1 Nisan 2011 Cuma

Pray For Japan



         Deprem ve tsunaminin verdiği maddi ve manevi kayıplar çok büyük.Benim yaşadığım bölgede çok büyük değişiklikler yok.Markete gittiğimizde boşalmış rafları ,kasanın yanına konmuş bağış kutularını saymazsak.Boş olan raflar hazır yiyecekler,temizlik ürünleri ve teneke ürünlerin olduğu yerler.Raflarda notlar var buradaki ürünler deprem bölgesine gönderilmiştir diye.
       Eşimin çalıştığı şirketin o bölgedeki binaları zarar görmüş,çalışanları iyi durumda ama aileleri için aynı durum söz konusu değil.Şirket kendi içinde gönüllülük esas alınarak bağış topladı sanırım bütün şirketler bunu yapmış.Biz de hem şirkete hem de red crossa bağışımızı yaptık.
      Elimden daha fazlası gelsin istiyorum bir şeyler yapmak istiyorum.Ama ne yapabileceğimi bilemiyorum.
Fikri olan ,yardımcı olmak isteyen var mı?
                        

5 yorum:

  1. keske elden daha fazlasi gelse :(
    su anda sadece maddi yardim etmekten baska pek yapilabilecek bir sey yok gibi, birde bol bol dua etmek.
    eminim Japon halki bununda ustesinden gelip yaralarini saracak kisa surede.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun ne kadar durumunuzu anlıyorum desemde
    Hayır! Anlamıyorum o durumu birebir yaşamadan anlayamam ama ALLAH yaşatmasın.Hergün dua ediyoruz bu kabusun hepiniz için bitmesi adına..

    YanıtlaSil
  3. Bende senin gibi hissediyordum. Gece uykularima giriyor saat 4 gibi uyanip uyanip nhk world izliyordum. Bir seyler yapmam lazim diye dusunup duruyordum.
    Once japonya buyukelciligini aradim; bana kizilaya bagista bulunun dediler. Kizilayin yardimlari cogunlukla geciktigi icin baska bir yol aradim. Ve Secondharvest'i buldum (daha once hokkaido'da calismalarini gormustum, gonul rahatligiyla bagis yaptim). Izleyen bir hafta icinde de Japonya buyukelciligi turk lirasi hesabi acinca daha da rahat bir bagis yaptim.
    Para bagis disinda daha fazla birseyler yapmam lazim diye dusunurken bir gece yine NHK'de kucuk bir cocugun su-corap ihtiyacimiz var pankartini gorunce internette biraz arastirma yaptim ve Socks for japan'i buldum (http://jasonkelly.com/helpjapan/). Japonlarda bizim gibi evde ayakkabisiz corap/terlikle gezen bir halk. Deprem-tsunami derken evlerini terk ederken cogu yalinayak yada corapli sokaga cikmis. Ayakkabili cikanlarin ise ayaginda tek bir corabiyla hayatini gecirmesi gercekten cok zor olmali. Kisa surede biriktirdigin coraplari birer mektup ve nazar boncuguyla paketledim. Ptt gorevliside yardimci oldu en ucuz sekilde kendi indiriminide kullanarak gonderdim.
    En azindan artik daha rahat uyuyabiliyorum. Ama bu tur destegin devamliliginin saglanmasi lazim.
    Sockforjapan daha ne kadar bu yardimi surdurebilir bilemiyorum ama bence bir goz atsan iyi olur.

    YanıtlaSil
  4. ay allah yardımcıları olsun :( keşke senin elinden de daha da fazlası gelebilse :)çok uzaklarda olmak cogu seyı etkıler değil mi...kolay gelsin canım ama aklıma birsey gelmedı suan ıcın sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Brilik ve beraberliği bizim gibi sözde değil. Fiili bir hareket olarak yapıyorlar. Helal olsun.

    Jikad da İzmir'de Japonya'ya gönderilmesi için bağış kampanyası yürütüyor. Şu anki durum hakkında fazla bir bilgim yok.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül