3 Şubat 2012 Cuma

Duş ürünlerim #1

 Uzun zamandır kozmetik üzerine yazmamışım.Her kadın gibi ben de kozmetiğe bayılıyorum.Sadece düzenli kullanamıyorum.Bu sebeple 2011 yılında başlattığım almayacağım serilerime devam ediyorum.Bu sayede epey stok erittim.2012'de de devam almayacağım serisine.Yukarıda görülenler duş ürünlerim.
Hadi yakından bakalım.
 Daha önce de yazdığım gibi şampuan olarak Dove kullanıyorum.Ancak şöyle bir sorunum var.Geçen sene şubat ayında Filipinler'e gitmiştik.Oradan geldikten hemen sonra ben Türkiye'ye gelmiştim.1 ay kalıp Japonya'ya geri geldiğimde kepek sorunum başlamıştı.Sanırım değişen şampuan ve sular yüzünden.İlk zamanlarda üzerine düşmedim geçer diye düşündüm.Dönem dönem azalmakla beraber tamamen yok olmadılar.Aralık ayında artık iyice çıldırmıştı saçlarım.Yoshi'ye anlattım ve hemen yeşil şampuanları aldık.Kepek şampuanı ve saç kremi.O kadar güzeller ki anlatamam..Masajla saç derinize yediriyorsunuz bolca köpürüyor sonra duruladığınızda süper bir ferahlık hissi.İçeriğindeki mentol sayesinde kafanızdaki her bir hücreyi hissedebiliyorsunuz.Kepek sorunum hemen hemen bitti.Süper süper süper bir ürün.
 Karı koca maymun iştahlı olduğumuz için sürekli duş jeli değiştiririz.Almayacağım kuralım sayesinde epey bir stok erittim.Birazcık daha eritip bir daha bu kadar abartmamaya karar verdim.Dove duş jelinin limonlusunu henüz hiç kullanmadık.Süper köpürüyor bu seri başka bir çeşidini kullandık,bitridik.Şu anda kullandıklarımız The Body Shop earth lovers serisinden Lemon&Thyme (Yoshi'nin seçimi) Watermelon&Eucalyptus (benim seçimim).Biz bu jelleri hiç sevmedik.Bu iki şişeye 44 tl civarı ödediğim için pişmanım açıkçası.Kokuları güzel diye aldık.Köpürmeleri güzel ama durulandıktan sonra bıraktığı garip bir his var onu hiç sevmiyorum.Bir de hiç koku kalmıyor.Çok parfümlü duş jellerini de pek sevmem ama duştan sonra hiç kokmayan jeli de sevmediğimi anladım bu üründe.Yoshi de ben de dove a kavuşmak için bol bol kullanıyoruz ki bitsin :)
Sağda görülen duş pufunu da The Body Shop'tan aldım ve bayıldım.Her jeli deli gibi köpürtüyor.Başka bir marka daha var evde bu alındığından beri onu kullanmıyorum.Tekrar tekrar alacağım bir ürün.
 House of Rose markasına ait body smoother'ın alınma sebebi üzerindeki Winnie'dir.Bu firma sanırım Japon markası.Ballı ve limonlu bir smoother.Kokusuna bayılıyorum.Haftada 1 kez kullanmaya çalışıyorum (üşeniyorum da )
Siyah kaplı ürün ise kocaman saç maskesi.Profesyoneller içinmiş.Saç maskesi uygulamayı sevenlerdenim.Maskeden sonra taraması çok güzel oluyor çünkü.Saçıma bir faydası var mı pek bilmiyorum açıkçası ama bir daha almam.Kocaman bir ürün kullan kullan bitmiyor.Haftada 1-2 uyguluyorum.Bitince başka bir ürünler denemek isterim.(800 gram)
St.ives Apricot Scrub-Bu ürünün seveni çok.Özellikte youtube denk gelmiştim birçok kere.Filipinler'de aldım bu ürünü.Japonya'da sanırım hiç görmedim.Kullanmakta olduğum ürünler olduğundan açmamıştım.Anca sıra geldi.Duşta kullanıyorum ben.4-5 kere kullandım şimdiye kadar.Cildimi yumuşacık yapıyor.Kullanmaya devam edip sonuçlarını göreceğim.

 Duştan sonra vücut kremi sürmeyi ihmal edenlerdenim.Buna karşılık ev vücut kremi dolu :( O stoğu eritmem şart.Bu sebeple kendimi olağanüstü zorluyorum.Şu sıralar The Body Shop çilekli body butter veya Johnsons Baby losyonu kullanıyorum.
New ban çok hafif kokulu,pudralı bir deodorant.(bu da ihmal ettiklerimden)
 Nivea double effect roll-on.Bu ürünü Marjocum çok seviyor diye biliyorum.Onda okuduktan sonra alayın diye düşündüm ama Japonya'da bulamadım.Sonra Filipinler'de karşıma çıktı.O zaman kullanmaya başladım.

 Ve geldik en sevmediğim bölüme.Ben Sergül Kato 26 yaşındayım saçımı kendim taramaktan nefret ederim.Bu işi bana sevdirsin diye tonla ürün alırım.Gliss bu işi güzel yapıyor fotoğraftakini değil de turuncu şişesinin kokusuna bayılıyorum.Aslında o da var ama Nagoya'daki evde bıraktım onu.Gliss'ten şimdiye kadar kaç tane bitirdim bilmiyorum.Bittikçe alırım.

Avon naturals:Kuru ve yıpranmış saçlar için dolaşık açıcı sprey yazıyor paketin arkasında.Krem olan bir üründe neden sprey yazar anlamadım.Bu ürünü de severek kullandım hatta bitmek üzere.Muzlu,hindistan cevizli kokusunu da sevdim ama sanırım bir daha almam.Çünkü elim sürekli gliss'e gittiğinden sıra gelmiyor başka ürünlere.Bunu da bir süre kullanıp kaldırmışım bir kenara.Bitsin diye gözümün önüne koydum :)

Ben mümkün olduğunca saçımın doğal kurumasını tercih ediyorum.Hem saçımı kurutmaya üşendiğim için hem de saçımın ısıdan zarar görmemesi için.
Saçlarımı havlu ile kuruladıktan sonra Macadamia Healing oil Treatment kullanıyorum.Sonra saçımı tarıyor ve saç açıçı spreyleri kullanıyorum.Bir sıralama hatası oldu pardon.Macadamia bugüne kadar kullandığım saç ürünleri arasında en güzel kokan ürün.Bayılıyorum kokusuna :) Kokusu için düzenli kullanıyorum desem yalan olmaz.Saça verdiği hafif parlaklığı da çok seviyorum.Saçlarım yumuşacık oluyor bu üründen sonra.Bitmek üzere ve yenisini almayı düşünüyorum.
Eğer saçımı kurutma makinesi ile kurutacaksam liese quick blow mist'i kullanıyorum.Japonya markası saç ürünlerinin kokusuna da bayılıyorum ben.Bu 2 üründe çok güzel kokuyor.

Eğer saçımı düzleştireceksem Lucidol designing aqua hair blow lotion straight'i kullanıyorum.Aslında bu da saç kurutma makinesi için ama youtube da düzleştiriciden önce kullananları gördüğüm için ben de öyle kullanıyorum.

İşte benim duşta ve sonrasında kullandığım ürünler bunlar.Buraya kadar okuduysanız bravo :) Umarım hoşunuza gitmiştir bu yazı.
Sizin de kullandığınız,önerdiğiniz ya da bu yazıda dikkatinizi çeken ürünler var mı?

Dileyenler bunu mim olarak alıp,yazabilirler.Sizin de kullandığınız ürünleri görmek isterim şahsen.

Mis kokulu günler efendim :)



Not: Dün Okan Bayülgen'in Kral Çıplak programına telefon ile katıldım.Videosunu izlemek isteyenler buraya tık tık 

10 yorum:

  1. sen harikasın !!!

    YanıtlaSil
  2. ben kullanamadığım duş jellerimi kazak falan yıkamak için kullanıyorum böylelikle çabuk bitiyor:)

    YanıtlaSil
  3. Hoşumuza gitmez mi? Ben çok sevdim valla...

    Kozmetik delisi birisiyim. Ama bu depolama işinden ben de yıldım. Artık gördüğüm her şey değil, sadece ihtiyacım olanları alıyorum. O arada diğerleri de bitiyor. Bu arada Japon markalarını çok övüyorlar. Benim denediğim tek ürün DHC cleansing oil. Senin tavsiye edeceğin ürünler var mı?

    YanıtlaSil
  4. Çok sevdim. Ben de çok seviyorum kozmetik ürünlerini ama alıp alıp kullanmıyorum. O yüzden kendime sinir oldum. Artık almıyorum. :))

    YanıtlaSil
  5. bende bayıldım kozmetik delisi biri olarak. Almayacağım yazıların da çok bilgilendirici oluyor bana göre.

    okanın videosunu da izledikten sonra youtubedan barış manço videoları buldum adam olucak çocukları izledim birazcık :))

    usa den sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sergül merhaba:)
    ben kozmetik delisiydim.. parfümler parfümler parfümler deodorantlar kremler yok saç parlatıcılar....... seninki kadar büyük belki de daha büyük bir dosyam vardı desem yalan değil.. ancak 1 yıl kadar önce cilt sağlığıyla ilgili bir yazı okudum.. içinde paraben olan ürünler vücutta birikip göğüs kanserine neden oluyormuş.. kanserli parçada biriken 15-20 gr parabeni gördükten sonra alacağım ürünlerin paraben içermemesine çok dikkat ettim...
    gün içinde vücudumuza aldığımız kimyasal listesini de okuyunca ben naaapıyorum!! dedim. en az 100 kimyasal alıyormuşum meğer her gün hiç düşünmeden.. duş jelinin içerdiği kimyasallar.. hiç değilse bile ciltteki parfümü emiyor derim ve vücuduma giriyor. ardından çok bileşenli kremler. en az 20 şey var içinde kremin içindekiler bölümünü okuyunca görüyoruz.. kremlendim mi... yüzüme krem. ardındanfondoten ondada en az 10 kimyasal, far, allık, rimel.... sonra onları çıkarmak için temizleme sütü onda da var en az 10 sonra yıkarken kullandığım yüz jeli, yıkadım tonikledim diyelim 10 kimyasal daha, sonra krem... bu böyle bir rutin... cildimize sürdüğümüz şeylerde tıpkı yemekler gibi vücudumuza giriyor.. o yüzden olabildiğince uzaklaştım kozmetikten.. her gün duş alıyorum... her gün ama istisna yok. roll onumu sürüyorum. kremleniyorum (her gün değil çünkü vücudumu allah yaratırken kreme muhtaç yaratmamış) makyaj yaparken artık sadece alık kalem rimel kullanıyorum.. doveun sabunuyla yüzümü yıkıyorum.. bazen krem sürüyorum bazen sürmüyorum...

    her yanımız reklam sergül. her yanımız aslında ihtiyacımız olmayan ama onlarsız yaşayamacakmışız gibi bize sunulan malzemelerle dolu...

    saçlarıma zeytinyağı ile maske yapıyorum bol sürüyorum, yıkıyorum ippppek gibi...

    naçizane tavsiyem bilmem dinler misin ama alma derim vücuduna onca kimyasalı.. ben tamamen uzaklaşamıyorum ama azalttım.. tavsiye ederim..

    senin kadar yazdım nerdeyse yahuuu :)
    öperim japonyadaki sergülü :)

    YanıtlaSil
  7. merhaba sergül seni uzun zamandır twitter'dan takip etmekteyim.ve kısa bir süredir bloglarını takip etmekteyim.gerçekten çok beğeniyorum yazılarını herşeyi.senin yazdıkların heveslendim bende bir deniyim blog yazmayı dedim.yavaş yavaş başladım.ama seninde fikrini almak isterim nasılım diye =)
    japonyaya bol sevgiler =)

    YanıtlaSil
  8. kybele f ın yormunu okuduktan sonta tırsdım bıldıgın
    sonradan cıkacak evet bu yedıklerımızın :) acısı
    hem de cok pis cıkacak

    YanıtlaSil
  9. sergülcüm, bravonu aldım :) cildim inanılmaz kurudu, burada ki soğuklardan. beni şimdi body shop'a gidip bir yağ ya da yoğun bir krem almak istedim. pul pul bir cildim var su anda :)
    gliss'i kullanıyorum. duş jeli olarakta her defasında başka birşey alıyoruz. ama kalıcı olmuyor parfumlerı. avon'un banyo kopuklerını de duş jeli niyetine kullanıyorum..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül