26 Kasım 2011 Cumartesi

Bitsin Artık


Günlerdir ağlıyorum biri içimden yaşama sevincini çekti aldı sanki.Hayatımızda hiçbir değişiklik yok kötü anlamda hatta bizim için iyi adımlar atmaya çalışıyoruz.
Yoshi ile ilişkim,evliliğim,her şey çok yolunda.

Tüm sorun kendi içimde durduk yere ağlıyorum.Bir anda yalnızlık duygusu sardı beni.Çok yalnız ve uzak hissediyorum kendimi.Yoshi'nin yüzünü görünce içim ısınıyor ama onu işe uğurladıktan sonra aklıma gelen şeyler beni korkutuyor.Ben bu değilim,böyle biri değilim ama kontrol edemiyorum kendimi.

Bildiğim bütün duaları okuyorum.Beni mutlu eden şeyleri yapmaya devam ediyorum ama bu duygu her ne ise çok inatçı!!!

Aslında kendi içimde atlatmaya çalıştığım bir şey ama artık doldum.Ben sizin gücünüze inanıyorum.
Dua,enerji,iyi dilek yollayın bana geçsin bitsin bu hal!

Yoshi'yi de annemi de üzdüğümün farkındayım.

Şimdi bu yazıyı yayınlayacağım ve bunu okuyan herkesin gücü ile bu duyguyu yeneceğim.

Fotoğraf içimi açsın,dualarım kabul olsun diye!!!

53 yorum:

  1. bu ara bende öyleyim :(((
    oğlum olmasa daha da felakete gidebilir yolun sonu ama oyalıyor beni...
    herşey yolundayken ne oluyor böyle bize yaa...

    en kısa zamanda geçer inşallah canım, topiğini çok seviyorum, uzakdoğu merakım var zaten benim gezdiğin gördüğün şeyleri paylaşmana bayılıyorum...

    öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  2. bilemiyorum tabi ama güzelinden bir film bende her zaman işe yarıyor. çabucak atlatırsın umarım.

    YanıtlaSil
  3. Bazı haller vardır insanı kendine yabancılaştıran. Yorar insanı.
    Ama bu hal geçtiğindeki şükür hali bir başkadır. İnşAllah senin bu halin de hemencecik geçer de şükür dolu postunu görürüz..
    Rabb'im kalbini ferahlatsın inşAllah.

    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  4. Seni o kadar iyi anlıyorum ki...her şey yolundadır hatta müthiştir; ama işte kendine kızmana rağmen durduk yerde gözlerin dolar... Tüm dualarım, iyi dileklerim seninle, umarım bir an önce atlatırsın serrose, başaracağını biliyorum, sadece biraz zaman ver ki dualarımız ulaşsın sana :)

    YanıtlaSil
  5. uzak olmak yalnız olmak demek değil..öyle düşünme..

    YanıtlaSil
  6. Rabbim icine genislik ve huzur versin. yasama sevincin hic eksilmesin. ben yurtdisinda okuyorum. benim de keyfim 2 hafta iyiyse 2 hafta aglarim. sevdiklerinden uzakta olmak yoruyor insani.. ama seni seven bi esin varken yaninda umarim her seyi cok daha kolay atlatirsin.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ultra mega süper bi pozitif enerci yumağı yolluyorum sana serroseciiim^^...böle bi tarçınlı kek yapsan mesela...kokusu evi sarsa...azcık dağıtmaz mı kafanı....bi tavsie^^

    YanıtlaSil
  8. O kadar mutlu ol ki görenler de senin mutluluğundan pay çıkarıp mutlu olsunlar, gülümsesinler...

    YanıtlaSil
  9. Canım umarım geçer gider, dualarım seninle. Gurbettesin ne kadar mutlu olsan da böyle duygular yaşaman normal zaman zaman. Geçsin gitsin bir an evvel. Eğer inanıyorsan ve biliyorsan kendi-kendini de oku. Felak-Nas falan. Seni mutlu eden şeyleri yapmaya devam et. Bir de son olarak ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN SİZİ diyorum.

    YanıtlaSil
  10. Serrose, böyle dönemler olabiliyor.Çarçabuk geçsin gitsin diye mücadele ettikçe iyice yapışıp kalıyor üstüne insanın.Bilirim.
    Bence bunun gelip geçici bir dönem olduğunu,bitmesinin de an meselesi olduğunu düşün :)
    Seni buradan tanıdığım kadarı ile çok güzel faaliyetler bulabilen birisin.Odaklan onlardan birine. Hatta ben senden bir istek yazı dizisinde bulunayım :)Japon mutfağı ve yemeklerinde kullandıkları kendilerine has malzemeleri,ekipmanları buradan yazsana :) Ben çok meraklıyım.Senin güzel anlatımın ile bilgilenmek çok faideli olacak.Olumlu enerji cinsinden isteğin vardı.Ben sana bol bol yolluyorum :)

    YanıtlaSil
  11. "Şimdi bu yazıyı yayınlayacağım ve bunu okuyan herkesin gücü ile bu duyguyu yeneceğim."
    Aynen böyle olacak işte!
    Hem bence yalnız olmadığını biliyor olman en güzeli.
    Bir sürü iyi dilek yolluyorum. Çünkü ben bunun sadece bir kaç günlük bir şey olduğunu düşünüyorum(pozitif mesaj) ve dileklerim de o bir kaç günün göz açıp kapayana kadar geçmesi!

    YanıtlaSil
  12. Zaman zaman benim de girdigim, ciktigimda neden oyle olmusum ki dedigim ruh hali...Seni cok iyi anliyorum, boyle zamanlarda soyle dusunmek beni rahatlatiyor; demek ki biraz dibe vurmaliyim ki daha yuksege cikayim. Bazen sukredebilmek icin boyle cokusler yasamak gerekiyor.
    Umuyorum en kisa zamanda cikarsin!
    Sana guzel enerjiler, dualar yolluyorum Istanbul'dan:)
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  13. Seni anlıyorum, ben de birkaç gündür bezgin bekir gibi dolanıyorum evin içinde. Yollucak enerji yok ama dua ederim >_<

    YanıtlaSil
  14. Bloglarda üzgün yazılar okudukça ben de hüzünleniyorum nedense.
    En çok gitmek istediğim ülkelerden birindesin bu yüzden ufaktan kıskanıyorum da Sergül abla :) Ayrıca çevrende iyi insanlar da var, en azından blogdan öyle gözüküyor. Seni mutlu edebilecek şeyleri genişletmeye çalış, yalnızlık başka türlü yenilmez yoksa..

    YanıtlaSil
  15. Canım benim.Rabbbim ruhuna inşirah,ferahlık versin.Mealli bir Kuranın varsa Fetih ve İnşirah surelerini okumanı tavsiye ederim.Faydasını göreceksin inş.

    YanıtlaSil
  16. tam 8 aydır aynı ruh halindeyim. benim sebeplerim var gerçi. ve işin kötü tarafı 8 aydır öyle alıştım ki bu ruh haline hayatın daha iyi olduğu günleri unuttum...normal olan bu sanıyorum artık... napalım öldürmeyen allah öldürmüyor işte :) şaka bir yana, ben eskiden 1 gün bile üzgün ve bunalımlı geçirsem o 1 gün için üzülürdüm... çünkü geri gelmeyen tek şey zaman ve ilerleyen günlerde geri dönüp bakınca sadece o 1 günün bile mutsuz geçmesinin kayıp olduğunu düşünürdüm... eğer gerçekten haklı bir sebep yoksa ve en önemlisi sağlıklıysanız sakın bu günleri feda etme...

    YanıtlaSil
  17. Sergülcüm,

    bu yazdiklarini okuyunca icim burkulmadi degil.... Ama hayatin inisleri cikislari var iste... Üstelik bak hayatina, bence bir cok artilarin var... Yaninda sevgiyi yasadigin bir adam, cevrede her gün yeni kesfettigin seyler ve üstelik bunu esinle birlikte de yapabiiyorsun. Cektigin resimler herseyi anlatiyor zaten!

    Cok sevimli, pamukkafali kedin var, o pamukkafasi ile sana sürtününce ve o tatli gözleri ile bakinca hayat dolmuyormusun? Kitaplarini acinca, baska dünyalarin kapilarini aralamiyormusun?... Eline aldigin bardagi sen secebiliyorsun, icine doldurdugun icicegi severek iciyorsun.. Bak, pencereden mavi gökyüzünü görebiliyorsun, üstelik bu güzelligi bizimle paylasabiliyorsun... O bulut benim icin ucus icin hazirlanan bir kus'a benziyor... özgürsün bir sekilde, gözlerinde öyle.

    Yalnizlik dedigin nedir ki?.... Kalbinde senin sevdiklerin var ve bir yerlerde seni sevenler var. Öyle veya böyle, bir sekilde istersen ulasabiliyorsun onlara.

    Yalnizlik olmazsa, bazi seyler yasanamaz, üretilemez ve hisedilemez... Derinlere gitmek nerdeyse imkansiz olabilir kalabalik icersinde. Bu devirde yalniz kalabilmek cok zordur aslinda, bazende (bence) COK kiymetlidir... Yalnizlik olmasa, o degerli sanatlar olabilirmiydi?..

    Hersey insanin kafasinin icinde baslayip, orda biter. Düsün ki, senin yasadigin hayat, bircok insanin hayal ettigi hayat olabilir... Kendine iyi bak!

    YanıtlaSil
  18. serrose yanındayım fıstık... sen benim idolümsün ;) canın sıkıldığında en mutlu anını hatırla. umarım yardımı olur. kib...

    YanıtlaSil
  19. Not: Bir de benim icin durumun ilginc bir yani daha var... Senin yeni yazilarini Reader'im de görünce, severek daliyorum yazilarina ve resimlerine. Ama bugün mutluluk eksik.

    Mesela dün o mürekkebini görünce, hayatinin bu ince detayi cok hosuma gitmisti... Bu hizli hayat icersince tükenmez kullanmak varken, dolma kalem ve mürekkebi tercih etmen, hayatini detaylari ile cok seven ve kiymet veren bir insan oldugunu düsündürmüstü bana..

    Icindeki o gereksiz duyguyu at bir kenara!

    YanıtlaSil
  20. Allah yardimcin olsun sevgili serose...
    Ben ne zaman böyle duygular yasasam ardindan mutlaka iyi bir sey olur. Hani bir dogum sancisi gibi.
    Güzel günlerin habercisi gibi.
    Hani günes bile karanliktan dogar ya dogmadan öncede ortaligi kizila boyar tipki onun gibi.
    Bence güzel ve hayirli günlerin arifesindesindir.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba,

    Bazen böyle olur. Hep aynı çizgide gidemiyoruz; ama seneler önce bende sizin gibi bloguma aynı şeyleri yazmıştım. Sağolsun takip edenlerden biri tiroid testi yaptırmamı önermişti. Testi yaptırdım ve tiroid değerlerim düşmüştü. Hepsinin sebebi hormonlarmış. Bende size bunu önereceğim. Birde kullandığınız ilaçların yan etkileri de olabilir. Hemen umutsuzluğa kapılmayın, duada edeceğim sizin için...

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  22. söyleme öyle sergül sen çok hayat dolu birisin postlarını okuduğumda bile bana enerji veriyorsun. hiç tanımadığı insanlara enerji veren biri böyle olamaz. karamsarlığa kapılma ve o neşe dolu postlarını gönder bize.
    bu durumunun düzeleceğine inanıyorum ve dualarıma ekliyorum seni.
    Allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin, hakkında hayırlı olanı gönlüne de razı ettirsin inş.

    YanıtlaSil
  23. gönderiyorum bütün dilek ve dualarımı:)

    YanıtlaSil
  24. bu kabz halidir. insanlar donem donem girerler bu hal. bence herşeyden önce Allah'a dayan hep yanında olacağına inan, herkestn öte ve seni hiç bırakmaycak. dışarı çık,insanları gözlemle ve muhakkak yemek ye. hemde en sevdiklerinden ! karnın asla aç olmasın. ben bunları yapınca geçiyor benim bu halim. bu da geçer ya hu ! ..

    YanıtlaSil
  25. Bende japonyadayken arada sirada senin gibi hissediyordum. Aynen senin gibi buyuk sehirlerden uzakta topu topu 5 yabancinin oldugu guneyde kucuk bir kasabada yasiyordum. Kendimce boyle despresyondan cikmak icin bir yol gelistirmistim. Yurumek..... Disari cikip saatlerce dusunerek yuruyordum. Heryere... Uzun uzun bazen 3-4 saat... Bilmedigim sokaklara, sahil kenarina, yakindaki baska kasabalara... Kaybolana kadar... Hic birsey dusunemeyinceye kadar... Ancak hicbirsey dusunmeyince kayboldugumu fark edip eve donmeye basliyordum. Eve dondugumde de benden mutlusu olmuyordu. Boyle kendi basimin caresine bakinca kendime guvenim yerine geliyor ve melanolik havam dagiliyordu. Dene bakalim belki sende de ise yarar!! Turkiye ye donelidir en cok bu yuruyuslerimi ozlerim, bir de su siralar japonyada muhtemelen her yerde calinmaya baslamis olan artik duymaktan cogu zaman bayildigimiz neol sarkilari (Last xmas I gave u my heart) Keske ben ordayken blogunu kesfetseymisim. Birbirimizi depresyondan cikarirdik....

    YanıtlaSil
  26. Butun iyi dileklerimi gonderiyorum canim. Seni cok iyi anliyorum bende de cok oluyor bu durum.

    Belki de cok uzaklarda olmamizdan kaynakli bu.

    Herseye ragmen sevinc dolsun icin ve o guzel yuzun hep gulsun.

    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. sevgili serrose,
    seninleyim;)
    zaman zaman oluyor maalesef.. en yakın zamanda neşene dönmeni dilerim.

    YanıtlaSil
  28. Ne oldu size öyle..Nazarmı değdi..Arada olur aslında ama uzuyorsa eğer çok sıkıcı ve üzücü olur..Hep olumlu düşünmeye çalışın..

    YanıtlaSil
  29. merhaba sergul hanim.ben sema.
    sizin blogunuzu 6 aydir okuyorum.hep yazmak istedim ama buguneymis kismet.ben 4.5 yildir japonyadayim.okayama ilinde yasiyorum.esim burda bir sirketde calisiyor.3 yasinda bir kizim var.bugunku yazinizi okudugumda duygulandim.sadece siz degilsiniz buralarda.bizlerde variz.isterseniz e mail adresinizi yazip gorusebiliriz.okayamayada bekleriz insallah.esimin japoncasi iyi.esinizlede arkadas olabilir.biraz once yazdim yolladim ama gelmedi sanirim.insallah bu yazim gelir.gorusmek uzere.

    YanıtlaSil
  30. O kadar içten ve güzelsin ki tüm iyi dileklerim seninle, en çok sıkıldığım zamanlarda blogunu okuyorum sonunda tüm arşivi bitirdim ^^ Sıkıntılarını bile okumak keyif veriyor yanlış anlama üzülüyorum elbet sadece bu kadar içten yazman mutlu ediyor beni. Güzellikler seninle olsun sıkıntılar senden uzak dursun ^^

    YanıtlaSil
  31. bu aralar ben de kötü hissediyorum kendimi. sebepsiz yere mutsuz ve çaresiz hissediyorum. dışarıdan bakılınca her şey gayet yolunda ama en ufak bir şey ağlamama, umutsuzluğa kapılmama yetiyor. umarım bir an önce geçer.
    umarım en kısa sürede düzelirsiniz siz de, dualarınız kabul olsun.

    sanem

    YanıtlaSil
  32. Sergülcümmmm, seninki vatan özleminden başka bir şey değil. Kendi anadilini konuşmayı, bildiğin havayı tenefüs etmeyi özlüyorsun. Sakın çevremdekileri üzüyorum diye anlatmaktan da ağlamaktan da çekinme... Sakın tek başına yaşama bu duyguyu. Hem bir tık ötemizdesin, bir tık ötendeyiz.
    Arkadaşım Nursen den bahsetmiştim sana, o da bir Japon ile evli çok mutlu neredeyse 30 yıldır Osaka'da yaşıyor. Ama zaman zaman senin hissetiklerini halen yaşıyor.
    Tüm iyi dileklerimi gönderiyorum sana.

    Çoook öptüm sımsıkı kucakladım

    YanıtlaSil
  33. Yalnız olmadığını biliyorsun dimi...
    Aç oku düğün anı defterini ağlayacaksın belki yine ama seni nekadar çok seven kişi olduğunu hatırlayacaksın ve hepsinin dualarının seninle olduğunu...

    YanıtlaSil
  34. inşallah atlatacaksın.

    YanıtlaSil
  35. bazen bendede olur böylesi durumlar ben tamamen kabuğuma çekilirim sizin bu şekilde dışa vurmanız çok güzel inşallah bu bunalım döneminden çabucak çıkarsınız.pozitif enerji yolluyorum size :))) sevgiler ayşegül

    YanıtlaSil
  36. Heyy yapma, sakın! Bir kitap tavsiye edebilir miyim? Hiç bir beklentiye girme ve sadece oku tamam mı? Tanrının Doğum Günü. Lütfen herhangi bir ön araştırma yapma, olumlu-olumsuz ön yargılara kapılma, öylece oku. İhtiyacın olan gücü bulacaksın. Ayrıca sürekli takipçin değilim, arada sırada göz atıyorum bloğuna, bugün belki aylar sonra ilk defa girdim ve bu yazını gördüm ama bil ki her zaman okumasam da seni seviyorum (Ben de annemden uzak tam anlamıyla gurbet ellerde yaşayan biriyim). Ve benim gibi seni seven daha pek çok insan var ve bu hayatta hiç bir zaman yalnız değiliz. Dediğim şu kitabı oku lütfen. Sevgiler, Sevi

    YanıtlaSil
  37. Sergül,
    Bu duyguyu belli aralıklarla ve son 2 haftadır ben de yaşıyorum. Belli bir yaştan sonra başka bir ülkede yaşamanın verdiği AİDİYET duygusu eksikliği diyorum....Sadece sevdiğinin kollarına ve gözlerine tutunup yeniden kök salmaya çalışmak,memleketinde sokakta yürürken hissettiğin güven duygusunu inşa etmeye çalışmak, başka bir dilde düşünen insanların ruh halini anlamaya çalışmak, alo deyip gitmek istediğin arkadaşlarının sadece cansız,ruhsuz e-mailleriyle yetinmeye çalışmak...ÇOK ZOR ve yorucu... Daha da zor olan bütün bunlara çabalarken sevdiklerine aslında ne kadar 'zor'da olduğunu olabildiğince hissettirmemek...Seni Okan'ın programından dolayı buldum ve o günden beri hemen hemen tüm yazdıklarını okudum ve kendime yakın hissettim. O nedenledir ki sana canım demek geliyor içimden :))) (ki ben bu kelimeyi çok sık kullanmayı sevmiyorum)

    Canım benim şunu bil ki şu an senin yaptığın şey, bir çok insanın isteyip de yapamadığı, cesaret edemediği: KALBİNİN SESİNİ DİNLEYİP SEVDİĞİNİN YANINDA OLMAK, onunla bir hayatı ve yaşanacak geleceği paylaşmak...

    Yalnız değilsin!!! bak burada Rusya'da bir Rusla evli (bu arada biz de internetten tanışmıştık eşimle hehe :))) bir Türk kızı da seninle benzer ağlama krizleri ve yalnızlık hisleri yaşıyor... Anlattıklarını neredeyse birebir yaşıyor :(

    Sana Moskova'dan sımsıcak bir selam gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  38. Kesinlikle nazar! Sen çok iyi niyetle yazıyorsun tabii ki, mutluluğunu paylaşmak istiyorsun, en doğal hakkın ben ve benim gibi bunu senin mutluluğunu paylaşarak, gülümseyerek okuyan da çok!Eleştiri olarak alma sakın sadece fikrim, bazen çok fazla paylaşıyorsun güzellikleri, bu -bence- harika bir şey de, her okuyan senin kadar güzel ve temiz kalpli değil, inan bana! Kocaman, kucak dolusu pozitif enerjiler, sevgiler gönderiyorum sana! Emin ol yarın uyandığında daha iyi olacaksın herrrşey çok güzel olacak!<3 Gözü olanın gözü çıksın dermişim:P

    YanıtlaSil
  39. güzel dileklerim seninle sergüll:)

    YanıtlaSil
  40. istanbul'da ic sIkIntisi iki dakikada gecerken, uzakta yasadigim yerde gunlerce aglama istegi, hadi goruselim diyebilecegim hic kimsenin olmamasi, surekli evde olmaktan artan kilolar ve depresif hal surekli devam ediyordu ta ki okula baslayip universiteye gidene kadar. odevler, sinavlar, stajlar derken zaman uctu gitti. sIkIlacak vakit yoktu cunku. simdi turkiyedeyim ve donunce ne yapacagim bilmiyorum. okulum bitti ama sanirim baska okullar, kurslar ve isler bulmam lazim. Tek sorun yalnizlik ve evde oturmak. bu arada dua etmek insani gercekten cok rahatlatiyor ve yalnizligini hafifletiyor.

    YanıtlaSil
  41. bir panik atak hastası olarak bu kötü duyguları çoğu zaman yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum..
    Sanırım bu herkeste olan birşey. Doktorum bana, hayatta herkesin bir dönem anksiyete sıkıntısı yaşadığını söylemişti, öyle bir zaman olabilir senin için de.
    sadece inanman gerek, sen de bunu yeterince yapıyorsun. bu yazıyı yayınlaman bile inanmaktan. Geçeceğini biteceğini ümit et ve kendini her zamankinden daha da çok inandır, çünkü o duygularla başa çıkmanın en iyi yolu bu. En azından ben bu şekilde kurtuluyorum az çok.
    Düşünürsen kaybolursun.

    Dualarım seninle ablacım, inan bana geçtiğinde arkana bakıp gülümsiceksin sadece ;)

    YanıtlaSil
  42. burdan oraya ne desem ki... burada yasasan, hemen yanına gelir, biraz vakit geçirir, gezer, alışveriş eder, sohbet edip iç bunaltından kurtarırdım seni.. üzüldüm şimdi... sanki depresyondasın, ağlamak bunun işareti.
    ben olsam ne yapardım... guzel kırtasiye kalemlerimi çıkarır onları birer kere elime alırdım. Yoshi'ye akşam süpriz yemek hazırlardım, evin içinde biraz değişiklik yapardım. hergün bir film izlerdim. kitap okurdum, blog okuyan arkadaşlarıma daha çok yazı yazardım. daha çok beklerdim. yeni yıl geliyor. hazırlıklara başlardım. mağazalarda neler var kimbilir.... daha sık yorum yapıp daha çok yakınında olucam bundan sonra....
    sevgiler

    YanıtlaSil
  43. duaların sabırla beklediğinde kabul olur.

    Güçlü olmanın böyle bedelleri vardır bazen.

    çok güçlü bir kadın olmak zordur ve sen içindeki gücün bedelini ödüyorsun ve ödedikten sonra çok rahatlıyacaksın.
    çünkü yaşadıkların kolay değil ve bastırılan özlemler acılar bazen arkamızdan gelir.

    yeni yıla yepyeni gireceksin çünkü böyle zamanlarda yanında sevdiğin biri varsa ki seninde eşin var bu durum uçup gidecek.

    YanıtlaSil
  44. duaların sabırla beklediğinde kabul olur.

    Güçlü olmanın böyle bedelleri vardır bazen.

    çok güçlü bir kadın olmak zordur ve sen içindeki gücün bedelini ödüyorsun ve ödedikten sonra çok rahatlıyacaksın.
    çünkü yaşadıkların kolay değil ve bastırılan özlemler acılar bazen arkamızdan gelir.

    yeni yıla yepyeni gireceksin çünkü böyle zamanlarda yanında sevdiğin biri varsa ki seninde eşin var bu durum uçup gidecek.

    YanıtlaSil
  45. çoook güzel dilekler dualar pozitif enerjiler gönderiyorum sana Serrosecum. enerjin, neşen hemen yerine gelir, duaların hemen kabul olur umarım. hem sen de diyorsun bak kötü hiçbir şey yok diye. hayatındaki olumlu şeyleri düşün, ama kuvvetlice konsantre olarak düşün, sonra gelecekteki güzel günleri hayal et kötü hissettiğinde, çok rahatlatıyor bunlar.

    YanıtlaSil
  46. Yoshi hep yanında yanıbaşında olsun ve sen hep güll.
    Seni hiç ağlayarak hayal edemeyiz ki bizz :)
    Dualarımız,bütün iyi dileklerimiz seninle daha oralardaa :)

    YanıtlaSil
  47. Sevgili Sergül,seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de yurtdışında yaşıyorum uzun yıllardır ve hala alışamadım birçok şeye..Yaşım belki annen yaşında torunlarım da var onlar olmasa hayata bu kadar tutunamazdım belki ama yine de bazen sebepsiz ağlamak istiyorum hiç durmadan kimbilir insan ağlayınca rahatlıyor belki..Yani yalnız değilsin milyonlarca insan var senin gibi benim gibi,sonra hep şükrediyorum sağlığım yerinde sevdiklerim sağlıklı ama insanız işte bazen oluyor bu gibi deprasyon halleri..herkes yazmış konu değişmiş ama ben yine de yazmak istedim.Sevgilerimle (sıradan bir okuyucu).

    YanıtlaSil
  48. canım yazını yeni okuyabildim, sana buradan tüm pozitif enerji ve sevgimi gönderiyorum. bence sevdiğinin peşinden gidebilme cesaretini göstermiş harika birisin, yeryüzünde bulunması çok zor birşeyi, seni seven ve senin de sevdiğin kişiyi bulmuşsun. ve onunla beraber olmayı seçebilmişsin. bu cesareti gösteren biri olarak her türlü olumsuz duygudan kurtulacağına inancım tam.

    YanıtlaSil
  49. Bir insanın canlılığın kanıtıdır yaşanmışlığı..Etrafında seninle gülebilen nekadar çok insan varsa okadar canlısındır ama bir okadarda yalnız.Herşey mükkemmel olabilir ama hep iyi olmamız normal değil :) İnsan doğasına aykırı..Arada ağlamak iyidir,şimdi sanırım şükür aşamasındasın..Evlenmek yeni bir hayata geçiş yapmakken tüm fiziki çevreni değiştiren sana burdan pozitif enerjimizi dualarımızı iyi dileklerimizi yolluyoruz :)

    YanıtlaSil
  50. Sevgili Serrosa, Blogunun takipcisiyim.Ben de 20 senedir Vatanimdan uzaktayim.
    Esimle evlendim evleneli Turkiye disindayim.Ben ki kendi sehrimin disinda birisi ile evlenme fikrini bile kabul etmeyen birisiydim. Benim icin yanlizlik ve deprasyona dusmememin en iyi ilac sosyallesmek oldu.
    Etrafimda Turk bulamadimsa yerli ve ya yabanci kimi buldumsa arkadas oldum.
    Bazen guzel bir tatli yapip hic tanismadigim komsularin kapisini caldim. Parkta, play ground da gordugum hanimlarla konustum ve bazilariyla cok guzel arkadasliklar kurdum. Her kadinin, yakin bir kadin arkadasa ihtiyaci vardir.
    Bunlar da olmazsa, Part time bir is bulmaya calisin veya gonullu olarak bir yardim kurulusunda calisin.
    Yanlizlik Allah'a mahsustur derlerdi buyuklerimiz.

    YanıtlaSil
  51. Serrosacigim, asagida ki yazi arkadasin ve arkadasligin faydasini cok guzel anlatmis paylasmak istedim.

    "Friends
    Why do I have a variety of friends who are all so different in character? How can I get along with them all?
    I think that each one helps to bring out a "different" part of me.
    With one of them I am polite.
    I joke with another friend.
    I sit down and talk about serious matters with one.
    With another I laugh a lot.
    I listen to one friend's problems.
    Then I listen to another one's advice for me.
    My friends are all like pieces of a jigsaw puzzle.When completed, they form a treasure box. A treasure of friends!
    They are my friends who understand me better than myself,
    who support me through good days and bad days.

    We all pray together and for each other.
    Real Age doctors tell us that friends are good for our health.
    Dr.. Oz calls them Vitamins F (for Friends) and
    counts the benefits of friends as essential to our well being.
    Research shows that people in strong social circles have less risk
    of depression and terminal strokes.. If you enjoy Vitamins F constantly you can be up to 30 years younger than your real age. The warmth of friendship stops stress and even in your most intense moments it decreases the chance of a cardiac arrest or stroke by 50%.

    I'm so happy that I have a stock of Vitamins F!
    In summary, we should value our friends and keep in touch with them. We should try to see the funny side of things and laugh together,and pray for each other in the tough moments.

    Thank you for being one of my Vitamins!"
    Ben yukardaki recetenin faydasina inananlardanim.

    Gokce

    YanıtlaSil
  52. Ordaki Turklerle gorusmuyormusunuz hic. Cok hos nezih Turk aileler var Nagoya'da. Kendinizi yalniz hissetmezsiniz boylece.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül