5 Şubat 2010 Cuma

Pamuk Tarlasında Japon

Ekim ayı tatilimizde Milet'e giderken bembeyaz tarlaları görünce bu ne? dedi.Annem ve ben önce bizimle dalga geçiyor sandık.Pamuk tarlası deyince çook şaşırdı.Onun için inanılmaz bir görüntü oldu sanırım.Ben Aydınlı olduğum için(aslında Söke'liyim Sökeliler Aydınlıyım demez :) ) Benim için kanıksanmış bir görüntüydü.
Hemen arabayı durdurup tarlaya gitti.İnceledi ,dokundu ,neler düşündü bilemem.Aslında aşağı yukarı tahmin edebiliyorum.Bende Japonya'da ilk defa birşey gördüğümde hayrete düşünce Yoshi çok eğleniyor.Onun için çok normal ve sıradan gelen birşey benim gözümde çook etkiliyici olabiliyor :) Hala kimonolara hayran hayran bakmam mesela :)



Bu aslında bizim ilişkimizin temeli.Yeni şeyler öğrenmek-öğreten ve öğrenen taraf için de sabır en büyük şart.Yani bence yabancı evliliklerde ilişkinin en temel şartı SABIR.Kötü şeylere sabretmek anlamında değil tabi ki.İlişkinin en başlarında biz çok zorlanırdık.Yoshi ve ben ilk iletişimimizi %100 ingilizce ile sağlıyorduk.Bazen yanlış anlaşılmalar yüzünden birbirimizi üzüyorduk.Çünkü ne onun ne de benim anadilim ingilizce değil.Ve ne yaparsak yapalım bazen hiç bir dil (anadilimizden başka) duygularımızı ifade etmemize yetmiyor.İşte o anlarda saatlerce aynı konuyu konuştuk.Şimdi dönüp gülüyoruz.Dediğim gibi sabır sayesinde aştık birçok şeyi.
Mesela biz o gün yarım saat Yoshi'nin pamuk tarlasını incelemesini bekledik :) bu da bir sabır.
Tabii ki ben Yoshi'yi ne kadar beklettiğimi söylemeyeceğim :)
Ben hayatıma yeniden başladığım için sanırım daha çok bekleten tarafım :)
Ne yapayım okumayı-yazmayı-yemeyi-konuşmayı hatta yürümeyi yeniden öğrendim.Ve hala öğreniyorum :)
Bu yüzden SABIR bize en çok lazım :) Sevgi varsa sabır zaten yanında geliyor.
Pamuk tarlasından nerelere :)


15 yorum:

  1. neymişş sabreden derviş muradına erermişşş:))

    YanıtlaSil
  2. Aslında ne kadar zor değil mi farklı kültürde insanların birlikte olması siz ne güzel aşmışsınız bunları mutluluklar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. nasıl bağladın konuyu valla bravo tatlım... ama o kadar sevgi dolusunuz ki birbirinize karşı, her yol mutlaka sevgiden geçer sizde...
    hep böyle kalın inşallah. mutlu mutlu...

    YanıtlaSil
  4. ya sizin böyle yeni şeyler öğrenme isteğiniz ve heyecanınız beni çok duygulandırıyor, ne güzel ki birbirinizi bulmuşsunuz

    YanıtlaSil
  5. hayat hep yeni şeyler öğretiyor aynı kültürde de olsak ayrı kültürlerde de..seni çok iyi anlıyorum çünkü eşim arap ve farklı bir kültürleri var ..çok çatıştığımız konular oluyor ama sevgi ve sabır herşeyi değiştiriyor

    YanıtlaSil
  6. insan birbirini sevince her şey vızz gelir bencee :)))

    YanıtlaSil
  7. biz de baslarda ingilizce iletisen, kakisan bir ciftken, simdilerde onun andilinde konusabiliyoruz. Eskiden yanlis anlasilmalar icin dili sucluyorduk simdi farkettim ki bazen dinlemiyor beni hemde kendi anadilinde:) japonya'da sabri ogrenmek daha kolay olsa gerek cok saygili, nazik ve sabirli insanlar:)

    YanıtlaSil
  8. :) sabir erdemdir demis bilgeler. erdem gelirken yaninda sevgiyi de getirmis. böylece karsimiza sevgili kato ailesi cikmis. ne de güzel olmus, mutlulugunuz daim, kesifleriniz bol olsun:))

    YanıtlaSil
  9. Aslında sadece yabancı evliliklerinde değil bizim evliliklerimzde de sabır çok önemli... Gerçekten zor olmuştur sizin için iletişim kurmak başlarda. Ama o da belki bir çeşit ön test görevi görmüştür:))

    YanıtlaSil
  10. ne güzel böylece heyecan hiç eksik olmaz işte hayatınızdan :)

    YanıtlaSil
  11. çok iyi anlıyorum hissettiklerini. erkekarkadaşımla farklı iki kültür olarak benzer şeyleri yaşıyoruz :) ama bizdeki farklılık birimizin ana dilini kullanıyor olması, ama yine de öğrenmek dürtüsü gerçekten çok keyifli. 2mizinde birbirimize anlatacak sürekli yeni birşeyleri var :)

    YanıtlaSil
  12. keşke tarla sonrasında neler düşündüğünü de yazsaydın

    YanıtlaSil
  13. Vaaaaaaaaayyy Seroose abla Aydınlısın bizim gibi demek :D Adnan menderes bulvarında turistik parka çok yakın bizim ev :D İnanmıyorum yaa kan işte kan çekiyor arkadaş.1 ay içinde annemin okulu bitsin geçicem o söke ovasından tarlalardan :D Didime yazlığa gidiyorum varmı bi istedğin söyle foto çekip yollayayım sana yollarmızdan olurmuu?

    YanıtlaSil
  14. Yoshi burda çok yakışıklı çıkmış çok şanslı bir eşsiniz.. Allah mutluluğunuzu daim etsin neo ve karamelle

    YanıtlaSil
  15. Yoshi burda çok yakışıklı çıkmış çok şanslı bir eşsiniz.. Allah mutluluğunuzu daim etsin neo ve karamelle

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül