3 Ocak 2012 Salı

Hayal Kırıklığı



Evimizi aldığımızda annem ev hediyesi bulaşık makinesi almayı teklif etti.Çok ilginçtir teknoloji ülkesinde bulaşık makinesi popüler değildir.Bizde ki modellerden burada yok malesef.
2 seçenek var ya mutfak dolapları ile set olarak yaptıracaksınız ya da ayrı alacaksınız.İlk seçenekteki makineler de çok küçük.Üstelik makine kadar tadilat parası veriyorsunuz of yani.

Neyse bugün sizler için video çektim.Yani hem küçüçükler hem de plastikleri çok ucuz bir maddeden yapılmışlar.Sinir oluyorum her gördüğümde :(

döviz.com a göre


64,800 yenden 44,800 yene düşmüş
1600 liradan 1106 liraya düşmüş

84,800  yenden 72,800 yene düşmüş
2094 liradan 1798 liraya düşmüş


Anneee artık istemiyorum bulaşık makinesi hediye hakkımla başka bir şey düşüneceğim :)

Makinelerinizin kıymetini bilin ben elde yıkamaya devam edeceğim malesef.


edit: Tabi kucuk olmalarinin sebebi japon evlerinin buyuk yuzdesinin kucuk olmasi.Mesela suanda yasadigimiz evde degil bulasik makinesi icin yer Yoshi ile birlikte is yapamiyoruz :( tek kisilik mutfaklar yani adamlar hakli kucuk olmasinda ama kalite cok kotu ona sebep nedir bilemem

24 yorum:

  1. ayy gözlerime inanamıyorum yaa...
    olamaz yanii bencede almayın...

    YanıtlaSil
  2. ne komikler bunlar böyle oyuncak gibi :) sanırsın ki portatif :D
    Japonlar şaşırtmaya devam ediyor :)

    YanıtlaSil
  3. Talep olmadigindan gelistiremiyorlar heralde bulsaik makinelerini ama cidden teknoloji devi Japonya'da öyle olmasi bana da çok sasirtici gelmisti, hem de güzel de yikamiyorlardi. İnsanımsı robot yapmış adamlar bunu yap(a)miyorlarsa demek ki canlari istemiyor :)

    YanıtlaSil
  4. Yalnız Yoshi'de en az senin kadar nefret etmiş aletlerden :) Cidden kapaklarinin acilip kapanma sekli insan hiç güven vermiyor her an o kapaklar makine çalisirken acilip da evi sular seller götürecekmis gibi :)

    YanıtlaSil
  5. Ay nasılmış onlar öyle, cidden dediğin kadar var çok dandik duruyorlar, hem de çok pahalı :/ çok ilginç ama japonyada böyle birşey olması, çok şaşırdım gerçekten. Keşke Türkiye'den alıp göndermenin yolu olsa :)

    YanıtlaSil
  6. Seergül hahaha, o biizm kahvaltı bulaşığımıza bile yetmez... Şöyle çelik tencereleri doldurmadan, 12 kişilik yemek takımı almayan, kristal, gümüş ayarı olmayan bulaşık makinelerine bakmıyos bile biz burada:)))Hem de 6 programlı:)

    Bulaşık makinesi mi ihrtaç etsek oraya:)

    YanıtlaSil
  7. Moskova'da da öyleydi , eşimde bana set üstü alalım demişti de almamıştım ben :)

    YanıtlaSil
  8. sergulcum bu ne fırın kadar bişey :)sen bence bol bol bulasık yıkama eldıvenı al:(

    YanıtlaSil
  9. şaka gibi çok şaşırdım, japonlar fazla bulaşık çıkarmıyorlar galiba,

    YanıtlaSil
  10. Çok fazla iğrenç kelimesini kullanmışsin ve bir zaman sonra kulağa hoş gelmiyor.neyse konuya donelim:) makineleri şikayet etme hiç ben de yurtdisindaym benim makinemde portatiflerden yer sıkıntısı olduğu icin .ve bunlar benimkinin yannda büyük yani ki katlı en azından .malzemesi konusunda haklisin ii görünmüyor benimki bu konuda çok iyi. Ya küçük falan ama elde yıkamaktan iyidir emin ol.tabagini bicagini bardagini alsa ki iki kisisiiz yeter tencereni tavani sadece elde yıkamış olacaksın ve vakit kazandiricak sana bence fiyatta makul bisiye denk gelinc erteleme yoksa mutfakta bikac çeşit bisi yapmak zulüm oluyor.sevgiler


    İlknur

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten de oyuncak gibi o ne ya?? Ona o kadar para vermektense boşver elde yıkamaya devam et daha iyi. Bulaşık yıkamak iğrenç bir şey ama o makinalar için o kadar paraya yazık. :P

    YanıtlaSil
  12. Minicik! Oyuncak gibi. Kullanılmaz o. Alma alma.

    YanıtlaSil
  13. Her konuda bu kadar gelişmiş bir Ülke bu konuda ne kadar da eksikmiş,şu anda bulaşık pek sorun değildir ama çocuğunuz olduğunda zor olabilir yakınlarda bir ülkeden getirtmek çok mu pahalı olur acaba ? Bir de duyduğuma göre Japonya'da nem çok fazlaymış pis bulaşık da bırakılmaz ortada kolay gelsin vallahi.Birde Neleri özlüyorum'un devamını merakla bekliyorumm :) eğlenceli bir seri olacak gibi :)

    YanıtlaSil
  14. Çok ilginççç cidden
    tam bir hayal kırıklığıymış
    o fiyatlar nedir öyle
    ben sırtlanıp geleyim yahuu daha sempatik olur sanırım :D

    YanıtlaSil
  15. Artık çocuklar için bile daha büyüğünü yapıyorlar :)

    YanıtlaSil
  16. oyuncak gibi bir bulaşık makinası çok ilginç ya hele o fiyatlar bencede elde yıkamaya devam...

    YanıtlaSil
  17. ahah ben küçükken oyuncak merdaneli çamaşır makinem vardı dandik ötesi, onu hatırladım:))

    YanıtlaSil
  18. burada da camasir makinesi sorunu var her evde camasir makinesi icin tesisat yok. Boyle ya sitelerin icinde bir oda da makineler oluyor yada dukkanlar var orada yikiyorsun ki makineler ceyrek bozuk para ile calisiyor. Uzak olmasi nedeniyle daglar gibi camasir birikiyor :(

    YanıtlaSil
  19. Çok güldüm ya çekimi mağzanın içinde yapmışsın ya bide berbat filan diye anlatıosun acaba seni orda görenler hayran kaldı heralde diye düşünüolar mıdır?

    YanıtlaSil
  20. bu makinelere gore cok da pahalıymış...teknolojisinin bu kadar kotu olması cok ilginç:))

    YanıtlaSil
  21. bu makinelere gore cok da pahalıymış...teknolojisinin bu kadar kotu olması cok ilginç:))

    YanıtlaSil
  22. bu makinelere gore cok da pahalıymış...teknolojisinin bu kadar kotu olması cok ilginç:))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül