13 Aralık 2011 Salı

Arashi




Her hafta birkaç tane J-pop ile ilgili mail cevaplıyorum bir de anime ile ilgili tabi.Bir çoğunu hayal kırıklığına uğratıyorum j-pop'a da animeye de ilgim sıfır.Çok tutulan grupları tanımam,şarkılarını bilmem bu grupların hayranlarını çok şaşırtsa da üzgünüm durum böyle.

Bu senenin başında aldığım bir karardı Japon televizyonu izleyeceğim!!!Uzak durmamın birçok sebebi vardı.Sıkıcı,sabahtan akşama kadar yemek gösteriliyor,çok basit şeylere gülüyorlar ve genelde komedyenler çıktığı için showlara hem çok hızlı hem de kansaiben(Osaka şivesi) konuşuyorlar diye uzak duruyordum.Yani oturup izlesem bile anlamıyordum bir de üzerine garip garip yemekler midem bulanıyordu.
Ama aldım ya kararı bir kere yavaş yavaş uygulamaya başladım.Bu arada japonca kelime haznem acayip ilerledi.Yoshi'yi sürekli şoka sokar hale geldim.Onu nerden biliyorsun,ne zaman öğrendim vb gibi.
Yemek görmeye de alıştım hatta sevdiğim programlar bile edindim.

Arashi 5 erkekten oluşan bir j-pop grubu tek bir şarkılarını bile bilmem ama tv programlarını seviyorum.Birçok konuk ağırlıyorlar ve konuklarla çeşitli atraksiyonlar yapıyorlar.Biraz bakınınca epey hayranları var :)

Benim favorim Aiba :) Allah sahibine bağışlasın efem :) hala hiçbir şarkılarını dinlemediğim için buraya eklemiyorum ama sizin için dersimi çalışacağım ve en azından bir tane favori şarkı edineceğimdir :)

Eee beğendiniz mi Aiba'yı :)

Bak burada grubun tanıtımını buldum okuyun tık tık(görsel de buradanmış)
görseller-google

12 yorum:

  1. Japnyada çok seviliyor grup.son albümü 500 bin altında kalınca fanlar yeni yıla 1 milyon hedef koydular. sonuç 1 haftada 903 bin satıldı :S Fanları çok ciddi çalışıyorlar :D

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Ben de j-pop sevmesem de programı Youtube'dan izliyorum bazen. Hana Yori Dango dizisini izlediğimden beri de Matsumoto Jun'a takığım biraz :)

    YanıtlaSil
  4. Senin bloğunda bu yazıyı okuyabilmek son günlerde beni en çok keyiflendiren şeylerden biri oldu bi j-pop hayranı olarak:)
    Türkçe müzik sevdiğin için Arashi'nin parçalarını çok sevememe ihtimalin var, çünkü çok farklılar -ki ben de uzun zamandır takip etmiyorum pek, malum sınav döneminden yeni çıktım:)- ama eski şarkılarından Truth'u beğenirsin belki, ciddi bi şarkıdır çünkü -ama danslar epey eğlendirecektir eminim:) , ama hayranları severler - (http://www.youtube.com/watch?v=Vi_OQPgkAME)
    ama onların tarzlarını daha çok yansıtacak birşeyler dinlemek istersen bence Sakura Sake bunun için uygun olabilir (http://www.youtube.com/watch?v=KuCE43NZhUc)
    Belki benim gibi Arashi dinlemeyi sevenler ''bula bula bunları mı önerdi?'' diyebilir :D ama bunlar eski ve sevilen şarkıları olduğu için en azından grubun müziği hakkında sana fikir verecektir:) -zaten son parçalarını ben de pek bilmiyorum dediğim gibi-
    Ama bunların dışında mutlaka görmeni istediğim şey programlarının bayağı eski bazı bölümlerinde ''Türk yemekleri''ni tattıkları kısımlar :D
    youtube linkini koyamıyorum ama şu sayfadaki videoları izlersen eminim çok eğlenirsin:)
    http://niji-no-megami.blogspot.com/2010/01/arashi.html
    Bu arada ben bütün üyeleri severim ama en Jun ve Nino'nun biraz daha yakın bi yeri var bende :D (hatta Jun'a aşığım da çaktırmıyorum:D )

    YanıtlaSil
  5. ^-^ 4 senelik (artık profesyonel sayılırım) Arashi hayranı olarak yazın beni çok sevindirdi. eğer indirip izlemeyle ilgili bir problemein yoksa gerekli linkler konusunda yardımcı olamakan zevk ve gurur duyarım ^-^

    ayrıca evet Aiba candır ^^ (taksim bambi'ya burdan saygılarımı yolluyorum "bambi candır" ^-^)

    YanıtlaSil
  6. Buna en çok ben sevindim hiç bir şey kaybetmesin jrock da hatta çok şey kazanırsın:D benim favorim tabiki ama tabiki dünyaca ünlü japon dizisi hana yori dangonun da başrolü olur kendisi aynı zamanda arashinin lideri matsumoto jun o ne tatlılık one yakışıklılıktır hatta dövüş sanatlarını süper oynar bir filminde yürüyen merdivenden yandaki yürüyen merdivenin sonuna atlayıp adamı dövmüştü inanılmaz dövüşür :D işte öyle sagol seni okumak çok keyifli serrose iyi ki varsın sezen aksu şarkıları gibisin valla :D

    YanıtlaSil
  7. ha bu arada unutmadan bir gn internetten bir japon dizisi izlemek istersen hana yori dangoyu izle bence matsumoto junun dizisi o kadar begenildiki güney korede boys over flowers çinde meteor shower gibi adlarla aynı senaryodan diziler yaptılar utada hikaruki amerikada cubic bir idger adıyla japon divası lakabını almasına sebep bir şarkısıda var Flavor of life :D

    YanıtlaSil
  8. http://www.youtube.com/watch?v=ybyaAEEgJ78 bunu izlersen ne demek istediğimi anlarsın kusura bakma yorum panon doldu ama napıyım seviyorum arashiyi :D

    YanıtlaSil
  9. Arashi grubunu pek sevmemsem de aynı zamanda oyuncu olan Matsumoto Jun kalbimi "Hana Yori Dango" adlı dramayla yıllar yıllar önce fethetmişti. Böyle bir programları olduğunu bilmiyordum. Sayende ne güzel şeyler öğreniyoruz Serrose. Umarım bu tarz bilgiler vermeye devam edersin.

    Öptüm ^.^

    YanıtlaSil
  10. hana yori dango'dan biliyorum ben de bu grupu pek kawaiiiiler :D Matsumoto Jun tek geçerim ahaha XD

    YanıtlaSil
  11. Ben Güney Koreli grupların Japonya'da çıkardıkları albümleri dinledim. Dinlediğim japonca şarkılar bunlarla sınırlı. Japonca dinlemek bi garip geliyor. Hiç k-pop dinledin mi? Big Bang ve 2NE1 çok iyi gruplar bak. Daha bir sürü var gerçi :) Niye reklam yapıyorsam !?

    YanıtlaSil
  12. haklısın Aiba candır =) Arashi toptan daha candır :D.. bu yazını yeni okudum~ 4 yıldır (neredeyse) Arashi hayranıyım yazıyı görünce sevindim.. =) ..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül