26 Ocak 2011 Çarşamba

Japonya,Japonlar 2


Bir önceki yazıya cevaben bu yazıyı yazıyorum.Öncelikle fikrini belirten herkese teşekkür ederim.Yorumları,mailleri ve mesajları en kısa sürede cevaplamaya çalışacağım.

Beni doğru anlayanlar,anlamayanlar,hak verenler ve haksız bulanlar oldu :)

Öncelikle açıklamak istediğim şu ben Japonlara karşı değilim.Ben şanslı biriyim çok şükür ki birebir yaşadığım kötü bir olayım yok.Ve benim en büyük şansım Yoshi!Benim kocam ve ailesi normal Japonlardan farklıdır.Aynı olsaydı evlenmezdim arkama bakmadan kaçardım :)

Nedir farkı derseniz?

Arkadaş canlısıdırlar ama bu diğer Japonlar gibi sahte değil,içtendir ve hissedilir.

Milliyetçi anne-babalar var hala.Çocukları yabancı ile evlendiğinde yabancı gelin-damat tavrı görenler var.Sen sus bilmezsin,sen Türksün ne anlarsın gibi şeyler bizde hiç yaşanmadı.
Benim için ingilizce hatta türkçe öğrenmeye çalıştılar ilk zamanlar.Şimdi ben japonca öğrendim şükür iletişim sorunumuz kalmadı.Ben ilk onlara anne-baba diye türkçe söyledim ve bu hala değişmedi.Üstelik japonca baba dediğinizde anlamı yaşlı kadın :) Baba kendisine hala baba diye seslenmemi istiyor.Geçenlerde bilinçsizce otosan(baba) dedim şakayla karışık kızdı bana:) Ben babayım otosan değil dedi :)

Evet ağladığımda gelmez yanıma ama benim balığım ağlatmaz beni :)

Kültür farklılıklarının her daim farkındadır.Beni yargılamaz hemen sen Türksün diye yapıyorsun diye genellemez.Sorar,anlamaya çalışır,araştırır.

Sevgisini göstermekten,söylemekten çekinmez.Japonlar utangaçtır yalanının ardına saklanmaz.

Kendi ülkesini başka ülkelerden üstün görmez.

Toplumda burnunu karıştırmaz :)

Yeni insanlar tanımayı sever.Misafir ağırlamayı çok sever.

Yani aklıma ilk gelenler bunlar :)

Ben balığımdan memnunum.Ve ben gerçekten şanslıyım :)

Diğer Japonlara gelince beni sandığınız kadar rahatsız etmiyor artık.İlk zamanlar dayanılmazdı.Şimdi umurumda değiller.Ben bana gelen maillere genel bir cevap olsun diye negatif yönlerini yazdım.Yoksa biriktirdim,doldum sanılmasın :)
2,5 yıldır gezdiğimi,gördüğümü,güzelliğini yazdım ama bakın bir de bu yönü var demek istedim :)

Haa bir de maşallah demeyenin eşi,komşusu,patronu NORMAL japon olsun inşallah :p

16 yorum:

  1. Maaşallah:)) Tek merak ettiğim yabancı bir ülkede yabancı bir kültürle iç içesin bazı zamanlar boğuluyormuş gibi olmuyor musun. Eğer ben yurtdışında yaşasaydım sanki böyle hissederdim.

    YanıtlaSil
  2. hakikaten her şehrin her ülkenin bir manyakları var bir de güzel insanları var, allah doğrusu ile karşılaştırsın :) yoksa ziyan oluyor hayat :)

    YanıtlaSil
  3. Özellikle burnunu karıştırmadığı için Yoshi'yi çok seviyorum hahahahah:))))

    YanıtlaSil
  4. ahahah ozaman ilk "maşallah"ı ben diyeyim hemen ^-^
    önceki yazınıda okuduğumda tek düşündüğüm 3 yıldır izlediğim bu insanlar hakkında yanılmamış olduğumdu.
    o nedenle baya hoşuma gitmişti fakat birazda kafam karıştı doğrusu. hani bildiğin fakat yok saymaya çalıştığın şeylerin yüksek sesle söylenmesi bi garip geliyo.

    YanıtlaSil
  5. 41,5 kere maşallah :))

    baba çok tatlıymış :)

    YanıtlaSil
  6. Sergülcüğüm,Maşallah maşallah.Mutluluğun daim olsun.

    YanıtlaSil
  7. mutluluguna maşallah Serrose :)) daim olsun hep sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. bu laftan sonra maşaAllah dememek namümkin

    YanıtlaSil
  9. ahh işte serrose bize böyle gel biz yıllardır orayı görmek le yanıp tutuşuyoruz mangalar okuyoruz insan kötü bile olsa kabul etmek istemiyor orası bizim hayallerimizin ülkesi mangalardaki animelerdeki arkadaşları aileleri bulucagımızı zannediyoruz belkide o yüzden kötü birşey demesinler diye onların hakkındaki yazıları bile okumuyorum deliye benziyorum dimi :D belki sen giderken pek istekli olmadıgın için durmam diyorsun ama ben hayatımda bir kere oraya gidip görüp mutlu bir şekilde ayrılmak istiyorum xD

    YanıtlaSil
  10. masallah:)) allah hep Yoshi ve ailesi gibi Japonlarla karsilastirsin o zaman hem seni hem de bizleri:D

    YanıtlaSil
  11. Masallah:)) Allah hep Yoshi ve ailesi gibi Japonlarla karsilastirsin o zaman hem seni hem de bizleri:D

    YanıtlaSil
  12. Eleştiriler mi geldi yoksa o yazından sonra :)

    Japonlar ile aşırı ilgiliyim, ama hiçbir zaman hayal ülke gibi nitelendirmedim orayı. Bana çok normal gelmişti yazdıkların :)

    YanıtlaSil
  13. e masallah demek sart oldu :D

    YanıtlaSil
  14. masallah serrose, farkli bir kültürde yasamak gercekten zor. Seni cok iyi anliyorum bu acidan bende 8 senedir almanyada yasiyorum ve evlendim, esim alman. Almanlar japonlar gibi degiller ama senin Joshinle benimki arasinda ilginc benzerlikler var, agladigin zaman seni yalniz birakmak istemesi gibi.. cok sükür artik bi cok seyde en azindan nasil davranilmasi gerektigini anladi, anlatmak cok yorucuydu o dönemler kendimi..
    Japonlarin burda son derece saygili nazik olduklarindan bahsedilir, inan cok sasirdim. Yalniz umarim bu fikirlerin seni o ülkede yasama fikrinden sogutmaz, cünkü yerini sevebilmeli insan, her nekadar esinin ailesi senin icin degerlide olsa, gün gelir hosuna gitmeyen bisey olunca insan genelleme yapabiliyor.. Umarim anlasilir demek istedigim..

    YanıtlaSil
  15. Ben o yazıyı da sevmiştim, içinde olmadıktan sonra insan bilmiyor, uzaktan güzel görünüyor haliyle bize Japonya :) Çok tatlı bir yazı olmuş, bu seriye devam etsen ne iyi olur :) Bu arada, tabii ki, maaşallah, mutluluğunuz hep sürsün, darısı da başıma olsun :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül