22 Mayıs 2011 Pazar

Kimono Ve Yukata

 Kimono geleneksel Japon kıyafetine verilen addır.İpekten yapılmış bir kaç kattan oluşan giymesi ve bakımı çok zor bir kıyafet.Benim sinir olduğum bir şey var Japonların ne kadar milliyetçi olduğuna kimono giymeleri gösterilir.Günlük hayatta kimono giyen insan artık kalmadı.Düğün,cenaze,dans kursu,20 yaş kutlaması gibi günlerde giyerler genelde.Trende,yolda karşılaşmanız çok olası çünkü tren çok yaygın bir ulaşım aracı.Bizde de kına gecesinde,folklor oynarken yerel kıyafetler giyilir aynı görüyorum ben :)

Normalde evliliklerde geline kimono hediye edilir.Ben istemedim çünkü hem çok pahalı hem de giymesi ve bakımı çok zor.Hayatımda 2 kere kimono giydim.2 kişinin yardımı ile :) Siyah ve kırmızı.

Yukata ise yazlık kimonoya verilen ad.Giymesi kimonoya kıyasla çok daha kolay ve fiyatı daha uygun.Genelde pamuklu kumaştan yapılmıştır.Gençler tarafından tercih edilir daha çok.Yazın olan festivallerde giyerler renk renk  :) Benim 1 tane Yukatam var o da Türkiye'de :) Seray hediye getirmişti.Bu fotoğraf sanırım 5-6 yıl öncesinden.

Zaman zaman benden kimono isteyen mailler alıyorum malesef böyle bir talebe cevap veremem.Kimono almak isteyen Japonya'ya gelmeli :)

Sevgiler


4 yorum:

  1. Benim de bi tane kimonom var. Japonya'ya geldiğimde almıştım. Satıcı bayan 2. el olduğunu ve genelde düğünlerde giyildiğini söylemişti. Bi gün dolaptan çıkarıp giyebilirsem resmini çekerim ^.^

    Ve dediğin gibi giymesi çok zor :/

    YanıtlaSil
  2. Nyuu
    Yaa ne guzel vallahı foto beklerım o zaman :)

    Cileksuyu Sibel
    tesekkur ederim ;)

    YanıtlaSil
  3. Kyoto'da bir müze gezmiştik zamanında, bir kısmında da kimonolar sergileniyordu, aynı zamanda diktirmek için kumaşlar vs. getirmişlerdi, bir sürü kadın sipariş veriyordu falan. Kumaşlar dediğin gibi ipek ve harika desenlerdeydi, bakakalmıştık. Çok da pahalılardı elbete, kemerine bile para yetmiyordu diyeyim. Ben de kendime Tokyo'da ucuzlukta bir yukata almıştım. Sadece kimonoyla bitmiyormuş ama. 1-2 gün yanında kaldığımız hocanın eşi içine giyilecek beyaz içliği, çoraplarıve terlikleri (tapi miydi), kemer üstüne geçirilen ipi (adı herneyse) hediye etmişti de ancak tamamlanabilmişti. Evsahibinin ipek kimonolarını giyip foto çektirmiştik biz de görmemişler olarak :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül