14 Mayıs 2010 Cuma

Moleskine Passions Book Journal

Moleskine passions serisini kasım ayında duyurmuştu sanırım.Şubatın son haftası çıkacak diye.Ben delirdim tabii resmen şafak saydım.Şubat sonuna geldiğimizde pür telaş ,kavuşma hayaliyle yanıp tutuşurken Japonya Amazon dedi ki mart ayının sonunda gönderilecektir siparişiniz.Ben delirdim tabii.Ne yapayım diye düşünürken Shopping Mage'den istemeyi bile düşündüm.Ama sayın koca çocuk gibisin,acelecisin deyince rüştümü ispat etmek için mart sonuna kadar dayanmayı seçtim.Mart sonunda bir mail daha siparişinize yanıt veremiyoruz diye.Delirdim ,dertlendim derken başka bir Japon sitesinde bulduk ve kocaya ceza niyetine 2 kat fazla ödeyerek sahip oldum.2-3 gün sonra kavuştum sonunda.
Tabii bu kadar olay olurken ben acaip soğudum.Geldikten sonra bir zaman yüzüne bakmadım tavır yaptım :) Geçenlerde kullanmaya başladım sonunda.Kalitesi hakkında bir sorun yok ama sayfaların az olması beni azıcık hayal kırıklığına uğrattı.İçi alfabetik (telefon defteri gibi ) ayrılmış.Her harfe 6 kitap yazılabiliyor.Son sayfalar not defteri ve boş alan olarak bırakılmış.Kapağın en arkası ise 2 gözlü cep.Not kağıtlarını vs saklamak için çok kullanışlı.3sayfa sticker çıktı içerisinden.Kitaplar için ya da boş alanlar için kullanması ideal notlar yazmışlar.

Moleskine geldiğinden beri bitirdiğim kitapları yazmaya başladım.Geriye dönük yazsam bitecek hemen .Aynı işkenceyi çekmek istemiyorum :)
Yeri gelmişken kitaplar hakkında fikirlerimi de yazayım.Kitapları okumamış olanlar için ipucu içerebilir.


Nermin Bezmen - Bizim gizli aşk bahçemizden
Bu yazarın okuduğum ilk kitabı.Sanırım çook büyük bir hata yaptım.Bu kitap bu yazara başlamak için hiç uygun değil.Ben kadından nefret ettim.Kitap sözde aşk kitabı.Onların yaşadığı aşk ise benim yaşadığım ne diye sordum defalarca.
Kitaptan aldığım notlar
*Kitapta hiç normal renk adı geçmiyor *prusya mavisi ve adını hatırlamadığım birkaç renk daha!Sosyetenin renk tanımı bile başka
*Bakın eğer mutfakta soğan doğradıktan sonra sevgiliniz*kocanız size sarılırsa bu gerçek aşktır!Zira bu kadın mutfağa sadece soğan doğramaya girdi birkaç kere.
*Bir olay anlatıyor dese ki -odaya girdin kokun odaya doldu.Sigarana uzandın,çakmağınla yavaş yavaş yaktın,o an seni gördüm gözlerinle gömleğim uyum içerisindeydi-bu bana birşeyler hissettirebilir (kitapta bu tarz yazılar çok var ama yukarıdaki cümleler bana ait)
ama bu kadın diyor ki bilmem ne parfümün odayı doldurdu,bilmem ne sigarını bilmem ne çakmağınla yaktın,bilmem ne marka gömleğin gözlerinle uyum içerisindeydi!Bilmem ne dediğim her yere marka koyun!reklamları izlediniz.Yani ben bir aşk romanı değilde sosyete kataloğu okudum-TİKSİNDİM
Halbuki diğer kitapları hakkında çok güzel yorumlar okumuştum.Keşke okumasaydım.Neden yarım bırakmadın demeyin öyle bir huyum yok.


Elif Şafak -Aşk
Yazar hakkında önyargılarım olmasına rağmen okudum.Genel olarak akıcı bir kitap.Sevdim


Charles Darwin-Evrim devrimi-
Bilim kitaplarını okumak zordur diye düşünürdüm.Tübitak çok iyi düşünmüş ve herkese uygun bir kitap yayınlamış.Darwin'in hayatı çok çekici geldi bana.Evrim devrimi fikrine neden kapıldığına ,hangi yollardan geçtiğine ve özel hayatına şahitlik edebildim.Darwin hakkında daha çok okuyasım var! Hatta Down House 'u ziyaret edesim var!

Yeşil Kitap-Gezegenimizi Kurtarmak ve Küresel Isınmaya Son vermek için Günlük Rehber
Bu kitabı okumadan önce neler yapabilirim diye düşünüyordum.Ama bu kitap tamami ile Amerika için yazılmış bir kitap.Pek bizim yapabileceğimiz şeyler değil.Japonya geri dönüşüm ve çöp konusunda zaten belirlenmiş ve süper uygulanan kurallara sahip.ekstra yapabileceğim birşey çıkmadı yani kitaptan :(
Gandhi'nin Sözleri -Richard Attenborough
Bu kitabı ilk Japonya'ya gelirken almıştım.Sermoon'u ziyarete gelmiştim dönerken onda bırakmıştım.Tekrar geri alınca okumaya başladım.Genel olarak Gandhi'nin sözleri benim için çok şey ifade ediyor.Seviyorum onunla ilgili birşeyler okumayı.Bu kitabı bitirdiğim gün postcrossinden ilk Hindistan kartım geldi.Pula bakar mısınız?
Tesadüf yoktur demiştim :)
Kitaptan alıntı
''Bir insan hayatının bir alanında yanlış yapmakla meşgulse bir diğerinde doğru işler yapıyor olamaz.Yaşam böünmez bir bütündür.''
''Sevgi , insanı en büyük düşmanıyla bile dost kılabilen nadide bir şifalı bitkidir ve bu bitki ancak şiddet olmayan ortamda yetişir.''
''Düzenli,temiz ve gururlu olmak için paraya ihtiyaç yoktur.''
''Doğum ve ölüm iki ayrı olay değil,aynı olayın değişik yüzleridir''
Ooo daha çok alıntı var sıkmayayım sizi daha fazla :)




14 yorum:

  1. iki adet moleskinim hiç kullanılmamış duruyor :)) ben de bir acaiplik var, defterlerime kıyamıyorum...

    Nermin Bezmen'in hiç bir kitabını sevmedim...

    Elif Şafaklatanıştım ve tüm ön yargılarımı sildim. Seviyorum onu...

    Öptüm Serrosecim...

    YanıtlaSil
  2. canim yeni moleskin'ini gule gule kullan :)
    kitap onerileri icin de ilgi alanlarimiz ayni gibi. ben de degisik alanlardan ve ayni anda birden fazla kitap okumasi yapmayi seviyorum:) nermin bezmen hic okumadim ve senin bu yorumundan sonra da iyi ki okumamisim diyorum. :))

    kitaplarini nerden ismarliyorsun bu arada?

    unutmadan blogumda ödülün var ;)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu postcrossinge bayıldım! Hemen üye oldum, bugün de gidip kart alacağım:) Nermin Bezmenin kitabı hakkında ben de iyi şeyler duymuştum ama yazıklarından sonra okumayı düşünmüyorum, senin yorumun mutlaka ki duydklarımdan daha gerçekçi ve yansız. Bazı kitapları sırf yazar için şişirmelerine sinir oluyorum, sonuçta zaman ve para kaybına sebep oluyor...

    YanıtlaSil
  4. N.Bezmen'nin meşhur 2 (Sır-Auro'nun İncileri) kitabını yeni bitirmiş biri olarak diyorum ki YAK-LAŞ-MA :) Marka isimleri ve anlatım tarzında ki tekrarlar beni de çok rahatsız etti. Bir daha bloglarda önerilen kitapları 2 kere düşünüpte alacağım.

    Gandhi'yi merak ettim :)

    YanıtlaSil
  5. Nedense Aşk içinde pek iyi şeyler hissedemedim. Ticari amaç güdülmüştü. Okuduğum kitapların da bir çok klişe vardı. Karakterler, kitabın sonu tahmin edilebilir...Elif Şafak'ın 3 kitabını okuduktan sonra artık kitaplarını almamaya karar verdim.

    YanıtlaSil
  6. bende aşk'ı hiç beğenmedim ve verdiğim paraya acıdım :(

    YanıtlaSil
  7. Ben de bir Moleskine severim =)
    Ve Nermin Bezmen hakkında aynı düşüncelere sahibiz canım...

    YanıtlaSil
  8. Ya ben de Nermin Bezmen'in bu kitabını almıştım,herkesten çok övgüler aldığını duyunca.Ama şimdi senin yorumlarını okuyunca tereddüt ettim okuyup okumamakta!

    YanıtlaSil
  9. canım nerelerdesin? twitterda da göremedim seni.

    YanıtlaSil
  10. Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
    ekliycegim.

    YanıtlaSil
  11. Danke sehr. Der Artikel ist recht interessant und wird gut umschrieben. Sehr informativer blog.

    YanıtlaSil
  12. Webmaster cok tesekkurler...

    Selamlar Ebru

    YanıtlaSil
  13. Güzel iş teşekkür ederiz! Bu ben yapmak zorundaydım şeyler oldu.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül