25 Ağustos 2011 Perşembe

Toy Camera

 Tsunami sonrası yazımda bahsettiğim sebepten ötürü hep ertelediğimiz toy camera alma işini de hallettik.Hazır bir model almak yerine büyüklere bilim adı altında çıkan derginin model kamera sayısını aldık.Yukarıdaki gibi görülüyor kapağı açtığınızda bir kutu bölümü var bir de en arkada dergisi/kullanma kılavuzu.

 En arkada bulunan kullanma kılavuzunda yapım aşamaları da anlatılıyor.Dergi her ne kadar benim için alınmış olsa da...
 ...erkeklerin böyle şeylere ilgisi malum.Hem dergi de japonca olunca kontrolü tamamen Yoshi'ye bıraktım.
 İşte kutudan çıkan plastik parçalar.Toy camera denmesinin sebebi gerçekten oyuncak gibi olması.Tamamen plastikten ve biraz yapımı zor.
Ve kameramızın bitmiş hali.Filmimizi takıp hemen okyanusa koştuk.Filmimizi bitirince hemen fotoğrafçıya gittik 2 saat sonra gelin,alın dediğinde zaman geçmek bilmedi sanki.
Zaman dolmadan 5 dakika önce varmıştık fotoğrafçıya zarfı alır almaz içindekilere bakmak istemek,acaba ne çıktı,nasıl çıktı diye heyecanlanmak!Unutmuşuz bu duyguları bize çok iyi geldi.Daha sonra paylaşırım fotoğrafları.

Toy camerayı asıl zevkli yapan filmi banyo ederken değişik teknikler kullanmak diye okudum bir çok yerde.Malesef biz eski tekniklerle yıkayan bir yer bulamadık(ve malum evimizde bize bile ayrı oda yokken karanlık oda bir hayal şimdilik).Filmlerimiz makineden çıktı.O yüzden çok değişik değil fotoğraflar ama bizim için çok heyecan verici.2. filmi yarıladık bile.
Bir de bu model biraz kullanması da zor.Benim görmeyen gözüme göre değil :) tepeden bakıp çekiyorsunuz ve iyice focuslamanız lazım.Benim gözümün net gördüğü fotoğraf bulanık çıktı :) çünkü benim 2 gözümün dereceleri çok farklı,gözlükle bile sıfırlanamıyor.Gözlük iyi görmemi değil,daha iyi görmemi sağlıyor ama öğrendik ki bu model için uygun değilim ben.
Tüm bu sebeplerden ötürü kamerama Yoshi tarafından el konuldu :) Ona çaktırmayın kamerayı ona verdim sanıyor :)


4 yorum:

  1. ahh ne güzel siz bir sonuç almışsınız. ben makineyi bitirdiğimde elimde bir parça kalmıştı:P
    bir 36lık harcadım ama ı - ıh sonuç yok.
    o yüzden görüntü olarak duruyor rafta.
    sizin sonuçları görmeyi çook isterim.

    YanıtlaSil
  2. Makine çok tatlı sonuçlarını merakla bekliyorum..

    YanıtlaSil
  3. banyosuyu
    sonuclari hemen yazdim bak senin icin :) teklifimi biliyorsun

    elfony
    geldi sonuclar :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül