1 Mayıs 2012 Salı

Nisan Ayı Kitaplarım

 Evet gördüğünüz gibi koskoca bir ay 2 kitap ile bitti.Nisan ayı beni psikolojik olarak çok zorlayan bir ay oldu.Ki hala pek iyi sayılmam.Benim acı eşiğim ve sabretme özelliğim gerçekten çok yüksektir.Benim enerjimi alan,modumu düşüren belirsizliktir.Yani dayanamadığım şeylerden biridir.Olumlu ya da olumsuz her cevaba tamamım.Yeter ki belirsizlik olmasın.Beni böyle yerden yere vuran mevsim değişikliğinin yanında şu taşınma meselesi.Yoshi rütbeli eleman olduğu için ha deyince tayin çıkmıyor.Bu da hem beni hem de Yoshi'yi tüketiyor.
Bu bekleme sürecinde kendimi eve kapadım.Yoshi beni sürüklemedikçe evden dışarı çıkmıyorum.Çıktığımda da pek neşeli olmuyorum.Daha az gülüyor,daha az zevk alıyor ve daha az odaklanabiliyorum.Bu sebeple bu dönemde okuduğum,izlediğim hatta yediğim şeyler bile beni mutlu edemedi.Evet 1 kalemle havalara uçan Serrose'nin morali yerlerde.8 mayısta bir toplantısı daha var Yoshi'nin dualarınızı alabilirim bu tarafa.
Neyse bu dönemde benim en çok elimden tutan 2 kitap oldu fotoğraftakiler.

Sabahattin Ali ile tanıştığıma o kadar memnunum ki!Anladım ki öykülerini daha çok seviyorum.O kadar güzel ufuklar açıyor ki bende.Değirmen de bir öykü kitabı.Onunla beraber gezmek,onun gözünden görmek ve benzetmelerini delice kıskanmak süper bir duyguydu.Elimde son 1 tane Sabahattin Ali kitabı kaldı kıyamıyorum okumaya bakalım ne olacak.

Düşünce Gücü ile Tedavi kesinlikle bir başucu kitabı.Bu kitap kitaplığa geri dönmeyecek.Sürekli el altında ara ara geri dönülecek bir kitap oldu benim için.Bozuk moralimi düzeltemedi ama beni yeniden yüreklendirdi her defasında.Ablama da tavisye ettim o da aldı.Şimdi anneme de alacağım :)

İşte böyle 2 kitap ile bitti koca ay ama bir de yarım kitaplarım var.
 Bir oturuşta sayfalarca okuyamadığım ama günde en azından  1-2 sayfa ilerlediğim kitaplarım bunlar oldular.
Bu da genel bakış :)

Mayıs ayı senden umudum var.Şu tayin işi bir olsun bak neler yapacağım :)

Herkesin duası,dileği gerçek olsun inşallah!

İyi okumalar!

14 yorum:

  1. kitap yazılarını özlemişim umarım hayırlısıyla tayininiz çıkar mutlu olun :)

    YanıtlaSil
  2. Sergülcüm , kişisel gelişim kitaplarını sanırım brn okumayı beceremiyorum. Yoksa bu kadar insan bunlardan söz etmezdi. Bak sen ablana aldırdım anneme de alacağım diyorsun. Şimdi kitap listeme eklemek şart oldu dedim. Hatta bu ayın siperiş listesine yaacağım.

    Kış Günlüğü çevirisi yüzünden biraz yavaş ilerledi. Ama sevdiğim bir kitap oldu. Kış Günlüğü sanırım Paul Auster'i sevdiğimden, bilmiyorum çok ama çok sevdiğim bir kitap oldu. Dünyanın öbür ucunda yaşayan çok ünlü bir yazarın yaşadığından bile habersiz olduğu bir kadınla bir sürü ortak duyguları olduğunu görmek en önemli ortak paydanın insan olduğunu sevinerek yeniden görmek beni çok mutlu etmişti. Ve anneler hep aynı demiştim.
    Gönlünden geçen gönlünden geçtiği gibi olacak. Aksini hiç düşünme bile.Tüm iyi dileklerimle

    YanıtlaSil
  3. Bizim evde bir oda var kütüphane ve çalışma odası. Bir de salında ufak bir ikea kitaplığı var. Expedit, bu kare kare olanlardan. Normalde düzenimiz şuydu, kütüphanede okuduğumuz kitaplar, salondaki expedit'te okunacak kitaplar. Şu anda salonda, expedit'e iki sıra halinde dizilmiş kitapların yanısıra, televizyon sehpasının kenarları, koltukların kenarları vs. tamamen kitapla dolu. Bir de üzerine kindle aldım, tam oldum. Ne zaman bitireceğim merak ediyorum.

    Bu arada benim felsefeye ve ezoterizme meraklı bir arkadaşım vardı. Bir gün konuşurken, bana kendisini bu meraka iten, başlatan kitabın Tanrı ile Sohbet olduğunu söylemişti. Bakalım sende nasıl bir etki yaratacak.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. seveceğini biliyordum, senin de başucu kitabın olmasına çok sevindim. belirsizlikler dağılır ve 8 mayısta beklediğiniz haberi alırsınız inşallah ;)

    YanıtlaSil
  5. Umarım herşey dilediğince olur, kalan kitaplarını yeni evinde huzurla okursun inşallah:)

    İki canlı renkli Lamy çok güzel görünüyor, şeker gibi, bu arada bana da aşıladın bu sevgiyi benim de iki tane oldu Lamy'm:))bir sonraki postta.....;)

    YanıtlaSil
  6. Belirsizlik konusunda ben de senin gibi düşünüyorum. Çok sabırsızım, ne olacaksa hemen olması lazım:)
    Ne diyelim inşallah her şey gönlünce olur.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  7. Umarım bir an önce çıkar tayini Yoshi'nin. Hem o evi çok beğenmiştik hem de üzülmeni istemeyiz daha fazla.

    Sabahattin Ali, neredeyse lise yıllarımın başından beri benimle. 1 kitabı hariç bütün kitaplarını okudum. Bazen keşke daha fazla kitap yazabilseymiş diyorum. Çok seviyorum kendisini ve kitaplarını. Bu yüzden beğenmen beni çok mutlu etti.

    YanıtlaSil
  8. Aslında 1 ile 3 çok çabuk bitecek kitaplar arasında. bu arada kafanı takma, ben de belirsizliklere takıp yaşadığımı unuturum. lütfen aklına olumsuz düşünceler geldiğinde sevdiğin şeyleri düşün, hemen olumlu düşünce ile diğerini aklından at. sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Sabahattin Ali benim de ensevdigim öykücülerimizdendir. Kitap okumak insana en çok yardım eden şey sanırım. Moralinizi bozmayın, okumaya devam edin, iyi dileklerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  10. kitaplar için fazla söze gerek yok.bir kitap delisi olarak senin kitap postlarından bayağı faydalanıyorum.ama benim asıl dikkatimi çeken o kalemlerin renklerinin güzelliği..ve ne kadar güzel bir yazının olduğu..:D gerçekten karakterinin tam yansıması bir yazı..;)

    YanıtlaSil
  11. Umarım en kısa sürede beklenen tayin gerçekleşir...
    Sabahattin Ali'yi ben de Kürk Mantolu Madonna ile tanıdım ve fena tutuldum kendisine...

    YanıtlaSil
  12. Ben de belirsizlige tahammulu olmayanlardanim.cok iyi anliyorum seni .allah en kisa zamanda gonlune gore istedigini versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah gönlüne göre versin serrose inşaAllah tayininiz çıkar. Yorum bölümü açılmıyordu onun için yanıtlaya tıkladım kusura bakma.sevgiler

      Ülkü

      Sil
  13. ne zamandır takip ediyorum sizi kitap yazılarınız o kadar hoşuma gittiki bende yazmayı düşündüm (: Paul Auster'ın kitabına başlamışsınız herhalde bende okudum ama nedense sevemedim siz beğenirsiniz umarım. İstedikleriniz kısa sürede gerçekleşir inşallah.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül