12 Mart 2011 Cumartesi

Çok Şükür...Şimdilik


Sabah yataktan Yoshi'yi kaybetme ihtimaliyle uyanmak bu hayatta yaşadığım en acı anlardan biriydi.Ben İstanbulda'yım.Sabah saati kontrol etmek için telefonumu elime aldığımda birbirinden alakasız arkadaşlarımın çağrılarını görünce şaşırdım bunun yanında annem de 3 kere aramış olunca Türkiye'deki ailemden birine birşey oldu sandım.Annem Japonya'da deprem olmuş deyince ben 3-4 gün önce okuduğum eski deprem olduğunu düşünüp yok bir şey deyip kapattım telefonu.Sonra neden herkes beni aradı ki diye düşünürken telefondan maillerime baktım.Gelen haber maillerinde Japonya'da 8.9 depremini okuyunca burada olduğuma sevinemedim.
Koşa koşa pcyi açtım çünkü öğrenci evinde kaldığım için burada tv yok.İnterneti açar açmaz o tsunami anını gördüm ve benim evimin etrafına o kadar benziyordu ki sıfır bilgi ve uyku sersemliği ile bizim orası sandım.
Yoshiyi Karameli ve evimi herşeyimi kaybettiğimi sanarak aklımı yitirdim.O anın paniği ile bildiğim bütün dilleri unuttum.Ağzımdan sesler çıktığının bilincindeydim ama ne dediğimi ben bile anlamıyordum.Tek amaç Yoshinin sesini duymaktı.Deprem olduktan hemen sonra hatlar gitmiş sadece internet çalışıyormuş.Yoshi twitter ve facebooktan bana mesajlar attı.Ama o olduğuna ve doğruyu söylediğine inanamıyordum.
Sonra çok şükür ki hatlar açıldı.Sesini duydum işyerindeymiş ve çalışıyormuş.
Sesindeki rahatlık beni rahatlatmış olsa da ona sarılmadan sönmeyecek içim.Çünkü hala risk devam ediyor.
Normalde dönüş biletim 22 martta!Hayatımda ilk defa Tokyo'ya inecektim çünkü hep Osaka'yı kullanırdım.
Şimdi Narita'da uçuşlar iptal bakalım ne olacak!
herkesten bol bol dua istiyorum hepimiz için
Allah yardımcımız Olsun!

Ve hatlar geldiğinde Yoshi'm ve Karamel'im


Depremi okuyunca duyunca ve izleyince arayan mail atan soran merak eden herkese çok teşekkür ederim.
Bu acının yanında bana yalnız olmadığımı hissettirdiniz ve bana güç verdiniz.

63 yorum:

  1. dün o anları seyrederken dehşet için kalmıştık çok zor çok Allah herkesin yardımıcısı olsun

    YanıtlaSil
  2. Her seyin yolunda olmasina cok sevindim sergulcum, bir daha hic boyle bir korku yasamazsin umarim..hicbirimiz yasamayiz.saglikla esine, evine kavusman dilegiyle.

    YanıtlaSil
  3. çok büyük geçmiş olsun. korkunç bi trajedi gerçekten çok üzüldüm onu yaşayan herkes adına. eşinin ve kediciğinin sağlıklı olmasına da çok sevindim. umarım bi daha kimse böyle acılar yaşamaz dünyada diycem ama, söylerken bile imkansız geldi kulağa.

    YanıtlaSil
  4. sevgili Sergül, dün depremi duyduğumdan beri aklım sande kaldı inan. Şehir dışında olduğum için de internete girip senin nasıl olduğuna bakamamanın sıkıntısındaydım. İnternete ulaşabilme imkanım olduğu ilk anda senin bloguna ulaşabilmek için açtım ki iyi olduğunu eşinin kedisinin iyi olduğunu öğrenmek beni çok mutlu etti. İçten içe bu tabloyu dünden beri kafamda çanlandırmış ve hep iyi olduğun haberini alacağımı kurmuştum. Şimdi rahatladım. Ama ben senin Japonyaya dönmüş olduğunu düşünmüştüm. Şimdi tahmin ediyorum senin de eşin için nasıl endişelenmiş olabileceğini.Bir günde herşey tepetaklak olabiliyor. Ancak bunun korkusuytla yaşamak insanı delirtir. o nedenle bu güne bakmak bugün iyisin demek bana daha pozitif geliyor. Çok şükür bugün sen ve sevdiklerin iyisin yarın mı? yarın bugün olduğunda bakarız. Bir de insan kaybetmiş olabileceği insana duyduğu duyguyu çok güzel analiz ediyor. Meğerse ben seni çok seviyormuşum Sergül.

    YanıtlaSil
  5. Okurken gözlerim doldu... Çok şükür sizlere bir şey olmamış. Ama o tsunami'yi düşündükçe...

    YanıtlaSil
  6. Canım büyük geçmiş olsun ,iyi olduklarına sevindim . japonya'da deprem diyince ilk aklıma gelendin gerçekten , korkmadım dersem yalan olur.
    Tekrar büyük geçmiş olsun ...

    YanıtlaSil
  7. canım benim bende bugün büyük bir merakla blogunuza baktım ,daha önce türkiyede olduğunuzu okumuştum,eşini ve karameli merak ettim,şükütrler olsun iyi haberlerini aldık,çok geçmiş olsun ..dualarımız sizinle herşey bitmiş olsun,son olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. benim de ilk aklıma gelen sizdiniz ama nasıl ulasacagımı bılemedım acıkcası bloga da gırmıyordun tlf nunda yoktu senın gıdıp gıtmedıgını de bılemıyorum neyse kı hersey yolundaymıs esın ve karamel ıyıymiş :) ama dediğin gibi hep dua edıyorum o felaket çok kötü :(( sevgiler serrose...

    YanıtlaSil
  9. Ne yalan söyliyim o depremden sonra aklıma ilk gelen sendin ve böyle bir yazı yazdığına sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  10. Benim de ilk aklıma gelen siz oldunuz Serrose'cum. Senin Türkiye'de olduğunu biliyordum ama eşini merak etmiştim. Çok şükür iyiymiş. Dilerim daha fazla kayba neden olmadan herşey yoluna girer. Doğa insanlardan çok kötü öç alıyor. Allah bir daha göstermesin, geçmiş olsun dileklerimle sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  11. sevgili Sergül çok çok geçmiş olsun,eşinin iyi olmasına çok sevindim. o görüntüleri görünce şok oldum, sen neler yaşamışsındır düşünemiyorum.dilerim bir daha böyle olmaz.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. benim de aklıma ilk sen geldin hemen blogunu açtım dün yazı var mı diye..çok şükür iyisiniz

    YanıtlaSil
  13. O görüntüleri izlerken inanılmaz üzüldüm, Allah oradaki herkesin yardımcısı olsun, gerçekten çok zor bir durum...Eşinin ve kedinin iyi olmasına sevindim, bir an önce onlara kavuşman dileğiyle....

    YanıtlaSil
  14. İyi olduğunuza sevindim..

    YanıtlaSil
  15. Çok büyük geçmiş olsun. Bir Tsunami çok büyük canlar yaptı. :(

    YanıtlaSil
  16. Aklıma ilk sen geldin.İki gündür devamlı sayfana girip duruyorum.Readerda yazını görünce çok sevindim:)Çok şükür hepiniz iyisiniz.Allah herkese sabır versin,sağlık versin,yardım etsin.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Bunu büyük bir samimiyetle söylüyorum ki depremi ilk duyduğum da klıma ilk önce sen geldin. Uzun bir zamandır bloguna yazmadığını hatırladım. İlk işim bloguna bakmak oldu. "İyiyim" demek için yazı yazacağını düşünmüştüm ama yazıyı göremeyince ve twitterını keşfedene kadar merak içinde kaldım. Pek çok kişide de aynısı olmuştur sanırım.
    Geçmiş olsun gerçekten de. Bir an önce Yoshi'ye kavuşman için dua edeceğim.
    Yazını görmek, twitterında iyi olduğunu okumak, Yoshi'nin mesajlarını görmek gerçekten çok iyi geldi.

    YanıtlaSil
  18. Dün sabah naklen seyrettim ve inanın kahvaltı yapmak bile aklıma gelmedi çok geçmiş olsun..bir daha böyle afetler olmaz inşallah sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. haberi alınca tüyler,m diken diken oldu benimde :(
    çok üzücü allah bi daha yaşatmasın kimseye :(

    benim japonya ya gitme ve hatta orda yaşama hayalim var. annem hayalinden bile korkuyor, senin yaşadığın korkuyu düşünemiyorum bile :( allah korusun hepimizi.

    YanıtlaSil
  20. bende haberleri görünce aklıma sen gelmiştin :/ Allah yardım etsin görüntüleri gördükçe üzülüyorum. İnşallah çabuk toparlanır Japonya..

    YanıtlaSil
  21. çok şükür..
    Deprem haberini duyunca ilk aklıma siz geldiniz.. Çok şükür ki sağsağlimsiniz..

    YanıtlaSil
  22. Herşey yolunda ya Allaha şükür::) Bende arkadaşlarım için telaşlanmıştım.Umarım tez zamanda evine ulaşırsın.

    YanıtlaSil
  23. Sergül, inan ki, aklıma sen geldin haberleri izlerken. Aksi gibi blogger'ı açmadı bilgisayarım.
    Ama şimdi iyi haberini okuduğuma çok sevindim, umarım da bir şey olmayacak ailene...
    Sevgiler, büyük geçmiş olsun tüm Japonya'ya...

    YanıtlaSil
  24. sonunda sizden de haber alabildiğime çok sevindim! çok şükür sen de Yoshi enişte de sağsınız. çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  25. çok çok geçmiş olsun Sergülcüm... Teknolojinin çaresiz kaldığı bir şey deprem...Umarım yaralar çabuk sarılır. Japonya buna muktedir bir ülke neyseki...
    Yakınlarını kaybetme korkusu , çok feci bir duygu. Seni düşünemiyorum. Yeniden geçmiş gitmiş olsun
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  26. Cok gecmis olsun. Aklima siz geldiniz merak ettim bir okuyucunuz.

    YanıtlaSil
  27. duyduğumda ilk sen geldin aklima.. ama blogunu acamadim bir sure.. cok sevindim iyi olmana.. gecmiş olsunnn

    YanıtlaSil
  28. Bu felaketi tv den duyduğumdan beri sizlerin ne durumda olduğunuz geldi aklıma. Sizin, eşinizin iyi olduğunuza sevindim. Çok büyük bir felaket atlattınız.İnşallah bir sorun olmaz ve eşine kavuşursun. Tanrıdan dileğim böyle bir felaket yaşatmasın kimseye.
    <:(

    YanıtlaSil
  29. Cok gecmis olsun canim, ben seni de orada saniyordum merak ettim, yazmani bekledim bloguna.Esinin iyi olmasina sevindim.
    En kisa zamanda kavusmaniz dilegimle...

    YanıtlaSil
  30. Büyük geçmiş olsun Serrose. Siz atlatmışsınız şükür, Allah da göstermesin inşallah.

    Orada felaketin ortasında kalanlara da Allah sabır verir yardım eder inşallah.

    YanıtlaSil
  31. Blogunuzu bayadır takip ediyordum.. dün japonyada deprem olmuş dediklerinde aklıma ilk siz ve eşiniz geldi.. türkiyede olduğunuzu biliyordum ama eşiniz japonyadaydı.. sonra eve gelip twitterdan yazdıklarınızı okuduğumda sizin adınıza nası sevindim anlatamam.. çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  32. çok geçmiş olsun. Umarım benzer bir sıkıntı yaşatmaz Allah bir daha sana ve eşine...

    YanıtlaSil
  33. depremi yaşayan herkese büyük geçmiş olsun.. görüntüleri izlerken çok kötü oldum, bir de bunları bizzat yaşayanların halini düşünemiyorum bile.. mutlu haberleri almış olmana sevindim.. geçmiş olsun.. :)

    YanıtlaSil
  34. cok buyuk gecmis olsun. blogunuzu sadece takip ediyorum daha once hic yorum yazmadim sanirim. deprem haberini okuyunca aklima siz geldiniz. allahim sevdiklerinizi size bagislasin.

    Seda/ hollanda

    YanıtlaSil
  35. japony depremini duyunca ilk aklıma gelen sen oldun?dün hemen bloğuna baktım ama güncellenmemişti:(
    herşeyin yolunda olduğuna sevindim.Allah işini rasgetirsin

    YanıtlaSil
  36. canım sevdiklerinin iyi olduğuna çok sevindim
    çok büyük geçmiş olsun
    çok büyük endişe ve korku yaşamışsın
    umarım herşey yoluna girer
    çok üzücü bir afet oldu

    YanıtlaSil
  37. merhaba, senin istanbulda olduğunu blogundan biliyordum ama yine de çok merak ettim. işyerinden hemen senin twitter'ına baktım. hiç konuşmadık senle, hiç tanışmadık. ama o cuma sabahı depremi duyunca ilk eşin aklıma geldi ne garip. bi de internet insan ilişkilerini öldürdü derler.. büyük yalan.
    iyi olduklarına çok sevindim. ama japonya için çok çok üzgünüz. allah ordaki iyi insanları korusun.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  38. geçmiş olsun size ve eşinize .

    YanıtlaSil
  39. depremi akşam haberlerinde duydum , duyar duymazda ilk aklıma gelen sen oldun . birkaç gündür blogunu açamıyordum twitterdan okuyunca artık herşey çözüme ulaşmıştı şükür ki. Gerçekten mutlu oldum sevdiklerinin iyi olmasına . ne kadar çok insan kayıp , korkunç bir afet

    YanıtlaSil
  40. CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN KAÇ GÜNDÜR BİLG.ARIZALI O YÜZDEN GEÇ GELDİM SANA...Japonya ve bu büyük afeti ilk gördüğümde aklıma ilk siz geldiniz eşinin ve senin iyi olmana sevindim ...Sevgiyle kal canım...

    YanıtlaSil
  41. Geçmişler olsun canım, Allah bir daha yaşatmasın. Görüntüler korkunçtu :( iyi olduğunuza sevindim. Umarım Japon halkı en kısa zamanda bu felaketin yaralarını sarar. Allah yardımcıları olsun.

    YanıtlaSil
  42. Cok gecmis olsun, duyar duymaz aklima sizler geldiniz. Sagsaglim butun sevdiklerine kavusmani dilerim!

    YanıtlaSil
  43. Canım çok çok geçmiş olsun, Türkiye'de olduğunu biliyordum ama eşin ve Karamel aklıma geldi, sen twitterda yazana kadar çok merak ettim. Blog ailesi sayesinde birbirimizi yakınımız gibi tanır, sever olduk, insan çok merak ediyor. Ürkütücü bir şey deprem, umarım her şey yoluna girer, nükleer reaktör ile ilgili haberler çıkıyor, umarım o da sorunsuz halledilir.

    YanıtlaSil
  44. Merhaba Sevgili Sergül
    Seni sürekli takip ediyorum ama hiç daha önce yazmamıştım...Deprem haberini okuyunca ilk aklıma sen geldin ve bu postunu okuyunca içim rahatladı...Hepinize çok geçmiş olsun...
    Sevgilerimle
    Ece...

    YanıtlaSil
  45. ÇOk geçmiş olsun canım.iyi olduğunuza sevindim.Allah bir daha kimseye böyle felaketler yaşatmasın inşaallah.

    YanıtlaSil
  46. Çok geçmiş olsun; sana, ailene, tüm Japon halkına. Hem çok üzüldüm, hem de bu kadar zeki bir halk oldukları için takdir ettim. Çünkü böyle bir depremden bu kadar hasarla kurtulmak hem şans, hem de teknoloji sayesinde. Biz de olsa neler olurdu düşünemiyorum bile.. Tekrar tekrar geçmiş olsun ve Rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmasın inşallah.

    YanıtlaSil
  47. çok şükür bende haberlerde görünce hemen alıma geldiniz inan

    YanıtlaSil
  48. çok geçmiş olsun... en kısa zamanda sevdiklerinize kavuşmanız dileği ile..

    YanıtlaSil
  49. Çok geçmiş olsun haberlerde depremi duyunca hayatımızın büyük bir bölümünü işgal eden ve bir parçamız olmuş bloglar ve bloglar sayesinde tanıdğım hayatlardan biri olarak sen geldin. Bu korkunç olayı yaşamamışsın ama yazdığın o panik anı da en az onun kadar kötüdür, eşinin iyi olmasına çok sevindim. Bir an önce kavuşmanızı ve bu felaketin daha fazla zarar vermeden sona ermesini diliyorum. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  50. Canım Twitter'dan haberlerini alıyorum.Çok üzgünsün,üzgünüz biliyorum Allah bir daha böyle felaketler göstermesin bir an önce toparlanmanı diliyorum.Güle Güle git hayırlı yolculuklar.

    YanıtlaSil
  51. Çok üzgünüm, geçmiş olsun.. Orada yaşamak gerçekten zor, dualarım sizinle umarım daha fazla zarar görmez hiç kimse..

    YanıtlaSil
  52. birebir sohbetimiz dialogumuz olmasa da daha önce blogunuzdan ve sizden japonya dolayısıyla anneme bile bahsetmiştim.Kuzenim japon bir bayanla evli olunca japonya merak konusu olmuştu bir dönem.Severek takip ediyorum sizi depremi duyunca Türkiye'de olduğunuzu bildiğim için aileniz adına sevindim ama eşinizi yakınlarını arkadaşlarınızı korkunç merak edeceğinizi düşündüm.İnanın çok üzüldüm.Allah başka üzüntüler yaşatmasın kimseye.Umarım herşey yolunda gider. Eşinize ve size çok çok geçmiş olsun.Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  53. Dualarımız sizinlşe, Allah sizi de sevdiklerinizi de korusun. Sağ salim kavuşun.

    YanıtlaSil
  54. Canım benim eşinin iyi olmasına çok sevindim, haberi duyduğum zaman benim de aklıma hemen sen geldin ve instagram'da iyi haberi görünce çok sevindim, derin bir oh çektim. peki bundan sonra ne olacak canım? Tokyo'ya yakın mısınız? bu nükleer tehlike ne olacak? orada mı kalacaksınız yoksa dönecek misiniz? bizi haberdar et canım meraktayım... dualarım sizlerle...

    YanıtlaSil
  55. çok geçmis olsun canim Allah beterinden korusun

    YanıtlaSil
  56. Yaşananlar çok çok üzücü, olayların ilk şaşkınlığının ardından aklıma ilk siz geldiniz. Ne yazık ki çok fazla insan zarar gördü, hiç olmadığım kadar üzgünüm. Ancak siz ve eşinizin iyi olması beni mutlu etti. Umarım tüm yaralar en kısa zamanda sarılır ve daha fazla zarar görmeden nükleer sorunu da nihayetlenir.

    YanıtlaSil
  57. çok çok geçmiş olsun ..umarım böyle bir manzarayla bir daha karşılaşmassınız ...

    YanıtlaSil
  58. Segülcüm, Naptınız neler ettiniz_ Bir haber ver merak ettik can.

    YanıtlaSil
  59. Merak eden herkese çok teşekkür ederim.Evimdeyim fırsat buldukça yazacağım
    sevgiler hepinize

    YanıtlaSil
  60. cok fena bır debremdı o gecmıss olsun tekrar bıraz geç olSada yazıyı okuyub cok duygulandımm ://
    bole seler yasamayın ıns bıdaha..

    YanıtlaSil
  61. Yazıyı tuylerim diken diken ve gözlerimde yaşlarla okudum.1999 Koaeli depremi , izmitte üniversite de okuyorum, yaz tatili için Ayvalıktayim ailemde Çanakkale de gece bir sarsintiyla uyanuyoruz aklıma ilk gelen ailem oluyor.Telefona sarılıyorum hatlar yok ulaşmak mümkün değil.Sonra sabah oluyor telefonuma arka arkaya mesajlar yağıyor.Herkes nerdesin , Izmittemisin diye soruyor , , akşam ki deprem Kocaeli merkezliymis İzmit yerlebir olmus diyorlar .Neye uğradığımi şaşırıyorum o zamanlarda en yakin dostum ve şu anda eşim olan sevdiğim adam orda telefona sarılıp aramaya başlıyorum, cep, ev, iş yok hiç biryer cevap vermiyor, mesajlar atıyorum .3 gün sonra telefonum çalıyor cok şükür o sesini duyunca başlıyoruz ağlamaya, evleri yıkılmış hepsi enkazdan çıkmış abisini kaybetmiş:(.Biz anliyoruz ki arkadastanda cok seviyoruz ben birbirimizi.
    Japonya depreminde de birbirimizi kaybetme korkusunu ikinci kez yaşadık maalesef:( birdaha yaşamamak dileğiyle ..




    YanıtlaSil
  62. Yazıyı tuylerim diken diken ve gözlerimde yaşlarla okudum.1999 Koaeli depremi , izmitte üniversite de okuyorum, yaz tatili için Ayvalıktayim ailemde Çanakkale de gece bir sarsintiyla uyanuyoruz aklıma ilk gelen ailem oluyor.Telefona sarılıyorum hatlar yok ulaşmak mümkün değil.Sonra sabah oluyor telefonuma arka arkaya mesajlar yağıyor.Herkes nerdesin , Izmittemisin diye soruyor , , akşam ki deprem Kocaeli merkezliymis İzmit yerlebir olmus diyorlar .Neye uğradığımi şaşırıyorum o zamanlarda en yakin dostum ve şu anda eşim olan sevdiğim adam orda telefona sarılıp aramaya başlıyorum, cep, ev, iş yok hiç biryer cevap vermiyor, mesajlar atıyorum .3 gün sonra telefonum çalıyor cok şükür o sesini duyunca başlıyoruz ağlamaya, evleri yıkılmış hepsi enkazdan çıkmış abisini kaybetmiş:(.Biz anliyoruz ki arkadastanda cok seviyoruz ben birbirimizi.
    Japonya depreminde de birbirimizi kaybetme korkusunu ikinci kez yaşadık maalesef:( birdaha yaşamamak dileğiyle ..




    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül