5 Ocak 2012 Perşembe

En Büyük Hayalim ve Hedefim


Şimdiye kadar 4 kere ehliyet değiştirme sınavına girdim.Türkiye'de ehliyetim var ama araba sürmüşlüğüm yok.Bu bence büyük eksiklik.
Şuanda yaşadığım yerde eğer arabanız yoksa benim gibi evden dışarı çıkamaz hala geliyorsunuz.Her yer araba mesafesinde ve toplu taşıma aracı yok.

Burada ehliyet değiştirme sınavı 10 adet yazılı sınavdan(ingilizce) ve kısa bir sürüş testinden ibaret.Ama gel  gör ki kolay kolay alamıyorsunuz.Ben sınava gireceğim günün öncesinde hasta oluyorum.Mideme ağrılar giriyor,uykum kaçıyor ve çok gergin oluyorum.Bana göre güzel sürmüş olsam dahi kazanamadınız dediklerinde hüngür hüngür ağlıyorum tabi arabada :(

Hal böyle olunca Yoshi'ye bir süre ara vermek istediğimi söyledim ve yaklaşık 1 yıldır gitmiyorum sınavlara.Şimdi işlemler en başından başlayacak.Ve sadece bunları düşünmek hatta şuanda yazmak bile beni çok geriyor.

Hayatımda bu kadar gerildiğimi,korktuğumu hatırlamıyorum.Hem araba kullanmak istiyorum,kendimi araba sürerken hayal ediyorum hem de sınava gitmek istemiyorum.

İnanın şuanda gözlerim doldu yine.Çok istiyorum ve bu sene hatta buradan taşınmadan önce ehliyetime kavuşmak istiyorum.
Bu noktada gene sizden yardım istiyorum.Bana çok iyi geliyorsunuz.

Sergül en kısa zamanda ehliyetini alsın,kazasız belasız araba sürsün diye dua,enerji ve iyi niyetlerinizi alabilir miyim bu tarafa.


Allah'ım sen yardımcım ol!En baştan bu psikolojik süreci sağ salim atlatabileyim.


16 yorum:

  1. bu da mı Sergül bu da mı!
    benim de ehliyetim var ama aktif bir sürücü değilim. ben de aktif olarak kullanmak istiyorum ama o direksiyona geçme fikri beni nedense çok geriyor. kısaca yine aynı konularda benzer hallerdeyiz :)

    YanıtlaSil
  2. ALLAHIM SERGUL BİR ÇIRPIDA EHLIYETINI ALSIN BIZ JAPONYAYA GİDİNCE HERYERİ GEZDİRSİN YARABBİM amin:)

    YanıtlaSil
  3. İnsan başarısız olmaya katlanamıyor bazen, konu çok istediği birşey olunca da böyle strese giriyor İnşallah hayırlısıyla alırsın ehliyetini bu sefer ablacım :)

    YanıtlaSil
  4. Canım benim, bende tam bir stres insanıyımdır ama gel gör ki rahat bir sürücüyüm, bu stresimi bu konuda nasıl yendiğime gelince, bu çok basit, herkes sürebiliyor ve sınavları kazanabiliyorsa neden ben yapamim diye diye kendimi rahatlattım ki doğrusuda buydu, gözünde büyütmemeye çalış, çok normal sıradan durumlar gibi düşün, sen ki bu kadar cesur bir hayat içindesin, bu kadar cesursun inan bu sınavlar, sürüşler vız gelir inan bana, inan kendine :) öpüyorum fazla fazla :)

    YanıtlaSil
  5. Araba kullanmakla ilgili sıkıntın yoksa bence kasma kendini. Herşey güzel olacak, inan. Rahatla biraz.

    YanıtlaSil
  6. Tabiy ki de dua ederim senin için : )
    Benim de ehliyetim var ama kısa süre önce bir kaza atlattım ve korkuyorum şu an kullanmaya : ( Zamanla geçecek inş...
    Dilerim bu sefer seni strese sokan süreç seni yormadan geçip gider,ehliyetini kolaylıkla alırsın : )

    YanıtlaSil
  7. Sergül relaks relaks... Önce bu konuyu hiç düşünme... sadece ehliyet almış olmana odaklan , hatta aldım say... Sınavı senin gibi insanların hazırladığını düşün. Kazanmamam için hiç bir neden yok de...
    Tüm dualarım ve iyi dileklerim seninle olsun.

    YanıtlaSil
  8. ah tabi kiii allah yardımcın olsun en başta

    YanıtlaSil
  9. ah canım benim hadi bakalım allah yardımcın olsun at üstünden o stresini biran evvel başar inanıyorum başaracağına :) seni de anlıyorum aynı durumu bende cok yasıyorum tr de ehlıyet var ama tecrube yok :( inşallah bu sene ikimizde kullanabılırız dıye dua etmeye devam sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Araba sürmek sinava girmek dedigin nedir ki! Japonya'yi bilmiyorum ama TR ve ABDde de sinavlari çok kolay oluyor. Eminim orada da öyledir ama sakin gözünde büyütme yapilmayacak bir sey degil ki. Düşün yani kimler neler araba kullanabiliyor o sinavlari gecebiliyorlar! Hem Japonya'da agirlik otomatik viteste degil mi, çok daha kolay. Ayrica herkesler kurallara da uyuyor. Emin ol TRde geçtiysen orada hayli hayli geçersin! Simdiden bol basarilar ve de ++++++ !

    YanıtlaSil
  11. Allah böyle konularda sıkıntı çekenlere,darda olupta rahata kavuşmak isteyenlere başta sana yardım etsin.En kısa zamanda bunlardan kurtulman dileğiyle.

    YanıtlaSil
  12. Serrosem , yoshi ile pratik yapsanız arada belki stres ortadan kalkar canım ya..İnşallah aldım ehliyetinii yazını okuyacağız yakında ben sana güveniyorum :))

    YanıtlaSil
  13. Benim babam, sürücü kursunda direksiyon öğretmenliği yaptığı halde ben direksiyon dersinden 3. denemede geçmiştim. Geçemediğim her seferinde hüngür hüngür ağlamıştım..Herhalde Japonya'da hiç geçemezdim :( Şuan aktif araç kullanabiliyor muyum hayır terzi kendi söküğünü dikemez hesabı;) Ama, ben sana inanıyorum Serrose bu sefer başaracaksın:)

    YanıtlaSil
  14. Ayni sorunu kendimde yasadigim icin seni cok iyi anliyorum.benim cözümüm ise doktordan aldigim sakinlestirici bir hapti.Bende bir cok denemeden sonra alabildim, ama sonunda basardim ve bugün iyi bir sürücüyüm. Tecrübeyle sabittir tavsiye ederim, selamlar....

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül