14 Eylül 2011 Çarşamba

İspanyol Yemekleri



Geçenlerde bir Tayland cafe&restoran keşfettim.Ev hanımı bir japon bayan evinin yanındaki alana bir ek bina yaptırmış.Tayland yemeklerini çok sevdiği ve sık sık gidip geldiği için böyle bir yer açmayı uygun bulmuş.
Yeğeni Tayland yemekleri yapıyor.Aslında klasik restoranlardan değil.Hem cafe hem restoran hem de bir köşede Asya ürünleri satılıyor.Sabun,kıyafet,çay,hediyelik ürünler vb gibi.Ağustos ayının son haftasında İspanya yemekleri günü vardı.Aynı şehirde yaşadığımız bir İspanyol ve eşi Japon bayan düzenlemişti bu etkinliği.
Kişi başı 1,500 yen (34 lira civarı) ödüyorsunuz ve set menü yiyorsunuz.Biz daha önce hiç böyle bir etkinlikte bulunmadığımız için ve Yoshi'nin izin gününe denk geldiği için gittik.
Videoda biraz gösterdim ama gene anlatayım burada bir çok yere girerken ayakkabınızı çıkarıyorsunuz.Eve girerken çıkarmak yetmiyor yani :)
Yemekelre gelirsek.İspanyol adam küçük bir yerde yaşıyormuş.Bu yüzden yerel yemekler yapmayı seçmiş.Adam aslında gümüş tasarımcısı bu işi ek gelir olarak yapıyorlarmış.
 İlk önce kavun çorbası geldi.Soğuk olarak servis ediliyor.Normalde içerisinde domuz sosisleri vardı ama bizimkilere eklemediler.Tadı hafif tatlı,kavunlu bir şeydi.Bence çorba olarak değil de tatlı olarak servis edilmeliydi.Yarım bıraktım  malesef.
 Salata tad olarak bizim patates salatasına benziyordu.Hafif pişirilmiş mini domates,patılıcan,biber ve bolca yeşillik vardı.
 Ve meşhur paella.Paellanın bir çok yapılış şekli varmış.Bu daha çok evdeki malzeme ile yapılan türüymüş.Bizim ki makarnadan yapılmıştı üzerinde karides ile servis edildi.Karidesleri Yoshi'ye verip kalanını ben yedim :)
Ve en son tatlı.Kırmızı şaraba yatırılmış armut dilimi ve vanilyalı dondurma.Ben bunu da pek sevmedim ama yedim.Belki de Japonya'nın armutlarının lezzetsizliğinden böyle oldu tadı.

Özetle güzel ve değişik bir tecrübe oldu bizim için.

Japonya'da bana sürekli Türk yemekleri günü yapsana teklifleri gelir.Ben çekindiğimden bir de yemek yapmayı  yeni yeni öğrendiğimden çekiniyorum.Ama gidip görünce fazla korkulacak bir durum yokmuş.Güzel ve kolay menü önerisi olan :)

16 yorum:

  1. bence içlerinde en iç açıcısı salataydı yeşile dayanamıyorum.....ama tabi hepsini denemekde eminim ayrı bir tecrübedir....eğer türk yemekleri günü yaparsan bence
    başlangıç olarak yayla çorbası,
    ara sıcaklara sigara böreği yanınada bizim kokulu otlardan(orda ot durumu nasıl bilemiyorum bulamazsan ben yollayım sana)borani yap...
    ana yemek olarakta izmir köfte yada ali nazik,daha da olmadı karnı yarık pilav falan yap,yanına salata yada cacıkla,
    tatlı olarakta sakızlı muhallebi bak nasıl yicekler...(çok mu ağır oldu)
    ayyy menüye bakarmısınız yok yok...

    YanıtlaSil
  2. bence tarhana çorbası gibi yöresel bi çorbayla başlayıp (orda var mı bilmiyorum ama) daha sonra kuru bakliyat veya ne tercih ediyosan genel sulu bir yemek olabilir bizim terayağlı pilavımız ve sütlaçla bitirebilirsin - pilava yapcakları yorumu merak ediyorum doğrusu

    YanıtlaSil
  3. Bence yapmalısın.. Kurufasülye pilav cacık bile yapsan onlar için yepyeni birşey ve de farklı :) ayrıca da ben çok severim..

    YanıtlaSil
  4. ah ben de cok korkardim nasil agirlayacagim onca misafiri begenmezlerse vs diye. ama sonra baktim keyifli bile oluyor. tavsiye ederim :) hatta soyle bir anim da var. bir gun misafir davet edince kadayif yaptim. resmen berbat oldu. boyle kotu kadayif olamaz. bayildilar! bilmiyorlar ki gercegini. dolayisiyla yemekler kotu olsa bile komliman almak kesin, turkiyede olmayacak bir luks yani :)
    bizim misafirler firinda patatesli kofteye bayiliyor tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Yemekler karşıdan bakınca fena durmuyor aslında ya. Tabii denemek cesaret ister. Benim böyle bir fobim var. Önce karşımdakine yediriyorum. Yarım saat içinde hala normal davranışlar sergilemeye devam ederse kendim yiyorum. :P Napayım çok korkuyorum zehirlenmekten. :))

    YanıtlaSil
  6. Ben karniyarik-borek-cacik-sutlac derim :) hatta starter ezogelin corbasi da super olur. Su gruba bayilmayan yabanci arkadasim olmadi hic :)

    YanıtlaSil
  7. Çorba olarak erişteli yoğurt çorbası, ara sıcakta paçanga böreği ve havuç-kabak mezesi. Ana yemekte patlıcan oturtma-pilav ve tatlı olarakta sütlü revani yap.
    Hepsi birbirinden kolay ve pratik. İstersen sana hepsinin tarifini verebilirim. Çok rahat 3 saate çıkar hepsi ortaya

    YanıtlaSil
  8. Bu arada şimdi farkettim ratatoule ile hemen hemen aynı menüyü vermişiz şaka gibi :))

    YanıtlaSil
  9. türk yemeklerine ne kadar yatkınsın bilmiyorum. O yüzden biraz temkinli yaklaştım.

    Mercimek Çorbası (mercimek umarım satılıyordur orada)

    Yaprak Sarması(Sarmısaklı Yoğurtlu)- Yaprak bulma durumunu nasıl?
    Nohutlu Pilav
    Cacık
    Sarma yerine Dlayan köfte İzmir köftesi gibi seçenekler de var.

    Tatlı olarak Kazandibi diyeceğim ama pudra şeheriyle yakma olayı var.

    Kısır çok ilgilerini çekebilir.

    YanıtlaSil
  10. Geçen günkü Universla linkine gidince eşinizin yaptığı Chahan videosunu gördüm. Büyük ihtimal bugün onu yapacağım. ^^

    YanıtlaSil
  11. bence dee, sen de yapmalısın Serrosecum. en güzelinden yapacağına eminim ;) cacık ve biber dolması yapabilirsin mesela. sonra taze fasülye veya karnıyarıkla pilav. tatlı olarak da sütlaç pratiktir. ben ne seviyorsam onu yazdım galiba ^ᴥ^

    YanıtlaSil
  12. ayy menüye bak, bunu türkiyede satmayı bırak misaifirn önüne çıkarsan, ayıp olur, sen hiç çekinme bence harika şeyler çıkarırsın, japonlar az yemek yediğini anlasınlar ayol bu ne :)))

    video da çok tatlıydın bu arada söylemeden geçemiycem :)

    YanıtlaSil
  13. Sesini duymak güzel;)

    YanıtlaSil
  14. Herkese

    ayy ne menuler cikmis boyle
    malesef bir cogu burda bulamayacagim urunler+astari yuzunden pahaliya gelecek urunler+benim yapmayi bilmedigim seyler :)
    ama supersiniz canimi neler neler cektirdiniz :)

    YanıtlaSil
  15. Seramik ustası Teppei YAMASHITA'nın söyleyişisini dinledikten sonra. Cacık demekten vazgeçtim. ^^
    Japonlar yoğurtu tatlı niyetine içine reçel koyup yiyiyotlarmış. Bu yüzden cacık yemekte alışmaya zorlanıyorlar veya hiç yiyemiyorlarmış. ^^

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül