20 Nisan 2011 Çarşamba

Yokken buralarda


Bu sene yapmak istediğim şeylerden biri yeni yazarlar tanımak,okumaktı.Zaten kitap alışverişimi bu yönde yapmıştım.

Küçük İskender bu yazar/şairlerden biriydi.Yıllardır bir yerlerde alıntılarına rastlardım.Aklımın bir köşesinde kalmıştı bu sene tanıyayım istedim ama yanlış bir seçim oldu.bir yazarı/şairi bir kitapla yargılamayı sevmesem(istemesem de)bazı kişiler ikinci bir şansı hak edemiyorlar gözümde.Hani onun yerine başka bir şey okurum hissim oluyor.Malesef Küçük İskender de onlardan biri oldu.Bir daha düşünmem.Şiirleri bana göre değil.Bir çok alakasız kelimeyi yan yana koyayım da şiir olsun der gibi geldi bana.Bu kitaptan bana kalan bir Gobi Çölü oldu :)


Halil Cibran Ermiş benim önemli kitaplarımdan biridir.Etkisinde kaldığım,altını çizdiğim satırları dönüp dönüp okuduğum bir kitaptır.Ermiş'in Bahçesi geçen sene doğum günümde hediye edilmişti.Anca sıra geldi :) Ne oldu bilmiyorum ama bu kitap da hayal kırıklığı oldu benim için.
Çeşitli sebeplerim var ama bilemiyorum hangisi

  • hasta olduğum için kendimi veremedim
  • çeviri kötüydü
  • Ermiş ile kıyasladığım için
  • belki o modda değildim
gibi...
Halil Cibran'a olan sevgimden dolayı kitabı aklama çabalarım var içimde :) Bu sebeple Seren okusun bu kitabı sevsin bana da sevdirsin istiyorum :) 

7 yorum:

  1. Küçük İskender yalnızca ergenlerin beğenebileceği bir yazar/şair ya da her neyse artık... Bir kaç hikayesini de bildiğimden dolayı, tiksinirim kendisinden. Yine bir gün bir araya gelebilirsek anlatırım =)

    YanıtlaSil
  2. İskenderi bende sevmemiştim.
    Cibran için , bence kendini verip, anlayarak okuyamamışın kitabı hasta oldugun ıcın, evet kesınlıkle :)

    YanıtlaSil
  3. kitap okuma hızına yetişemiyorum tatlım maşallahın var :)sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Serrosecim senin kitap okuma aşkına bayılıyorum ben de okumaya çalışıyorum ama dur önce çektiğim fotoğrafları bir editliyim diyorum ordan hamurlara zıplıyorum ardından dikiş hocamın ödevini yapıyorum derken kitap okuma yalan oluyor ama bu durum hep böyle :( kitabın önüne hep başka şeyler geçiyor bu huyumu hiç sevmiyorum doğrusu :( Bu yüzden seni çooook takdir ediyorum!

    YanıtlaSil
  5. S.

    Oyleymis cidden iyi ki atlatmisim ergenligimi diyorum :)
    bak unutma ama cok merak ettim ;) gelicez tabii

    Zeynep Ozmen Unlu
    Vallahi sevilcek gibi degil sanki he?
    Cibran icin de kesinlikle haklisin ;)

    Burcu
    Ne hizi canim ya yavas okuyorum son zamanlarda :( cok kitap var okunacak cook

    Noni
    Canim cook tesekkur ederim ask var ama benim de cok okudugum soylenemez :( yavasim bile ama senin gibi el becerim olsa bende oturamazdim hic basina ;)
    Tesekkur ederim cok

    YanıtlaSil
  6. Pası aldım:)
    Böyle bi etkim olacağını düşünmüyorum ama, sen öyle soyleyince merak ettim kitabı!
    Yanlış zamanlamandan dolayı olsun dilerim, kitap hakkındaki fikirlerin
    Beklemede kal;)

    YanıtlaSil
  7. bazı kitaplar öyledir ne kadar iyi olursa olsun yada düşünülürse düşünsün eğer okuyucu ile elektrik kuramıyorsa insanı içine çekemiyorsa olay bitmiştir. geçenlerde çok satan ve çok övülenlerde bir gün diye bir kitap vardı alamadı kitap içine beni bir türlü bıraktım kitabı okuyamadım... eğer hemen alsın istiyorsan okudun mu bilmiyorum ama amin maulouf un kitapları süperdir, şiir vari istiyorsan nazan bekiroğlunun kitapları süperdir tabii bunları seneye alacağın kitap listesine koyabilirsin canım :)))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül