17 Aralık 2011 Cumartesi

Abartmayı Çok Seviyoruz


Bugün tesadüfen Saba Tümer'in programına denk geldim.Saatlerce tanıtımlarda dahi çocuklar az sonra.Özel bir teknikle 4 işlemi akıldan yapabilen dahi çocuklar az sonra diye beyin yıkayıp durdular.
Az sonra(saatler sonra) çocuklar ve eğitmenleri geldi.Tekniğin çalınmasından ya da iş kapılarının kapanmasından korktuklarından sanırım hiçbir detay vermediler.Özel bir abaküsle eğitim alıyorlar hadi size gösterelim dediler.
Evet yaptıkları etkileyeci ama biraz daha açıklamalarını beklerdim.

Eğitim aldıkları abaküsün adı SOROBAN'dır.Japonya'da belirli bir seneye kadar okullarda eğitimi verilmiş şimdi ise özel kurslarda eğitimi verilen bir işlemdir.
Yoshi'nin annesi hala kafadan yapar işlemleri.Soroban'ın birçok faydası vardır bu da doğrudur.Ben de öğrenmek istiyorum ama şuanda yaşadığım şehirde kurs yok.Bir öğreten bulursam sizinle paylaşırım mantığını.

Büyük bir sır değil yani bu insanları boş yere kandırmayalım.Bu bir sorobandır,Japonya'da uygulanan bir sistemdir deseniz nolur yani?

2009 da soroban ile ilgili yazı yamışım okumak isteyenler buraya tık tık




edit bir de video buyrun


17 yorum:

  1. şu anda heryerde mental aritmetik diye kurslar açıldı zaten mantar gibi türüyorlar hızla.

    YanıtlaSil
  2. Ben de Antalya'da böyle bir kursun haberini yapmaya gitmiştim. Orada bana bu sistemin ve 'abaküs'ün Japonya'dan alındığını, çocukların zeka gelişimlerine, problemleri çözebilme kabiliyetlerine inanılmaz katkı sunduğunu söylemişlerdi. Ama bana da sistemin nasıl çalıştığını anlatamamışlardı. Yaptıkları işten bi haber olan kadınlar beni deli etmişti. Çalakalem bir şeyler karalayıp vermiştim haberi. Öğrenirsen mutlaka haberdar et:)

    YanıtlaSil
  3. SENDE OLMASAN AYDINLANAMIYACAĞIZ DOĞRUSU :d

    YanıtlaSil
  4. istiklal marşı okunurken problem çözmek ne oluyormuş peki? onu anlayamadım?

    YanıtlaSil
  5. uzun aradan sonra güzel arkadaşıma selam vermeye geldim.Yine orjinal bir konu harikasın.Çocukla ilgili konulardan pek uzak biri olarak bu konu bana da ilginç geldi.Daha detaylı bilgi öğrenirsen lütfen bizimle paylaş bana saçma geldi sanki.
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  6. paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Sen olmazsan boyle bır seyden haberım olmayacaktı. Merak ettım yontemlerını.

    YanıtlaSil
  8. Adsiz
    bilmem kac subemiz var dediler zaten yayinda

    Dersaadet
    Ogrenecegim birgun insallah yazarim o zaman.

    Elifinelizi
    ise yaradim mi yani :)

    Elfony
    Saba Tumer dahi cocuk diye aratinca video cikiyor bir bak istersen

    fashionartlover
    Merhaba hosgeldin.Ogrenirsem yazacagim beklemede kal ;)
    Sevgilerimle

    darkolivee
    rica ederim :)

    Lulu
    Bir arat istersen cikiyor ;)

    YanıtlaSil
  9. İşlemin adını söyleseler ,reyting almazdı ..Onalrın mantığı bunun üzerine kurulu ne yazık ki...
    Paylaşımın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. gercekten cok seviyoruz abartmayı.
    istıkal marsını da soyle seylere alet etmeleri acayıp canımı sıkıyo.

    değişik urunler satan bir dukkanda gormustum ah hatırlasam da gıdıp alsam :)
    bu ne bee deyıp yuzune bakmamıstım
    satıcı dunyayı gezıp ne aldıysa getırıp sonra satmaya baslamıstı.

    soroban not edılmıstır.
    tesekkur ederi bilgin için.
    2012den isteklerimde senino taraflara gelip gezmek var :)
    ınsallah gercek olur

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkürler bende programdan sonra yakınlarda bır kursu aradım ve 1500 tl fıyat verdıler faydalı olabılecegını dusunuyorum hem zamanlama hemde dıkkat konsatrasyon acısından bu fıyata degermı yada teknıgı öğrenıp gelıstırebılırmıyız acaba sizdende bu konuda yenı paylasımlar beklıyoruz bu arada blogunuzu uzun zamandr takıpteyım bende öğrencılıgımı yurtdısında yaptıgım ıcın zaman zaman sızde kendımı göruyorum eşinizle mutlu bır ömür dilerim

    YanıtlaSil
  12. Offf amma abartmışlar!
    Milletçe abartmayı seviyoruz, örnekleri çok:)

    YanıtlaSil
  13. Ah işte klasik Türk mantığı, sadece biz de var biz biliyoruz falan dicekler güya..Sende olmasan haberimiz olmucaktı, sağol canım :)

    YanıtlaSil
  14. bir sürü böyle kurs var.Japonyayı bilmiyorum tabi ama tanıtıma gelmişlerdi okuluma.Öğrencilere 2 sene kurs veriyorlar her haftasonu.ilk sene temel aritmetik ikinci sene işlemleri öğretiyorlarmış.Faydası olabilir ama biraz maliyetli sanırım.Okul,kurs,dersane üçgenin de gidip gelen çocukları bir de ders çalışmaktan soğutadabilir.çünkü az bir zaman değil ve oyunlarla eğlencelerle öğretmiyorlardı hatırladığım kadarıyla

    YanıtlaSil
  15. Merhaba arkadaslar kaç yaslarindasiniz bilmiyorum ama
    Bu soroban yani metal aritmetik yani abakus denen eğitimle yaklaşık iki aydır ilgileniyorum oğlumun da öğrenmesini istediğimden dolayı , bu egitim 5-11 yas arasi cocuklaria verilebiliyor sadece. Yetişkinlerse bunu öğretmek amaçlı öğrenebiliyorlar. Bu konuda nette epeyce birşeylere baktım çok faydalı birşeyi gibi göründü bana. Sag beyni ve sol beyni aynı anda kullanmaya beyni iten bir programlama sistemini ateşleyen bir işletim sistemi kurmaya yarıyor beyinde.

    YanıtlaSil
  16. merhabalar sitenizin 2 sene önce yazdığını okudum ve şimdi yazdığınızıda okudum ben www.turkiye-soroban.com sitesinin sahibiyim sitem tamamen ücretsiz ve reklam yapmayan kişisel çabalarım ile açtığım bir site ben soroban kullanıcısı olduğumdan kızımada öğrettim böyle yararlı bir boncuk sayma sisteminin bir sihir olmadığını herkesin rahatlıkla öğrenebileceğini yazdım ,bir site açtım ,her türlü belgeyi ücretsiz olarak bu sitede yayımladım, soroban öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar,siteme destek çok fazla biz kurslar gibi astronomik ücretler falan talep etmiyoruz,ve sorobanı herkese öğretiyoruz benim kendi hazırlamış olduğum türkiyenin ilk soroban kitabımda yakında çıkacak bir matematikçi yakınım yardımı ile ve bunu isteyen herkes alabilecek sır gibi saklanıp bir sihir havası yaratılmayacak ,sizin bu süper gerçekçi yazınızı sitemde yayınlayacağım. Lütfen sitemize sizde bir göz atın çok memnun olurum. iyi günler. www.turkiye-soroban.com

    YanıtlaSil
  17. Bu muhteşem yazınızı sitemde büyük bir mutlulukla yayınladım,tekrar teşekkür ederim gerçekçiliğinizden dolayı.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül