17 Şubat 2012 Cuma

Kitaplık Düzenim


Bugün size kitaplık düzenimi göstermek istedim.Bu sistemi 13-14 yaşımdan beri uyguluyorum.Çok rahat ediyorum.Okuduklarım ve okumadıklarım diye ayırarak.
Sizin kitaplık düzeniniz nasıl?





29 yorum:

  1. ahh ahhh bizim kitaplık düzeni amigurumi nedeniyle yerini oyuncak ve iplik ve malzmelere bıraktı. kızım için ufuk çaplıda olsa okuduğumuz yeni aldığımız şeklinde bir düzen oluşturduk tek sıkıntı 4 yaşındaki ela mercanım okumayı öğrenen kadar 1 kitabı en az 10 kere okumak zorunda olmamdır:)))

    YanıtlaSil
  2. yatay duranlar okunmuşlar galiba he sergül-san? iyi fikir benim de düzene ihtiyacım vardı uygulayabilirim bunu.. hem böyle olunca dümdüz yanyana sıkıcı bir kitaplık görüntüsünden çıkarıp hareketlendirmişsiniz, görüntü olarak da güzel duruyor :)

    hagu-chan

    YanıtlaSil
  3. Yaseminkale
    E onlar da lazim :)
    Allah`tan cocuk kitaplari zevkli tadini cikar ;)

    Hagu-chan
    Siyah kitaplikta okunmayan 11 kitap var geri kalanlarin hepsini okudum.Yatay/ dikey :)
    Fikrin hosuna gitmesine sevindim

    YanıtlaSil
  4. serrose, bir süredir kitaplık postları görüyorum.süper fikir bu konu.ben de en kısa zamanda kitaplığımı paylaşan bir yazı yazayım.
    ben de yanıtımı orada vermiş olurum :)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bir kısmı yazarın tüm kitapları diye,bir kısmı şiirler,geziler,biyografi...

    YanıtlaSil
  6. Benimde böyle ama bende şöyle bi huy var, boy sırasına da diziyorum ben, oyüzden hatta bi standart bulsalar şu kitap boylarında diye düşünüyorum hep :)

    YanıtlaSil
  7. Kitaplığımda sürekli olarak kitapların yerini değiştirip yeni şekiller vermeyi severim :)
    Değişmeyen şeyler ise; benim kitaplığımda kitaplar dünya klasikleri, türk klasikleri, fantastik, günümüz kitapları ve ingilizce kitaplar olarak ayrılıyor bu sıra asla değişmez. Aynı tür kitapları yan yana koyduktan sonra yazar ve yayın evi sıralamasına göre dizerim ve tıpkı senin gibi kitapları dikey bir şekilde koyarım ama arada gözün yorulmaması için seri olan kitapları yatay olarak yerleştirebiliyorum :))

    YanıtlaSil
  8. combenzer kitaplar okuyormusuz galia :)

    YanıtlaSil
  9. Benim kitaplığım köşe dolabı, son derece kullanışsız :(
    Ama evde bir odayı tamamen kitaplara ayırdık annemle, te eve taşınırken. Hatta bu akşam kütüphanemizle ilgili bir post yayınlamayı düşünüyorum :)
    Senin kitaplığına bayıldım Serrose, gerçekten çok düzenli, insan aradığı kitabı kolayca bulur :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Benim kitaplığım köşe dolabı, son derece kullanışsız :(
    Ama evde bir odayı tamamen kitaplara ayırdık annemle, te eve taşınırken. Hatta bu akşam kütüphanemizle ilgili bir post yayınlamayı düşünüyorum :)
    Senin kitaplığına bayıldım Serrose, gerçekten çok düzenli, insan aradığı kitabı kolayca bulur :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Dik olarak yerleştiririm ben kitaplarımı ve en favori rafımda en sevdiklerim vardır =) diğerlerini de yazarların ilk kitaplarından, son çıkardıkları kitaplara doğru sıralarım =))

    YanıtlaSil
  12. Okumadı iseniz Beyazıt Akman'ın "Dünya'nın İlk Günü' adlı kitabının da bu kitaplıkta yer almasını size şiddetle tavsiye ederim :) İyi okumalar...

    YanıtlaSil
  13. ama ben anlamadım bunlardan hangileri okunmuş, neye göre dizilmiş böyle?? :(

    YanıtlaSil
  14. bende okumadıklarımı tek bir rafta topluyorum ama seninki de iyi fikir..

    YanıtlaSil
  15. ben kitaplarımı kalından inceye doğru,dikey bir şekilde sıralarım:)) öyle bir takıntım var.. ama eğer bir kitap diğerlerinden uzunsa, incelik kalınlığına bakmam ilk sıraya yerleştiririm:))) okumadıklarımı da yatay bir şekilde koyarım:) okudukça diğerlerinin yanına gider onlar da:)

    YanıtlaSil
  16. ben çok psikopat bir şekilde kitaplığımı düzenliyorum.Yazarların birbirlerine karşı tutumları,birbirlerini sevip sevmediğine göre.Yazı yazmıştım bununla ilgili.

    http://bohemianvibes.blogspot.com/2011/09/komsu-muhabbetleri.html

    YanıtlaSil
  17. Güzel yöntemmiş. :)
    Benimkinin masası, küçük bir dolabı ve çekmecesi de var, bazen o özelliğini çok seviyorum ama bazen de çıldırıyorum çünkü sığmıyor kitaplarım. :D
    İlk rafa test kitaplarımı koydum, ders çalışırken süreki kalkmayayım diye.
    2. rafta en sevdiğim kitaplarım var ama normalde yazın test kitaplarım olmadığı için birinci rafa koyuyorum. :P
    3. rafta da sevdiğim kitaplarım var. Ama onun üstü geniş olduğu için mangalarımı da oradaki kitapların üstüne koyuyorum. :D
    3 raflık kitaplık yetmiyor haliyle, kitaplığın en üstüne yatay bir şekilde 4 sıra halinde dizdim ben de kitapları, tavana kadar gidiyorlar. :D Oradakilerin yarısı okunmamış zaten. :D
    Kısaca ben sevgi sırası yapıyorum, aslında o sıraya göre test kitaplarının tavana yaoışması gerekiyordu ama işta hayat şartları. :D

    YanıtlaSil
  18. Gerçekten güzel olmuş :) Bu zamana kadar hiç aklıma gelmemişti kitaplarımı bu şekilde dizmek ya yatak ya dikey dizerdim. Tuttum bu fikri :) Paylaştığın için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  19. Açıkcası benim kitaplığım tekdüze.
    Okuduklarım okumadıklarım diye ayıramıyorum çünkü;sahip olduğum tüm kitapları okudum.Bende sana anlatmak istiyorum kitaplığımın nasıl olduğunu...
    1.bölmesinde:Romanlarım.
    2.bölmesinde:Sözlüklerim,deney kitaplarım,sağlık rehberim.
    3.bölmesinde:Ders kitaplarım ve defterlerim.
    4.bölmesinde:Dosyalarım ve test kitaplarım.
    5.bölmesinde:Yazmış olduğum birkaç ajanda mevcut.
    Bu arada söylemeden geçemeyeceğim;paylaşımlarına BAYILIYORUM. :)

    YanıtlaSil
  20. Aa kitap zevklerimiz ortak, bende de hemen hemen aynı kitaplar mevcut:) ben de artık senin gibi okuduklarım okumadıklarım diye ayırıyorum, rahat oluyor:)

    YanıtlaSil
  21. Merhaba,
    Bir süredir sessiz sedasız izliyorum sizi... İçten ve doğalsınız, en önemlisi kitap- defter- kalem meselelerine ilgisi olanlar bir şekilde birbirini bulur.:)) Yeni fikirler ise ayrı bir zevk... Kitaplık düzeninizi görünce yazmak istedim. Ben önceleri türüne ve yazarına göre düzenlerdim. Şöyle bir kitaplığın karşısına geçip beğeniyle izlerdim. Bir yıldır okumadıklarım :P biriktiği için sizin gibi yapıyorum. Nice güzel okumalara...:))

    YanıtlaSil
  22. Benim kitaplığım karman-çorman. Ama ben okuduklarımı-okumadıklarımı bildiğim için sorun yok :)
    Pazartesi günü yılbaşı tebrik kartın bana ulaştı. Çok mutlu oldum. Teşekkür ederim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. aynen ben de okuduklarım ve okumadıklarım olarak kitaplık düzenimi oluşturuyorum. bi ara renklerine göre ayırmıştım ama onu beğenmedim pek...

    YanıtlaSil
  24. Her köşesinde kitap olan evlere bayılıyorum. Çok güzel görünüyor kitaplıkların :) Kitaplarım; henüz okunmamışlar,türk klasikleri, dünya klasikleri, fantastik, dini,çağdaş edebiyat, divan edebiyatı vb kategorilere ayrılmış durumda.

    YanıtlaSil
  25. evet, sanırım ben de kitaplık "düzensizliğimden" söz etmeliyim utanarak... kitap alma hızım okuma hızıma yetişemiyor ve o nedenle karmakarış okuduklarım okumadıklarım... hımmm sanırım bundan sonra okuduklarımı ayırmak için ayrı bir yöntem bulmalıyım... çünkü alıp da unuttuğum bir sürü kitap var...evde büyükçe bir odayı sırf kitaplık yapmama rağmen bir düzen tutturamadım...tavsiyelere açığım...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  26. Ah ah benim böyle övüneceğim bir kütüphanem yok.Acısını mezun olduğum ilk vakit çıkarmaya başlıyacağım

    YanıtlaSil
  27. ben okumadıklarımı yada gözüme kestirdiklerimi yan koyarım senin için bir video çekerim olur biter bacım sen yeterki iste...

    YanıtlaSil
  28. Blogundan çok keyif alıyorum. Bir girdim mi oradan buraya buradan şuraya çıkmak gelmiyor içimden:)
    Her paylaşımın beni çok mutlu ediyor.
    Bilmeni istedim.
    not: demin yine Okan'da o güzel sesini duydum:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  29. aynı şekilde :) okuduklarım ve okumadıklarım olarak

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül