25 Kasım 2011 Cuma

İroshizuku

 Lamy dolma kalem hastalığına tutulduğumdan beri ingilizce bloglar takip ediyorum.Dolma kalem kullanılıcıları  hazır kartuşlar yerine mürekkeplerini kendileri doldurmayı tercih ediyorlar.Ben hep uzaktan bakıyordum.Cesaret edemiyordum açıkçası.Derken sonunda şeytanın bacağını kırdım.3 gün önce Pilot'un meşhur iroshizuku serisinden yama-budo rengini aldım.
Aldığımdan beri bekletiyordum.Elim gitmiyordu sonunda az önce açtım ve kullandım.Kenarda bekleyen
sarı lamy'yi seçtim yeni mürekkep için.

ve sonuç bayıldım.Sadece moleskine defterimde denedim.Kağıt üzerinde duruşu ve yazışı çok güzel tek sorun arka sayfa!Mürekkep geçirmiyor ama kullanılmasını zorlaştırıyor başka bir defter deneyeceğim.

Yaşasın yazı yazmak :)

15 yorum:

  1. ooo süpermiş canım, ben en son ortaokuldayken sanırım böyle doldurupta dolma kalemle yazmıştım. çok zevkli olsa gerek, bi video çekseydin, gözümde canlandı şimdi birden o an.
    sarıya mor da süper uymuş ayrıca, güle güle yaz, kırtasiye vizyonum açılıyo sayende mor mürekkep olabileceği hiç aklıma gelmezdi, şimdi canım çekti benim de :) öperim

    YanıtlaSil
  2. Renge bayıldım ben de mürekkeplerin sadece siyah ve maviden olduğunu sanırdım:))

    YanıtlaSil
  3. Kırtasiyeyle ilgili her türlü yazını salyalarımı akıtarak okuyan ben, geçenlerde okulumun yakınındaki bir kırtasiyede Lamy kalemlerini görünce ''Aaaa Lamy bunlar!'' diye o kadar komik bir tepki verdim ki görülmeye değerdi:D O gün belki de camın altında onları deneyemediğimden almadım onları ama bu sefer feci canım çekti, bir tane de olsa mutlaka alacağım artık:) Ben de en son ortaokulda divitle yazı yazarken edinmiştim mürekkep. Eli birazcık batırıyor ama hepsi benim için sıkıntıdan çok mutluluk kaynağı:) Her zamanki gibi inanılmaz özendim...:)

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bişimiş bu..ben çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  5. Kullandığınız mürekkep bir efsanedir. Kıymetini biliyorsunuzdur zaten.

    Bende de sarı Lamy var. Kahverengi mürekkep kullanıyorum. Mor da güzelmiş hani.

    "Tatlısu dolmakalemcileri kartuş kullanır" diye bir söz var. Gerçek dolmakalemseverler mürekkeplerini kendileri doldurur.

    Hayırlı uğurlu olsun diyorum.

    YanıtlaSil
  6. tam da bugün ilk Lamy'mi aldım biliyor musun Serrose :) bu sarının turkuaz olanı, ve mürekkepleri görünce çıldırdım ama şimdilik lacivertle başladım :) dolmakalemle yazmak gerçekten ayrı bir keyif.

    YanıtlaSil
  7. Süper bir mürekkeple başlamışsınnn!!!
    Hazır kartuşları mürekkeple doldurmak hem çok zevkli hem de yaratıcılığını da katabiliyorsun renkleri karıştırarak.
    Mesela benim favori rengim 1/3 lacivert+2/3 yeşildir. Tabiki bu renk piyasada vardır ama kendin yapınca daha bir güzel oluyor :P
    Senin mürekkebi de hafif turuncuyla karıştırdığımızda acaba güzel bir kızıl/alev olur mu? Bak için için merak ettim :P
    Bu arka sayfaya mürekkep geçmesi yada kullanılamaz hale gelmesini ben ilk başlarda sayfa kalitesiyle alakalı sanıyordum ama sonraları şöyle bir şeyle karşılaştım kalem, mürekkep, sayfa hepsiyle alakalı sanırım. Yani en azından bana göre.
    Güle güle iyi günlerde kullan (L)

    YanıtlaSil
  8. Bu yazıyı gördüğüm andan itibaren dolmakalem kullanma arzum iyice kabardı. Şu meşhur chanel bordosu mürekkep var mıdır?
    Sevi

    YanıtlaSil
  9. ılk önce parfüm şişesi zannettim. bu renk parfüm olur mu dedim :) okudukça çıktı ortaya... kağıt gramajı daha fazla olan bır defter seçmelisin. ya da üzerinde dolmakalem için yazan, ya da resmi olan..

    YanıtlaSil
  10. Öğrencilik hayatımın en canlı anılarından biri çizim esnasında tekleyen rapidoyu temizleyip mürekkep doldurma sahneleridir. Şırıngaya ilaç koyar gibi hissederdim :) Şeffaf olmayan mürekkep tüpünün dolup dolmadığını kestirmek zor olduğundan parmak diplerim hep mürekkep lekesi olurdu :) bende siyah oje sürerdim :) zor ama terapi gibi bir iş :) mürekkebinin rengine bayıldım ^^

    YanıtlaSil
  11. Moleskine defterin ne?

    YanıtlaSil
  12. Selam ben parfüm zannettim okuyunca mürekkep olduğunu anladım :) öncelikle bir lamy kalem kesinlikle almalıyım

    YanıtlaSil
  13. http://www.fountainpennetwork.com/forum/index.php?/forum/35-ink-reviews/

    http://www.fountainpennetwork.com/forum/index.php?/topic/160612-index-of-ink-reviews/

    bu siteye üye olup mürekkep incelemelerine göz atabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. Iroshizuku almayı en istediğim mürekkep ve sen en beğendiğim rengini almışsın. Güle güle kullan. Mürekkep sevdalıları arasına hoş geldin!

    YanıtlaSil
  15. merhaba..
    uzun yıllardır içimdeki dolmakalem düşkünlüğünü 7-8 ay önce gün yüzüne çıkardım.
    kısa zamanda yeni başlayanlar için ciddi sayılabilecek bir kolleksiyona sahip oldum,haliyle bu süreç içerisinde uç tarzımı da belirlemiş oldum.dolmakalemler,uçlar,yazım tarzı ... derken iş mürekkebe kadar geldi,
    önceleri sadece renklerine bakarak alırdım daha sonra şişelerin şeklide girdi işin içine sonraları doğuda üretilmiş (örneğin japonyada)dolmakalem için doğu menşeili ,batıda üretilmiş dolmakalem için batı menşeili mürekkepler kullanmaya başladım...
    Ama iroshizuku'yu her gördüğümdeki anlamsız heyecanımı yenmeyi basaramadım.satın almayı çok istedimsede görerek ,kokusunu ,rengini hissederek ,dolmakalemin ucundan kağıda akışını kağıtta bıraktığı izi hissetmeden almak çok hoşuma gitmediği için bir türlü alamadım.
    Bloğunuzu, dolayısıyla yazınızı, takip edenlerinizi yeni gördüm ve size yazmak istedim ,belki yardımcı olursunuz satın alacağım adres konusunda...
    ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül