29 Aralık 2009 Salı

Bugün Karamel...

Kendiyle yüzleşti...
Bırakıp gitmeyi öğrendi...


vazgeçemeyeceklerini düşündü...


Öptü...





Şaşırdı...



Aynada yalnız olmadığını anladı...






Hayata çığlık attı...






Sevdiğine koştu...







Beraberken yalnız olmayı seçti...
Sözler tamamen resimlere bakıp uyduruldu :) biz çok eğlendik bugün! 2. günümüzde anneannesi,büyükannesi ve teyzeleri ile tanıştı :) Onay aldı .





Mutlu Et Kendini

Capon balığımla beraber gittiğimiz alışveriş merkezinde yaptığım 10 dakikalık kozmetik turunun sonuçları :) ben bile kendime şaşırmışken balığın halini tahmin edemezsiniz :)
Alışveriş =mutluluk ise kozmetik alışverişi = cennet :)



Meşhur Japon maskelerine bende başladım sonunda :) Yukarıdaki maske kömür içerikli siayh nokta temizleyici- gözenek küçültücü maske.
Mineralliymiş bir de henüz denemedim.
(Balığın kozmetik çevirisinden nefret ediyorum :) o da okuduğunu anlamıyor çünkü :) )

Sivilceler için maske.Moisture Facial mask.Vitamin C +glycyrrhizin+yeşil çay özü bulunmaktaymış içerisinde.Bir kere kullandım.Sabah uyandığımda yumuşacıktı yüzüm .Sivilceler için etkisini uzun vadede anlayabilirim sanırım.


Q10 + Soya fasülyesi sütü bulunmakta içinde.Bu en çok satılan maskelerde 1 numaraydı o yüzden aldım.Henüz denemedim.




Japonya'ya gelmeden önce ablam getirirdi.Makyaj temizleme mendili.Bizdeki mendillere göre biraz daha sert yapıda ama güzel temizliyor.




Veee winnie the pooh lu el sabunum.Henüz açmadık kokusunu balık seçti .
Rimmel Happy Bag ve Revlon Lucky bag resimleri daha sonraya.
Şimdi kömürlü maskemi denemeye gidiyorum ben :)
-Karamel bize ,eve biz ona alıştık.Beni sabahın 6 sında uyandırmasını saymazsak herşey yolunda gibi.Kendisi dişi olduğu için babacı :) Ama benimle de arası iyi :D



27 Aralık 2009 Pazar

Karamel Almaya Gittik

Fuji dağından öteye Karamel almaya gittik.Çocukluğumdan kalma bir hayalimi gerçekleştirmeye gittik.Gece 3 'te çıktık yola.Heyecandan bekleyemedik evde.Heyecan yanında endişe de vardı.Ne olacaktı,nasıl olacaktı-göz göze geldiğimizde neler hissedecektik.Ve hangini seçecektik.
İnternet aracılığıyla yukarıdaki bayana ulaştık.Evine yakın biryerde 5 adet kedi yavrusu bulmuş.Maddi durumu iyi olmadığı halde çok güzel bakmış 1 aydır.Odawara şehri bizden 4 saat uzakta bir şehir.Meşhur kalesinin bahçesinde buluştuk. 5 yavruyu da getirdi yanında.Herbirini alıp bu olsun dedik ama en sonunda bu sarı hanımda karar kıldık.



Kızımızı alıp hemen geri geldik evimize.2 aydır hiç sağlık kontrolü yapılmamıştı.Amacımız hastane saatlerine yetişebilmekti.Bu yüzden meşhur Odawara kalesini bile gezemedik.Yol boyunca birçok isim üzerinde düşündük.En sonunda Karamel de karar kıldık.İngilizce-japonca-türkçe söylenişleri yakın olduğu için.Bir de renginden dolayı tabii ki.


Arka fonda görünen canım kocam ,Japon balığım bir hayalimi daha gerçek etmiş bulunmakta.Ne kadar şükretsem az.Seni çoook çook seviyorum aşkımsan.
Karamel ilk doktor ziyaretini gerçekleştirdi.Sokak kedisi olmasına rağmen çok sağlıklı ve akıllı bir kedi.İlk gün kendi tarafını belirledi babacı oldu :) Ben uyurken yanımda uyuor sadece.Ama gelecek günler neler gösterecek bakalım.
Karamele aldığımız oyuncakla oynarken videosunu çektim.
Bu blog ilerleyen günlerde kedi resmi ile dolabilir haberiniz olsun.


Bir önceki yazıda yorum bırakan herkese teşekkür ederim çok çok

26 Aralık 2009 Cumartesi

Yeni Çantalarım

İnternette dolaşırken binbir çeşit bulunan bu çantaları görünce dayanamadım.Kocamla pazarlık edip 3 tanesinde karar kıldık.İnsanın alamadıklarında aklı kalıyor :(

Bu güzelleri 2 haftadır bekliyordum.3 gün önce geldiler.
Japonya'da kapkaç söz konusu olmadığı için bu tarz çantalar günlük olarakta kullanılabiliyor.Eco bag olarak tabir edilen alışveriş çantası olarakta kullanılıyor.Ben ise okul günleri için kullanacağım.Kocaman olmaları en büyük avantajım.


3 ayrı desen ve renk seçtim.Kahverengi ,siyah-beyaz ve renkli :)
2 gündür siyah-beyazı kullanıyorum.
Çok güzeller çook :) 3 ünü takıp çıkasım yok değil hani。
4 saat sonra benim gerçekleşmesini çok istediğim bir hayalime doğru yola çıkıyoruz.Dua edin lütfen.Herşey çok yolunda gitsin !


23 Aralık 2009 Çarşamba

Beyaz'ın Gakusu Benim Capon Balığım

Beyaz'ın Gakusu varsa benimde balığım var.Size yarışma kuralı falan yok.Son zamanlarda bu iş eğlenceden çıktı başka amaçlara yöneldi diye düşünüyorum.

Sadece yorum kısmına doğru cevapları yazan kişiye hediye yollamayı düşünüyoruz.

24 aralık son gün.

Şarkı 1 yukarıdaki

Şarkı 2

Kolay gelsin

EDIT------Yorumlariniz geldi arkadaslar cevap yazan yorumlari onaylamiyorum :) kimse kimseden gormesin diye bilenler cogunlukta :)))

Edit 2- Yarisma bitti sonuclar cook yakinda :)

22 Aralık 2009 Salı

Ve Kazanan

Daha önce kararsız kalıp size danışmıştım.Sizlerden gelen yorumların etkisiyle ı-phone denemeye karar verdim.İyi ki yapmışım :)
Anladığım kadarıyla Türkiye'de kullanıcı sayısı epey fazlaymış burada öyle bir sıkıntı yok :)
Hemen Japonca çalışma eklentileri ile doldurdum.Bayılıyorum :) niye bu kadar geç kalmışım .
Yorum yapan herkese teşekkürler :D

19 Aralık 2009 Cumartesi

Serlife

Uzun süre önce başladı bizim hikayemiz. 2002-2003 sanırım samimiyetimizin miladı. Öncesi merhaba merhaba idi. Günlerden birgün benim için önemli olan birine kocaman bir hediye almıştım. Elim kolum da doluydu tabii. O halde minibüse binmeye çalışırken -yardım edeyim -dedi merhabalık tanıdığım çocuk. Seve seve attım kucağına yükümün yarısını ''o günden beri taşıyor ya '' . Minibüste yanyana oturduk. Okuldan dönüyordu (lise bilmem kaçtı) elinde romanlar vardı. Dikkatimi çekti. Hemen kitaplardan sohbet açıldı. Dilerse benim romanlarımı ödünç verebileceğimi söyledim. Ama kitabıma iyi bakması ve 1 haftada geri getirmesi şartımın olduğunu da ekledim.
 Hemen kabul etti. O akşam bizim eve geldi 3 kitabımı alıp gitti. 3 -5 gün sonra evi aradı, müsaitsem kitapları geri getirecekti. İnanamadım bu kadar kısa sürede okudu ha dedim kendi kendime. Evleri bize yakındı, hemen gelmişti. Utangaç kapının önünde bekliyordu. Kitapları verip geri gidecekti. Sermoon sesimizi duyup kapıya geldi. Kısaca tanıştırdım. Sermoon zorla içeri davet etti. Mahçup içeriye girdi. Sohbet ettik, kitapları okudu mu diye testten geçirdim. Belirli bir süre sonra gitti. Arkasından sohbeti bitmedi. ---Sermoon bayıldı ne tatlı çocuk-- davet et gene gelsin dedi.

Sonrasında çook fazla zaman geçirmeye başladık. Kitaplar, müzik, yabancı dil, ortak tanıdıklar, tabu , gezi , bar, deniz derken biz birbirimizsiz yapamaz olduk.
Adı Sercan ablam Seray ee ben Sergül. Uzun süre önce kendimi Serrose yapmıştım. Sonra Seray Sermoon oldu ve en son aramıza katılan Serlife oldu. Herkes bizi kardeş sandı bozmadık, anne ayrı baba bir kardeşiz dedik-kekledik dünya alemi :)


Bu koca yürekli adam böyle girdi hayatımıza. Merak ediyorsunuz değil mi kim bu diye. Bu adam bizim herşeyimiz. Önceleri herkes yadırgasa da bu sıkı-fıkılığı artık herkes kabullendi. Biz üçümüz birbirimizi sonradan bulan kardeşleriz, dostlarız. Sanmayın çok iyi anlaşıyoruz ama birarada olmaktan çook zevk alıyoruz. Her birimiz farklı yönleri ile tat katıyor.
Herbirimiz kendine buyruk, farklı telden olunca tartışmalarımız da bir o kadar çok oluyor.Birbirimize kızarız, küseriz ama biz bizsiz yapamayız. Ortak hayallerimiz var.,Bir gün gerçek olacak.O gün gene biz beraber olacağız yanyana .


Balık önceleri azıcık kıskansa da Sercan'ı yüzyüze tanışıp ,bizi bir arada gördükten sonra o da kendine kardeş ilan etti Sercan'ı :))) balığın en büyük şoku, Sercan'ın bizim için Japonya'ya gelmesi oldu. Canım benim 3 ay birlikte yaşadık. O sürede balık da yeterince tanımış oldu :)
Zaten Sercan'ı sevmeyen ölsün!! 7 den 70 e uyum sağlayamayacağı kimse yok. Her ortamın adamı. Leb demeden anlar cümlemizin sonunu. En çok bu huyunu severiz zaten :) Bir de güzel fal bakar! Bana baktıkları hep tutar. Ailemizin İngilizce tercümanı :) Düğün zamanı gönüllü rehberimiz oldu canım benim.





Daha anlatacak çok şeyim var. Yazıp -silip duruyorum. Canım kardeşim benim seni ne kadar anlatsam bir o kadar az kalıyor. Yetmiyor bildiğim hiçbir kelime, sıfat seni anlatmaya. Evet çok banal ama sen hakikaten anlatılmaz -YAŞANIRSIN!
Ortam adamı , can yoldaşım, dert ortağım. Ablan olmaktan gurur duyuyorum ve eminim Seray da
duyuyordur.
İyi ki varsın İyi ki tanıdım Seni
Seni çok çok çok seviyorum!
Blogger dünyasına hoşgeldin!!! Yolun hep açık olsun.
Pazarlama, işletme , network alanında yazacak bildiğim kadarıyla bence bir göz atın.
Seveceksiniz!
ama her zaman en çok ben seveceğim :)))









18 Aralık 2009 Cuma

Bir Film İzledim


Çok ahım şahım bir film değil.Yunanistan'da geçen bir hikaye.Aklımda kalan sadece şu söz oldu.
-Kocam beni neden aldattı?
-Onun aldattığı sen değildin .Bazı erkekler kendilerini aldatır.Sevdikleri kadınsız yaşanabilceğini sanarak!
Etkilendim ne diyeyim :)

16 Aralık 2009 Çarşamba

Pembeeeee

Ben bir cüzdan delisiyim (neyin değilim ki ) Geçen ay balıkla alışveriş merkezinde dolaşırken.Renkli cüzdanlar dikkatimi çekmişti.Özellikle her modelde bulunan kalemleri beni benden aldı.O anki bütçe el vermediği için almamıştık.Sonrasında ben unuttum tabii ki.

Bu ay balığın bonus ayı olunca hadi gidip cüzdanları alalı dedi.İkiletir miyim kocamı :))) O da kendine başka bir modelini aldı.My walit markanın adı İtalyan firması.Kendi sitesinde daha ne modeller var.Ahh Ahhhh diyoruz yani karı -koca.Ben büyük cüzdan sevdiğim için bu modelde karar kıldım.





Bu arada benim pembe ile yakın ilişkim yoktur.Pembeci kız çocuklarından değildim. Ama bu cüzdan beni benden aldı.
Kocacım tekrar teşekkür ederim sana :)
Beğendiniz mi?

14 Aralık 2009 Pazartesi

Özel Dersler

Bu kitap Japon Pazar bloğu ile hayatıma girmiş canım Ayşen ablamdan hediye edilmişti.Kendisi bu kitabın çevirmeni.Çevirdiği diğer kitapları buradan görebilirsiniz.Daha öncede bahsetmiştim.Ben aynı anda birçok kitap okumayı seviyor ve tercih ediyorum.Tabii ki beni çok saran kitabı elimden bırakamadığım da oluyor.Her kitabın bir zamanı var.Beni kendine alır gitmiyorsa zorlamam beni tekrar çağırmasını beklerim.

Özel dersler de de aynı şey oldu benim için başlarda ağır ağır gidiyordu ki bir yerden sonra elimden bırakamadım.Hatta uzun zamandır beni uykumdan eden kitap oldu.Sabaha kadar okuyup bitirdim.

Kitapta altını çizdiğim daha çok yer var.Çok fazla detay vermek istemediğim için 3 fotoğraf paylaşıyorum sizinle.
-Siz altı çizili kitapları okumayı sever misiniz? Ben bayılırım.Bu yüzden eski kitaplara hastayım.Çizen burayı neden çizmiştir?Ne çekti acaba onu diye döner döner okurum :) Hatta uzun süre önce okuduğum kitapların çizdiğim yerlerini okurum tekrar.Bazen anlam veremem niye çizmişim ben burayı yaa derim :)
-Bir arkadaşım altı çizili kitapları sevmez.Üzerimde baskı hissediyorum burayı oku-anla diye beni zorluyorlar sanki -gibi hissediyorum demişti.
Sizin tercihiniz ne?


Ve arka kapak diyor ki;
Açlık içinde uyandım.Çok uzun süreden beri tatmadığım, toprağa, kıtalara, fırtınalara, patırtılara acıkmıştım. Ten üstündeki tuz, büyük kara köknarların reçinesi, ilkbaharda biçilmiş sevecen otlar... kokuların iç kemiren arzusu karnımı sımsıkı sarıyordu. Çiğ bir balığın derisini dişlemeyi, dünyanın senfonisine kulağımı açmayı, ışıktan gözlerim kamaşırken gerçekten görmek için bakmayı, ellerimi sıcacık toprağa ve kurtların nemli ağzına daldırmayı arzuluyordum. Gürüldeyen ve dönen dünyaya geri dönmek istiyordum.
Güvensizliğin üstesinden nasıl gelmeli? Ruhu nasıl eğitmeli? Tutkuyu hatta aşkı nasıl tanımlamalı?


Dünyaca ünlü Fransız piyanist ve yazar Helene Grimaud üçlü yolculuğunda kendine bu soruları soruyor.
Tavsiye eder miyim?Kesinlikle evet.En başlarda sarmaz ise sizi çağıracağı zamanı bekleyin.(bu bütün kitaplar için geçerli)

13 Aralık 2009 Pazar

Nagoya Çıkartması

Sermoon buradayken Nagoya'ya gitmiştik. Balığın ailesi ile buluştuk. Yukarıdaki fotoğrafta olan annesi. Daha önce de bahsetmiştim. Japonya'da kayınvalideler Türkiye'deki gibi baskın. Ama Allah'a bin şükür benim kayınvalidem bana ve bize saygılı. En baştan beri bir kere bile kırmadık birbirimizi umarım böyle devam eder.
Neo oğlumuz çok özlüyoruz ama evimizde pet yasak :( O yüzden anne ile babaya arkadaşlık ediyor. Abi Kore'ye geziye gittiğinde ona Noel baba kıyafeti hediye etmiş çook yakışmış demi??


İşte benim abim ve görümcem :) Abi ile aram daha iyi çünkü o da benim gibi kitap ,müze ,tarihi yer hastası.Tek odalı evinin yarısı kitaplarla dolu :) saatlerce bir kitabı tartışabiliriz.



İşte bi bizden bi onlardan :) Sermoon ve görümce :)




Ve Kato's :)
En kısa sürede bir daha bir arada olmak dileğiyle :)
Not: Baba işe gittiği için resimde yok :( Onu da severim.İlk tanıştığımız zamanlarda bana sen bu evin meleğisin demişti. İkimiz de ağlamıştık :(



11 Aralık 2009 Cuma

Online Alışverişler


Yukarıdaki güzeller son çilek alışverişim.Birçok makyaj bloğunda Nars satılmaya başlandığını duyunca duramadım.Just Make-up 'ın bloğunu 1000 kere daha okuyup sertao allığı denemek istedim.Just make-up nars allıklar hakkında neler yazmış okumak isterseniz buraya
Stila vanity fair seti uygun fiyatlı olduğu için bir şans vermek istedim. Kozmosim arkadaşımız çok güzel tanıtmış okumak için buraya
Pupa make-up chic small brown setine de şans vermek istedim.Aranızda pupa makyaj ürünleri kullananınız var mı?Set hakkındaki fikrim henüz yok denemedim çünkü daha.
Satın almak isterseniz buraya














Mektuplara ,kartlara,pullara ilgim olduğunu bilmeyeniniz yoktur herhalde.Uzun süredir waxseal almak niyetindeydim.Japonya'da bulamadım,Türkiye'de Taksim'de çook pahalıydı 75-100 lira ve üzeri idi fiyatlar.Etsy'de araştırınca birkaç satıcı da buldum.Aslında daha farklı renklerde istiyordum.Ama fazla seçenek yoktu malesef.Yukarıdaki set yurtdışı gönderim yapmıyordu.Rica edince ekledi.
Satın almak isterseniz buraya 14 $ ücreti 6 $ da posta ücreti.




Yukarıdaki seti bulmadan önce bu seti almıştım.Aynı firma made in Taiwan .Yazacağım mektuplarda kullanmak için sabırsızlanıyorum.
Satın almak isterseniz buraya

Sevgili Sabahnurun Etsy dükkanını gezerken nazar boncuklu altlıkları görünce dayanamadım.Ellerine sağlık çok güzel paketleyip yollamış.Sıcacık notu ile birlikte.
Sabahnurun Etsy dükkanı için buraya .Kişisel bloğu için de buraya
Tekrar buradan da çook teşekkür ederim canım.Ellerine sağlık bayıldık


Son alışverişim sol taraftaki ayna olmuştu. Adı için aldım. 'Sisters In All Lifetimes ' renklerine de bayıldım tabii ki.Satıcı siparişimi geç postaya verdi.Elinde kalmadığı için yeniden yapmak zorunda kalmış.Beni beklettiği için özür amaçlı sağdaki aynayı da hediye olarak yollamış.
Siz de satın almak isterseniz buraya
---------------------------
Ben Etsy 'den alışveriş yaparken paypal kullanıyorum.Aslında online alışverişlerimin genelinde paypal kullanıyorum.Japonya içi sitelerde kredi kartımı ,Türk sitelerde ise havale seçeneğini kullanıyorum.