26 Ocak 2012 Perşembe

Diamine Woodland Green



Son alışverişimde gelen Diamine Woodland Green mürekkebimi denedim.Bu yeşil mürekkep için Lamy Safari Lime Green modelini seçtim tabi ki.M uçlu.


Açıkçası bu rengin Lamy'nin kendi kartuşlarda satılan yeşil renginden pek bir farkı yok.Çok yakın renkler birbirine.Bu arada denediğim defter Moleskine marka.
Bu bilgileri dolmakalem ve mürekkep meraklıları için yazıyorum.Çünkü hangi kalemle,uçla ve nasıl bir kağıda yazdığınız da önemli.Diamine mürekkepleri (benim satın aldıklarım en azından) 80 ml şişede geldi.

İşte şimdilik bu kadar diyeceklerim.

Acemi dolmakalemci Serrose

12 yorum:

  1. hepsi iyi güzel de "mucu" nedir diye resimlere baktım durdum. sonrasında m ile u arasındaki o boşluğu fark etmemle kahkahayı basmam bir oldu :) m ucu olmuş bende mucu :)) o zaman sana kocaman mucu mucu :))

    YanıtlaSil
  2. Renkli herşeye ve özellikle kalemlere olan sevdam yüzünden olsa gerek bu paylaşımına bayıldım. Renkli mürekkeplere olan tutkumu ve acilen en sevdiğim renkler başta olmak üzere bir çok renginden almam gerektiğini tekrar hatırladım.
    Malesef Türkiye'de çoğu yere somama rağmen bulamadım (öyle çok, her yerde aramadım ama gördüğüm kırtasiyelere sordum). Kırmızı, siyah ve lacivert dışındaki renklerden bende istiyorum. sürekli bu renkleri kullanmakla olmaz dimi :D
    Umarım en kısa sürede bu güzel yeşil gibi olan mürekkeplere sahip olurum :))

    YanıtlaSil
  3. Yeşil tonu çok güzelmiş, pilot kalemleri kadar güzelmiş.
    Yalnız bir şey sormak istedim; Lamy'lerin uçlarının kalınlıkları değişiyor mu? Burada kaç yere sorduysam tek tip uçları var dediler, ama bazen benim kalemlerim kalın geliyor bana.

    YanıtlaSil
  4. ben uzuuunnn bir zamandır dolmakalem kullanmıyordum ama artık donmek ve kullanmak istiyorum..sayende yeniden sevdim :) sevgiler ve güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  5. Dolmakalem kullanmak ayrı bir kültürdür bence, senin bunu edinmiş olman ne kadar hoş, darısı başıma diyelim o zaman, sevgiler sana :)

    YanıtlaSil
  6. ben de Cem'in sayesinde lamy safari lime green'ime diamine ultra green doldurdum, ama bu da çok güzel olmuş =) kalemin renginde mürekkep doldurmaya bayılıyorum. güle güle kullan =)

    YanıtlaSil
  7. Dolma kalemle yazmak zordur ama diğer kalemlerden çok daha fazla zevk verir :). Güle güle kullan :).

    YanıtlaSil
  8. Eşim takip ediyordu blogunuzu oradan gördüm, çok beğendim ben de artık takipçinizim. Lamy kalemlerle ilgili diğer yazılarınızı da okudum. Konuyla epey ilgili görünüyorsunuz. Ben de geçen gün bir Lamy Safari aldım. Kalemlerle merak ettiğim bir konu var. Bu kalem ile çizim yaptıktan sonra üzerine suluboya ile renklendirme yapmak istiyorum, fakat normal mürekkep su ile dağılıyor. Bu yüzden suya dayanıklı bir mürekkep arıyorum. Burada birçok kırtasiyeye sordum öyle bir ürün elimizde yok diyorlar. Sizin bu konu hakkında bilginiz varmı? Lamy kalem ile kullanabileceğim suya dayanıklı bir mürekkep?

    YanıtlaSil
  9. plndrkn
    hehehe mucu mucu diyorum ben de sana :)

    greaseglee
    tesekkur ederim.vardir sanirim Tr`de de ya emin degilim ama olmadi internet var ;) en kisa zamanda kavusursun insallah

    lorenza
    Evet uclarin kalinliklari farkli.Lamy dosyasi yazimda var ornekleri bir bak istersen

    Helly Helena
    evet evet don tekrar kullan ;) sevgilerimle
    tesekkur ederim

    Maya
    Darisi basina ;)
    Sevgilerimle

    Sokakkedisi
    Ben de seviyorum kalem rengi-murekkep rengi birlikteligini ;)
    tesekkur ederim

    Lalis
    tesekkur ederim

    Rahman Ketenciler
    Hosgeldiniz tesekkur ederim.
    Lamy`niz hayirli olsun.Resim yapanlarin kulladigi bircok murekkep var ama ben kullanmadigimdan budur diyemem.Aklimda olsun eger yabanci sitelerde denk gelirsem sizi bilgilendirmeye calisirim

    YanıtlaSil
  10. Rahman bey;

    iron-gall mürekkepler suya dayanıklı olabiliyor.
    türkiye'de bulabileceğiniz iron-gallar mavi-siyah lamy (kartuş değil şişede olanı) ve mont blanc'ın mavi-siyah renkli mürekkepleridir.

    yalnız iron-gall mürekkepler yıllar geçtikçe asit içeren kağıtlardaki asitlerle reaksiyona girip kağıda zarar verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iron-Gall mürekkeplerin dolma kalemlere uzun vadede zarar verdikleri doğru mu peki? Çok sevdiğim bir rengi, bu içerik yüzünden kullanamıyorum. Kalemin altın olmayan metal parçalarında paslanma ya da benzeri aşınmaya sebep olmasından korkarak.

      Sil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül