19 Nisan 2011 Salı

Paulo Coelho -Elif





Bu kitabın bence bir büyüsü var.Ben hala etkisindeyim.Normal zamanlarda hani biz seçeriz ya kitabı bence bu kitap okuyucusunu seçiyor.Yani bu kitap(bence) doğru adreslere zaten ulaştı ya da ulaşacak.

Beni düşündürmesine,kafama takılmasına,yönlendirmesine,uyuşturmasına her şeyine bayıldım.Kesinlikle ilk 5 kitabım arasında yerini aldı.

Alın okuyun demiyorum o sizi bulur zaten :)



edit: bu yazıyı zamanlamaya kaydettikten sonra bir bakayım dedim başkaları ne düşünmüş.Kötü yorumlar yazılmış,basit bulanlar olmuş,Simyacı ile kıyaslayanlar olmuş.Ben kendimi kitaplara vurduğumda ilkokuldaydım.Bir çok şeyden kaçışı kitaplarda buldum.Bulunduğum andan kitaptaki karakter olarak kurtulmayı huy edindim kendime.Büyüdükçe daha ayağı yere basar oldum.Kitapta yaşamadan kitabı yaşamayı öğrendim.Ve inandığım bir şey var tıpkı her insanın her yaratılmışın bu dünyaya bir gelme sebebi olduğu gibi her kitabın da bir mesajı,görevi olduğuna inanıyorum.O mesaj sana geçmez o ayrı belki sana değildir de ondan :)O yüzden bence çok normal bu kadar uçurumlar olması yorumlar arasında.Bir de bir kitabı beklentiyle okumamalı,kıyaslanmamalı diye düşünüyorum.

18 yorum:

  1. bende aldım bu kitabı bekliyor okunacaklar arasında sirası gelince okuyacağım :) yorumlar belki önemli ama önyargılı olmamak gerekir seninde dediğin gibi :) sevgiler Serrose :)

    YanıtlaSil
  2. çok büyüleyici geldi. bakalım bana gelecek mı kıtap

    YanıtlaSil
  3. Kitabı yeni bitirdim,çok güzeldi.Gerçek bir hikaye olması ayrı güzeldi :)

    YanıtlaSil
  4. Burcu
    Hadi bakalim iyi okumalar ;)
    Sevgiler benden sana :)

    Zeynep Ozmen Unlu
    Hadi bakalim bekliyorum yorumunu

    kozmetikperisi
    :)begenmene sevindim ayni taraftayiz demek ki

    YanıtlaSil
  5. pazar günü kendimi tutamadım ve sonunda d&r gezimi elimde kitaplarla bitirdim. bunu da elime aldım ama son anda vazgeçtim bir sonraki partiye bıraktım. bak şimdi nasıl merak ettim koşa koşa gidip alasım geldi :)

    ayrıca "kitap" hakkında söylediklerine katılıyorum. aynen her kitabın bir mesajı var bence de...

    YanıtlaSil
  6. Affetmek özgürlüğe giden en büyük adımdır...

    YanıtlaSil
  7. serrose:)
    Elif başucumda bekliyor :( aldım ama o kadar işim var ki kapağını oynatamadımm ama heyecanla okumak için bekliyorum. bu arada çıktığı ilk gün aldım:))))

    YanıtlaSil
  8. serrose:)
    Elif başucumda bekliyor :( aldım ama o kadar işim var ki kapağını oynatamadımm ama heyecanla okumak için bekliyorum. bu arada çıktığı ilk gün aldım:))))

    YanıtlaSil
  9. plndrkn
    alinca haber et ;) oh vallahi kitapci turlari iyisin iyisin ;)

    kesinlikle var :)

    Gezi/yorum
    Hosgeldin!
    evet kesinlikle haklisin

    Seden
    beklesin o dogru zmani bulur hadi der sana oku beni :) Eee islerin hayirli olsun :) cok sevindim cook begendim :)ben de on siparisle aldim canimcim :)

    YanıtlaSil
  10. Paulo Coelho,
    Hac ve Zahir ile bende unutulmazların arasında yerini almıştı fakat en son Kazanan Yalnızdır kitabı ile bitti. O kitapla birlikte bir daha Paulo Coelho okumamaya yemin ettim resmen. büyük hayal kırıklıgı olmuştu benim için... okudun mu bilmiyorum o kitabı
    elif'le ilgili de olumsuz ve de olumlu yorumlar okudum ama uzun bir süre sanırım o'nun kitaplarına dokunamayacağım...
    ihsan oktay anar ı bilir misin?

    YanıtlaSil
  11. Ya serrose evde bi dünya kitap beni bekliyor dahasi işle ilgili bi dünya daha okumam gereken kitap var..Ama şu yazdıkların varya bu kitap şimdi beni çağırıyor:)Oof Of..

    YanıtlaSil
  12. bu kitap okuyucusunu seçiyor demişsiniz ya, neden böyle düşündünüz merak ettim. ben de enteresan bir şekilde karşılaştım çünkü.

    YanıtlaSil
  13. Nzn
    Hac ve Zahir hala bekliyor okunacaklar listesinde :( Bunlarin yaninda Kazanan Yalnizdir da beklemede korktum simdi :)
    Ihsan Oktay Anar yazisi geldi okudum :)

    tully
    oku oku oku oku :)

    Lal
    yani su sebeple diyemem ama kitap bana bunu dusundurttu belki sizinle ayni sebeptendir ya da kelimelerin ardina gizlenmis baska sebepledir bilemedim

    YanıtlaSil
  14. bu kitap bence insanın en gizli dünyasına cesurca ışık tutuyor.İnsanı kendine ve insanı insana anlatan bi kitap.İddasız gerçek ve dürüst.Paulo coelhonun bu kitabında satır aralarında hayatıma çok anlam katacak sözler buldum ben.
    Yaşanmışlarımı anlamlandırdım.
    'Samimi- açık' bir kitap ne diyeyim dAHA!

    YanıtlaSil
  15. öncelikle meraba diycem ben 18 yaşına yeni girmiş bir lise öğrencisiyim blogunu yeni keşfettim ve bundan sonra sürekli takip ediceğimden hiç şüpem yok çünkü sanırım sende kendimi buldum...kitaplara olan aşkımız aynı ve bu güzel kitabın bize hissettirdikleride:) ve sana sen diye hitap ettim umarım rahatsız olmassın bana başka türlüsü pek samımı gelmiyo .sevgiler
    f.safiye

    YanıtlaSil
  16. ben de kitabı aldım. okudum. bazıları hiç beğenmedim demesine rağmen etkilendiğim için adlım. okudum. çok nadiren bir kitabı 2 günde bitiriroyrum ve bu oldu. çok sevdim. muhteşem bir şey. :)

    YanıtlaSil
  17. Ben de aynı şekilde 'hayal kırıklığı' yorumlarını aldım.. Ama bence kesinlikle çok etkileyici bir kitaptı, belki de kaderci bir insan olduğum için bir o kadar da etkilendim:)

    YanıtlaSil
  18. Serrose, kitabı yeni bitirdim ve hakkında neler yazılmış diye bakarken senin yazına rastladım. Ben de etkilendim kitabtan. Dahası senin bu kitap okuyucularını bulur sözüne de katılıyorum. 1 yıldır kitap evde bekliyoru fakat zamanı buymuş diye düşünüyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül