13 Mayıs 2011 Cuma

Bir Dilim Karpuz


2011'in ilk karpuzunu Filipinlerde yemiştim ama pek tadı tuzu yoktu.Normalde Japonya'da karpuz çok tercih ettiğim bir meyve değil hem çok pahalı hem de o kadar para verip tadı bulamıyorsun.Dün market alışverişinde canım çekince riske girip aldım.Ya çok canım çektiğinden ya da cidden lezzetliydi :)
Bu incecik dilim 398 yen :) yani 7-8 lira ahh ahhh memleketimin karpuzu bile başka(Nihat Doğan mode on )

Karpuz kabuğu düştü mü denize oralarda?Burada yağmur mevsimi erken geldi.Kışlıkları geri çıkardım,sobayı yakmaya başladık  :( Filipinlerden bu tarafa tayfun geliyor bizi teğet geçecek ama etkisi hissediliyor.Gece için uyarı yapıldı çok yağmur yağacakmış.Bazı bölgelerde yağmurdan köprüler yıkılmış.
Yoshi haberleri izlerken 2012 gerçek galiba dedi.
Korktum :(
Sizce de gerçek mi?

Bak bir karpuzun yaptığına nereye bağladım :)

19 yorum:

  1. Gerçek olmasın 2012 çok korkunç :( daha düşmedi burlarda da hep yağmur. Televizyonda da biraz önce balıkların parça parça satıldığını ve çok pahalı olduğunu söyleyen bir Japon bayan vardı.

    YanıtlaSil
  2. karpuzu özlediğimi hissetim halbuki hiç aklımda yoktu..zira kirazı düşünmekten karpuza sıra gelmiyor:)

    YanıtlaSil
  3. morfiyonk
    benim canim erik istiyor cok her yerde fotograflarini goruyorum :(
    evet bazi baliklar pahali :( ne ucuz ki diyelim

    zeynep
    erik erik erik derim :)

    YanıtlaSil
  4. yen'i tl'ye cevirince insanin dili ucukluyor. "Bir dilim karpuz 7 lira mi, huh!" diye. Ama seyi merak ettim, Japon parasi acisindan bakinca fiyati ya da genel olarak fiyatlar nasil?

    Mesela, burada da pound'u tl'ye cevirmeye kalkissam, hicbir sey alamam. Ama pound bazindan bakinca, burada yasayan ve maasini pound uzerinden alan biri icin aslinda uygun fiyatlar.

    YanıtlaSil
  5. çok kötü yaaa :( az yakın olsan gönderirdim hemen çürümeyeceklerini bilsem yine gönderirim ama :)

    YanıtlaSil
  6. morfiyonk
    cok tesekkur ederim :( dayanmaz hem zaten ptt buraya gonderimi durdurmus salaklar :(

    Berre
    yani japonlara gore de cok ucuz olmasa gerek dilim ince cunku 4 kisilik bir aile icin tadimlik olur anca.
    Hala o kavrami tam yapamiyorum.Ama alisverislerde tlye cevirmeyi birakinca rahatladim ilk zmanlar hicbirsey alamiyordum :s

    YanıtlaSil
  7. Off olsa da yesek :) Ama çok pahalıymış orada yahu :/

    Buralarda da havalar korkunç desem yeridir. Bir sabah uyanıyorsun hava günlük güneşlik. 3 Saatte 2 makina çamaşırı dışarıya asıp kurutabiliyorsun. Sonra bir den hava patlıyor. Gök deliniyor. Şimşekler çakıyor... Bugün bütün gün kaloriferler yandı... Bilmiyorum, 2012, olmasın :/

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten pahalıymış.:-o
    2012 meselesine gelince,bazı şeyler kurgu filmlerde olur diyorduk,Japonyadaki tsunami fikrimizi değiştirdi.
    Türkiye coğrafyasıyla gerçekten şanslı bir ülke.

    YanıtlaSil
  9. Ben 3 sene evvel Tokyo'da bi markette 8 adet bamyanın Türk parasıyla 5-6 TL olduğunu görünce bi şok yaşamıştım. Şimdi bu karpuz beni pek etkilemedi, hele de 11 Mart badiresinden sonra eminim fiyatlarda artmıştır. Haftasonu eşimin ailesi almış karpuz, fena değildi. Ama yaz karpuzu kadar iyi değildi. Ama erik düştü, senin içinde yiyim mi? :P Çok kötüyüm di mi :/

    2012 geçek olmaz bence, çok erken yaa, olmasın, daha çok genciz ^.^

    YanıtlaSil
  10. Nispet yapar gibi olmasın ama biz burda koca bir karpuzu üçte bir fiyatına yiyiyoruz. Hemde tadından emin olarak:)) Bakma burdada karpuzun tadı kaçtı.İrandan mı ne geliyor. Ne kokusu var ne tadı. İçinden bazen çekirdek bile çıkmadığı oluyor yada beyaz minik minik çekirdekler. Çekirdeksiz karpuzun tadı mı olur? Bu japonlarda amma korkak oluyor. Güya bugün Roma bir depremle yok olacakmış diye bütün japonlar şehri terketmiş. Hiççç inanmam böyle saçmalıklara. 4 milyon yıldır var olan bir günde yok olmaz. Olsa bile o korkuyla yaşayıp bu günü neden yaşamayayım?
    Sevgiler Türkiyeden.

    YanıtlaSil
  11. İstanbul'da da kış geri geldi sahiden..Nasıl sert esiyor..Biz tsunami/depremde demiştik 2012 rivayetleri gerçek mi diye..İnsan ister istemez soruyor:( Umalım güzel şeyler gerçek olsun.

    YanıtlaSil
  12. Ben burada daha karpuz görmedim. Dilim dilim de neymiş. 3 er 3 er alır yeriz yakında. ^^ Geçen gün İzmir de T-shirt ile gezerken aniden havalar soğudu ve yağmur yağmaya başladı. Yakın da sıcaklar bastırır. ^^

    YanıtlaSil
  13. burada da yeni çıkıyor canım geçen küçük bi karpuzu 33liraya aldık bizde :) 2012 senaryolarına inanasım gelmiyor benim inşallah çok güzel bir sene olur da herkesi şaşırtır :)

    YanıtlaSil
  14. İyi günler ben gümrük genelgesi ile yurtdışından alışveriş yasağı ile ilgili iptal çalışmalarında yer alan bir görevliyim.Genelgenin iptali için görevli bir avukat bulundu ancak konuyu birçok kişi bilmiyor bu nedenle bizler facebook grubumuzun yanı sıra birde blog sitesi kurduk.Bu yasağı aşmamız için daha çok kitleye ulaşmalıyız lütfen linkimizi sayfanızda duyurun
    Teşekkürler.
    blog linkimiz;www.onlinealisverisyasagi.info

    YanıtlaSil
  15. Selam canim,oofff yaa karpuzla kafayi bozmusum bende bu aralar hic sorma,iyidir insallah deyip dogru kasaya:)

    YanıtlaSil
  16. Selam tatlim,HMmmmmm karpuz benimde son 4 aydir vazgecilmezlerim arasinda vallahi iyimi kötümü düsünmeden aliveriyorum ne yapayim canim cekiyor:)

    YanıtlaSil
  17. Bugün İstanbul'a yaz gelmiş gibi gözüküyor. Bakalım yeniden kaçmaya karar vermezse tabii.
    Karpuz konusunda ise: az önce alışverişten geldik, kilosu 2.5 liraydı, ki bu pahalı hali. 50 kuruşa düşmeden almam ben :-)

    YanıtlaSil
  18. kız çatalca taraflarında çıkmış tanesi 5 tl ye kamyonlar sıralı sıralı hemide sanırım iran karpuzu daha adanalar çıkmamıştır zaten hava iki gündür yaz havasını aldı kız sonunda galiba buralara yaz geldi...

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül