27 Eylül 2011 Salı

Lamy Dosyası

Lamy'ler hakkında çok fazla sorulan sorular ve merak edilenler var.Ben de bildiklerimi yazmaya karar verdim.Lamy bir Alman markası.Lamy markasının bir çok alt başlıklı ürünleri olmasına rağmen ben en çok Safari modelini seviyorum.
 Safari modelinin sol tarafta görüldüğü gibi 7 rengi bulunmaktadır.Klipsi siyah olanlar eski üretim,yeni üretimler gri klipsli olanlar.Ben de görüldüğü gibi 4 rengi bulunuyor.Safari modelinin dolma kalem,roller kalem (tükenmez kaleme görüntü olarak benzeyen ama dolmakalem gibi yazan gereç
,tükenmez kalem ve mekanik uçlu kalem modelleri bulunuyor.Ben en çok dolma kalemlerini seviyorum ve onları biriktiriyorum.

Lamy 7 rengin yanında her sene sınırlı sayıda özel renkler satışa çıkarıyor.2011in rengi aqua marine idi.Bende  5 senenin rengi mevcut görüldüğü gibi.2007 beyaz rengim roller kalem sadece.

 (ilk fotoğraf) Lamy safari bir de dönem dönem bazı ülkelere özel renkler çıkarıyor.İsveç,Almanya ve Japonya benim bildiklerim.Kırmızı-beyazı 2010 yılında sadece Japonya için satışa çıkardı.

(ikinci fotoğraf) Lamy Joy kesik uçlu ve uzun yapılı bir kalem.Ben set halinde aldım.3 ayrı uç ile birlikte geldi.
 Soldaki uçlar Lamy joy'un uçları.Güzel yazı yazma dersinde kesik uçlar gibi yazılıyor.Kaligrafi için üretilmiş sanırım.
Sağdaki ise genel uçlar.Lamy dolma kalemlerini alırken 4 farklı uç seçeneği var.Dilediğinizi seçebiliyorsunuz. EF,F,M ve B. Bende EF yok ama diğerleri var en sevdiğim ise B ucu.
                  
 Lamy tükenmez kalem ve roller kalem.Bence çok da bir farkları yok normal,daha ucuza alınabilir kalemlerden.Sadece set kullanmayı sevenler için güzel düşünülmüş.
İlk fotoğrafta bütün uçlarla yazdım size belki bir faydası olur.Kalın yazmayı sevenler B ve M ucu deneyebilirler.İnce ve küçük yazmayı sevenler F ve EF'i denesinler.

Lamy Safarilerin renklerinin içi ile hiçbir alakası yoktur.Kalemin ne renk yazacağını belirleyen mürekkeplerdir.Lamy dolma kalemler için 7 renk kartuş bulunmaktadır.
*Violet
*Turkuaz
*Siyah
*Kırmızı
*Mavi
*Yeşil
ve bende olmayan siyah-mavi

Nerelerde satıldığı da en çok sorulan sorulardan biri.Bazı kırtasiyelerde satıldığını duydum bunun haricinde nette aratabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir Gizem :)

Başka sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.
Lamy alanlar ya da lamy si olanlar göstersin ben bayılıyorum Lamy resimlerine bakmaya :)

Bol kalemli günler dilerim :)

20 yorum:

  1. benim bir Lamy'lerle ilgili ilk anım ortaokul zamanıma uzanıyor. Anadolu lisesine ilk başladığım sene, hazırlıktayız. Sınıfımızda ilkokul 3'e kadar Almanya'da yaşamış bir kız var. Tanıştık, yakın arkadaş olduk. Onun bir kalemi vardı. Dik koyardın, hafifçe vurdun mu takla atardı. Bayılırdık onunla oynamaya...
    Senin Lamy'leri ilk gördüğümde o kalemin bir Lamy olduğunu anladım. :) Hadi dedim paylaşayım, seninkilerde takla atıyorlar mı :))

    YanıtlaSil
  2. Sergül çook tesekkür ederim! Bir çırpıda okuyuverdim. Daha birkaç kere okumam lazım! Bunları satan yerlere artık daha dikkatli bakacağım ayrıca net üzerinden bir adreste de bolca Lamy modeli buldum ancak uç seçenekleri çok yok malesef :/ Şimdiden kardeşimden dogum günü hediyesi olarak istedim bile utanmadan :) Joy'lar da benim favroim olacak gibi ama sana çok hak verdim bence de en güzel model Safari, tükenmez kalemlerinin çok bir numarası yok gibi duruyor. Bu sene ki hedeflerimden biri de bu olsun :) Çok güzel ve açıklayıcı olmupş gerçekten ellerine zamanına sağlık! :)

    Not: Facebooka yazdigim yorumun hemen hemen aynisi oldu ama neyse:)

    YanıtlaSil
  3. Bu arada Ankara'da Lamy arayanlar, hiç umulmadik yerlerde Lamy bulabiliyorsunuz. Bunlardan biri Ankuva'daki Bilkent Kırtasiye (en üst kattaki), ayrica Cepa'daki Nezih Kırtasiyede de birçok modeli mevcut. Bir de http://www.adamavi.com.tr/marka/lamy.aspx?CatID=30039&tabId=
    söyle bir web-sitesinde bazi modeller mevcut. Benim de bir katkim olsun Lamy severlere, meraklilarina :)

    YanıtlaSil
  4. Sonunda bana da bir Lamy aldiracaksin :)

    Burada gormustum aslinda bir kirtasiyede, roller pen miydi, dolma kalem miydi bilemiyorum ama simdi. Dolma kalemdir umarim ^^

    YanıtlaSil
  5. Amazon'da da satiliyormus tabii ki :P

    Al iste "Beyazi super, yok yok, sarisi daha iyi, yoksa kirmiziyi mi alsam ilk?"

    Hep senin sucun Serrose :P

    YanıtlaSil
  6. İlk defa senden duymama rağmen içimde bi alma isteği uyandırdın, işte bir kalem sever oarak bu kadar uzun yazı yazınca dayanamayacağım ve gidip alıcam bende bulduğum yerde :D

    YanıtlaSil
  7. konuyla alakalı değil ama senin bloguna yakışacak bir şey buldum http://get1virtualpets.blogspot.com/2010/04/orange-mix.html bak Karamel'e benziyor bloguna eklemek istersin diye düşündüm :)

    YanıtlaSil
  8. plndrkn
    Aaa atmiyor sanirim :)bak merak ettim.
    Denemeliyim :)

    serrantia
    Rica ederim :)En iyi kardes lamy alan kardes ;)
    Alir almaz haber vermeni bekliyorum ;)
    Ankara`dakiler icin iyi olmus.

    Berre
    Al al al :) Lamy bana bir kiyak yapmali artik ya :)

    Beyazi hemen kirleniyor haber vereyim ;)Sarisi cok tatli ama kirmizi da oyle :)
    Sucumu kabul ediyorum hakime hanim :)

    j.d.
    Almalisin cok guzeller ;)alinca haber ver merak ederim :)

    Shetuqce
    Tesekkur ederim ;)

    YanıtlaSil
  9. www.cultpens.com
    birkaç hafta önce keşfettim ben de du siteyi. lamy'nin ve diğer bir çok kalem markasının ürünleri burada satılıyor...

    YanıtlaSil
  10. ben de farkında olmadan ilk lamy'mi bu senenin rengi aqua marine olarak almışım :) peki ama önceki senelerin renklerini istesek bulamıyor muyuz, lime green'e gerçekten bayıldım çünkü :(

    YanıtlaSil
  11. İstanbul Ümraniye taraflarında oturanlar varsa burda bulduğum bir kırtasiyede her rengini buldum diyebilirim. Aquamarine de vardı sanırım. Dolma kalemlerin fiyatlatı ise 40 Tl'den başlayıp 100TL'ye kadar çıkıyordu. Uçlarına bir karar vereyim alıp hemen blogda yer vereceğim. Şu uç meselesi aklımı fena karıştırdı.

    YanıtlaSil
  12. merhaba sergül ben de sayende japonya'ya gitmek istiyorum. bugun lamy (kırmızı-f dolma kalemini) kalem aldım kendime ben de epeydir yazı yazan ve kalem, defter tutkunu biriyim. ben uçlu kalemlere hastayım ama pentel kalem hiç denedin mi?:)bir de blogda her yazının fontu ve yazı tipini bir yerden aynı yapma şansı var mı biliyor musun? blogumu düzenlemek istiyorum da. (blogspot için diyorum)

    YanıtlaSil
  13. merhaba sergül ben de sayende japonya'ya gitmek istiyorum. bugun lamy (kırmızı f uçlu dolma kalem) kalem aldım kendime ben de epeydir yazı yazan ve kalem, defter tutkunu biriyim. ben uçlu kalemlere hastayım ama pentel kalem hiç denedin mi?:)bir de blogda her yazının fontu ve yazı tipini bir yerden aynı yapma şansı var mı biliyor musun? blogumu düzenlemek istiyorum da. (blogspot için diyorum)

    YanıtlaSil
  14. Şu kalemler nasıl yazıyo bi video da hazırlasan diyom

    YanıtlaSil
  15. Şu kalemler nasıl yazıyorlar bi video yapsan çok iyi olur

    YanıtlaSil
  16. Alman malı kaba saba (mal sahibine benzer hesabı) ve taş gibi bir yapı. En nefret ettiğim şey kalemlerin tutukluk yapmasıdır. Lamy'yi sadece F (fine) uç barındırdığı için tercih etmiştim ve bu güne kadar da birçok marka ve model denedim. Bu kaleme ilk yazışta hayran kaldım. Bu adamlar mekanikten anlıyor. Aldığım model safari ve kesik uçları da koleksiyona katmak için sabırsızlanıyorum. Hani ne diyor bir yazar ''YAZMAK ÖLÜMÜN ELİNDEN BİR ŞEYLER KURTARMAKTIR.'' Tolstoy ;)

    YanıtlaSil
  17. Bu arada fiyatlar çok değişiyor araştırma yapmadan almayın.

    YanıtlaSil
  18. Kendim gibi bir Lamy aşığı bulduğum için nasıl mutlu oldum? Anlatamam:)

    YanıtlaSil
  19. scriks de yazmama problemim var lamy de böyle bir durumla karşılaşır mıyım ?

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül