30 Mayıs 2010 Pazar

Give me freedom,Give me Fire....

Give me freedom, give me fire, give me reason, take me higher
See the champions, take the field now, you define us, make us feel proud
In the streets our heads are lifting, as we lose our inhibition,
Celebration its around us, every nations, all around us



Bu ara 2010 dünya kupası şarkısı ile büyük aşk yaşıyorum :) Kıpır kıpır oluyor içim .Japonya'da içecekler hazır dünya kupası için 2 ölesiye rakip coca cola ve pepsi ürünlerini satışa çıkardı bile :)

Pepsi Baobab! Çok sevdim denilemez ama bu ikinci alışım sadece sizin için :) ilkinin fotoğrafını çekmeyi unuttuğum için bugün aldım yeniden.Baobab kelimesini vallahi ilk kez duydum ben.Benim gibi bilmeyenler için söyliyeyim
''Baobab yemişi (Adansonia digitata), şekli düzensiz ve geniş bir gövdeye sahip olan "Maymun ekmeği ağacı" adı verilen bir ağacın meyvesi olup tropik ülkelerin kuru bölgelerinde genellikle yabani olarak yetişir.''

Coca cola küçük top şeklinde bir şişe ile boy gösterdi sadece tadında bir değişiklik yok. (neden resim yan çıktı anlamadım düzeltemedim de :( )


Aaaa şimdi aklıma yeni bir fikir geldi bu yazıdan sonra bir fotoğraf çekeceğim sonra eklerim :)
Şimdilik haberler bu kadar :)
When I get older,
I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag
baobab hakkında güzel bilgiler için buraya bir de buraya bakın derim :)



29 Mayıs 2010 Cumartesi

İkea Kedimizin Herşeyi


Bir süredir Kobe'deydim Sermoon'u ziyaret ettim.1 hafta kaldım şansıma hava hep yağmurluydu gündüzlerin tadını çıkaramadık ama geceler süper geçti :) Her gece Türk barına gittik bütün kurtlarımı döktüm :) Sağol Sermoon !!
1 hafta evden uzak olunca 1 erkek 1 kedi evin halini düşünün :)
Dünden beri temizlik yapıyorum.Hala bitmedi mola verdim kendime.Havalar birazcık ısındı buralarda bende yorganları kaldırıp pikeleri çıkardım.
Yukarıdaki İkea pikeyi yeni aldık dün onu serdim。
Serdiğim andan itibaren Karamel yatağın üzerinden ayrılmıyor.Bayıldı sanırım pikeye görseniz çook tatlı normalde ben nereye o oraya gelir evin içinde.Dünden beri ben oturma odasında o yatak odasında takılıyoruz :)
Bu yüzden ikea kedimizin herşeyi :)
Balığın doğum günü için yardım edeceklere bir de buradan bin teşekkür :))

Yardım Eder Misiniz?

18 Haziran balığın (eşimin) Doğum günü!!!

Onun için birşeyler yapmak istiyorum!Ve sizinde yardımınıza ihtiyacım var.

Ona birçok doğum günü kartı gelsin istiyorum.

Zarfsız herhangi bir kartpostal olabilir.

Üzerine

''Doğum günün kutlu olsun ! Biliyor musun? Serrose seni çok seviyor ''

Ve dilerseniz sizde birşeyler ekleyebilirsiniz.

Yazarsanız çoook mutlu olurum.

Ben varım diyenlere adresimi mail yolu ile yollarım.Ve cevaben bir kart balık size yollar!

Gelen bütün kartları saklıyacağım doğum günü sabahı ondan önce uyanıp hepsini posta kutusuna koyacağım :)
Hergün benim için kontrol eder posta kutusunu bu kez onun için bir sürü kart çıksın istiyorum!

LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN :)


edit:

siz dilediginiz zaman yollamaya baslayabilirsiniz kartlari ben o ise gittikten sonra kontrol edecegim posta kutusunu erken gelse de sorun yok ;)

14 Mayıs 2010 Cuma

Moleskine Passions Book Journal

Moleskine passions serisini kasım ayında duyurmuştu sanırım.Şubatın son haftası çıkacak diye.Ben delirdim tabii resmen şafak saydım.Şubat sonuna geldiğimizde pür telaş ,kavuşma hayaliyle yanıp tutuşurken Japonya Amazon dedi ki mart ayının sonunda gönderilecektir siparişiniz.Ben delirdim tabii.Ne yapayım diye düşünürken Shopping Mage'den istemeyi bile düşündüm.Ama sayın koca çocuk gibisin,acelecisin deyince rüştümü ispat etmek için mart sonuna kadar dayanmayı seçtim.Mart sonunda bir mail daha siparişinize yanıt veremiyoruz diye.Delirdim ,dertlendim derken başka bir Japon sitesinde bulduk ve kocaya ceza niyetine 2 kat fazla ödeyerek sahip oldum.2-3 gün sonra kavuştum sonunda.
Tabii bu kadar olay olurken ben acaip soğudum.Geldikten sonra bir zaman yüzüne bakmadım tavır yaptım :) Geçenlerde kullanmaya başladım sonunda.Kalitesi hakkında bir sorun yok ama sayfaların az olması beni azıcık hayal kırıklığına uğrattı.İçi alfabetik (telefon defteri gibi ) ayrılmış.Her harfe 6 kitap yazılabiliyor.Son sayfalar not defteri ve boş alan olarak bırakılmış.Kapağın en arkası ise 2 gözlü cep.Not kağıtlarını vs saklamak için çok kullanışlı.3sayfa sticker çıktı içerisinden.Kitaplar için ya da boş alanlar için kullanması ideal notlar yazmışlar.

Moleskine geldiğinden beri bitirdiğim kitapları yazmaya başladım.Geriye dönük yazsam bitecek hemen .Aynı işkenceyi çekmek istemiyorum :)
Yeri gelmişken kitaplar hakkında fikirlerimi de yazayım.Kitapları okumamış olanlar için ipucu içerebilir.


Nermin Bezmen - Bizim gizli aşk bahçemizden
Bu yazarın okuduğum ilk kitabı.Sanırım çook büyük bir hata yaptım.Bu kitap bu yazara başlamak için hiç uygun değil.Ben kadından nefret ettim.Kitap sözde aşk kitabı.Onların yaşadığı aşk ise benim yaşadığım ne diye sordum defalarca.
Kitaptan aldığım notlar
*Kitapta hiç normal renk adı geçmiyor *prusya mavisi ve adını hatırlamadığım birkaç renk daha!Sosyetenin renk tanımı bile başka
*Bakın eğer mutfakta soğan doğradıktan sonra sevgiliniz*kocanız size sarılırsa bu gerçek aşktır!Zira bu kadın mutfağa sadece soğan doğramaya girdi birkaç kere.
*Bir olay anlatıyor dese ki -odaya girdin kokun odaya doldu.Sigarana uzandın,çakmağınla yavaş yavaş yaktın,o an seni gördüm gözlerinle gömleğim uyum içerisindeydi-bu bana birşeyler hissettirebilir (kitapta bu tarz yazılar çok var ama yukarıdaki cümleler bana ait)
ama bu kadın diyor ki bilmem ne parfümün odayı doldurdu,bilmem ne sigarını bilmem ne çakmağınla yaktın,bilmem ne marka gömleğin gözlerinle uyum içerisindeydi!Bilmem ne dediğim her yere marka koyun!reklamları izlediniz.Yani ben bir aşk romanı değilde sosyete kataloğu okudum-TİKSİNDİM
Halbuki diğer kitapları hakkında çok güzel yorumlar okumuştum.Keşke okumasaydım.Neden yarım bırakmadın demeyin öyle bir huyum yok.


Elif Şafak -Aşk
Yazar hakkında önyargılarım olmasına rağmen okudum.Genel olarak akıcı bir kitap.Sevdim


Charles Darwin-Evrim devrimi-
Bilim kitaplarını okumak zordur diye düşünürdüm.Tübitak çok iyi düşünmüş ve herkese uygun bir kitap yayınlamış.Darwin'in hayatı çok çekici geldi bana.Evrim devrimi fikrine neden kapıldığına ,hangi yollardan geçtiğine ve özel hayatına şahitlik edebildim.Darwin hakkında daha çok okuyasım var! Hatta Down House 'u ziyaret edesim var!

Yeşil Kitap-Gezegenimizi Kurtarmak ve Küresel Isınmaya Son vermek için Günlük Rehber
Bu kitabı okumadan önce neler yapabilirim diye düşünüyordum.Ama bu kitap tamami ile Amerika için yazılmış bir kitap.Pek bizim yapabileceğimiz şeyler değil.Japonya geri dönüşüm ve çöp konusunda zaten belirlenmiş ve süper uygulanan kurallara sahip.ekstra yapabileceğim birşey çıkmadı yani kitaptan :(
Gandhi'nin Sözleri -Richard Attenborough
Bu kitabı ilk Japonya'ya gelirken almıştım.Sermoon'u ziyarete gelmiştim dönerken onda bırakmıştım.Tekrar geri alınca okumaya başladım.Genel olarak Gandhi'nin sözleri benim için çok şey ifade ediyor.Seviyorum onunla ilgili birşeyler okumayı.Bu kitabı bitirdiğim gün postcrossinden ilk Hindistan kartım geldi.Pula bakar mısınız?
Tesadüf yoktur demiştim :)
Kitaptan alıntı
''Bir insan hayatının bir alanında yanlış yapmakla meşgulse bir diğerinde doğru işler yapıyor olamaz.Yaşam böünmez bir bütündür.''
''Sevgi , insanı en büyük düşmanıyla bile dost kılabilen nadide bir şifalı bitkidir ve bu bitki ancak şiddet olmayan ortamda yetişir.''
''Düzenli,temiz ve gururlu olmak için paraya ihtiyaç yoktur.''
''Doğum ve ölüm iki ayrı olay değil,aynı olayın değişik yüzleridir''
Ooo daha çok alıntı var sıkmayayım sizi daha fazla :)




Essential Saç Maskesi

Japonya'ya geleli 2,5 yıl olmasına rağmen saçlarım için hala doğru şampuanı bulamadım.Gerçi son kullandığım en iyi geleni.Saçlarımı kuru hissettiğim için maske kullanmayı seviyorum.Daha sağlıklı hissediyorum ve maskeden sonra yumuşacık haline bayılıyorum.

Pantene,elseve ve birkaç Japon markası saç maskesi istediğim sonucu vermeyince yukarıdaki maskeyi aldım.Ve bu mudur? Budur :)
Hem yumuşacık oluyor saçlarım hem de misss kokuyor :) Daha iyisini bulana kadar bu maske ile aşk yaşamaya devam!

13 Mayıs 2010 Perşembe

33Gendo-Sanjyusangendou

33 gendo 'nun resmi adı Rengeo-in tapınağıdır.İçeride fotoğraf çekmek yasak olduğu için bahçesinden ve dış görünümünden birkaç fotoğraf.

1164 Tairo no Kiyomori tarafından inşa edilmiştir.80 yıl sonra çıkan bir yangında büyük bir kısmı yok olmuştur.Yangından hemen sonra tadilata başlanmış 1266'da tamamlanmıştır.

Bu yangından sonra 4 büyük olay daha yaşanmış ve tadilatlar geçirmiştir.Bütün olanlara rağmen 700 yıldır bulunmaktadır.

Ana bina 120 metre genişliğindedir.33 sütun aralığı olduğu için bu adı almıştır.Gen -boşluk-aralık anlamındadır.
İçerisinde 1001 adet heykel bulunmaktadır.

Tam ortada bulunan en büyük heykel sağında ve solunda 500 er adet heykel bulunur.En büyük heykelin adı Juichimen-Senjusengen Kanzeen dir.
Tamamı ağaçtan yapılmıştır.Büyük heykelin kafasının üzerinde 11 adet baş,40 adet el bulunmaktadır.
En büyük heykeli Tankei adlı sanatçı 82 yaşında yapmıştır.
1000 heykelin içerisindeki 124 tanesi ilk yapıldığı haliyle bulunmaktadır.Yangınlarda ve diğer felaketlerden kurtarılabilmişler.876 tanesi ise 13. yy da yangından sonra tamir edilmiş ve 16 yıl sürmüş.
Bilgiler broşürden
Heykel resimleri ise bu blogdan




2 Mayıs 2010 Pazar

İnanmayın!

Karamel hanım çook uyanık!Ben bilgisayar başındayken ya kucağımda oturur ya da pc masasının altında kasanın üzerinde oturur.Daha öncelerde söylemiştim sudoku hastalığımı.Dizi,film izlerken sudoku çözerim genelde.Mola verdiğim bir anda Karamel rol yapmaya başladı.Yukarıda bakın ilgilenmiyorum pozu!

Hedefe odaklanmış hali!

Benim bir boş anımdan faydalandığını sanıyor :)


Ve hedefe ulaştı :)
Daha öncelerde cımbız kavgamız olmuştu ya ana-kız hala devam ediyoruz.
*hala pek keyfim yok ama ses vermeye başladım.Çook teşekkür ederim yorum-mail yoluyla ulaşan herkese!