
        iç ses-sanane


----------------------------------------------

Yukarıdaki ayak üstü sohbete ek olarak

-çalışıyor musun?
-maaşın ne kadar?
-eşin ne kadar alıyor?

tarzında konuşmaları herkesle ayak üstü sokak ortasında konuşmayı sevmiyorum.Ama konuşsan olmuyor konuşmasan Japonya'ya gitti **** kalktı oluyor.

Bir de tam tersi ben Japonya'ya gitmeden önce benimle konuşmayan insanlar gereksiz samimiyet gösteriyorlar,annemle selam yolluyorlar ya da azıcık internet bilgisi olan bana mail ya da yorum yazıyor.

İnsanları anlamak güç.22 yıl Türkiye'deydim ve sen benimle iletişime geçmiyordun evimi,adresimi,telefonumu bildiğin halde ama ben Japonya'ya gelince aranan,özlenen,sevilen oldum.

Biraz mide bulandırıcı yani :)

Ohhh içimi de döktüm kaçar giderim :D

Bebek değil göbek :)

Anlaşıldı mı?

Bunların haricinde beni gerçekten seven insanlarla sohbet etmeyi deli gibi özledim.Onların sormalarına gerek yok zaten ben nefes bile almadan anlatırım her şeyi :)

Türkçe sohbet özlemi böyle bir şey :D

25 yorum:

  1. hepsine cok güldüm, dış sesini cok sevdim, inan bana cok lazım oluyor TR de.
    konu dışı, aynı gömleğe sahibiz. : ))

    YanıtlaSil
  2. sokak ortası olmasına gerek yok yavrucum, herkesle herşey konuşulmaz zaten :) gerek de yok :)) sen yapılması gerektiği gibi davran yine de. malum türkiye bir tuhaf memleket. herkes kediden meraklı :))) umarım görüşebilirz.öperim,koklarım,arap da sana yazarken sesleniyor galiba selamı var :)))

    YanıtlaSil
  3. :)))) ama acı gerçekler... oo ben birinci çocuğu yaptım kayınvalidemin komşuları ikinci çocuk için yıl bile belirlediler :)))

    YanıtlaSil
  4. İç ses harikaymış :)
    Aynı şeyi Fransa'ya gittiğimde ben de yaşamıştım.
    Senden farklı olarak ben Türkiye'ye geri döndüm, orada kalmadım.
    Döndüğüm gibi bu mide bulandırıcı olaylar kesildi :) Traji komik...
    Demek ki benim sevilip sayılmam için Türkiye dışında olmam gerekiyormuş :)

    YanıtlaSil
  5. :))
    eeeeeeee meraklı teyzler çok burda :))
    sormak lazım öğrenmek lazım
    lazım işte lazımmmmmmm
    sanki çok lazım :)

    YanıtlaSil
  6. hahaha, goruyorsn dunyanin obur ucuna gitsen de mahalle baskisi pesini birakmiyor :P

    Serrose dis ses:bebek degil o gobek.
    biz orada budist olduk.
    bak budanin da gobegi var benim de.
    tapilasi bir kadinim ben,
    dersin...

    teyzem anlayana kadar sen coktaan uzaklasmis olursun :)

    YanıtlaSil
  7. Nedense bu meraklı tipler Türk insanında mevcut herhalde yapacak fazla işi kafa yoracak şeyi olmadığından, ben de sinir oluyorum bu diyaloglara:))

    YanıtlaSil
  8. Düşünce = İç ses+Görüntü+Duygusal tepki.

    YanıtlaSil
  9. türk insanı olarak herşeye maydonoz olmayı çok sever bi çoğumuz, keşke dış sesimize o iç seslerde karışabilse ve herkes haddini bilse :)

    YanıtlaSil
  10. ic sese bayildim,cok dogru...sen bir sey sormalarini istemezsin,onlar ne dusundugunu surat ifadenden bile anlamazlar habire sorar dururlar...kim nasil dusunurse dusunsun,onemli olan senin mutlulugun :D:D

    YanıtlaSil
  11. Aaa bana ne getireceksin:))
    birde hediyeyi beğenmezler bu mu:)

    YanıtlaSil
  12. londra'dayim su an ve turkiye'ye geri dondugumde bu ve bu gibi olaylarda, ic sesimin nasil mutsuz olmaktan korurum bilemiyorum. ic seslerim, dis seslerime de karisabilirler o da ayri... :)

    umarim beklediginden daha az sorularla karsilanirsin,

    sevgi ile,
    luna.

    YanıtlaSil
  13. Allahım öok güldüm ya,ne güzel yazmışın ve ne de doğru :))) Böyleyiz işte n'apcan,sahte ya da içten gülümse ve devam et :))) Bloğunu geç keşfettiğim için çok çok üzgün biriyim,geriye dönük oklumaya çalışıyorum :( Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  14. ben ankaradan izmite geldigimde(3,5 saatlik bir mesafe) aynı seyleri yasıyorum.. özellikle bilhassa mutlak"aaa kocanı bos bırakma oyle devir kötü" nidalarını.... hemde en yakınlarımdaki AKRepLERİMDEN..(akrabada olabilir yazım hatası:p).. arkadasım bu adam bu kadar şer.. sizse ben zaten bosayım bu adamı... aaa düşün yakamızdan..

    YanıtlaSil
  15. Serrose'um cok iyi anliyorummmmm..bana da ayni sorular,koca bulamadin mi,isin ne,ev aldin mi,dukkan actin mi...iyyyyy...aslinda tam ic sesin soylediklerini yuzlerine soylesek acaba bir daha sorabilirler mi?

    YanıtlaSil
  16. serrose çok yaşa sen :))) sanki ben kendimi okudum bi an. sana ne sana neee diye bağırmak isteyip bunu sadece içimde patlatıyorum çoğu zaman. iyi tatiller şimdiden.

    YanıtlaSil
  17. klasik yurdum insanı, sen Japonya'dasın diye olan bir durum değil.
    önce ne zaman evleneceksin diyorlar, evleniyorsun bebek ne zaman, kilo alıyorsun bebek mi o..
    Böyle uzayıp gidiyor:)

    YanıtlaSil
  18. evet yaa benimde iş sesimle dış sesim tezatlaşır çoğu zaman :)sahte gülüşler ve iç ses sanane:))canını sıkmalarına izin verme tadını çıkar canım ailenle olmanın,,vee bebek meselesine gelince benim bi kızım var 4 yaşında doğduğu günden beri hastaneden çıkar çıkmaz ikinciyide yap hemen arasını uzatma ikisi büyür gibi lafları duydum ve halen duyuyorum bazen iç sesimi dışa kullanıyorum ve bez parası sendenmi sanane elaleme ne gibi tersleniyorum valla kızan kızsın yatak odası benim özelim alem orayada el atıyor dolaylı yoldan :)göbiş kaldı elbette kızımın doğumundan sonra ve görenler göbekmi bebekmi diyoru küt küt vuruyorum göbekk diyorum maşallah bana vee ekliyorum ikinciye iki oda bi salon hazırlıyoz karnımda diyorum tık yok:))kısacası elin ağzı kese değil takmaaaa tadını çıkar elbette eşin olmadan bi yanın buruk olucak ama dediğin gibi gurbet zor Allahım kolaylık versin.... sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  19. Merakli milletiz vesselam:)) ama ben simdi asil senin anneni hayal ettim. Annecigin de o durumlarda, benim gibi ecel terleri döküyormu: "Eyvah simdi tersliyecek" korkusu yasiyormu acaba?:))

    Yinede senin ic sesin ne derse desin gülümse gec diyecegim ama bazen gercekten zorlaniyor insan, insanlarin pervasizligina. Daha gecenlerde bana, hic alakam olmayan sadece yolda belde görüp selamlasip gectigim bir sahis, doktor bekleme odasinda tesadüfen karsilastik ve ilk sordugu soru:
    "Sen niye ikinci cocuk yapmadin? Bak Aylinde gitti yapsana bir tane daha"
    öylece bakakaldim hic bir sey demeden önümdeki dergiyi okumaya calisiyorum ama kadin kararli. Israrla beni cocuk yapmaya ikna etmeye calsiyor. Yasimin 50 ye yaklastigini söylüyorum ama o "olsun sen daha gencsin" diyor hala!!( ya hesap bilmiyor, ya da catlak) "Neyse" dedim "hele sen bir 50 ye gel becerebilirsen kendin yaparsin!

    O an sinir oldum onun bu pervasizligina, özele böyle bodoslamadan dalmasina ama kesin iyi niyetliydi kendince benim yanlizligima bir care bulmustu:)) sonrdan gülüyoruz iste.

    Diyecegim o ki cocuk meselesi öyle kolay kolay kapanmiyor iste. Yok öyle "bebek degil göbek" deyip kurtulmak:))

    Öpüyorum seni:))

    YanıtlaSil
  20. Sergül ben de seninle aynı durumdayım. Özellikle çocuk düşünmüyor musunuz sorularından o kadar bunaldım ki diyalogları üşenmedim yazdım. Buradan okuyabilirsin:

    http://bergamotlucay.blogspot.com/

    Sevgiler

    Çiğdem

    YanıtlaSil
  21. Ahh Serrosecum patavatsız bir millet olduğumuz doğrudur ^_^ Bir de aşırı meraklıyız sanırım =)

    Eeee İstanbul'da fırsatın olabilecek mi görüşmeye, buluşmaya? bi toplaşalım, organizasyon yapalım!

    Özledik yahu!

    YanıtlaSil
  22. bazı insanlar böyle işte, fazla meraklı, samimi değil, bi değişik. bana bu tarz sorular geldiğinde genelde boş bulunup saf saf açıklama yapıyorum. aklıma da mesela aynı durumdaki o kişiye aynı soruyu sormak gelmiyor. ne olduğunu anlayınca iç sesim "ben sana soruyor muyum, ne maraklısın sen yahu" diyor. bir gün iç sesim yerine bunu dış sesim diyecek o olacak :)

    YanıtlaSil
  23. içindeki ses yanıltıcı olabilir ama sen yine ona inan

    YanıtlaSil
  24. senin dış sesin iyi ama iç sesein daha güçlü

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül