9 Aralık 2011 Cuma

Sevdim/Seviyorum #1

Japonya'da birçok yiyecek/içecek firması dönemsel ürün çıkarırlar.Bir kerelik olur genelde.Böyle çikolatalara,dondurmalara,içeceklere vurulup bir daha bulamadığım çok olmuştur.
Geçenlerde mutfak alışverişi için gittiğimiz markette Philadelphia peynirlerinin dönemsel ürününe denk geldik.Yoshi tam bir peynir ve sarımsak hastası olduğu için bunu almamak olmazdı.
Sarımsaklı,otlu peynirmiş.Geçenlerde kahvaltıda cesaret edip yedim bir tane her dönemsel ürün gibi buna da bayıldım.Tadı aynı haydari gibi çünkü :) Hani bir rakı eksik yanında :p
Bir daha bulursak alırım gene.Çıkmazsa da canım sağolsun alıştım artık :)

Japonya'da bizim peynirleri çok özlüyorum.Tadına benzer bir peynir yok çünkü nerde ezine ah ah ah.Tam bir peynir canavarı olan Yoshi birçok Türk peynirini sevemedi tadı aynı yoğurt gibi diyor ya da kokusundan rahatsız oluyor :( Napalım ben de yazdan yaza bol bol peynir yiyip stokluyorum içimde.

Yeni seriye hoşgeldiniz :) sevdim ya da seviyorum mu desem?

5 yorum:

  1. Philadelphia'yı sevmemek ne mümkün :) Yalnız Türkiye'de olmadığına artık üzülmüyorum. Çünkü sadesi aynı Pınar Labne gibi. Bire bir aynısı bile diyebilirim hatta :) O yüzden Philadelphia'ya benzer bir ürünü keşfetmek benim için bugünlerin mutluluk kaynağı oldu :)

    YanıtlaSil
  2. babamda getirirdi bize arabistandan, libyadan.. kraft'ın ürünleri süper zaten. mavi teneke içinde eritme peyniri vardır.(eritme derken katı halde çıkıyor aslında fondülük gibi diyebiliriz. ama rende yapıp kaşar gibide kullanabilirsin) muhteşem. görürsen depola derim. ama en iyisimi sen kendi sarımsaklı peynirini yap. labne,dereotu,sarımsak karıştır. tabi dereotu bulabilirsen orada. olmasada olur. :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül