16 Aralık 2011 Cuma

Off off


Kitap almayacağım kuralımın son günü 31 aralık ve benim kocaman kabarık bir listem var.Yukarıda görülenler bir kısmı.Her gelen kampanya mailinde sepete doldurup doldurup sayfayı kapatıyorum.
Bu kural ile irademi tanımış oldum.Kendimi tutabildiğim için mutluyum.
Az önce de söylediğim gibi ilk kararım 1 ocakta kendime bir dolu kitap almaktı.Ama almayacağım çünkü istediğim kadar kitap okumadım.Okunmayı bekleyen kitap sayısı makul bir miktara inene kadar almayacağım kuralımı tutacağım sanırım.
Bir formül üzerinde düşünüyorum mesela 3 ayda bir okuduğum kitap sayısının yarısı kadar alabilme sınırı falan koyacağım kendime.3 ayda 10 kitap bitirdiysem 5 tane alabilme hakkım olacak yani :)
Açgözlülüğümü dindirmem gerek kitap konusunda.Okunmayı bekleyen yığınlar büyüdükçe okuma hızım da azalıyor sanki.
Bilemedim işte sizin var mı formülleriniz?
Haa ben şeyi yapamam bitirdikçe kitap almayı hem Japonya'da türkçe kitap satılmıyor hem de biraz stokçu bir yapım var.Ya aniden hepsini okursam ve kitapsız kalırsam Allah korusun!!!


25 yorum:

  1. yerim seni ya, Allah korusun kitapsız kalma sakın :)))
    benim de durumum senin gibi, alıp alıp biriktirdiğim için aylardır kitap almadım. işe de yaradı, yıllardır durup duran bir sürü kitabımı okudum. ama benim listem de çok kabardı, temmuzda evlenirken yılbaşında sipariş veririz diye söz almıştım eşimden, şimdi o anı bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  2. sepette ki kitapların ne güzelmiş. Çoğunu okumadım. Bende kendime bir sepet açsam mı...
    bu sene alıp okuyamadığım kitapların çoğunu hediye ettim.
    burada olsaydın, sanada gönderecektim, kitapsever oldugun ıcın sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Aslinda Serrose, okuma hizini dusuren hakikaten kendine koydugun bu sinir olabilir. Sinir koyunca kitap okumak keyif degil de zorunlulukmus hissi vermeye baslamis olabilir, hani "Bunlari bitirmem lazim, yoksa olmaz" gibisinden. Bir sey zorunluluk olunca da tadi ne kadar kacar bilirsin.
    Ben mesela, bir seyi yapmayi ne kadar seversem seveyim, isin icine kurallar, zorunluluk, mecburiyet filan girdi mi aninda soguyorum o isten. Hani terk etmiyorum ama, eski tadi da vermiyor. Belki sende de durum bu olabilir.
    Ben kendine yasaklar koyma derim :)

    YanıtlaSil
  4. bende sureklı almak ıstıyorum cevremdekı herkesı tebehlıyorum alamyacagım zaman internet alışverış şifrelerimide erkek arkadasıma verıyorum kı tutamayınca almamayım diye

    YanıtlaSil
  5. Yeşil Peri gecesi ve Az kendine hayran bırakan tarzda kitaplar. Özellijle Az öyle kurgulanmış ki çoğu yerinde yok artık, hadi canım tepkileri ile okudum. :)

    YanıtlaSil
  6. benimde upuzun bir listem var,iki siteden alıyorum ikisinde de ayrı liste:))
    ben bir çözüm bulamadım valla ama aldıkça da dediğin gibi daha zor oluyor okuması...

    YanıtlaSil
  7. Allah kimseyi kitapsız bırakmasın:)Bende ayakkabı almam gerekirken tüm paramla 10 tane kitap aldım,elime bir daha o kadar para geçermi bilemem ama pişman değilim yine olsa yine yaparım:))Benim kendimi frenleyebilmemin tek yolu param varsa alıyorum yoksa alamıyorum çünkü kredi kartım yok:)Yarı yarıya kitap alma fikrini beğendim bende,vize ve finaller olmasa kitapsız kalabilme ihtimalim vardı,,Bende önlem aldım bakalım bu kitapları ne kadar sürede okuyabilceğim..Bana kalsa uyumayacağım da gözlerim bozuluyor sonra bide ahh şu sınavlar olmasa...Bu arada bloğunu takip ediyorum ama yorum yapma fırsatım olmamıştı bu ilk olsun,Tanıştığımıza memnun oldum:))

    YanıtlaSil
  8. Aynı durum bende de var. Alıyorum alıyorum ama aldıkça okuma hızım düşüyor.
    Bir formülü olmalı ama ne?!

    YanıtlaSil
  9. Ben de bu ara yeni kitap almıyorum kitaplığımdaki okumadığım kitaplarla ilgilenmeye başladım, sürekli kitap alınca mutlaka kitaplığın arka köşelerinde kalanlar oluyo o yüzden böyle dönem dönem almak daha mantıklı :) Yekta Kopan'ın bu iki kitabını ben de merak ediyorum mutlaka okuyucam. Lisa See'nin kitabını da bi arkadaşım okuyup çok beğenmişti. Size şimdiden kitaplarla dolu bir yıl ve keyifli okumalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Listendeki bir çok kitabı okudum, çok harika seçimler yapıyorsun bence kitap konusunda ;)
    Bende aynı sen gibiyim, alıp alıp stok yapıyorum :D

    YanıtlaSil
  11. bir kere listen harika:) içlerinden hayvan çiftliği, 1984, Yeşil Peri Gecesi, Aylak Adam, Az, Kar Çiçeği ve Sırlar Yelpazesi okuduklarım:) hepsine de bayıla bayıla okumuştum. Diğerlerini de merak ettim şimdi. Benim buna bir çözümüm yok. senin gibiyim. yığınla kitap okunmayı bekliyorum. kendi aldıklarımın yanısıra bir de kütüphanelerden topladıklarım vs var. Ben olsam kendini kısıtlama derim. Kitaba verilen para nasılsa asla boşa değil. Senin okumaya fırsat bulamadıklarını çocukların vs okur ne biliim:):)

    YanıtlaSil
  12. Sergülcüm çok güzel kitaplar seçmişsin...
    keyifli okumalar...

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,

    Seni takdir ediyorum surekli blogu guncelliyorsun ve ben zevkle okuyorum:)

    Fatma

    YanıtlaSil
  14. George Orwell...
    Üniversite birinci sınıfta 1984 sınav sorumuz olduğundan dolayı okuduğum kitap. Daha sonra diğer kitapları konusunda kararsızlıklar yaşadığım hep alıp almamak arasında kidip geldiğim yazar.
    Ben de aşırı kitap okuyan biriyimdir. Hatta her kitap alışımda arkadaşlarım evde koyacak yer bulabiliyor musun diye dalga bile geçerler.
    Ama Gerge Orwell...
    Uzun bir süre kitap okuma zevkimi elimden aldı diyebilirim. Nasıl bir karamsarlıktır, nasıl bir hayal gücüdür, nasıl bir irreal senaryolar yaratma kurgusudur anlayamadım. İlk defa bir kitabı bu kadar zor ama bu kadar etkisini hissederek okumuşumdur. Döneminin ve yaşadığı koşulların ütapik bir yolla anlatılması konusunda inanılmaz bir yazar.
    1944'ü okuduğum zamanlar baya zorlanmıştım resmen kitabı yaşamış, etrafa farklı bir gözle bakar olmuştum, şimdi bile düşündükçe bazen paranoyaklaşıyorum .
    Kısacası bu kitap hem bende inanılmaz bir paranoyaklık etkisi yaşatmış, hem de içine girebildiğim, olayı yaşayabildiğim bir kitap etkisi bırakmıştır.
    Okuyacak olanlara şimdiden kolay ve eğlenceli gelmesi dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  15. Ben yeni bir kural koydum kendime. Bu ay itibariyle bir kitap kumbarası yaptım.Kumbarada bir kitap alacak kadar para birikene kadar kitap almak yok. Tabi bu arada evde okunmamış kitaplardan ayda en az 2 tanesini bitirmek kaydıyla. Yani 2 temel kural üzerinde çalışıyorum. Bakalım işe yaracak mı.
    Yukarıdaki kitaplardan Aylak adamı iki kez okudum. Çok güzel bir kitap. 1984 de benim lisede felsefe ödevimdi. Ne yazıkki çok fazla bir şey hatırlamıyorum ama okurken etkilendiğimi biliyorum.

    YanıtlaSil
  16. SERROSE, İLK,AYLAK ADAM,TANİOS KAYASI OKUDUĞUM KİTAPLAR VE ÇOK İYİ SEÇİMLER.
    BENDE DE OKUNMAYI BEKLEYEN KİTAPLAR VAR AMA ALMADAN OLMUYOR YİNE 3 KİTABIM YOLDA:)))

    YanıtlaSil
  17. Ayni dertten muzdarip biriyim. Evde okunmamis yiginla kitap. Bir de aldikca aklima gelen "bir gun Turkiye'ye donersem bunca kitap nasil tasinacak" sorusu. Yaklasik iki ay once kitap alma orucuna basladim ve mahallemizdeki kutuphaneye kaydoldum. Burada hemen her mahallede bir halk kutuphanesi var. Kutuphanenin o branch'inde olmayan kitaplari diger branch'lerden isteyebiliyorsun. Simdilik cozumum bu. Evdeki kitaplara hala cok nadir dokunuyorum zira acgozluyum ama yeni kitap alma hevesimi de bu sekilde koreltiyorum. Bir de DVD bolumu var. Basinda saatler geciriyorum. Hasili yeni kesfim mahalle kutuphanemiz su aralar yeni gozdem =)

    YanıtlaSil
  18. plndrkn
    Aminn ya kalmayayim kitapsiz :)
    evet stok eritmek ise yariyor o duyguyu bilirim :)
    Ayyy soz verildiyse tutulmali!!!

    Zeynep Ozmen Unlu
    Sepet gercekten ise yariyor alacagin zaman anlik kararlardan koruyor seni.
    Ne guzel bir insansin sen!Kitap hediye ediyorsun almis kadar oldum tesekkur ederim cok.

    Berre
    Yok aslinda bu kural oldugunu sanmiyorum.Ama kimbilir belki de olabilir.Cunku kendimi cok kasmiyorum ama miktar cok oldugundan okudugum miktar devede kulak kaliyor onu demek istemistim :)

    papatya
    yok ben iradeliymisim sifrelerimi vermeye gerek yok :)ama sen guzel bir cozum bulmussun :)

    Lalis
    Bak simdi almayacagim diyorum sen kitaplari ovuyorsun :) Askolsun Lalis :))

    betty
    ah ah ah liste deme bana :)

    Zeynebi
    Amiiiin diyorum kocaman :)
    Ohh sefan olsun iyi okumalar simdiden :)
    Ben de memnun oldum ee hosgeldin yorumlara :)ses ver arada ama :)

    Elif Ayvaz
    Aslinda biliyoruz degil mi formulu :) Almamak :)

    greta
    kesinlikle arkalarda kaliyorlar.Ben de cok merak ediyorum.Amiin tesekkur ederim size de bol kitapli bir sene diliyorum

    j.d.
    bak ya hain :) okumus cogunu kiskandim :)
    Stokculuk guzeldir :)

    YanıtlaSil
  19. caterpillar
    tesekkur ederim :)
    Bak simdi destekci buldum ya gevserim ben:) oku oku makul bir sayiya indir de al de bana yaa :)

    Lale Ablacim
    Eldekiler biterse kavusacagim ablacim bunlara.
    Tesekkur ederim.

    Fatma
    Merhaba
    Ah tesekkur ederim :) Aslinda moduma gore yaziyorum arada cosuyorum boyle :)

    greaseglee
    Ayyy gozum korktu ama daha da cok merak ettim.Napsam bilemedim :)

    Bos Defter
    Aaa guzelmis kumbara isi burada uygulayabilir miyim bilmiyorum ama senin icin kolay gelsin.
    bol kitap diliyorum sana da :)

    Baykus Gozuyle
    Tesekkur ederim.
    Okudukca almayi ogrenecegim elbet benim hala umudum var :)

    Selen
    Ben emanet kitap okuyamiyorum illa ki benim olmali.Altini cizerek okudugum icin sahip olmayi seviyorum.Burada da ayni sistem gecerli ama Japon kutuphaneleri benim dikkatimi cekmiyor simdilik :)

    YanıtlaSil
  20. hahah :D son cümlene çok güldüm,
    ya bak şöyle bi anlaşma yapalım, sen benim kitap okuma alışkanlığı kazanmama yardımcı ol ben de senin fazladan kitap alma alışkanlığını azaltayım? :))

    YanıtlaSil
  21. Matissera
    ama oylee :))
    tamam anlastik!destek olalim birbirimize :)

    YanıtlaSil
  22. anlaştık valla, ama ben ciddiyim, çok sevdiğim halde okuyamıyorum kitap, 1 okuyorum bakıyorum üstünden 2 ay geçmiş hevesim geçmiş, halbuki daha sık okumak istiyorum, belki tavsiyelerin olur, teşekkür ederim ^_^

    YanıtlaSil
  23. Matissera
    Tamam biraz dusuneyim senin icin bir yazi yazacagim bakalim neler cikacak ortaya ;)

    YanıtlaSil
  24. Serrose sen 2 kitabı nası okuyosun? Yani demek istediğim oturuyosun biraz birini okuyosun, sıkılınca diğerine geçip 2 kitabı aynı anda mı okuyosun? Konulardan kopmuyo musun?

    YanıtlaSil
  25. Bitmeyecek Öyküyü yıllaaarrr önce okumuştum.. O zaman çok beğenmiştim.. Bir de yanlış hatırlamıyorsam başlıklar mı ne yeşildi? Belki 10 sene olmuştur.. Atıyor da olabilirim :))))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül