20 Ocak 2012 Cuma

Öğle Yemeği



Yalnız yediğim öğle yemeklerimde hatta bazen kahvaltılarda onigiri kurtarıcım oluyor.
Pilav makinesinde pişirdiğim pilavı kalıba koyup (ben elde yapamıyorum) içine mayonezli ton balığı ekliyorum.Sonra da kurutulmuş yosuna sarıp yiyorum.Yanına da bir buzlu yeşil çay oh miss :)
Yaz-kış buzlu içecek tüketmeye Japonya'da alıştım.Ve insanı hasta ettiğine inanmıyorum.Türkiye'de daha fazla grip oluyordum ben.Küçük tabakta görülen ise Japon turşusu.

İşte böyle fotoğrafı geçen hafta çekmiştim sanırım.Paylaşayım istedim.
Onigiri nedir nasıl yapılır derseniz eski yazıma bakabilirsiniz.

Onigiri yapımı için buraya tık tık

Sadece kendiniz için düzenli yemek pişirir misiniz?
*ben genelde yalnız olduğum zamanlarda geçiştiriyorum öğünleri

18 yorum:

  1. Yalnız kaldığım zamanlarda hep kahvaltı tarzı bir üstü makarna olmadı bazen çorba.
    Bunların dışında yalnızken hep dışardan yerim. Tek başıma o kadar bulaşık çıkarmaya deymiyor. Birde yaptığım yemek mutlaka artıyor :)

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsunn :) buzlu yeşilçay fikri değişik geldi ama deneyeceğim, yeşil çayı severim. evde yanlızken kendime yemek yapmam ayne ben de geçiştiririm yada soslu bir makarna yaparım , eşim soslu sevmiyor fırsat bu fırsat şeklinde ;) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Yalnızken veya evdeyken de çubukla yiyorsun demek, onigirinin tadını olduğu kadar çubukla nasıl yendiğini de merak ettim. Yosunun tadını bilmiyorum ama -yeşilllik seven biri olarak- yesem severim herhalde. Ispanak gibi buruk mu, yoksa marul gibi tatsız mı? Mis gibi yosun mu kokuyor yoksa fazla kokusu yok mu? Kurutulmuş yosun yumuşak mı, çıtır çıtır mı? Nerde satılır bu meret yahu, hakikaten çok merak etmişim...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba :)
    Ben de yalnız olunca hiçç özenmem yemek için. Hatta yemek yemesem bile olur gibi bir şey. Ama eşim olunca mecburen düzenli olarak yemek yapmam gerekiyor. Hoş ben yapmasam arada o da yapar.
    Bu arada blogunuz çok eğlenceli ve herşey çok güzel. Özellikle fotoğraflar.
    Sevgiler NoNo

    YanıtlaSil
  5. kuru patlıcan dolmasına benzemiş süperr :)

    YanıtlaSil
  6. Onigiri dedin yarama dokundun yine. Olsa da yesek :)

    YanıtlaSil
  7. Senin yazılarını okumak çok zevkli Serrose.Yorum yazmasamda hergün giriyorum bloğuna.Gereksiz şirinliklerin ve yapmacık tavırların yok.Mesafeli ama samimi olmayı başarabiliosun.Bu yüzden seviyorum seni okumayı.Başarılar dilerim,her konuda,ne istiyosan.

    YanıtlaSil
  8. selam

    buzlu yeşilçayın içine şeker konuyor mu? bi de hazır poşetteki çaydan mı yapılıyor yoksa da nasıl yapılıyor?

    YanıtlaSil
  9. ben yalnız kaldığım zamanlarda hiç yemek yemeyenlerdenim,üşenmek değilde yalnızken hakikaten gitmiyor boğazımdan,eşimde bu huyumu bildiği için pek yalnız bırakmaz,ama ola ki yalnız kaldım bilin ki açım,sigarayla idare ediyorum sevgiler ....

    YanıtlaSil
  10. Bir an çok kötü bi karışım gibi geldi ama daha sonra boncuk makarna-ton balığı-az mayonezle (ve yeşilliklerle) makarna salatası yapılabildiği aklıma geldi gayette lezzetli oluyo hani,kesin denicem metro da varmış şu kuru yosundan:D

    YanıtlaSil
  11. ha bu arada ben yalnızken de yaparım yemek kendime ama böyle pratik ve tepsiye koyup salona getiririm:D

    YanıtlaSil
  12. Ben de yalnız yaşadığım için -sadece bu ara hiç yemek yapmadım- geçiştiriyorum.

    YanıtlaSil
  13. ben geçiştirmede ustayım..saat 17:00ye kadar geçiştirdiğimde var :)

    YanıtlaSil
  14. kesinlikle katılıyorum,bende kendimi bildim bileli yaz kış bütün içecekleri buzlu içerim ve bu yüzden hiç hasta olmadım.sadece periyodik olarak yılda 1 kere hastalanırım...

    YanıtlaSil
  15. ben de ilk görünce kuru patlıcan dolmasına benzettim;)) lezzetli görünüyor , yemek benim için bir tören adeta!genelde aksam yemekleri hariç yalnızım ve hiç bir zaman geçiştirmem,özenle hazırlarım ve afiyetle yerim,mutluluk benim icin!!

    YanıtlaSil
  16. Bana göre Grip olmak daha çok düzenli beslenip beslenmemeye bakıyor bence. Ayrıca bir de grip olmuş kişinin etrafa yayıp yamamasına. Türkiye de grip olupta maske takan kimse görmedim. Ama Japonyada grip olan maske takıyor diye biliyorum. Arkadaşım orada ki yemekler için düzenli ve sağlıklı demişti.Bu da vücut direncini artırıyor diye düşünüyorum.

    Orada siyah çayı arıyormusunuz?
    Yeşil çaymı siyah çay mı diye sorsalar hangisini seçersiniz?

    Bu arada afiyet olsun. ^^

    YanıtlaSil
  17. Sen yine iyisin kendine eni konu tepside yemek hazırlamışsın.. Ben tek olduğumda yemiyorum bile :) Afiyet olsun tekrar ve sevgiler..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül