4 Haziran 2011 Cumartesi

Tokyo Defterim


Kendimi bildim bileli kırtasiye manyaklığım vardı.İlkokulda okula en büyük kalemkutularla giden bendim.Yanımda en az 20 kalem olmazsa olmaz sanırdım.Hani şu yazılılarda fazla kalemi olan var mı? diyenlerden hiç olamadım.Japonya'ya gelmeden önce Japonların da böyle bir hastalığı olduğunu bilmiyordum.Bence kırtasiye en büyük pazarlardan biri Japonya'da.Yani ben böyleyken,ülke böyleyken nasıl almadan durabilirim? Bu yazı 2010 un ekiminden beri bekliyor :) Geçen sene ekimde Tokyo gezimize gitmeden önce almıştım bu gezi defterini (evet böyle bir bölüm var :) )

Defter  seçimi size kalmış düz,çizgili,kareli.Ben kareli almıştım evde masking tapelerimle süsledim bir güzel.Çeşitli fontlarda Tokyo yazdırıp üzerine yapıştırdım.
Veeee son görünümü böyle oldu.Tabii 3 günlük gezi için biraz fala oldu ama benim amacım bundan sonra Tokyo'ya her gidişimizde defterimi yanıma alacağım.Ekimdeki gezimizde sıcağı sıcağına notlar aldım,haritaları,fişleri,peçeteleri,tren biletlerini yapıştırdım içine :)

Yani zaman zaman açıp okuduğumda o anları detayına kadar hatırlayabiliyorum :)

Sizin var mı gezi defterleriniz?

18 yorum:

  1. Eskiden Dünya Gençlik Merkezi diye dükkanlar vardı.Hatırlıyorsundur kesin onları.Bayılırdım ben de saatlerce kalemlerle,defterlerle oynamaya.Neden kapandıysa..Alternatifi bile yok artık,çok orjinaldi ordaki herşey..

    YanıtlaSil
  2. Kırtasiye manyaklığı bende de var gelsem oralara çıldırırım eminim;)

    defter de çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. Gezilerin biletlerini haritalarini ben de saklarim, da oyle bir kutuda dururlardi. Guzel fikirmis bu :)

    YanıtlaSil
  4. defterim var! ama içinde her şey var. bu yüzden biri biter, öbürü başlar. dediğin gibi, biletler, peçeteler... hepsi birlikte bende. :)
    Ve... Dışını süslemene bayıldım. Hep arıyor, ilginç bir defter bulup alıyordum... Kendin tasarlayınca daha güzel olmuş. Tebrikler............ kimyon.

    YanıtlaSil
  5. Ben de bu kadar defteri ve kalemi nerede kullanıyorsun diyordum:))

    YanıtlaSil
  6. benim de acayip kırtasiye manyaklığım var. okul hayatımın her döneminde harçlığımın tümüne yakınını kalemlere vs'ye yatırmış bi insanım. ve defterine bayıldım. fikrine de bayıldım. bundan sonra ben de bi gezi defteri oluşturucam. daha genel olarak tabi :)

    YanıtlaSil
  7. kırtasiye ve kitap,kalem delisi olarak ben de çok beğendim ! evdeki kalemleri toplasan 10 öğrencilik kalem var belki de fazlası :) napiyim,beni en iyi sen anlarsın :)

    YanıtlaSil
  8. var var , ayy çok güzel:)) ben de Japonya seyahatim için defter tutup içine her şeyi yapıştırmıştım, kocaman olmuştu defter, hala kitaplığımda saklıyorum:) sonra alışkanlık oldu, her seyahatte mutlaka küçük defterim yanımda oluyor, herşeyi not alıyorum, fişleri saklıyorum, sonradan yazısını hazırlarken acayip yardımcı oluyor:)
    Tokyo seyahatlerinle dolup taşsın defterin , çok güzel çok:)

    YanıtlaSil
  9. :((

    yok böyle defterim, sayende bir fikir oluştu..

    YanıtlaSil
  10. Aaaa güzel olmuş yaaa.bende çok begendim.

    YanıtlaSil
  11. bende sana yasak koymak istiyorum :) lütfen bi harika kırtasiye malzemeleriyle beni özendirme ühühüh :(

    şaka bi yana bende hastasıyım böyle şeylerin :)

    YanıtlaSil
  12. Bi gün benim de olacak-dilek diledim;)
    yüzsüzlüğüm gitsin diye hahahaah:))

    YanıtlaSil
  13. Çok beğendim !İlk seyahatime böyle bir defterle gideceğim çünkü hep aklımda olan birşey , zaten o saydıklarını topluyorum da bir defterde değil , kutuda...
    Güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  14. bu fikir şahane! niye şimdiye kadar özel bir gezi defterim olmadı ki?!

    YanıtlaSil
  15. Alakasız bir yorum olabilir ve bu yüzden affınıza sığınıyorum ama nishmark'ta çok güzel defterler kalemler var.Reklam yaptığımdan değil ilginizi çekebilir diye düşündüm. Saygılarımı sunuyorum.

    YanıtlaSil
  16. Ben de senden gördükten sonra,güzel bir fikir olduğuna kanaat getirip böyle bir defter oluşturmaya başladım.Yazmak,tekrar tekrar açıp okumak çok güzel oluyor.Teşekkürler Sergül :))

    YanıtlaSil
  17. eline saglik ne guzel olmus,yukarda bi yorumda Dunya Genclik Merkezi demisler,ahh ah,sirf onun icin Bakirkoy'e az gitmedik harcliklari bitirmeye,seneler sonra hala elimde ordan alinmis defterlerim var(uzerinde anime karakerleri var haha),gecen esimle konusurken eskiden bi kalem kutu vardi hani yanlarindan silgi yeri cikardi,baska biyerine basardim gizli bolmesi olurdu falan diye anlatinca aa evet nasilda unuttum dedim,ama atmisiz benimkini sanirim yok elimde....

    melek

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül