7 Eylül 2011 Çarşamba

Doğum Günüm Nasıl Geçti


bol foto uyarmadı demeyin :)
 Bizim evde doğum günü etkinlikleri 1 gece önce başlar :) 29'un gecesi bizim hemen her kutlamamızı yaptığımız yakinikuya(Kore usulü barbekü rest) gittik.Burada en sevdiğim şey şu elimde görülen limonlu kokteyl.Biraz güçlü beni 2 tanede çakırkeyf yapıyor.Benim alkolle pek aram iyi değildir.Bira falan pek sevmem.Ama bu var ya bu çok seviyorum ekşi ekşi off :)
 Masamızdan bir gürüntü.Daha sonra bu restoranı detaylı anlatmayı düşünüyorum bu ipucu olsun :) Izgara masanın ortasında :) Restoranda Yoshi'den emir geldi yarın sabah erken kalkılacak ona göre diye.Her zaman ki gibi doğum günümde ne yapacağımızdan haberim yoktu.Tek bildiğim tamda sevdiğim gibi değişik bir şey yapacaktık.Burada söylemeliyim ki ben kalpli,mumlu,tek taşlı doğum günü kutlamalarını hiç sevmiyorum.Çooook klasik ve sıkıcı hiçbir atraksiyon yok :( Şükür ki Yoshi beni çok iyi tanıdığından her sene beni şaşırtıyor :) Eski doğum günü kutlamalarımızın en altta linkini vereceğim.
 Sabah 9'da evden çıkılacak demişti.Bu da demek oluyor ki 8 de uyan :) Erkenden uyanıp,hazırlanıp atladık arabamıza ben hala dünyadan bir haber tabii ki.2 saat araba yolculuğundan sonra Yaizu şehrine vardık.Geçenlerde bu şehri televizyonda izlemiştim.Balık marketi falan gezmişlerdi.Yoshi'nin planında olmamasına rağmen benim isteğim üzerine balık marketi gezdik.
 Burada video çektiğmizden fazla fotoğraf çekmemişiz.Japonya'da bana hep sorarlar nerelisin ben de hemen derim sizce nereliyim?Aşağı yukarı cevaplar aynıdır ama ilk defa Kolombiyalısın denildi :) Hiç bilen olmadı şimdiye kadar :)Balık marketi gezdikten sonra arabamıza binip yola devam ettik.
 Böyle bir yapının önüne geldik.Tabii ki ben şaşırdım.Burası ne acaba diye.Baksanıza ne olabilir sizce?Hemen söylüyorum burası Shizuoka şehrinin el sanatları parkı gibi bir şeydi sanırım.Bir alan içerisinde farklı farklı kurslar vardı.Ben kilden/çamurdan bardak yapmayı çok istiyordum bunu bilen balığım bana doğum günü hediyesi olarak bu şansı verdi.
 İşte biz :)Çok keyifli bir hocayla 1 saat boyunca bardağımızı yaptık.2 seçenek vardı.Elde ve makinede hani böyle dönüyor ya onun üzerinde.Biz elde yapmayı seçtik bir daha ki sefere makinede yapacağız :) Bardaklarımızın fırınlanması,ilaçlanması 2 ay kadar sürecekmiş.İşlemlerden geçtiğinde bize yollayacaklar.Şafak sayıyorum yani :)

 Bu alanın ortası çok ama çok güzel bir park.Çevresindeki her bina ayrı bir kurs alanı.Kumaş boyama,cam buzlama,cam,bambu maketler,bardak yapımı vb gibi seçenek çok.Keşke bize yakın bir yer olsaydı.
 Bardaklarımızı yaptıktan sonra aynı bahçe içerisinde olan soba restoranına gittik.Soba bir japon yemeği.Aşağıda var fotoğrafı.Japon restoranlarına gittiğiniz zaman genelde yeşil çay ikram edilir.Siz masaya oturur oturmaz getirilir.
 Bardağını bitirmiş hafif yorgun ama mutlu capon balık :)
 Burdan sonra plan ne acaba diye düşünen Serrose :)
 İşte bizim sipariş ettiğimiz sobamız.Dağ sebzeli sobayı seçmiştik.Soba makarnaya benzese de tadı ve yapılışları farklı ve soğuk servis edilir genelde.İçerisinde bizim yeşil turplara benzeyen bir sebze,taze soğan vardı.Üzerindeki yeşiller ise yosun yani nori.Yemeğimizi bitirdikten sonra Yoshi şimdi hangi kursa girmek istersin diye sordu.Benim canım hiçbirini istemeyince bilmeden planı bozmuş oldum.Meğer diğer kurslara da girmek isterim diye düşünmüş.Ben istemeyince koca bir gün kaldı önümüzde.
 Madem buraya kadar geldik ben Shizuoka'nın plajını görmek istiyorum deyince.Tekrar yola çıkıp plaja doğru gidiyorduk ki.Dağın tepesinde kocaman bir tapınak gördük.Tabii ki hemen gidilmeli görülmeliydi.Yoshi'de geçenlerde tvde görmüş meğerse burayı.Hemen otoparka girdik.Görevli gelip 2 yol var ya merdivenlenden çıkacaksınız ya da yarım saatlik araba yolculuğu ile direk gideceksiniz.Eeee biz tabii ki öğlen sıcağını da hesap ederek 2.yolu seçtik.
 Arka yolun manzarası süperdi.Dağ,deniz ve şehir manzaralı bir yol hayal edin.Tepeye vardığımızda böyle bir harita karşıladı bizi.Ben hala hiçbir şey anlamamıştım.
 Sonra bir baktım ki biz teleferiğe bineceğiz.Evet evet dağ başında mutluluk çığlıkları atan yabancı bendim :) 13 yıl sonra teleferiğe binecektim :) Çoook severim ki ben.5 dakikacık sürse bile çok güzeldi.
 İşte teleferikten indikten sonra birazcık daha yürüdük ve karşımızda tapınak.Daha sonra tapınağın yazısını yazacağım bekleyin.
 Bu tabelayı görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimize şükrettik.Aşağıdan buraya 1100 basamak varmış.Bunu öğlen 12 sıcağını hesap ederek düşünün lütfen.Ve şu tabeladan tapınağa daha 59 basamak var :)
 Bu tapınak şimdiye kadar gördüğüm en zengin,en süslü tapınak :)
 İşte aşağıda görülen yol bizim arabayla geldiğimiz,tapınağı gördüğümüz yol.
 Serrose teleferiğe binerken geri dönüş yolu.Tapınak gezildi :)
 Baksanıza gölgemize ayyy ayyy bakınca gene mutlu oluyorum :)
 Aşkım-kocam-capon balığım-Yoshi :)
 Veee şapşal gülüşlü serrose  :)
 O kadar sıcaktı ve o kadar yorulmuştuk ki kendimizi dondurma ile ödüllendirdik.Bu bölge çilek tarlaları ile meşhurmuş.Bu yüzden pek sevmesem de çilekli-kakaolu dondurmayı seçtim ben.Yoshi böğürtlenli seçti her zaman ki gibi :)
Planımızda ufak bir sapma oldu ama sonunda plaja gittik.Ve karşımızda gökkuşağı :) Çok çok mutlu olduğumu,şımardığımı söylememe gerek var mı :) Eeee bu kadar gezdik ve gene acıktık.

Kendimizi bir italyan restoranına zor attık.Ama hiç güzel değillerdi :( Sanırım Japonya'da yediğim en kötü yemekti :( Bilmediğiniz bir şehirde,bilmediğiniz bir restoranda böyle şeyler olması çok normal napalım :)
Yemeğimizi yedikten sonra benim isteğim üzerine starbucksa gidip canım içeceğimle vedalaştık :)
Veeee sonunda evimize dönüp pastamı kestim.Daha önce söylemiştim.Bu pasta dondurmadan hem de winnieli :)
En çoğunu ben yedim tabii ki doğum günü çocuğu olarak :)

İşte bir doğum günüm daha böyle geçti.Buraya kadar okudunuz mu bravo size :)

2008 doğum günü etkinliğimiz burada :)

2009 doğum günü etkinliğimiz burada

2010'da Türkiye'deydim :) o yüzden yok :)

23 yorum:

  1. Kocaman bir maşallah demek istedim size, her yeni sene daha çok güzellikler getirsin, nice yaşlara :)

    YanıtlaSil
  2. Okudum tabiii :))) Tekrar nice mutlu yaşlar diliyorum sana, balıkla! Oraları bir gün beraber gezelim diyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Bir güne ne kadar çok şey sığmış :)
    Pastaya bayıldım ayrıca.
    Tekrar tekrar iyiki doğdun ve size binlerce kez maşallahhh :)

    YanıtlaSil
  4. mutlu bir yaş diliyorum canım.
    kocacığın nefiss bir gün hediye etmiş sana belli ki:))

    her yaşın daha da güzelleşerek gelsin umarım kiii

    dogum günün kutluu olsuuunnnn

    YanıtlaSil
  5. Doğum günün kutlu olsun, sevdiklerinle nice mutlu yıllara:) çok güzel bir gün geçirmişsiniz, maşallah nazar değmesin diyorum, bizimle paylaştığın için de teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Yoshi ile upuzun sağlıklı ve mutlu yaşlar....

    YanıtlaSil
  7. DOğumgünün kutlu olsun, umarım yeni yaşın tüm dilediklerini getirir sana ;)) Buarada süper geçmiş doğumgünü etkinliği, bol atrakasiyonlu ve sürprizli, yani benim de en sevdiğimden :))

    YanıtlaSil
  8. Sergüll dogum günü hediyelerin süpermis! Seni bu kadar cok seven ve gerçekten iyi tanimis bir esin oldugu için çok sanslisin.. Sadece bir kaç sorum olacak. Öncelikle ben Japonya'da sanirim en çok yemekleri özlemisim :) O Kore barbekü restoranlari süperdi bence de! Daha ayrintili yazip takipçilerinin agzinin sularini akit derim;)
    Ben yanlis mi hatirliyorum acaba sobayi ben hep sicak yemistim? (ya da acaba hep udon mu yedim kendimi soba diye kandirip:))
    Geçmiş dogum günün kutlu olsunn!

    YanıtlaSil
  9. Canım benim yeni yaşındada balığınla mutlu ve huzurlu bir yıl geçirirsin umarım .
    doğum günü kutlamalarında çok anlamlı olmuş özellikle bugünün anısı hep taşıyacak bardağınız , gökkuşağı , teleferik hepsi senin mutluluğun için çabalamış sanki.
    Çok zarif ve ince düşünceli bir sevdiğin var ne güzel.
    Nice mutlu yıllara

    YanıtlaSil
  10. bir harf bile atlamadan okuduğum ve zevk aldığım bir post olmuş.mutlu yaşlar:)

    YanıtlaSil
  11. O tapınağın yeri ne güzel öyle ya! Yeşil yeşil. Teleferik de var Bursa'daki gibi. Ne güzel.

    Yoshi çok düşünceliymiş. Ne güzel bir doğum günü hazırlamış sana.

    Bir kez daha: O pasta harika görünüyor.

    Yemeklere bir şey diyemeyeceğim. Fotolarda güzel görünüyor ama hiç yemedim. :((

    YanıtlaSil
  12. ne güzel bir doğum günü olmuş, ama ben kaplumbağalı doğum gününe hayran kaldım :)
    Balık'a tebriklerimi ilet ne de güzel düşünmüş.

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel dolu dolu bir doğumgünü geçirmişsin Serrose'cum!Aferin Yoshi'ye:)
    Birlikte nice uzun seneler geçirin inşallah!

    YanıtlaSil
  14. Dogum gunun kutlu olsun Sergul:) Cok guzel bir dogum gunu hediyesi olmus. Yoshi de gercekten cok dusunceliymis.

    YanıtlaSil
  15. Bundan sonraki doğum günü etkinliklerin daha uzuun, etkinlik raporların daha daha uzun olsun inşallah amiiiiiin :)
    Gölgenizin fotoğrafına ayrıca bayıldım!

    *Yazının beklettiğine değmesi de ayrıca takdire şayan :)

    YanıtlaSil
  16. doğumgünün kadar parlak, renkli, zevkli bir yazı olmuş. Ellerine sağlık. Aklımda ise ilk fotodaki içecek kaldı tabii:)

    YanıtlaSil
  17. sevgili Sergül harika bir gün olmuş, keyfiniz daim olsun, maşallah diyorum:)
    nice güzel yıllara, doğum gününü kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  18. Nice yıllaraaaa^^
    cok güzel görünüyor hersey, atolyede seramikten bardak yapmak cok guzel bir etkinlik olmus bence.

    bu arada benimde japon-Kore hastası bir kuzenim var:) kesinlikle bir caponla evlenmek istiyor. Buradan göründügü üzere guzel bisey sanırım^^

    YanıtlaSil
  19. serrosee doğum gününü foursquare'den yada twitterdan kutladım sanırııım çünkü o sıra internetim yoktu. twitterdan da mentionlarımı görmüyorsun yahu. neyse söylemek istediğim tekrardan, burdan nice güzel yaşlara, iyi ki varsııııın :)

    YanıtlaSil
  20. Sergülcüm bu yazıyı nasıl atlamışım, doum gününü nasıl buradan kutlamamışım inanamadım...Benim yazılarımı bile okumayıp, bir tek seni okuyan Nazlı bile okudum sanmıştır.
    Doğum günü etkinliklerine bayıldım bayıldım bayıldım.Tam benim tarzım.Bir günde bir kaç günlük şey yapmak...
    Çok öpüyorum seni , hep güzel yaşlara yıllara...

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Rosa oncelikle yeni yas gununu kutlar mutlu nice yillar dilerim sana. Yukarida katilma firsati buldugun kurslardan bahsetmissin. Bence kos o kurslara katilmayi surdur. Cunku yasamin herhangi bir aninin ellerinizle bicimlenmesi bununla mumkun. Neyse guzel insan Rosa beni sana iyilikler dileyen bir agabi olarak bil. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  22. Müthiş bir doğum günü etkinliği olmuş, sürprizli :D Hem de nereye gideceğinize anlık karar veriyorsunuz, tam benlik. Bayıldım bayıldım!
    Tapınak yoluna giden fotoğrafı gördüğümde ağlayacaktım nerdeyse *-* Ve diğer fotolar tapınak, teleferik, kursun bahçesi muhteşemmm! Kurobe Barajı fotolarına baktım az önce de. Senin fotoğraflarını gördükçe Japonya aşkımdan deliriyorum :D Tatil yetmiyor bana, yerleşmek istiyorum.. Allahım inşallah bir an önce o yolları tepmeyi nasip eder bana da... (yorumumu okuyanlar lütfen dua edin :))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül