23 Şubat 2012 Perşembe

Kitap Alışverişi/Satranç

Bildiğiniz gibi geçen sene kitap almayacağım kararlarım vardı.Bu sene de elimden geldiğince evdeki stoğu eritmeye çalışacağım ama arada kaçamaklarım olabilir.Bu sefer ki bahanem Okan Bayülgen.

Programlarından birinde Satranç adlı kitaptan bahsedince çok merak ettim.Hemen o gün satın aldım ve 5 gün sonra elimdeydi paket.Japon postasını çok seviyorum.

Paket 19 şubatta elime ulaştı.Hemen elime aldım kitabı ve çok keyifli 2 saat geçirdim.Kitap 72 sayfa civarındaydı sanırım.Uzun öykü türünde.Uzun zamandır böyle akıp giden bir kitap okumamıştım.Özlemişim bu duyguyu.
Öykü gemi yolcuğu ve satranç üzerinden ilerliyor.Satranç öğrenmeyi hep ertelemiş biri olarak bu isteğim kabardı yeniden.Ben çok severek okudum ama herkesin sevebileceği bir kitap olduğunu düşünmüyorum.Üzerine birkaç yorum daha okuyup karar verin derim ben.

Okan Bayülgen'in programlarında bahsetmiş olduğu kitaplara önem veren biriyim ben.(Onu takip etmek moda olmadan önce de böyle düşünüyordum.Şimdilerde adı üzerinden yapılmaya çalışan prim hiç hoşuma gitmiyor)Daha önce de Boyalı Kuş kitabını ondan duyup,okumuştum.Bundan sonra duyacağım kitap adını merakla bekliyorum.


Bunlar da Satranç'a yol arkadaşlığı etmiş olanlar.Hepsi bir çırpıda okunsun,bitsin inşallah!

Can yayınlarından  bir hediye kitabı haketmiş olmalıyım :)

İyi okumalar

24 yorum:

  1. Henüz okumadığım o kadar çok kitabım var ki yeni kitaplara bakmamaya çalışıyorum yoksa tutamayacağım kendimi. Evdekileri okumadan yenilerini alıyorum bu sefer öbürleri kalıyor.

    YanıtlaSil
  2. neeee Boyalı Kuş'u Okan Bayülgen^den mi? duydunnn. Bu konuda az kafa ütülememiştim de:)) Hatta kaybolup, ikinci el kitapçıda kendi kitabımı seneler sonra yeniden bulmam gibi bir esrarengiz hikayesi bile var:))

    Ayfer Tunç kitaplarına bayılacaksın. Deliler evi bence 2009'a damga vurmuştu. 300 karakterin nasıl içe içe girdiğini görüp şaşacaksın. Yeşil Peri Gecesi ise başka bir dünya. Yekta Kopan'ın Bir de Baktım Yoksun babaya yazılmış ağıt gibi ama diğerini okumadım.

    Keyifli okumalar diliyorum Sergülcüm.

    YanıtlaSil
  3. Aydinlik Bahce
    Benim de cok var ama arada almak lazim :) abartmamaya calisiyorum


    Lale ablacim

    Once Okan`da dikkatimi cekmisti sonra sende de okumustum.Boyali Kus yazimda senden de bahsetmistim sanirim oyle hatirliyorum :) ikinizin etkisi yani ondan duydum senden koruklendim :)

    Tesekkur ederim ablacim

    YanıtlaSil
  4. Barış Bıçakçı sinek ısırıklarının müellifini çok severek okudum. çok yalın senden benden bir kitap.
    Benimde bir tavsiyem olacak sana severek keyifle okuyacağını tahmin ediyorum. Şuradan biraz daha bilgisini alabilirsin http://www.youtube.com/watch?v=-0cnJATS8qM

    öpüldün :)

    YanıtlaSil
  5. Kitap seçimleriniz harika ..
    Ayfer Tunç Deliler evinden başlayın derim , bayılacaksınız.
    Diğerleri de çok güzel, yorumlarınızı bekliyor olacağım.

    YanıtlaSil
  6. Ayfer Tunç kitaplarına kefilim
    Ama Yeşil Peri Gecesinden önce Kapak Kızı'nı okumalısın
    Okudun mu bilmiyorum ama ikisi birbirinin devamı

    YanıtlaSil
  7. merak ettim hangi siteden aliyorsun kitaplari?

    YanıtlaSil
  8. hayde bakalım iyi okumalarrrrr...

    YanıtlaSil
  9. Kitap alışverişlerinde sınırlamayı ben de kendime getirmiştim ama bende de pek işlemedi :) güle güle oku kitaplarını :)

    YanıtlaSil
  10. kitap okumak dünyanın en eski,keyifli ve bence modası hıc gecmeyecek hobisi iyi okumalar size

    YanıtlaSil
  11. Kış günlüğü ve Kediler güzel uyanır bende de var okuyacağım...
    Senin gibi ben de almayacağım elimdekileri okumalıyım diyorum ama yine duramıyor alıyorum, gelecek postlarımda yeni kitaplarımı ve okuduklarımı göstereceğim:))
    Mutlu okumalar...

    YanıtlaSil
  12. benim de aklımda olan bir kitap en kısa zamanda edinicem.
    ben birde amok koşucusu'nu öneririm okumadıysan eğer başka bir stefan zweıg kitabı.daha yeni bitti ve çok güzel:))

    YanıtlaSil
  13. Yekta Kopan ve Ayfer Tunç'un bu kitaplarını ben de çok merak ediyorum. Okuduktan sonra yorumlarını bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
  14. Bundan 4 yıl önce bir çırpıda,severek okuduğum bir kitap.Bir de yazarın Yıldızın Parladığı Anlar kitabını okumuştum ki o da çok hoşuma gitmişti.
    Sevgiler...
    BuBu

    YanıtlaSil
  15. Ben de çok merak ediyorum bu kitabı. Burdan sipariş edebileceğim bir imkan yok sanırım :(. Artık ailemden birinin gelmesini dört gözle bekleyeceğim, başka çarem yok :).

    Yeşil peri gecesi çok güzel bir kitap. Ben bir nefeste okuyup bitirmiştim. Sona bağlamakta biraz uzatmış gibi gelmişti ama yine de sevmiştim :).

    YanıtlaSil
  16. 'Satranç' kitabından bahsettiği programı ben de seyretmiş ve hemen bi kenara not almıştım. Şimdi listeye 'boyalı kuş, deliler evi, yeşil peri gecesi, bir de baktım yoksun' eklendi liste bayağı kabardı:) ama şu an okuduğum Kutadgu Bilig'i bitirmeden hiç birine başlamayacağım...Birde telefondan giriyorum resimdeki kitapların adları ney? Can yayınları olanlar... Bu arada Buket Uzuner'in de kitaplarını öneririm özellikle 'Yolda' kitabı...

    YanıtlaSil
  17. Bu aralar elime kitap alamıyorum ve buna üzülüyorum hani olur ya bazen okumak istersin alırsın eline aldığında hevesin kaçar öyle bişi.. Bende şimdi kış günlüğü kitabını merak ettim :)

    YanıtlaSil
  18. Benim de favori kitabım şu an elimde okuduğum Steve Jobs .

    YanıtlaSil
  19. ya sergül buna ne diyeceksin? senin iki kız kardeş hikayeni anımsattı bana
    http://haber.sol.org.tr/dunyadan/japonyada-acliktan-olumler-yasaniyor-haberi-51974

    YanıtlaSil
  20. Kitapyurdu TR içinde bile böyle hızlı teslim yapmıyor, şaşırdım yahu.

    Satranç'ı ben de okumaya çalışmış, yarıda bırakıp devam edememiştim.

    YanıtlaSil
  21. serrose benimde okumadığım bir çok kitap var ve hala almak istiyorum kocaman bir liste bile yaptım alacaklarım diye :))
    ben mutlaka okuyacağım ama kitapların o masum duruşları, verdiği güveni, daha çok yaşamak için bol bol alma ihtiyacı duyuyoruz.
    Şimdi listeye "satrancı" da ekliyorum :D

    YanıtlaSil
  22. Okunmak için sırasını bekleyen onca kitabım varken almak istediklerim ajandalara sığmıyor:)))
    Satranç benim de çok beğenerek okuduğum bir kitaptı.
    Kitaptan alıntılarımdan bir kaçını seninle paylaşmak istedim ama taşınma aşamasında olduğumuzdan not defterlerimi kolilere hapsetmişim:) Bilgisayara da yazmamışım henüz:)
    Okan Bayülgen'e gelince seninle aynı duyguları paylaşıyorum. İlk program yapmaya başladığında ben henüz liseye gidiyordum ve saati kurup gece programa kalkardık annemle:))) Senelerdir artık ben de gece kuşuyum da sorun olmuyor:)
    Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  23. Bu tür kitapları severim,tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  24. Bu kitap çok ilginç saayenizde bilgim oldu en kısa zamanda edinip okuyacağım. Ben de yeni kitap almayacağım eldekiler bitmeden diye sözler verip tutamıyorum sonra. Ama bir gün okuyacağım hepsini inşallah. Ben de size 2666 ve üyücü isimli kitapları öneriyorum mutlaka okumalısınız ikisi de şaheser.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül