3 Mayıs 2011 Salı

Puslu Kıtalar Atlası



İhsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası bana çok kereler tavsiye edilmiş bir kitaptı.Googleda arattığınız zaman bir çok hararetli seveni ile karşılaşıyorsunuz.E bu kadar ilgi toplamış bir kitap tabii ki çok merak ediliyor.1995 yılında çıkmış kitap ben 2011 de okudum :) Aslında kitabı kitapçıdan alıyor olsaydım diğer kapak tasarımını isterdim netten alınca bu çıktı şansıma.
Şimdi gelelim kitap hakkında ne düşündüğüme :) garip ama kitap beni çok etkilemedi.Severek ve hızlı okudum ama kitap bittiğinde hmm bitti dedim kaldırdım.Eski kelimelerin kullanılması,hikayelerin birbiri ile bağları çok güzel kurgulanmış.Yazarın tarih bilgisi çok güzel yansıtılmış ama bu kadar işte.Zevkle okudum bitti.Dönüp dönüp okuyanlar,sonunda ağlayanlar,ilk 5 kitabımın içinde diyenler çoğunlukta anladığım kadarıyla.Ben garip azınlık içerisindeyim :)
Sonuç olarak iyi ki okudum listemden bir madde daha gitti ama büyüttüğüm kadar değilmiş gözümde ne yazık ki.
Eee okuyanların yorumlarını bekliyorum merak içerisinde!

edit:kitap 20 den fazla dile çevrilmiş sabahtan beri aranıyorum hangi dillere çevrilmiş diye bulamadım bir şey.

Bulabildiklerim

Fransızca
Macarca
Korece eee gerisi? cok merak ediyorum

15 yorum:

  1. En çok satanlar bölümünden kitabı alırsın okursun .. EE bumuydu bu niye bu kadar satıyor ki? dediğim çok olmuştu.. Sende onun gibi birşey hissetmişin..

    Bu arada manzara güzelmiş.. Şunuda eklemeden geçemiyeceğim.. Ulan ben japonyayı esahtan özledim ha .. Kore yi de özledim japonya yıda .. ne yapsak oralara mı yerleşsek : )

    YanıtlaSil
  2. benim de en sevdiğim kitaplardan biridir. ilgimi çektiğinde yorumlara ben de bakmıştım ama kitabı okuyasıya kadar unuttuğumdan olsa gerek beklentim gitmişti :) kitabı iyi yapan kesinlikle kurgusu ve yazarın tarih bilgisi. şimdi kitab-ül hiyel'i okuyorum ama puslu kıtalar atlası'nın hikayesi daha güzeldi.

    YanıtlaSil
  3. Benim de çok beğendiğim kitaplardan birisi olmuştu.Yazarın anlatımı çok etkileyici.Ama öyle sonunda ağlamadım:)Kitab-ül Hiyel'i de çok tavsiye ediyorlar ama okumadım henüz.

    YanıtlaSil
  4. bir arkadaşım okumuş ve zeynep çok sıkıldım bence okuma demişti o gün bugündür korkarm bu kitaptan ben:)

    YanıtlaSil
  5. son zamanlarda hiç kitap okuyamıyorum bebek bakımı dışında tabi:) bir gün kitap okyacak olursam listeye aacağım kitaplar arasında bende adını çok duydum ama ne yazıkki duymakla kaldım.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok severek okumuştum. Evet ilk beş olmasa da galiba ilk 10 akoyarım. Kürk Mantolu Madonna da senin gibi oluştum. Sabahattin Ali'yi çok sevmem, kitap hakkında söylenenler derken çıtayı çok yükseğe çıkarmışım. Sergülcüm bir de biz zor okurlarız. Çok okuduğumujz için artık her seferinde daha iyi daha iyiyi istiyoruz . Valla bu yazarların da işi zor:))
    Çok öptüm seni sevgimle

    YanıtlaSil
  7. bende yeni başladım bu kitaba henüz kitbın içine giremedim bugün girerim inş. :)

    YanıtlaSil
  8. aradım taradım bulamadım şu 20den fazla dili:(
    filmi de çeklikmiş bi bunu gördüm.

    YanıtlaSil
  9. Çok tavsiye edilen bir kitap. Yazarın diğer kitapları da çok öneriliyor. Ege Üniversitesinde öğretim üyesi olduğunu yeni öğrendim. Kitabı da şu aralar okuyorum, etkileyici cümleleri var, olay örgtüsü kusursuz bence.
    Kitabın son yıllarda çok okunmasının sebeplerinden birisi de Issız Adam filmidir diye düşünüyorum, reklamı var zira.

    YanıtlaSil
  10. Almanca çevirisi ve çevrilip basımı yapılmayan ingilizce çevirisinden başka bulamadım ben.bence sen de:) bence ı-ııh, bence atmasyon, bulamadım diye sinirli miyim?
    -yok canııııııım..

    YanıtlaSil
  11. Gurkan Genc

    O duyguyu cok iyi bilirim :(

    manzara bildigin manzara canim evden cektim :)
    Boyle bir laneti vardir ozletir gel hadi yaa :)

    Pinky
    Ben kitabi bitirdikten sonra yorumlara baktim.O yuzden okumadan once bir onyargim yoktu ama iste cok begenildigini bilmem etkiledi.

    Kitap Kurduyum Ben
    Evet simdi Kitab-ul Hiyel tavsiye ediliyor ama kitap almayacagim icin bu sene okuyamayacagim

    zeynep
    :)) o kadar degil ama haksiz da degil :)

    ratatoule
    :)o listeler hep yaziliyor demi :)
    sevgilerimle

    laleninbahcesi
    Sen super bir okuyucusun ben o kadar degil :)tesekkur ederim cok.
    Bende opuyorum sevgilerimle

    tugbatugba
    hadi bakalim ins.

    Vamos Bien
    Bir sen bir de ben takilmisiz baska kimseden ses yok :)filmi bulamadim ben yolla bakim bana

    impossibility
    evet simdi diger kitaplari oneriliyor :)
    Ya issiz adam da var miydi kitap?

    Vamos Bien
    :)) ben de saatler harcadim yalniz degilsin!!

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar (:

    Ben de geçen ay okuyup benzer şeyleri düşünmüştüm Puslu Kıtalar Atlası hakkında. Fakat üzerinden zaman geçtikten sonra özledim hatta bu ay Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı kitabını okurken yeniden Osmanlı'ya dönmek Puslu Kıtalar Atlasını hatırlattı bana. Belki de böyle bir büyüsü vardır herkesin üzerinde diye düşünüyorum.

    Bu arada bugün sevgili Gürkan Genç okulumuzdaydı. Yaşadıklarını kısa kısa anlattı keyiflendirdi, gaza getirdi bizi. Sizin evinize konuk olduğunu okumuştum daha önce şimdi bu konuda yorumunu görüyorum tatlı tesadüfleri seviyorum, ne bileyim dünya gerçekten küçük galiba (:

    Ayrıca sadece Pembe Lamy'ye sahip birisi olarak o harika renk renk lamylerini ve pembe Pentax'ını acayip kıskandığımı eklemeden geçemeyeceğim (:

    YanıtlaSil
  13. Gokce

    Merhaba :)
    Bilmem simdilik Puslu Kitalar Atlasini ozletecek bir kitap okumadim ama olabilir :)

    Oo Gurkan cok geziyor kiskaniyorum bir soylesisinde olmak isterdim :(
    Evet tesadufler guzeldir ;)Kucuk gercekten kucuk

    Oyy Lamyleri tamamlamak istiyorum bunun icin para biriktiriyorum :) Pek pembe insani olmasam da 25 imden sonra pembeci oldum :)
    tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  14. Benim severek okuduğum bir kitap ben özellikle tarih ve felsefenin harmanlanışını çok sevdim bide İstanbulun geçmişi beni hep cezbetmiştir o dönemlerde yaşamak isterdim şahsen..

    YanıtlaSil
  15. http://anlatmahircim.blogspot.com öncelikle macera severler ve tarih ile ilgisi yakin olanlar bu kitabı mutlaka okumalıdır.Fazla söze gerek yok,eğer bir kitabın üstünde İhsan Oktay Anarın İsmi varsa düşünmeden alın okuyun,okutun..Sevgiler Saygılar..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül